شماره روزنامه ۶۱۴۴
|

ویژه نامه خراسان

  • صنعت سینما واقتصاد اوقات فراغت

    سپهر استیری
    سینما از معدود عوالمی است که کمتر کسی است دل در گرو آن نداده باشد اما همواره و از بدو ورود به ایران با مشکلاتی مواجه بوده است، حاجی آقاهای بسیاری آمده‌اند و رفته‌اند، برخی به این صنعت پیوسته‌اند و بعضا آکتور سینما نیز شدند.
    اما این مشکلات تمامی نداشته و تنها از شکلی به شکل دیگر تغییر یافته است. در این نوشتار سعی داریم به تودرتوی صنعت سینما و رابطه‌اش با جامعه و اقتصاد رفته و با جوانب و مواهب این صنعت بیش از پیش آشنا شویم.
    چگونگی گذران اوقات فراغت از موضوعاتی است که ارتباط نزدیکی با زندگی فرهنگی افراد دارد چرا که انسان‌ها در فعالیت‌هایی که در زمان اوقات فراغت انجام می‌دهند به دنبال پیگیری علایق خود هستند و به بیان دیگر خود را از خویشتن لبریز می‌سازند، در نتیجه می‌توان اوقات فراغت را جلوه‌گر قابلیت‌های افراد برشمرد.
  • حوزه معدن مهم‎ترین اولویت سرمایه‌گذاری خراسان رضوی

    تسنیم- رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان‌رضوی گفت: در شرایط فعلی، حوزه معدن مهم‎ترین اولویت سرمایه‌گذاری خراسان‌ رضوی است. محمدحسین روشنک اظهار کرد: خراسان ‌رضوی اولویت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری دارد که یکی از مهم‎ترین آن‌ها حوزه معدن است؛ همچنین در حوزه صنایع بزرگ از جمله فولاد و پتروشیمی هم نیاز به سرمایه‌گذاری در استان به‌ وضوح دیده می‌شود. وی با تأکید براینکه برای ترغیب سرمایه‌گذاران خارجی باید فضای کسب و کار کشور را بهبود بخشید، تصریح کرد: زیرساخت‌های مناسب برای سوق دادن سرمایه به خراسان رضوی ایجاد نشده است.
  • اخبار کوتاه - ۲۶ مرداد ۹۴

    وضعیت ۳۴ دشت استان بحرانی است
    ایسنا-مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی وضعیت ۳۴ دشت استان را بحرانی اعلام کرد.
    حسین اسماعیلیان با اشاره به اینکه آب چالش جدی استان است، گفت: استان در مجموع به ۳۷ محدوده و دشت مطالعاتی تقسیم شده است که در این میان ۳۴ دشت آن در شرایط ممنوعه و بحرانی قرار گرفته‏اند بدین معنا که سطح آب منابع زیرزمینی آن‌ها به طور مشخصی افت پیدا کرده است.
    وی ادامه داد: سه دشت باقی مانده را دشت هایی چون کلات و درگز تشکیل می دهند که منابع آب قابل توجهی ندارند و بیشتر دارای آب‌‎های روزمینی هستند، بنابراین می‎توان گفت خراسان رضوی به طور کامل در شرایط بحرانی قرار گرفته است.
  • به هر چیزی می‌شود آب بست... حتی شما!

    احمد ناصری
    امروز صبح که به اداره می‌رفتم حواسم درست سر جایش نبود. این بیشتر اوقات اتفاق می‌افتد که حواس من سرجای خودش نیست و از جای خودش بلند شده و در دنیای دیگری سیر می‌کند. اما اتفاقی باعث شد که حواسم سر جایش بیاید. تصور کنید من بودم، آقای اتفاق و حواس عزیزم. یک مثلث را تشکیل داده بودیم. چشم در چشم «حواس»ام بودم و آقای اتفاق که - در آینده بیشتر با او آشنا می‌شوید- سرش به کار خودش گرم بود. ماشین جلوی در پارک بود و شلنگ آب را روی ماشین گرفته بود و همینطور آب می‌ریخت و با خلال گوشه دندانش بازی می‌کرد.
  • نقاط قوت ضمیمه خراسان

