شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

ویژه نامه خراسان

  • چرایی رکود صادرات؟

    دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- سازمان صنعت، معدن و تجارت یکی از مهمترین سازمان‌های استان خراسان رضوی است که نقش مهم و عمده‌ای در فعالیت‌های اقتصادی استان و ارتباط با تشکل‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران اقتصادی در این بخش دارد. پس از گذشت ۲ سال و ۴ ماه از شروع مسئولیت راضیه علیرضایی در این سازمان گفت‌وگوی مفصلی با وی انجام دادیم و پرسش‌هایی درباره برنامه‌ها و چالش‌های این سازمان در سال جاری مطرح کردیم. علیرضایی قبل از شروع رسمی مصاحبه موضوع به ثمر نشستن برجام و پایان انتظار چندماهه را مهم‌ترین دستاورد دولت می داند و امیدوار است که برجام مانند کلید پایانی بر قفل تحریم‌ها باشد.

  • آثار خیرخواهانه «حاج حسن صادقی» برای آیندگان نیز ادامه می‌یابد

    دنیای اقتصاد- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: آثار نیت خیرخواهانه «حاج حسن صادقی» برای آیندگان نیز ادامه پیدا می‌کند. به گزارش ایرنا، سیدسعید سرابی در یادمان بنیانگذار نخستین مدرسه روستایی کشور و آموزش و پرورش نوین در سرولایت نیشابور گفت: این مراسم گرامی‌داشت مرد بزرگی به نام حسن صادقی است که اقدامات خیرخواهانه بسیاری انجام داده است. وی اظهار کرد: این اقدامات در ساحت خدمت به علم، فرهنگ و هنر این سرزمین انجام شده است. سرابی گفت: گام نهادن در عرصه فرهنگ، علم و هنر بسیار ارزشمند است و باید از کسانی که در این عرصه‌ها گام برمی‌دارند به‌صورت ویژه حمایت کرد.

  • سهم اشتغال در بخش های عمده اقتصادی بر حسب فصل در سال ۱۳۹۴

  • ۱۱ میلیون نفر بی‌بضاعت زیرپوشش طرح تحول نظام سلامت هستند

    تسنیم- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در قالب برنامه تحول نظام سلامت بیش از ۱۱ میلیون نفر بی‌بضاعت تحت پوشش بیمه قرار گرفته و یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع از مراکز درمانی سراسر کشور نیز بهسازی و بازسازی شده است. سیدحسن قاضی‌زاده‌ هاشمی با اشاره به آثار مثبت اجرای طرح تحول نظام سلامت خاطرنشان کرد: پس از اجرایی شدن این طرح مشکلات مربوط به کمبود دارو مرتفع و همچنین ارجاع بیماران برای تأمین دارو و خدمات آزمایشگاهی نیز متوقف شد و تخلفات شکل‌گرفته در این حوزه با دوران قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت قابل مقایسه نیست.

  • پهلوان شورورزی پوریای ولی معاصر ایران

    رضا سلیمان نوری

    کارشناس‌ارشد ایرانشناسی وخراسان‌پژوه

    تفاوت بین آدمیّت و انسانیت مرز باریک ولی عمیق معنویت است، همان عنصری که پهلوانان ایران‌زمین را جاودانه کرده است. بی‌دلیل نیست که گود زورخانه نزد ورزشکاران قدیمی مقدس بوده و بدون وضو در آن گام نمی‌گذاشته‌اند. این بزرگمردان، ورزش را تنها صحنه‌ای برای نشان دادن قدرت پروردگار دانسته و برهمین اساس با داشتن بازوانی ستبر، قامتی بلند و باصلابت همچون کوه از قلبی سرشار از مهر و عطوفت و گذشت و مردانگی برخوردار بودند.

