دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کشور در دیداری صمیمانه با جمعی از فعالان اقتصادی خراسان رضوی از تلاش تیم اقتصادی دولت برای کنترل تورم در مرز ۲۰ درصد تا پایان سال جاری خبر داد. دکتر محمد علی نجفی در این نشست که با حضور چهره های مطرح اقتصادی استان و در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد،گفت: تلاش میکنیم تا پایان سال جاری تورم را به حدود ۲۰ درصد برسانیم. محمدعلی نجفی اظهار کرد: امروز کشور از نظر اقتصادی، سیاست بینالمللی و داخلی در شرایط سختی به سر میبرد. وی ادامه داد: بر اساس آمارها، عملکرد ۸ سال گذشته، صرف نظر از نیت و انگیزه آن که احتمالا در راستای خیر و توسعه کشور بوده است، به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.
دنیای اقتصاد-مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: ایجاد شهرکهای صنایع دستی باید از مهمترین مطالبات هنرمندان صنایع دستی باشد. رجبعلی لباف خانیکی در چهارمین نشست علمی و پژوهشی روز جهانی صنایع دستی که در محل خانه ملک برگزار شد، ضمن تبریک هفته جهانی صنایع دستی اظهار کرد: اگر صنعت را سازه و ساخت در نظر بگیریم، میتوان گفت انسان با صنایع دستی، انسان شد و عمر و سابقه صنایع دستی به عمر بشر بازمیگردد.
وی افزود: انسان با صنایع دستی مسیر خود را از دیگر جانداران جدا کرد و روی انسانی خود را با صنایع دستی نشان داد.
قاسم توکلی «انسانها نه صرفا برای زیستن، بلکه برای خوب زیستن، به زندگی در شهر ادامه می دهند. » ارسطو شهر مشهد این روزها بیش از پیش در حال تقسیم شدن میان دو قطب متضاد است. در یکسو «حاشیهنشینان» قرار دارند که یکسوم کل جمعیت شهر را تشکیل میدهند (تقریبا یک میلیون از سه میلیون نفر) و در سوی دیگر اما یک «فئودالیته مالی» قدرتمند متشکل از سرمایهداران تاجر و دلال و اَبَرسازمانهای شبهدولتی قرار دارد که نبض اقتصادی شهر را در اختیار دارند. در شهری که از هر دو نفر، یک نفر زیر خط فقر قرار دارد (بیش از نیمی از کل جمعیت مشهد) بازتاب این معادلات نابرابر اقتصادی در فضای شهر در قالب فضاهای کاملا مشخص و منفک از محیطهای اطراف نمود مییابد.
معاون سازمان عمران و توسعه خراسان گفت: با توجه به مزایای بسیار زیاد بتن سبک (هبلکس) گسترش استفاده از این محصول نیازمند فرهنگسازی همهجانبه است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، موسیالرضا گلمکانی در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان و صنایع سرمایشی و گرمایشی که در نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزارشد، اظهار کرد: از جمله اهداف اساسی این سازمان در راستای فعالیتهای خود، اجرای پروژههای عامالمنفعه از قبیل ساخت مجتمعهای میانراهی،کتابخانه، فرهنگسرا و. . . برای رفاه حال زائران و مجاوران و محرومیتزدایی از مناطق کمبرخوردار و نیز ایجاد اشتغالزایی است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تغییر مدیران به صورت کیفی سیاست دولت تدبیر و امید است. به گزارش مهر، سید جواد حسینی که در نشست نمایندگان مجلس دانشآموزی خراسان رضوی صحبت می کرد،گفت: آموزش و پرورش فصل مشترک حاکمیت و مردم و مجلس دانش آموزی بارزترین نشانه توسعه مشارکتها در این نهاد است.
وی تصریح کرد: مشکلات سازمان پهن پیکر آموزش و پرورش یک روزه مرتفع نمیشود و با اولویتبندی میتوان به سمت آموزش و پرورشی معیار پیش رفت. وی با اشاره به سیاستهای پنجگانه وزیر آموزش و پرورش مبنی بر، ارتقای مدیریت آموزشگاهی، ساماندهی و بهسازی منابع انسانی، بودجهریزی عملیاتی در مدارس و ارتقای مشارکتها به تمرکززدایی پرداخت و اذعان کرد: در این بخش با تقویت مدرسهمحوری به مدیران تفویض اختیار شده و دانش آموزان قدرت تصمیمگیری خواهند داشت.
