شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

ویژه نامه خراسان

  • سهم ناچیز از اقتصاد میلیاردی زائران

    دنیای اقتصاد،گروه گردشگری- اینکه چمدانی به کدام مقصد بسته می‌شود، مهم نیست. سفر باید «نیت» باشد. البته آن‌هایی که چرخ اموراتشان از بسته‌شدن این چمدان‌ها می‌چرخد، دیگر نمی‌توانند به «نیت»ها فکر کنند و «مقصد» برایشان حرف اول را می‌زند. چنان‌که فعالان گردشگری در کشورمان، کمر بسته‌اند تا این صنعت را از لحاظ سودرسانی به قد و قواره صنعت نفت برسانند. لابد با خود می‌گویید که خوش‌خیالی است، ما هم «نه» نمی‌آوریم، اما اگر بدانید که چه فرصت‌هایی در هر فصل سفر به واسطه عدم‌سرمایه‌گذاری هدف‌مند در صنعت گردشگری کشورمان، از دست می‌رود، می‌بینید که سودای پررونقشدن صنعت گردشگری، آن قدرها هم دور از دست‌رس نیست.
  • تحقق اقتصاد مقاومتی در صنعت برق خراسان

    دنیای اقتصاد،مشهد-مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: اقتصاد مقاومتی در صنعت برق خراسان با ارائه خدمت بهتر با هزینه کمتر محقق شده است. متولی‌زاده با اشاره به تاریخچه برق در استان، اظهار کرد: مردم ایران، در ۱۱۴سال پیش، نخستین بار روشنایی الکتریکی را با نصب یک دستگاه مولد برق ۹کیلو واتی در حرم مطهر رضوی تجربه کردند. وی افزود: در حالی که حدود ۵/۱ میلیارد نفر یعنی حدود۲۰ درصد جمعیت کره زمین بدون برق هستند، افتخار داریم که پوشش برق در خراسان رضوی تقریباً ۱۰۰درصد است و کلیه روستاهای بالای ۱۰ خانوار نیز از نعمت برق برخوردارند.
  • انتقاد از بنگاه‌داری بانک‌ها

    رشیدیان: بنگاه‌داری بانک‌ها،اقتصاد بخش تولید در کشور را مختل کرده است. دنیای اقتصاد،گروه صنعت-استاندار خراسان رضوی در ادامه بازدید از واحدهای صنعتی استان، هفته گذشته به شهرک صنعتی توس مشهد رفت تا از نزدیک پای صحبت دست‌اندرکاران قلب تپنده صنعت خراسان بنشیند. علیرضا رشیدیان در این بازدید یک روزه،ضمن دیدار با دست‌اندرکاران و مدیران چهار واحد بزرگ تولیدی از عدم‌ثبات سیاست‌های اقتصادی در کشور و بنگاه‌داری بانک‌ها انتقاد کرد و از قوانینی گفت که با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مغایر است و اصلاح آن‌ها در دستور کار قرار گرفته است.
  • گره‌های افتاده در کار منابع طبیعی کشور

    دکتر سید حسین ثنایی نژاد* یکی از گره‌های در هم تنیده دشوار در فرآیند توسعه کشور عدم‌مدیریت و یا مدیریت ناکارآمد منابع طبیعی است. زمین، هوا، آب و انرژی! اصولا جهان از همین چهار عنصر تشکیل شده است، خاک و باد و آب و آتش این اولین طبقه‌بندی عناصر تشکیل‌دهنده عالم است که توسط یونانیان باستان انجام شده است. به گمانم اگر باد را معادل هوا بگیریم و آتش را معادل انرژی که پر بی راه هم نیست، این تقسیم‌بندی بی‌نقص بوده و ما در واقع بجز همین چهار عنصر اساسی، چیز دیگری در طبیعت نداریم. جدول تناوبی عناصر نیز همه در دل همین چهار عنصر است و تعریف ماده و انرژی فیزیک‌دانان هم در همین چارچوب می‌گنجد .
  • تحولات و تدابیر شورای شهر برای توسعه خدمات زیربنایی در مشهد