  • اهالی خانه مطبوعات در مدرسه علیای فردوس

    جمعی از اهالی خانه مطبوعات خراسان رضوی در سفری دو روزه به شهر فردوس از اماکن تاریخی و جاذبه‌های گردشگری این شهر بازدید کردند. شهر فردوس که تا سال ۱۳۰۸ تون نامیده می‌شده در استان خراسان جنوبی و در فاصله ۳۴۵ کیلومتری جنوب مشهد و در مسیر محور اصلی ارتباطی استان‌های یزد، کرمان، اصفهان، بوشهر، هرمزگان و فارس به مشهد واقع است. از مناطق گردشگری فردوس می‌توان به آبگرم معدنی فردوس، شهر تاریخی تون و مدرسه علمی علیا اشاره کرد. این مدرسه در اواخر دوره حکومت صفویه به دست فردی به نام «میرعلی بیک» ساخته شده و تا سال‌های پیش از زلزله سال ۱۳۴۷، به‌عنوان مدرسه مورد استفاده بوده‌ است.

  • خرید تضمینی ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی

    ایرنا- مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی گفت: بالغ بر ۶۰۰۰ تن کلزا در سطح این استان خرید تضمینی می‌شود. ایرج حسن‌پور با بیان اینکه امسال خرید کلزا به‌صورت تضمینی توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی انجام می‌شود، افزود: در این میان اتحادیه تعاون روستایی به عنوان مباشر در این زمینه فعال خواهد بود و اقدام به خرید کلزا می‌کند. وی با اشاره به اینکه برداشت این محصول از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و هر کیلوگرم محصول نهایی به قیمت ۲۵۳۰ تومان خریداری می‌شود، اظهار کرد: براساس قرارداد با کارخانه‌های روغن‎کشی، محصول خریداری‎شده مستقیم از محل تولید به کارخانه حمل می‎شود.

  • تمایل برای توسعه روابط اقتصادی

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هفته گذشته در دیدار با رایزنان اقتصادی سفارت کشورهای سوئد، نروژ و فنلاند در مشهد از نزدیکی روابط ایران با کشورهای اسکاندیناوی گفت و خاطرنشان کرد: این کشورها از گذشته‌های دور با ایران ارتباط نزدیک داشته و طی سال‌های گذشته از رشد اقتصادی مناسبی برخوردار بوده‌اند و توزیع درآمد در بین آن‌ها عادلانه بوده است. به لحاظ سیاسی نیز کشورهای اسکاندیناوی در روابط با ایران موضع‌گیری مستقلی داشته‌اند و نیت ایران نیز ایجاد روابط سازنده با تمام کشورهاست.

  • اجرای طرح ترسیب کربن در ۷۹۵ هزار هکتار از عرصه‎های خراسان رضوی

    ایرنا- مدیر اجرایی طرح‎های خاص اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: ۷۹۵ هزار هکتار از عرصه‎های این استان امسال زیر پوشش طرح ترسیب کربن قرار گرفته است. علی‎اصغر طالبیان‎فر اجرای این طرح‎ها را به منظور جلوگیری از حرکت شن‎های روان در شهرستان‎های گناباد، بجستان و سبزوار عنوان کرد و گفت: طرح مدیریت حوزه آبخیز هم در گستره ۱۲۰ هزار هکتار از عرصه‎های شهرستان کاشمر به اجرا در می‌آید. وی با بیان اینکه تکمیل طرح‌های یاد شده از امسال تا ۱۰ سال آینده ادامه می یابد افزود: در مجموع بیش از چهار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

  • نقش تغذیه در دیابت

    جاوید نجفی

    رژیم درمان

    بیماری دیابت: دیابت ملیتوس یا بیماری قند، بیماری متابولیکی مزمنی است که با سوخت‌وساز غیرطبیعی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها همراه است. در بیماران مبتلا به دیابت، هورمون انسولین که در ورود قند از خون به سلول‌ها و مصرف آن نقش دارد، به قدر کافی ترشح نمی‌شود و یا پاسخگویی به این هورمون با اشکالاتی مواجه است. لذا میزان قند در خون این افراد بالا می‌رود که به این حالت هیپرگلیسمی گفته می‌شود. بیماری دیابت درمان قطعی ندارد و لذا همواره و درتمام طول عمر باید آن را کنترل کرد.

  • طرح توسعه حرم باید در معرض اظهار نظر شهروندان و صاحب نظران قرار گیرد

    دنیای اقتصاد- نشست «پایش هویت معماری، چالش بناهای دولتی» چهارشنبه هفته پیش به همت پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن در تالار نور برگزار شد. به گزارش ایلنا، معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در ابتدای این نشست اظهار کرد: در لوح حمورابی که قدیمی‌ترین قانون بشری است و هم‌اکنون در موزه لوور پاریس نگهداری می‌شود، قوانینی درخصوص رعایت سبک معماری هویت‌دار آمده است. پیروز حناچی با بیان اینکه عمده آثار باقیمانده و برجسته همچون تخت‌جمشید توسط حکومت شکل گرفته‌اند، خاطرنشان کرد: آثار شاخص مربوط به دوره معاصر هم توسط حکومت شکل پیدا کرده است.