دنیای اقتصاد،گروه اجتماعی-«هفت سال است که کوه نوردی میکنم، در این مدت صعودهای داخلی و خارجی بسیار داشتهام. برای شروع هر ورزشی توان جسمی خیلی مهم است اما در رشته کوهنوردی چون بیشتر در معرض خطر هستیم با علم بیشتری باید شروع شود، من بهخاطر علاقه، حفظ سلامتی و کمک به همنوردان خانم وارد این رشته شدم و بیشتر بهعنوان امدادگر همراه تیم هستم. بیشترین انگیزه من، امدادرسانی و کمک به همونوردهای خانم است. تاکنون در داخل به قلههای بینالود، فلسکه، دال، شیرباد و. . . صعود کردهام که تا ۴ هزار متر ارتفاع دارند.
دنیای اقتصاد- عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در حوزه آموزش نیروی انسانی در خراسان رضوی باید کار شود، چون نیروی کار ماهر یکی از مشکلات موجود در این استان است و حتی اگر امکان استفاده از تمام ظرفیتهای اقتصادی ایجاد شود با بحران نیروی کار ماهر در استان مواجه هستیم. جواد باقری اظهار کرد: خراسان رضوی از سالهای گذشته در صنعت قطعهسازی، غذا، صنایع تبدیلی، کاغذ و کانی صاحب جایگاه مطلوبی در کشور بوده است، اما در طول چند سال اخیر کاهش تولید و سرمایهگذاری را در صنعت قطعهسازی شاهد هستیم که این امر جایگاه استان را دچار تزلزل کرده است.
دنیای اقتصاد- جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی، مشاور وزیر و مدیرکل امور استانهای این وزارتخانه در مشهد برگزار شد. معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی در این مراسم گفت: شاهبیت اقتصاد مقاومتی، بخش کشاورزی است و در نظر داریم تا پایان برنامه، تحولی اساسی در آن ایجاد کنیم و بهرهوری را به سطح مطلوب برسانیم. جوادی افزود: در آینده جذب سرمایه در بخش کشاورزی از طرق فاینانس و سرمایهگذاری بخش خصوصی محقق خواهد شد.
دنیای اقتصاد-رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: باید بدانیم زمانی اقتصاد مقاومتی محقق میشود که از تولیدکنندگان، صادرکنندگان و به طور کلی کارآفرینان حمایت جدی به عمل آید.
محمدحسین روشنک با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و بر اجرای آن تاکید داشتند، اظهار کرد: باید بدانیم زمانی اقتصاد مقاومتی محقق میشود که از تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بهطور کلی کارآفرینان حمایت جدی بهعمل آید.
وی افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید راههای مختلف را بررسی و مشکلات و موانع موجود را شناسایی و برطرف کنیم و در این راستا ضروری است تا برنامه و بودجه و همچنین برنامه و سرمایهگذاری، تورم و اشتغال را به صورت مجزا بررسی کرده و برای مشکلات موجود در این زمینه تدبیری جدی بیندیشیم.
شهردار منطقه ۴ مشهد ساماندهی حاشیه شهر را مهمترین رسالت شهرداری عنوان کرد. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۴، سید کمالالدین شاهچراغی ضمن تاکید بر ارائه متوازن خدمات در سطح شهر و رفع نیازهای حاشیه شهر گفت: در همین راستا این منطقه اجرای فعالیتهای عمرانی، خدمات شهری، بهداشتی و. . . را در شهرکهای الحاقی نیکروز و نوکاریز با شتاب بیشتری انجام میدهد. شاهچراغی تصریح کرد: در این شهرکها فعالیتهایی همچون زیرسازی، روکش آسفالت معابر خاکی، جدولگذاری، پاکسازی اراضی بایر، جمعآوری خاک و نخاله و اجرای اقدامات ویژه پیشگیری از بیماری سالک در حال اقدام است.
اجاره واحدهای مسکونی به شرکتها و دفاتر تجاری آنقدر بیرویه افزایش یافته که کمتر کسی اکنون سهم و نقش این واحدها را در افزایش قیمتها در بازار اجاره انکار میکند.
