شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

ویژه نامه خراسان

  • کاهش رقابت پذیری صنایع

    دنیای اقتصاد،گروه صنعت- حفظ سهم و میزان فروش در یک بازار و چیرگی بر رقبا مهم‌ترین دغدغه بنگاه‌های تولیدی در یک محیط رقابتی است. جهانی‌شدن، کاهش موانع جغرافیایی و تعرفه‌ای در تجارت بین‌المللی، گسترش بازارهای اقتصادی و حضور رقبای بین‌المللی در اقتصادهای ملی و منطقه‌ای، مسئله قابلیت‌های رقابتی بنگاه‌ها و شرکت‌ها و توان رقابتی آن‌ها را بیش از پیش دارای اهمیت ساخته است. با توجه به اهمیت این نکته در سال‌های اخیر مفهوم «رقابت پذیری» از سوی اقتصاددانان و نهادهای بین‌المللی پیشنهاد شده است که قدرت رقابتی بنگاه‌ها را بصورتی دقیق‌تر مورد واکاوی قرار داده است.
  • دومین نشست شهرداری منطقه ۳ با سرمایه گذاران خارجی

    در ادامه رایزنی و تلاش برای حضور بخش خصوصی داخلی و خارجی در منطقه۳، نشست کاری شهردار منطقه سه مشهد با سرمایه‌گذاران خارجی برگزار شد. علی یوسف زاده در دیدار با نمایندگانی از شرکت های سرمایه گذاری کویت و آفریقای جنوبی اظهار کرد: با توجه به ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد منطقه سه، این آمادگی وجود دارد تا در زمینه‌ صنعت گردشگری و مسائل اقتصادی و شهری با سرمایه‌گذاران خارجی تعاملات گسترده‌تری داشته باشیم.
    وی در خصوص ویژگی های منحصر به فرد جذب سرمایه گذارخارجی گفت: سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یکی از اصلی‌ترین نمودهای "جهانی شدن" است.
  • تعامل فرهنگ و ساختار در حل مسئله فقر

    دکتر حامد بخشی* کتاب «فرزندان سانچز» که بعضا به عنوان یک رمان ادبی معروف شده است، حاصل ۵ سال مطالعه مردم نگارانه اسکار لوئیس در یکی از حاشیه‌نشین‌های مکزیکوسیتی است. او در این کتاب زندگی تک تک اعضای خانواده را از زبان خودشان شرح می‌دهد. و در این زندگی‌نامه‌ها خواننده با طرز تفکر، باورها، هنجارها و شیوه رویارویی و مواجهه آنان با وضعیت زندگی‌شان آشنا می‌شوند. او در مقدمه نسبتا مفصلی که بر این کتاب نوشته اصطلاح «فرهنگ فقر» را مطرح می‌کند. از نظر او فقر فقط محرومیت اقتصادی نیست، بلکه شیوه ای از باورها، هنجارها و ارزش‌ها را در فرد فقیر می‌پروراند که در مجموع می‌توان آن را فرهنگ یا خرده فرهنگ فقر نامید.
  • از رقابت پذیری و سند چشم انداز تا غیرت ملی

    دکتر حسین متین راد* رقابت پذیری اقتصاد کشور با معیارهای جهـانی ، مطمئناً با رقابت پذیری بنگاه‌های اقتصادی دربستر مختصات جغرافیایی و رقابت پذیری مناطق و با توجه به امکانات استانی شروع می‌شود. آنچه در فاکتورهای کلیدی شاخص‌های رقابت پذیری بیان می‌شود، شامل موارد زیر است:
    - نهادها
    - زیرساختها
    - حساب‌های دولتی
    - بهداشت و آموزش ابتدائی
    - آموزش عالی و حرفه‌ای
    - بازار مالی پیشرفته
    - تکنولوژی‌های نو و دانش بنیان
    - حجم بازار
    - بنگاه‌های تجاری پیشرفته
    - کارآئی بهره وری بازار کالا و سرمایه
    - کارآئی و بهره وری بازار کار و نیروی انسانی
    - نوآوری
    ایران بر اساس شاخص‌های رقابت پذیری ۲۰۱۳-۲۰۱۴، رتبه ۸۲ بین ۱۴۸ کشور را داراست که ۱۶ پله از سال قبل سقوط کرده‌است.
  • کودکان کار مشهد

