مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه علامهطباطبایی در حاشیه حضور در مشهد درباره شرایط دیروز و چشمانداز فردا با ما به گفتگو نشست. وی معتقد است لازمه حرکت ایران به سمت توسعه، راهاندازی یک نهضت ضد فساد است. نهضتی که مردم و مسئولان را درگیر کند و برای تحقق این هدف نیز شرطهایی را مطرح کرده است. وی از سابقه سازمان مدیریت وبرنامهریزی دفاع میکند و از دلایل افزایش پروندههای فساد میگوید. سهیلا قاسم زاده
مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه علامهطباطبایی در حاشیه حضور در مشهد درباره شرایط دیروز و چشمانداز فردا با ما به گفتگو نشست.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه اعتقادات دینی نقش بسیار مهمی در توسعه گردشگری سلامت در مشهد مقدس دارد گفت: اعتقادات دینی در کنار ظرفیتهای خوب حوزه گردشگری سلامت مشهد عامل مهمی در جذب این گردشگران است. به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، سیدجواد موسوی با بیان این مطلب افزود: بیمارانی که از کشورهای مختلف جهان بهویژه کشورهای مسلمان و شیعیان کشورهای حاشیه خلیج فارس برای مداوا و معالجه و درمان به مشهد مقدس سفر میکنند نیت شفا و درمان معنوی دارند.
دنیای اقتصاد،گروه سیاسی - محمدرضا عارف که در سفری یک روزه و با هدف افتتاح اولین شعبه بنیاد امید ایرانیان پس از تهران به مشهد سفر کرده بود، در برنامههای مختلف و فشردهای در این سفر کوتاه شرکت کرد و با اقشار مختلف مردم، شخصیتها و روحانیان مشهد دیدار کرد. عارف که ورودش در آغازین ساعتهای صبح چهارشنبه به فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد با حضور دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم یعنی محسن رضایی همراه شده بود، در فرودگاه با استاندار تازه منصوب شده خراسان رضوی نیز که برای استقبال از دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به فرودگاه آمده بود دیدار کرد، اما علیرغم دعوت نماینده دولت برای حضورش در پاویون، ترجیح داد تا از ورودی عمومی استفاده کند و به همراه دیگر مسافران از ترمینال اصلی وارد مشهد شود.
امسال نیز طبق روال چندسال اخیر جشن ملی «حماسه استقامت» با چند روز تاخیر در دانشگاه پیام نور مشهد برگزار شد. این برنامه با سخنرانی دکتر فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی آغاز شد و با تجلیل از خانوادههای شهدای هستهای، شهید قشقایی، احمدی روشن، رضایی نژاد، علیمحمدی و شهریاری ادامه یافت. در حاشیه این مراسم خبرنگار ما با شهره پیرانی همسر شهید داریوش رضایینژاد و بهجت قاسمی همسر شهید مجید شهریاری گفتگوی کوتاهی داشت و نظر آنان درباره رویکرد دستگاه دیپلماسی و عملکرد تیم مذاکرهکننده را جویا شد که در ادامه میآید.
علی نقی قائمی نیک در چند دهه اخیر کل کشورهای جهان بهویژه کشورهای جهان سوم با مسئلهای به نام شهرنشینی و پدیده کلانشهرها و ابرشهرها مواجه شدهاند. با صنعتی شدن جوامع این امر به صورت گستردهای ملموس و اجتنابناپذیر به نظر میرسد. در کنار امتیازات شهرنشینی مانند تسهیل در ارائه امکانات و خدمات و افزایش ارتباطات افراد و گروهها، عواقب منفی بسیاری را میتوان برای گسترش زیاده از حد شهرنشینی برشمرد. ایجاد آلودگی هوا، ترافیک، معضلات حاشیهنشینی، عدم پیوست و تجانس فرهنگی، کاهش بار تربیتی خانوادهها، از میان رفتن همجواریها و مفهوم همسایگی، افزایش اختلاف طبقاتی و بسیاری از مسائل دیگر عواقب منفی این فرایند به شمار میآیند.
عضو هئیت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اصولا سرمایهگذاری در مشهد با پتانسیل بالای توریسم زیارت کشش و جذابیت بالایی دارد،گفت: مشهد یک شهر فراملی است و سالانه میلیونها زائر داخلی و خارجی به این شهر وارد میشوند که خدماتدهی مطلوب به آنان به امکانات فراوانی نیاز دارند. به گزارش روابط عمومی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد، محمدحسین روشنک با بیان اینکه توسعه مشهد نیازمند جذب سرمایهگذار است، تصریح کرد: مشهد بهعنوان جاذبه مهم گردشگری مذهبی در کشور باید برای سرمایهگذاری مورد توجه ویژه قرار گیرد.