     در قضیه افزایش نرخ بلیت اتوبوس، آقای استاندار با موضعی که گرفتند به کمک شورا آمدند فضای شهر را دو، سه ماه درگیر این کردند که اختلافات شدید بین استانداری و شورای شهر وجود دارد و واقعا اینطور نبود هر ۲۵ عضو شورای شهر مشهد از طیف اصول‌گرایان هستند، اختلاف‌نظر عمیقی بین آن‌ها نیست و جناح‌بندی خاصی همانند آنچه در شورای تهران دیده می‌شود در شورای شهر مشهد وجود ندارد دنیای اقتصاد،گروه شهری- در عصر یکی از نخستین روزهای پاییز با محمد کمال سروی‌ها، نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در تحریریه روزنامه دنیای اقتصاد در فضایی صمیمانه‌تر از آخرین دیدارمان در ساختمان شورای شهر مشهد در بهمن ماه ۹۲، زمانی‌که او ریاست شورا را برعهده داشت به گفت‌وگو نشستیم.
  • احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه(۱)

    هادی پژوهش درباره تاریخ و اهمیت مطالعه آن و تفکر در حالات گذشتگان، در روایات فراوان سفارش شده است؛ چرا که مطالعه و تفکر در تاریخ و سرگذشت پیشینیان؛ باعث عبرت و درس گرفتن از راه و رسم آنان برای ترسیم برنامه های آینده خواهد بود. این موضوع به ویژه در سخنان مولای متقیان امام علی(ع) خصوصا در جای جای نامه ها و حکمت های نهج البلاغه برجستگی خاصی دارد و سخنان ایشان ناظر به عبرت های خاص تاریخ است. عبرت از تاریخ یـکـی از مـصادیق بارز تجربه اندوزی، مطالعه سرگذشت پیشینیان و تـار یخ امم سابق است. امام علی(ع) می فرماید: برای شما در تـاریـخ قـرون گـذشـته درس های عبرت فراوانی وجود دارد.
  • مشهد؛ پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی

    فیاضی: باید از فرصت مشهد در پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای رسیدن به ایده‌آل‌ها استفاده کنیم. نشست «مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷؛ چالش‌ها و چشم اندازها» با حضور کارشناسان و مسئولان در مشهد برگزار شد. به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از ستاد رسانه‏‌ای اولین همایش بین‌المللی گردشگری جمهوری اسلامی ایران، این جلسه به همت پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، با رویکرد بررسی چالش‌ها و فرصت‌های انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۷ در تالار شورای شهر برگزار شد.
  • ضرورت انتقال « فرهنگ دفاع مقدس» به نسل جوان

    حمیدرضا موحدی زاده* ۳۴ سال پیش در چنین ایامی، جنگی نابرابر از سوی ارتش و حزب حاکم بعث عراق بر کشور عزیزمان ایران تحمیل شد. در طول هشت سال دفاع از ایران و انقلاب نوپای اسلامی ، به گواهی تاریخ، مردان و زنان دلیر این مرز و بوم شجاعانه از بزرگترین دستاورد انقلاب ۱۳۵۷ یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی با جان و مال خویش دفاع کردند. پنجم مهرماه مصادف با شکسته شدن حصر آبادان با دلاوری لشگر ۷۷ پیروز خراسان نیز می‌باشد. این پیروزی درخشان نقطه عطفی در جنگ تحمیلی بود و موجب بازگشت روحیه و اعتماد به نفس در بین رزمندگان گردید.
  • اقتصاد مسکن و مشکلات پیش‌رو

    هومن افشار با تمام شدن فصل تابستان، انتظارها برای رونق گرفتن معاملات مسکن هم پایان یافت و در شرایطی فصل پاییز را آغاز می‌کنیم که حجم معاملات مسکن به نصف کاهش یافته است و حداقل تا سه ماهه پایانی سال، خبری از رونق بازار مسکن در میان نیست.
    متاسفانه تا کنون دولت نتوانسته است برنامه جامع بلندمدتی که نیاز جامعه را در بخش مسکن مرتفع سازد، ارائه دهد و همچون گذشته، دعوا بر سر برنامه‌های کوتاه‌مدتی است که هدف آن عمدتاً خروج مسکن از دوران رکود است. در اقتصاد مسکن ایران، عوامل متعددی تا کنون زمینه‌ساز رشد بی‌رویه قیمت‌ها بوده‌اند.