    دکتر علی چشمی*
    یکی از نقاط قوت ضمیمه را می‌توان تلاش برای فعالیت تخصصی روی اقتصاد خراسان رضوی دانست، از این رو عملکرد خوبی داشته و توانسته جایگاه مناسبی را در میان محافل مختلف اقتصادی پیدا کند چه در میان مسئولان بخش دولتی و چه در میان تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی. نکته حائز اهمیت این است که توانسته است روابط خوبی را با مراکز مختلف برقرار کند و به موضوعات، مصاحبه شوندگان و نویسندگان تنوع خوبی ببخشد. در این راستا نیز پیشرفت قابل‌توجهی داشته است و حتی با وجود اینکه ضمیمه دارای دیدگاه خاصی است اما دیدگاه‌های مختلف را جمع می‌کند و بعضا دیدگاه اشخاصی که دارای نگاه انتقادی نیز هستند، منعکس می‌شود.
  • ایفای نقش در جهانی‎سازی از طریق رابطه مؤثر با جهان

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- سالن همایش‌های تالار شهر مشهد در هفته‎ای که گذشت، میزبان کارگاه علمی آموزشی با عنوان «چشم‎انداز جمهوری اسلامی ایران با افق ۱۴۰۴» بود که به همت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونت برنامه‏ریزی و توسعه شهرداری مشهد برگزار شد. در این همایش دو روزه در مجموع شش کارگاه با عناوین چشم‎انداز و قدرت ملی، توسعه، اصول برنامه‎ریزی و تصمیم‎گیری، فرآیند تدوین و معرفی ابعاد سند چشم‎انداز جمهوری اسلامی ایران، شیوه‎های نوین فرهنگ‌سازی و جریان‎سازی چشم‎انداز و بررسی الزامات و راهکارهای تحقق سند چشم‎انداز با هدف تشریح ابعاد سند چشم‌انداز برگزار شد.
  • کارکرد رسانه های اقتصادی

    دکتر جعفر خیرخواهان*
    ضمیمه استانی روزنامه «دنیای اقتصاد» ویژه خراسان رضوی به یکصدمین شماره انتشار خود پا گذاشته است و هر هفته در اندازه‌های چهار یا هشت صفحه‌ای به‌دست مخاطبان خود می‌رسد. این نشریه از امکانات جدید ارتباطی هم بهره برده و دارای تارنمای مخصوص و تشکیل گروه خاص در شبکه‌های اجتماعی است که امید می‌رود از این پتانسیل‌ها هم به نحو کاراتری در آینده استفاده کند.
    وظیفه اصلی رسانه‌ها در هر جامعه روشنگری و آگاهی‌بخشی و حتی جریان‌سازی‌های درست و ضروری است. در واقع رسانه مستقل و حرفه‌ای و وزین را می‌توان همچون نور خورشید دانست که سوای روشنایی‌بخشی، خاصیت میکروب‌کشی هم دارد.
  • هنوز هم بوی کاغذ سرشار از طعم آگاهی است

    حسین ثنایی نژاد*
    اگرچه روزگار اوج جریده‌های کاغذی به سر آمده و دیگر این تنها حروف سربی نیستند که واژگان خردمندان را به مهمانی نگاه تشنگان آگاهی ببرند و جان‌ شیفتگان دانش را به جلوه زیبای طبع بنوازند، اما هنوز هم مشعل علم و اخبار در دستان همین پیامبران قلم است.

    هنوز هم بوی کاغذ طعم آگاهی را در جانت سرازیر می‌کند و تیترهای ریز و درشت مطبوعات هیجان را در رگ‌هایت تزریق.
    در این میان ضمیمه «دنیای اقتصاد» دنیای دیگری است. پدیده‌ای در سپهر طبع و نشر که دیر آمد و زود اوج گرفت. ویژه‌نامه‌ای که نگاه ویژه آن بر ضرورت‌های رسانه‌ای مثال‌زدنی است و بهره‌گیری‌اش از اصحاب قلم ستودنی.
  • ۱۰۰ شماره با شما

    دنیای اقتصاد-در آستانه انتشار یکصدمین شماره ضمیمه هفتگی خراسان رضوی با فراخوان از صاحب نظران و خوانندگان این نشریه -که در طول دو سال گذشته مطالب آن را دنبال می کردند- خواستیم تا نظرشان را درباره کیفیت کار و میزان اثرگذاری آن اعلام کنند.
    متن پیام فراخوان به شرح زیر بوده است:«بیش از دوسال از انتشار اولین شماره ضمیمه خراسان رضوی روزنامه «دنیای اقتصاد» می‌گذرد. در این مدت تلاش کرده‌ایم تا با نگاه تخصصی و با تمرکز بر فعالیت‌های بخش خصوصی، صدای تولیدکنندگان، صنعت‌گران، صاحبان صنایع و حرفه‌ها، دانشگاهیان، اصناف و تشکل‌های غیردولتی باشیم.
  • نشست فعالان رسانه ای مشهد با حداد عادل