  • ضعف کارایی دستگاه های دولتی در شهرهای کوچک

    علی چشمی

    عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد

    تعداد شاغلان شهرستان کلات از سرشماری عمومی سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ از حدود ۱۲ هزار نفر به حدود ۱۱ هزار نفر کاهش یافته است. در این شهرستان، هیچ کسب‌وکار بالای ۵۰ کارگر وجود نداشته و با اینکه در سال ۱۳۸۵ دو کسب‌وکار بین ۱۰ تا ۵۰ کارگر در شهرستان فعال بوده ولی در سال ۱۳۹۰ به یک کسب‌وکار رسیده است. آمارها نشان می‌دهد که بیشتر نیروهای جوان، متخصص و ماهر از شهرستان خارج شده و نیروهای باقیمانده مسن‌ترند.

  • استفاده از ظرفیت‌های کشور در راستای تولیدات قابل‌رقابت

    ایسنا- رئیس انجمن کارآفرینان خراسان رضوی، ایران را کشوری با ظرفیت‌های بسیار تلقی کرد و گفت: با وجود چنین ظرفیت‌هایی نمی‌توان کالایی قابل‌رقابت با بازار سایر کشورها تولید کرد. محمدحسین روشنک با اشاره به اینکه گاه هزینه حاشیه تولید و خدمات در ایران از متن اصلی بیشتر می‌شود، اظهار کرد: در این کشور با وجود امنیت نظامی، نیروی کار جوان، وسعت سرزمین و سوخت ارزان قیمت، متاسفانه نمی‌توان کالایی قابل رقابت با بازار سایر کشورها تولید کرد. لازم است این ظرفیت‌ها در راستای تولید کالای با کیفیت و قیمت تمام شده رقابتی هزینه شوند.

  • آزاد سازی ۶۵ هکتار از اراضی ملی خراسان رضوی

    ایرنا- مدیر املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی از رفع تصرف و آزاد سازی ۶۵ هکتار اراضی ملی این استان در سال جاری خبر داد. محمد حدیدی با بیان اینکه در این راستا ۲۸۸ رأی قطعی صادر شده که برای ۱۵۸ رأی از این تعداد حکم اجرایی نیز اخذ شده است، درباره اقدامات پیشگیرانه به تشکیل یگان‌های حفاظت و ایجاد سامانه اطلاع‎رسانی اشاره کرد و افزود: شهروندان می‌توانند قبل از خرید زمین از طریق شماره ۳۷۶۲۸۴۱۲ با اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی تماس حاصل و از ملی نبودن اراضی خود اطمینان حاصل کنند.

  • ۶۳ طرح گردشگری رهاشده در خراسان‌شمالی

    دنیای اقتصاد- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌شمالی تاکید کرد: ساماندهی ۶۳ طرح گردشگری رهاشده در خراسان‌شمالی نیازمند همکاری مردم و مسئولان است. محمد سویدانلویی در گفت‌وگو با ایسنا، از شناسایی ۶۳ طرح زیربنایی گردشگری رهاشده در سطح استان خبر داد و افزود: مورداستفاده قرار نگرفتن این طرح‌های گردشگری بیشتر به خاطر وجود مسائل جزئی از جمله آبرسانی، برق‌رسانی، نداشتن متولی و . . . است. وی با بیان اینکه این اداره کل به دنبال ساماندهی این طرح‌هاست، ادامه داد: تاکنون تعدادی از این طرح‌ها ساماندهی و به بخش خصوصی واگذار شده است.