    دنیای اقتصاد، سپهر استیری - یکی از مشکلات موجود در کلان‌شهرهای کشور، حاشیه‌نشینی و کار کودکان است. بر اساس آمار رسمی سال ۹۱ بیش از یک میلیون حاشیه‌نشین ساکن شهر مشهد هستند. مدیر کل راه و شهرسازی وقت خراسان رضوی معتقد است ثبت یک سوم جمعیت شهر مشهد به صورت حاشیه نشین، نشان‌دهنده این است که مشهد بیشترین جمعیت حاشیه‌نشین کشور را داراست؛ پدیده‌ای که به همراه خود، مشکلی به نام «کودکان کار» را نیز به وجود آورده‌است. برای آشنایی با گوشه‌ای از مشکلات این کودکان به همراه تعدادی از مددکاران «جمعیت دانشجویی امام علی» به سراغ آن‌ها می‌رویم.
  • بخش دولتی در خدمت بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد، گروه سیاسی-دنیای اقتصاد،گروه سیاسی-استاندار خراسان رضوی گفت:از روز اول به بخش خصوصی گفتیم می خواهیم تمرین کنیم که چگونه بخش دولتی در خدمت بخش خصوصی و این بخش در خدمت منافع ملی باشد. علیرضا رشیدیان که در اولین نشست خبری خود با نمایندگان رسانه های گروهی صحبت می کرد با تمجید از بخش خصوصی در خراسان رضوی،افزود:یکی از افتخارات ما مشارکت بخش خصوصی است و ۹۰ درصد صنایع در استان مربوط به این بخش است.
    استاندار خراسان رضوی با اشاره به این که این استان در شرف تبدیل شدن به قطب فولادی کشور است گفت:اولین دغدغه ما در استان مساله آب است و اگر طی ۳ سال ۳۰% از مصرف آب در بخش کشاورزی کاسته شود،مشکل حل می شود.
  • ویژه نامه خراسان - ۴ شهریور ۹۳

    نسخه پی دی اف ویژه نامه خراسان برای دانلود نسخه پی. دی. اف ویژه نامه خراسان، اینجا کلیک کنید. .
  • برگزاری نخستین کنگره چشم پزشکی رضوی

    نخستین کنگره بین‌المللی چشم بیمارستان رضوی با موضوع بررسی چالش‌های جراحی کاتاراکت و رفراکتیو ۶ تا ۸ شهریور در بیمارستان رضوی برگزار می‌شود. دبیر اجرایی نخستین کنگره بین‌المللی چشم رضوی گفت: در این کنگره سه روزه جمعی از برجسته‌ترین متخصصان و صاحب نظران داخلی و خارجی در زمینه جراحی پزشکی از جمله دکتر اگاروال، رییس انجمن بین‌المللی جراحی رفراکتیو(ISRS) و میهمانانی از امریکا و اروپا حضور خواهند داشت.
    دکتر امیر هژبرالساداتی با بیان اینکه حضور اساتید برجسته خارجی در این کنگره فرصت بسیار خوبی برای جراحان ایرانی است، گفت: از امتیازات این کنگره انجام جراحی زنده همزمان با کنگره و انجام تکنیک‌های خاص جراحی کاتاراکت توسط دکتر اگاروال و پیوند لایه‌ای قرنیه توسط دکتر مک کی در بیمارستان رضوی خواهد بود که می‌تواند به جراحان ایرانی در کسب تجربه و مهارت‌های لازم کمک کند.
  • جشنواره توس در آرامگاه فردوسی

    معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی از برگزاری جشنواره توس به مناسبت هفته دولت در محل آرامگاه فردوسی در توس خبر داد و گفت: این جشنواره سوم تا پانزدهم شهریورماه جاری برگزار می‌شود. سید جواد موسوی اظهارکرد: اجرای نقالی، نمایشگاه‌های صنایع دستی و معرفی جاذبه‌های گردشگری، تورهای مشهد‌گردی، نمایشگاه عکس کودک از مهم‌ترین برنامه‌های این جشنواره است. .
  • کاهش بهره وری صنایع خراسان