    صحن علنی و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در هفته‎ای که گذشت میزبان جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانه‎ای مشهد بود؛ حجت‎الاسلام پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و غلامعلی حداد عادل، نماینده مردم تهران در نشستی صمیمانه، دغدغه‌های اصحاب رسانه را شنیدند و پاسخگوی سؤالات آن‎ها بودند. .
  • دنیای اقتصاد؛ پایگاهی برای کسانی که حرفی برای گفتن دارند

    فیروز ابراهیمی*
    وجود مطبوعات تخصصی و همچنین اهمیتی که رسانه‌های گروهی در ارتقاء سطح آگاهی، تعالی فرهنگ و دانش عمومی دارند، بی‌گمان یکی از مهمترین عوامل توسعه و از نشانه‌های پویایی و تحرک هر جامعه است.

    بدیهی است که توسعه اقتصادی نه تنها عامل اصلی رشد و ترقی کشور، بلکه زمینه‌ساز توسعه بسیاری از بخش‌های دیگر، پیشرفت علوم و فناوری و در واقع نخستین پیش‌شرط حل بنیادی مسائل و رفع مشکلات فراگیر جامعه است. بدون شک در تحقق این راهبرد رسانه‌ها به‌ویژه مطبوعات تخصصی نقش مهمی را برعهده دارند.
  • ذکر احوال استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۳۹

    هادی پژوهش
    نجفقلی صمصام بختیاری، معروف به «صمصام‌السلطنه» فرزند حسینقلی‌خان هفت‌لنگ بختیاری، در ۱۲۶۷ ه. ق تولد یافت. مختصر سوادی در چهارمحال آموخت و به رویه تربیت ایلی به سواری و تیراندازی مشغول شد به‌طوری‌که یکی از ورزیده‌ترین افراد ایل در زدوخوردهای پارتیزانی شد. تا زمانی‌که پدرش حیات داشت در کارها به او مساعدت و معاونت می‌نمود. پس از قتل پدرش به دست ظل‌السلطان پس از مدتی توقیف، آزاد شد. در ۱۳۲۰ ه. ق از طرف مظفرالدین شاه لقب صمصام‌السلطنه و مقام ایلخانی گرفت.
    در دوران استبداد صغیر، صمصام‌السلطنه به اتفاق هزار سوار بختیاری به اصفهان حمله کرد و به آسانی شهر اصفهان را به تصرف درآورد و پس از فتح تهران، وی حاکم اصفهان و چهارمحال و بختیاری شد.
  • تحقق اقتصاد مقاومتی در دیار فرنگ

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- اول مردادماه جاری بود که برزو دبیریان، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد به همراه چند تن از شهرداران مناطق مختلف شهر به دعوت انجمن بین‎المللی کلان‌شهرهای جهان رهسپار اسپانیا شدند تا علاوه بر سپری کردن تعطیلات تابستانی، با امکانات و زیرساخت‎های شهری این کشور آشنا شوند و از تجربیات موفق مدیران شهری آن الگو بردارند و آن‎ها را در مشهد پیاده کنند. ظاهرا یک‎سوم هزینه‎های این سفر توسط خود مدیران پرداخت شده و تأمین مابقی آن بر عهده شهرداری مشهد بوده است؛ برای آگاهی از چند و چون این سفر و دستاوردهای آن گفت‎وگوی کوتاهی با دبیریان داشته‎ایم که در ادامه می‎خوانید.
  • هوای برق را داشته باشیم

    دنیای اقتصاد، گروه انرژی- پیشرفت تکنولوژی اگر چه ارزشمند است، اما وابستگی انسان‌ها به وسایل مدرنی که این روزها جزء جدایی‌ناپذیر زندگی‌ها شده چندان مطلوب نیست چرا که این وابستگی، افزایش میزان مصرف انرژی‌هایی نظیر برق را به دنبال دارد، برقی که با هزینه‌هایی بسیار سنگین تولید و به آسانی مصرف می‌شود. همه ما به دنبال رفاه بیشتر در زندگی هستیم و برای دستیابی به این رفاه، وسایلی که با انرژی برق کار می‌کند، در اطرافمان به چشم می‌خورد. وسایلی که هر روز با پیچیدگی بیشتر ساخته و به دست بشر می‌رسد و خیلی‌ها بدون هیچ توجهی به میزان مصرف انرژی این وسایل، از آن‌ها استفاده.
  • مالباختگان میزان باز هم مقابل بانک‌مرکزی تجمع کردند