  • ادب و فرهنگ خراسان شهرت جهانی دارد

    دنیای اقتصاد- استاندار خراسان رضوی روز شنبه در مراسم پایانی هفته فرهنگی کلات ضمن تبریک هفته فرهنگی گفت: این هفته فرصت مناسبی بود تا علاوه برظرفیت‌های اقتصادی و توسعه‌ای شهرستان کلات، به توانمندی‌های گردشگری و تاریخی منطقه نیز پرداخته شود. علیرضا رشیدیان افزود: با وجود شخصیت‌های برجسته و جهانی نظیر حکیم ابوالقاسم فردوسی، خیام و عطار، آوازه ادب و فرهنگ خراسان، فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور رفته و شهرت جهانی دارد. وی با اشاره به نفوذ فرهنگ و توسعه فرهنگی استان اظهار کرد: باید تلاش کنیم ظرفیت‌های مناطق مختلف را شناسایی و به‌نحو شایسته برای معرفی آن‌ها اقدام کنیم.

  • توسعه شهرستان‎ها با سرمایه خصوصی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- چهارمین روز از سلسله برنامه‎های «هفته فرهنگی کلات» که از تاریخ ۱۱ تا ۱۷ اردیبهشت ماه و برای نخستین بار در این شهرستان اجرا شد، به اولین نشست تخصصی «کلات، فرصت‎های سرمایه‎گذاری در اقتصاد مقاومتی؛ الزامات و بایستگی‎ها» اختصاص داشت؛ اساتید و کارشناسان حاضر در این نشست که در شهر زاوین برگزار شد، به بررسی وضعیت فعلی این شهرستان و راهکارهای جذب سرمایه‏گذار برای توسعه اقتصادی آن پرداختند.

    ثبات اقتصاد، نخستین گام توسعه سرمایه‎گذاری

    مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‎الملل استانداری خراسان رضوی در این نشست ثبات اقتصادی را نخستین گام برای تحقق توسعه سرمایه‎گذاری دانست و گفت: کشور در حال رسیدن به ثبات اقتصادی است.

  • آبغوره، داروی کاهش فشارخون و چربی خون نیست!

    دنیای اقتصاد، گروه سلامت - غوره میوه نارس انگور است که طعم بسیار ترشی دارد و برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و دارای اسیدهای آلی مانند اسیدمالیک، اسیدفرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک و قند است. مصرف آبغوره برای افراد سردمزاج و کسانیکه دچار ضعف اعصاب هستند، توصیه نمی‌شود و به‌دلیل ترشی زیاد مقداری از املاح بدن را در خود حل کرده و برای افراد بیمار به‌خصوص در دستگاه گوارش و افراد سالمند، محدودیت مصرف دارد. با توجه به اینکه در کارخانه‌های صنعتی و حتی منازل برای طعم‌دار کردن و جلوگیری ار رشد کپک به آبغوره نمک می‌افزایند، از این رو مصرف آن برای افراد با فشارخون بالا مناسب نیست.

  • برخورداری ۷۰ درصد واحدهای مسکن مهر خراسان رضوی از خدمات آبفا

    ایسنا- مجری طرح های آب وفاضلاب مسکن مهر شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: ۵۰۰۰ واحد مسکن مهر در سال گذشته از خدمات زیربنایی آب و فاضلاب بهره‌مند شدند. مهدی جهان‎طلب با بیان اینکه در حال حاضر آمار واحدهای مسکن مهر برخوردار از خدمات زیر بنایی آب وفاضلاب در استان به حدود ۷۰درصد رسیده است، افزود: تمامی واحدهای به بهره‌برداری رسیده مسکن مهر در خراسان رضوی تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند. وی با اشاره به اینکه اعتبارات در نظر گرفته شده نیاز اجرای پروژه‌های آب وفاضلاب مسکن مهر را تامین نمی‌کند، تکمیل طرح‌های تأمین آب پایدار، جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب مسکن مهر استان را نیازمند۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار دانست.

  • تنها قهرمانان، موسیقی می‌دانند

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- غرض غایی فردوسی احیای فرهنگ، نحوه گفتار، پوشش، زندگی، آیین مراسم گذشتگان و نیاکان بوده و آنچه او عرضه کرده موزه‌ای است از گذشته ایرانی که در آن زمان درحال فراموشی بوده است. این بخشی از صحبت‌های نیما تجبر، مدرس دانشگاه، دکترای ادبیات و مولف کتاب‌های «ز آواز ابریشم و بانگ نای»، «نظریه طنز» و «واژه نامه عزلیات حافظ» در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» است. تجبر می‌گوید کتاب «واژه‌نامه غزلیات حافظ» متعلق به مرحوم حسین خدیوجم بوده که نسخه چاپی آن را به مرحوم مهدی اخوان‌ثالث داده بوده و به طریقی این کتاب در اختیار او قرار گرفت، درنتیجه سال ۹۳ انتشارات زوار آن را به چاپ رسانید.