    مرتضی مرتضوی کاخکی* با وجود این که خراسان رضوی از نظر تعداد کارگاه های صنعتی و میزان اشتغال صنعتی در رتبه سوم کشور قرار دارد ولی وضعیت بهره برداری از این عوامل در فرآیند تولید چندان مناسب نیست. ، بهره وری کل عوامل تولید در استان، نسبت به دهه گذشته کاهش یافته است و نسبت به متوسط بهره وری کشور در وضعیت نامناسبی قرار دارد. نگاهی به اندازه کارگاه های صنعتی استان نشان می دهد که بیشتر کارگاه های تولیدی سطح استان در دسته کارگاه های کوچک و متوسط قرار می گیرند، به طوری که قریب به ۸۰ درصد کارگاه های استان زیر صد نفر کارگر داشته و به همین دلیل استفاده از مزایای تقسیم کار و صرفه های ناشی ازمقیاس برای این کارگاه ها امکان پذیر نبوده و باعث شده میزان بهره وری کل عوامل تولید پایین باشد.
  • به دنبال سیاست یک بام و دو هوا در حوزه اقتصاد نیستیم

    دنیای اقتصاد، نجمه موسوی زاده- در حالی که دولت چندی پیش بسته خروج از رکود خود را منتشر و به صورت لایحه به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد، کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز با تصویب طرحی جداگانه، بسته پیشنهادی دیگری را برای خروج از رکود منتشر کرده است. بنا بر اظهارات نمایندگان مجلس این طرح چندی پیش تهیه شده بود و هم اکنون در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است. در همین راستا برای بررسی این مساله و برای کسب اطلاعات بیشتری درباره این طرح نظر ۲ تن از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و ۲ فعال حوزه صنعت استان را جویا شدیم که پاسخ آنها در ادامه از نظرتان خواهد گذشت.
  • خداحافظی تدریجی واسطه ها

    هومن افشار یکی از ویژگی های دوران رکود، استفاده هرچه بیشتر از ابزارهای تبلیغاتی و بازاریابی توسط فروشندگان است و این امر با کمتر شدن تقاضا جلوه بیشتری پیدا می‌کند همچنان که امروز اکثر سازندگان و سرمایه گذاران راه های تبلیغاتی و بازاریابی نوین را برای یافتن مشتری در پیش گرفته اند . طی چند ماه گذشته سمینارها و همایشهای متعددی در خصوص برندینگ ، بازاریابی و فروش ، و فنون مذاکره در مشهد برگزار شده است و عمده آنها با استقبال چشمگیر شرکت کنندگان مواجه شده است. این دگرگونی ، منفعت طرف تقاضا را هدف قرار داده است و آنچنان که پیدا است اکثر سازندگان تلاش می‌کنند تا سلیقه و نیاز مشتریان را حتی به صورت سفارشی برآورده سازند و چه از منظر شرایط پرداخت و چه در بحث مواد و مصالح ساختمانی منعطف عمل کنند.
  • بازدید سه کارگروه انجمن مدیران صنایع از شرکت پگاه

    دنیای اقتصاد،گروه صنعت-اعضاء و دبیران کارگروه های صنایع غذایی ، سلامت کار و آموزش انجمن مدیران صنایع خراسان از شرکت شیر پگاه خراسان بازدید کردند و در نشستی صمیمانه به تبادل نظر و بررسی راهکارهای خروج از وضعیت فعلی اقتصاد کشور پرداختند. در این دیدار که با حضور دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان و دبیران کارگروه های این انجمن برگزار شد، حاضران با بیان دغدغه های خود در بخش تولید بر لزوم توجه هر چه بیشتر تصمیم گیران اقتصاد کشور به فعالیت های بخش خصوصی تاکید کردند. فشار غیرمنصفانه به تولید کنندگان
    موسوی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی افزایش قیمت لبنیات همزمان با مطرح شدن بحث استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی می گوید: مسئله قابل توجه این است که تولیدکنندگان درخواست افزایش قیمت در دولت قبل را داشتند که مسئولان اعلام کردند از هزینه های تولید کم کنید تا قیمت بالا نرود.