    اقتصادنیوز- پس از تجمع کارمندان مؤسسه میزان که چندی پیش منحل شد اما این‌بار سپرده‌گذاران این موسسه در مقابل بانک مرکزی در خیابان میردادماد تجمع کردند. صبح روز شنبه سپرده‌گذاران که خود را مالباختگان موسسه منحل شده میزان می‌نامیدند در خیابان میرداماد روبروی ورودی اصلی بانک مرکزی تجمع کرده و به دنبال بازپس گیری سرمایه خود بودند.
    در این تجمع حدود ۲۰۰ نفر شرکت کرده و با پلاکارد‌هایی زرد رنگ به دنبال حقوق از دست رفته خود بودند، حقوقی که آن را از دولت و مجلس طلب می‌کردند.
    نیمه خردادماه سال‌جاری حکم انحلال این موسسه غیرمجاز از سوی مراجع ذی صلاح اعلام شد و قبل از آن بارها نسبت به فعالیت غیرقانونی میزان اطلاع‌رسانی شده بود.
  • پله آخر دانش‌آموزان سراسر کشور

    دنیای اقتصاد، عماد نصرآبادی- سی‌وسومین مسابقات فرهنگی و هنری دانش‌آموزان سراسر کشور بیست ویکم مردادماه در بخش‌های نمایش صحنه‌ای، نمایش عروسکی، نمایشنامه‌خوانی، نقالی و موسیقی کار خود را آغاز کرد و در دو روز ده‌ها اثر به روی صحنه رفتند. خراسان بار دیگر میزبان این جشنواره بود و با مهمان‌نوازی باعث شد قلب صحنه به صدا در بیاید آن هم توسط آیندگان این مملکت که در آینده نه چندان دور سکان آثار حرفه‌ای را در دست می‌گیرند. از روح‌الله مالمیر دبیر جشنواره در مورد رشد جشنواره می‌پرسم و او اینگونه می‌گوید: «به حول و قوه الهی و همت والای همکاران محترم ادارات فرهنگی و هنری استان‌ها و کارشناسان گرامی مناطق سراسر کشور، هر سال که می‌گذرد فعالیت‌های هنری از جمله فیلم و نمایش در مدارس رونق بیشتری می‌گیرد و دانش‌آموزان بیش از پیش استعدادها و توانایی‌های خود را در معرض نمایش می‌گذارند».
  • زمین‌خواری تهدیدی جدید برای دریاچه بزنگان

    ایسنا- رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرخس با بیان اینکه زمین‌خواری حریم دریاچه بزنگان را تهدید می‌کند، اظهار کرد: اگر از روند زمین‌خواری در حریم دریاچه بزنگان جلوگیری نشود، به‌زودی ساخت‌وساز، شخم زمین، آلودگی و رسوب‌ گرفتگی منجر به تخریب این دریاچه خواهد شد.
    محمدجواد علی‌‎پور با اشاره به اینکه سطح آب دریاچه بزنگان نسبت به سال گذشته ۱. ۵ تا دو متر افزایش یافته، تصریح کرد: با وجود بارندگی‌های کافی در سال جاری، هنوز سطح آب دریاچه بزنگان نسبت به سال‌های گذشته پایین است. رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرخس عنوان کرد: در طی این ‌سال‌ها لایه‌روبی و مرمت دریاچه بزنگان برای مبارزه با خشکسالی در آن انجام شده تا آبی ‌هدر نرود؛ همچنین تعاملاتی با روستای بزنگان به منظور استفاده از آب مازاد کشاورزی نیز صورت‌ گرفته است.
  • کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین سرمایه‌گذاری

    دنیای اقتصاد- رضا خواجه نائینی، مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان خراسان رضوی در کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین سرمایه گذاری اظهار کرد: در حال حاضر ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب شده خارجی در استان وجود دارد. وی ادامه داد: مرکز خدمات سرمایه‌گذاری به عنوان مسئول جذب سرمایه‌گذاری خارجی در استان باید متناسب با بهبود وضعیت اقتصادی کشور و رفع تحریم‌های ظالمانه، رویکرد جدیدی برای توسعه فعالیت‌های این بخش پیاده‌سازی کند.
    به گزارش روابط عمومی سازمان اقتصادی رضوی، خواجه‌نائینی اضافه کرد: در سال جاری تعداد مراجعه‌کنندگان برای ثبت شرکت در استان بسیار افزیش‌یافته است.
  • نظرات بحرینی، کریمی قدوسی و پژمانفر در مورد برجام