  • تکمیل پروژه‎های نیمه‎تمام خراسان رضوی ۷ سال زمان می‌برد

    ایرنا- مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی گفت: تکمیل پروژه‎های نیمه‎تمام عمرانی این استان در صورتی که هیچ پروژه جدیدی شروع نشود، با وضعیت اعتبارات موجود حداقل هفت سال زمان می‎برد. محسن کوهی با بیان اینکه ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی از ابتدای سال ۱۳۹۴ تاکنون به خراسان رضوی اختصاص یافته است، شمار پروژه‌های نیمه‎تمام عمرانی را در خراسان رضوی ۱۸۰۰ مورد اعلام و بیان کرد: اولویت استان تکمیل و بهره‌برداری همین پروژه‎هاست. وی ادامه داد: در مجموع تکمیل این تعداد پروژه نیمه تمام نیازمند ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار است.

  • بررسی تمام خواص درمانی موز (قسمت اول)

    الهه میرزاده

    کارشناس تغذیه

    موز یکی از پرطرفدارترین میوه‌های جهان است که طیف طرفدارانش پیر و جوان ندارد و جایگاه خود را ازسال‌های آغازین زندگی تا سنین کهنسالی در برنامه غذایی افراد حفظ می‌کند. جالب است بدانید بیش از ۱۰۰میلیون موز هرساله در جهان مصرف می‌شود و از این منظر رتبه چهارم را دراختیار دارد. مطالعات نشان می‌دهد موز علاوه بر طعم ویژه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن و حتی صعب‌العلاج موثر واقع شده است. علاقه‌مندی تمام اقشار و دسترسی در تمام سال به این میوه استوایی، زمینه را برای تحقیقات بیشتر علمی به امری ضروری تبدیل کرده است.

  • بزرگنمایی یا واقعیت؟

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- گویا داستان تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی در خراسان رضوی قرار نیست پایانی داشته باشد و هر از گاهی اخباری از گوشه و کنار در این زمینه به گوش می‎رسد؛ اخباری که مدیران و مسئولان آن را بزرگنمایی می‎دانند اما آن را هر چه که بنامیم، بزرگنمایی یا واقعیت، این مسأله چیزی از نارضایتی کارگران این واحدهای تولیدی کم نمی‎کند. حالا این بار نوبت به یکی از بزرگترین های کارخانه کاشی‎سازی خراسان رسیده که از مهر ماه سال گذشته حال و روز خوشی ندارد و صدای اعتراض ۲۰۰ کارگر بیکار شده آن از مرزهای استان هم گذشته و آن‎ها پس از نامه‎ای که اسفند ماه ۹۴ به استاندار نوشتند، در نامه جداگانه‎ای به وزیر کشور و رئیس مجلس نیز خواستار رسیدگی به مشکلات کارگران کارخانه کاشی‎سازی طوس قوچان شده‎اند.

  • فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کشاورزی و دامپروری

    حسین محمدی

    دکترای اقتصاد و بازاریابی و عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

    ایران کشوری است که مزیت‏های نسبی فراوانی در بخش کشاورزی و دامپروری و صنایع مرتبط دارد؛ کسب مقام‎های برتر در تولید و صادرات محصولات بخش کشاورزی و دامپروری از جمله زعفران، پسته، برخی مرکبات، برخی محصولات زراعی و دامی و نظایر آن فرصت‎های زیادی برای سرمایه‌گذاری در بخش‎های مرتبط با کشاورزی در ایران ایجاد کرده است.

     

    استان خراسان رضوی و به تبع آن شهرستان‎های آن نیز دارای فرصت‎های زیادی در بخش کشاورزی و دامی برای سرمایه‎گذاری هستند که کمتر در بخش‎های صنعت می‌توان آن‎ها را پیدا کرد؛ در زمینه فرصت‎های سرمایه‏گذاری در بخش کشاورزی دو نکته مهم وجود دارد که باید حتما در نظر داشت؛ اول مربوط به بهره‏وری است که ترکیب کارایی و اثر بخشی است و سرمایه‎گذار باید به بهره‎وری سرمایه‏گذاری توجه فراوانی داشته باشد.