هرچند مالکان واحدهای مسکونی مجاز نیستند ملک خود را به موجرانی که قصد راهاندازی کسب و کار در آن واحد را دارند، اجاره بدهند ولی این پدیده به شکلی آشکار و گسترده در حال توسعه است. البته این اتفاق به دو علت اساسی رخ میدهد، اول آنکه حجم عرضه واحدهای اداری با کاربری تجاری پاسخگوی تقاضای در حال رشد جامعه نیست. کافی است سری به آمار مرکز ثبت اسناد و املاک کشور بزنیم تا متوجه شویم که چه تعداد شرکت، موسسه و سازمان روزانه در حال ثبت شدن است.
دنیای اقتصاد،محمدرضا هاشمی،کابل-دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برگزار شد. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد از کابل حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان که صبح روز شنبه برای انداختن رای خود به صندوق به منطقه «لیسه امانی» شهر کابل رفته بود در جمع خبرنگاران خطاب به مردم کشورش گفت: امروز آمدن شما به مراکز رأی دهی و رأی دادن به کاندیدای دلخواهتان، افغانستان عزیز را به طرف ثبات، حکومت بهتر و زندگی آرام تر سوق خواهد داد.
به گزارش بی بی سی حدود ۴۰۰هزار نیروی امنیتی افغان و خارجی وظیفه تامین امنیت دور دوم انتخابات را برعهده داشتند، اگر چه که با تمام تدابیر امنیتی که در پایتخت و دیگر نقاط افغانستان درنظر گرفته شده بود، طالبان بازهم سعی در برهم زدن انتخابات داشتند، اما اداره امنیت ملی افغانستان با همکاری نیروهای امنیتی این کشور توانست فضای نسبتا امنی را برای شرکت در انتخابات برای شهروندان این کشور مهیا کند.
دنیای اقتصاد،گروه سیاسی-همایش امید و انتظار به مناسبت نخستین سالگرد حماسه ۲۴ خرداد و جشن نیمه شعبان با حضور محمدعلی نجفی و محمد عطریانفر در تالار رازی دانشکده علوم پزشکی مشهد برگزار شد. در این همایش چند هزار نفری، محمد علی نجفی با دفاع از عملکرد دولت در حوزه داخلی و خارجی به تشریح دستاوردهای انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری پرداخت، از عملکرد مخالفان دولت انتقاد کرد و در حالی که در طول مدت سخنرانی اش بارها شعارها و ابراز احساسات حاضران صحبت هایش را قطع کرده بود ابراز امیدواری کرد مجلس آینده نیز در راستای انتخابات ۲۴ خرداد تشکیل شود.
مهری رضایی* قرن ۲۱ را میتوان قرن بحران آب، منابع طبیعی و محیطزیست نامید. بیابانزایی سومین چالش جهانی بعد از چالشهای تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین است. در ایران نیز با عنایت به غلبه اقلیم خشک و نیمهخشک وضعیت به مراتب بحرانیتر است . تنها ۸ درصد از مراتع کشور، پوشش گیاهی بیش از ۵۰ درصد دارند. مهمتر از همه سوءمدیریت منابع آب بر عوامل دیگر دامن زده است براساس مطالعات طرح ملی مدیریت مناطق بیابانی کشور و طبقهبندی پوشش گیاهی، ۶۰۱۰۶۲۹ هکتار منطقه بیابانی در استان خراسان رضوی وجود دارد که این سطح، حدود ۴/۱۸ درصد از مناطق بیابانی کشور و حدود ۵۱ درصد از سطح کل استان را شامل میشود.
دنیای اقتصاد-استاندار خراسان رضوی گفت: مهمترین مشکل صنعت وکشاورزی در خراسان رضوی کمبود سالانه بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب است.
بیست نهمین مراسم معرفی و تجلیل از کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی با حضور آیتا. . . حسن عالمی عضو مجلس خبرگان رهبری، استاندار خراسان رضوی و چند تن دیگر از مسئولان استانی و کشوری در مشهد برگزار شد. استاندار خراسان رضوی در این مراسم عنوان کرد: با توجه به اینکه خراسان رضوی در منطقه خشک و نیمهخشک قرار دارد، کشاورزی در آن کار سختی است، ولی کشاورزان این استان از دیرباز به سختکوشی شهرت داشتهاند.