به گزارش دنیای اقتصاد، هرچند پیش از این دولت اعلام کرده بود که در پایان وقت اداری هر روز آمار ثبتنامها را اعلام میکند، اما در دوره ثبتنامها از اعلام آمار دقیق خودداری شد و دولت ترجیح داد شمار انصرافدهندگان از یارانه را اعلام نکند. دولت در چند ماه گذشته تبلیغات خود را بر انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی استوار کرده است، اما عدم انتشار خبر دقیقی درباره انصرافدهندگان نشان میدهد حجم انصرافها پایینتر از انتظار دولت بوده است. محمدباقر نوبخت از جمله مدیرانی است که میگوید میلیونها نفر از دریافت یارانه انصراف دادهاند، اما با این حال برای اطلاع از شمار انصرافدهندگان باید در انتظار تکمیل آمارهای ارائه شده از سوی دولت بود.
سهند ابراهیمی پورفائز * در ادبیات اقتصادی، دولت رفاه دولتی است که برای رفاه و آسایش اقتصادی- اجتماعی مردم نقشی کلیدی ایفا میکند. یکی از ابزارهای مرسوم در هر دولت رفاهی، یارانههاست که دولت ایران نیز سالهای سال از این ابزار برای اثرگذاری بر رفاه عمومی استفاده کرده است. پیش از این هر ایرانی یارانه خود را به صورت غیرمستقیم دریافت می کرد، یعنی کالاهای اساسی همچون نان و حاملهای انرژی همچون بنزین، تا مدتها با قیمتی به مراتب کمتر از قیمت واقعی خود عرضه میشد. پس از بررسیهای بسیار، نظریهپردازان اقتصادی و سیاستگذاران دولتی هر دو به اتفاق نظر رسیدند که یارانه غیرمستقیم بار هزینهای بالایی به بودجه دولت وارد میکند، اما در افزایش رفاه جامعه موفقیت چندانی بهدست نمیدهد.
با هدف ارتقای کیفیت محیط شهری، مدیریت شهری منطقه ۸ در طرح استقبال از بهار، رتبه برتر در حوزه مناطق فعال را کسب کرد. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۸: طرح استقبال از بهار با رویکردشهروندمداری و بهمنظور توسعه و ارتقای سطح خدمات به شهروندان، پاسخگویی به نیازهای آنان در قالب برنامه های فنی و عمرانی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری، فرهنگی و اجتماعی و بر اساس نیازسنجیهای به عمل آمده در محدوده جغرافیایی منطقه ۸ و با تعامل و مشارکت شهروندان اجرایی شده است. نظارت و تسریع در فرآیند اجرای پروژههای عمرانی استقبال از بهار بهعلاوه ارتقای کیفیت محیط شهری و رفع آلودگیهای بصری، همچنین نظارت بر حریم حرم رضوی در راستای زیباسازی و پاکسازی و ساماندهی منظر شهری و ارائه خدمات و نظارت فراگیر بهصورت تمام وقت در سطح منطقه از جمله اقدامات شهرداری منطقه ۸ در طرح استقبال از بهار ۹۳ بوده است.
گروه اقتصاد- به گزارش «دنیای اقتصاد»، ثبتنام برای فاز دوم هدفمندی یارانهها مقدمه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانههاست و در حالی دولت هنوز رسما اجرای فاز دوم هدفمندی را اعلام نکرده است ، تعرفه برخی کالاها و خدمات نظیر برق، آب، گاز و برخی حاملهای انرژی افزایش یافته است. حال با توجه به تاکید مکرر مسئولان بر این نکته که شیب افزایش قیمتها در فاز دوم هدفمندی ملایم خواهد بود معلوم نیست آیا قرار است با آغاز رسمی اجرای این طرح باز تعرفه این اقلام دستخوش افزایش شود یا افزایشهای اعمال شده در بهمن ماه سال گذشته ملاک قرار خواهد گرفت.
هومن افشار* بازار مسکن در شرایطی در رکود قرارگرفته که تعداد ملکهای آماده واگذاری نیز روزبهروز کاهش مییابد. گویی نتایج حاصل از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها به قدری تاثیرگذار است که در حال حاضر کمتر کسی قصد خرید مسکن را دارد و کمتر کسی نیز تمایل دارد ملک خود را با ارزشی کمتر از آنچه انتظار میرود واگذار کند. تاثیر فاز دوم هدفمندی یارانهها بهخصوص افزایش قیت حاملهای انرژی هرچند اندک، آنچنان نقشی بر بازار مسکن خواهد داشت که به اعتقاد برخی از صاحبنظران امید نجات این بازار از وضعیت فعلی را دور از ذهن میکند و تورم ناشی از اجرای این فاز، شوک قیمتی جدیدی را بهدنبال خواهد داشت که قدرت خرید را بیش از پیش از طرف تقاضا خواهد گرفت.