  • پیام تندرستی - ۲۰ اردیبهشت ۹۵

  • تدوین قانون تردد و حمل و نقل خودروهای سوخت رسان تا پایان سال جاری

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار درون شهری و حومه شهرداری مشهد از تدوین قانون تردد و حمل و نقل خودروهای سوخت رسان تا پایان سال جاری خبر داد.

    حسین مختاری در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: یکی از مشکلات بزرگ تردد خودروهای حمل سوخت، گازوئیل، کپسول اکسیژن و نظیر آن‌ها در سطح شهر است که همانند بمب‌های ساعتی متحرک هستند چراکه با کوچکترین حادثه برای آن‌ها حدود یک کیلومتر اطراف آن نیز در معرض آسیب قرار می گیرد و تردد این خودروها هیچ‌گونه ضابطه و قانونی ندارد لذا ساماندهی آن‌ها در شش ماهه دوم سال جاری عملیاتی خواهد شد و تمام قوانین مربوط به تردد محقق می‌شود.

  • چرا طرح تحقیق و تفحص از حوزه شهردار مشهد به نتیجه نرسید؟

    ایسنا- اعضای شورای شهری که رأی خود را از طرح تحقیق و تفحص از حوزه شهردار مشهد پس گرفتند، معتقدند این طرح به صلاح شورای چهارم نبوده و در این یک سال باقی‌مانده، شورا و شهرداری باید بدون حاشیه به پیش روند. پس از اینکه مشخص شد علی‌‎اصغر لطفی، براتعلی خاکپور و غلامرضا بصیری‌پور اعضایی بودند که امضای خود را از طرح تحقیق و تفحص از حوزه شهردار مشهد پس گرفتند، در شبکه‌های اجتماعی پیام‌هایی در خصوص چرایی این اقدام مبنی بر اینکه این پس گرفتن بر اساس توصیه‌هایی از جانب بزرگان بوده است، منتشر شد.

  • جشنواره فرهنگ ملل در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود

    دنیای اقتصاد، ورشان بزازان- جشنواره فرهنگ ملل دانشجویان بین‎المللی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور ۱۴۰۰ دانشجوی خارجی از ۲۱ کشور در تاریخ ۲۰ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری در محل دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود. دبیر جشنواره و رئیس اداره دانشجویان بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد در نشست خبری این جشنواره که روز یکشنبه، ۱۹ اردیبهشت‌ماه برگزار شد، گفت: این دومین جشنواره فرهنگ ملل است که در دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود.

    علی غنایی تصریح کرد: با توجه به اینکه دانشگاه فردوسی مشهد در رتبه بندی بین‌المللی وزارت علوم سال گذشته در کشور رتبه اول را کسب کرده است، ترجیح دادیم امسال جشنواره را به نسبت سال‎های قبل باشکوه‌تر برگزار کنیم.

  • کتاب «مرد بی‌زبان»

    «مرد بی‌زبان» نوشته «دیه‌گو مارانی» که موفق به دریافت جایزه ادبی «گرینتزانه کاوور» شده است، در روزهای گذشته با ترجمه مجتبی ویسی از سوی نشر آموت روانه بازار نشر شده است. در پشت جلد این کتاب آمده است: «اگر روزی بیدار شویم و بفهمیم هیچ به‌یاد نمی‌آوریم، چه می‌کنیم؟ نه خود را بشناسیم، نه اطرافیان؛ نه مکان را بشناسیم، نه سرزمینی که در آن به سر می‌بریم؛ حتی زبان‌مان را به یاد نیاوریم، نتوانیم حرف بزنیم. در آن صورت، با فراموشی، با فقدان چه می‌کنیم؟ هویت‌مان چه می‌شود؟ از کجا به هستی خود معنا می‌بخشیم؟ به ارتباط، به فرهنگ، به ماهیت چگونه می‌رسیم؟

    دیه‌گو مارانی، رمان‌نویس، مترجم و مقاله‌نویس ایتالیایی در سال ۱۹۵۹ در «فرارا» به‌دنیا آمد و تابه‌حال هشت رمان به چاپ رسانده است که معروف‌ترین آن‌ها همین «مرد بی‌زبان» (دستور زبان فنلاندی) بوده که به چندین زبان ترجمه شده و جایزه ادبی «گرینتزانه کاوور» را نیز نصیب او کرده است.

  • استانداران خراسان در عهد پهلوی- ۱۹

    هادی پژوهش 

    باقر پیرنیا فرزند «مؤتمن الملک» در سال ۱۲۹۸هجری شمسی در تهران متولد شد. وی تحصیلات خود را در رشته ریاضی در دانشسرا به پایان رسانید و بلافاصله پس از اتمام تحصیلات، در سال ۱۳۱۹ در وزارت دارایی مشغول به کار شد، اما پس از مدت کوتاهی به اداره کل تازه تأسیس انتشارات و تبلیغات انتقال یافت. در دی ماه ۱۳۲۴ مسئولیت امور مطبوعاتی و انتشاراتی اداره خواروبار و همزمان ذی‌حسابی شهرستان مشهد را به‌عهده گرفت. سپس دو سال به‌عنوان مسئول حسابداری وزارت کار، خدمت می‌کرد.

  • رفع مشکلات سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی

    روزنامه ایران نوشت: ناتوانی در تأمین منابع مالی و نبود تسهیلات بانکی برای اجرای طرح‌ها از مشکلات سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی است. محمدرضا موفق، مدیرکل هماهنگی اموراقتصادی استانداری خراسان شمالی با اشاره به اینکه تشکیل کمیته شناسایی قوانین مزاحم در حوزه سرمایه‌گذاری استان از نخستین اقدامات دولت است، افزود: نخستین محصول این قانون، تصویب قانون رفع موانع تولید بوده که براین اساس پیشنهادهای اصلاحی در حوزه بانک‌ها، تأمین اجتماعی، مالیات و گمرک داده شد و فضای سرمایه‌گذاری را برای خراسان شمالی بازتر کرد.

  • زنگ خطر - ۲۰ اردیبهشت ۹۵

  • افزایش ۱۲ درصدی ایجاد روان‎آب‎ها در خراسان رضوی

    ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: ایجاد روان‎آب‎ها در این استان به دنبال بارش‌های بهاری در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته است. محمدحسین جعفری با بیان اینکه در سال زراعی جاری میزان ایجاد روان آب ها در استان خراسان رضوی نسبت به دوره آماری بلندمدت ۶۲ درصد کاهش داشت، افزود: در حالی که این رقم در مدت مشابه سال زراعی گذشته ۷۴ درصد بود؛ ۲۲ درصد از مصارف آب در خراسان رضوی از منابع سطحی و ۷۸ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود. وی اظهار کرد: از مجموع ۳۷ دشت تحت مطالعه این استان، ۳۴ دشت ممنوعه و ۱۵ دشت از دشت‌های ممنوعه نیز بحرانی است که افت آب‎های زیرزمینی در آن‌ها به بیش از یک متر رسیده است.

  • هدف رژیم غذایی «دش»

    دنیای اقتصاد، عارف مومنی- مصرف یکسری مواد مغذی مثل پتاسیم، کلسیم، پروتئین و فیبر برای پایین آوردن فشارخون ضروری است. با خوردن میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین و لبنیات کم‌چرب این مواد مغذی را دریافت خواهید کرد. درضمن برای بالارفتن فشارخون باید از خوردن گوشت قرمز پرچرب و شیرینی‌های چرب و پرکالری اجتناب کرد و مصرف نمک را نیز کاهش داد.

    چگونگی کارکرد رژیم غذایی دش: در رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری دش، روزانه باید ۸-۶ سهم به غلات، ۵-۴ سهم به میوه‌ها و سبزیجات، ۳-۲ سهم به لبنیات کم‌چرب یا بدون چربی، ۶ یا کمتر سهم به گوشت قرمز کم‌چرب، یک سهم معادل ۲۸ گرم به مرغ و ماهی، ۵-۴ سهم به آجیل، دانه‌های روغنی و بُنشن در هر هفته، ۳-۲ سهم به روغن‌ها و چربی‌ها و ۵ سهم یا کمتر را به شیرینی‌جات اختصاص دهید.