    دنیای اقتصاد،گروه سیاسی- حسینیه قرآن و عترت مشهد پنج‎شنبه گذشته میزبان جلسه پرسش و پاسخی با موضوع مذاکرات هسته‎ای بود که با حضور محمدجواد کریمی قدوسی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی و حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر برگزار شد. به گزارش ایسنا، کریمی‌قدوسی در ابتدای این جلسه با بیان اینکه به صفر تا ۱۰۰ مذاکرات واقف نیستم، گفت: اما بر این مسأله واقفم که فرصت‌ها در برجام کم و تهدیدها فراوان است و این توافق زمینه‌ساز فتنه‌ای سنگین و گسترده خواهد بود.
    عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: تمام تهدیدها در برجام جمع و در این توافق مهندسی شده و چنین بحثی مهم و سرنوشت‎ساز است.
  • نگاه سنتی به صنایع دستی باید تغییر کند‌

    دنیای اقتصاد- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه صنایع دستی نیازمند توجه و نگاه همه جانبه است، گفت: برای پیشرفت در این حوزه باید نگاه های سنتی به صنایع دستی تغییر کند. حسین زارع صفت با بیان این مطلب در مراسم اختتامیه ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی که هفته گذشته با حضور مسئولان ملی و استانی در تالار همایش های نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد، افزود: ما دارای برندهای بزرگی در صنایع دستی هستیم که این برندها باید بزرگترشده و در دنیا بیش از پیش شناخته شوند. وی گفت: نگاه سنتی به صنایع دستی باید تغییر کند و برای اینکه صنایع دستی توسعه بیشتری یابد، باید به سبک زندگی ورود پیدا کند و صنایع دستی و هنرهای سنتی باید در خدمت سبک زندگی مردم قرار گیرد.
  • درباره سکاها و زبان سکایی

    رضا سلیمان نوری*
    بی‌مناسبت ندیدم حال که کار به اینجا رسیده یگانه زبان مهم باقی مانده گروه زبان‌های شرقی فارسی میانه یعنی سکایی را هم تا حد توان به شما معرفی کنم. با این توضیح که این زبان در دایره خراسان بزرگ کاربردی نداشته اما با توجه به محدوده جغرافیایی مورد استفاده قرار گرفته که اغلب در مجاورت خراسان بزرگ بوده، تاثیرات بسیاری بر زبان‌های رایج این محدوده چه در دوران فارسی میانه و چه بعد از آن گذاشته است. جغرافیای سکاها
    سَکاها دسته‌ای از مردمان کوچ‌نشین آریایی و ایرانی‌تبار بودند که محل زندگی آنان از شمال به دشت‌های جنوب سیبری، از جنوب به دریای خزر و دریاچه آرال، از خاور به ترکستان چین و از باختر تا رود دانوب می‌رسید.
  • پرداخت ۷۲ درصد مالیات در ۴ ماهه اول سال

    ایسنا- استاندار خراسان رضوی گفت: ۷۲ درصد مالیات تعیین‌شده در چهار ماهه اول سال پرداخت شده است. علیرضا رشیدیان در بازدید از شهرک صنعتی توس با بیان اینکه براساس بودجه دولت، اتکای اقتصاد به نفت کاهش یافته و به صنعت بیشتر پرداخته شده است، اظهار کرد: برای اخذ مالیات فشار زیادی به واحدهای تولیدی نباید وارد شود بلکه باید حوزه‌های جدید مالیاتی شکل گیرد.
    استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه شرکت‌های شهرک صنعتی ظرفیت خوبی دارند، تصریح کرد: با کمک این شرکت‌ها می‌توان تولید را تسهیل کرده و با اقدامات خود باعث پشیمان شدن تولیدکنندگان نشویم.
  • ضرورت ارائه آمارهای دقیق در حوزه اشتغال و بیکاری

    دنیای اقتصاد، سید مهرداد کلالی- در شرایط کنونی که جهان به سرعت در حال تغییر و تحول است، سرمایه‌های انسانی و اجتماعی در روند توسعه و تعالی جوامع، اهمیت روزافزونی پیدا کرده و مولفه‌های پیچیده و جهان‌شمولی چون تحولات بازارها و تغییرات فناوری در رقابتی فشرده، اقتصاد جهانی و بازیگران این صحنه را تحت تأثیر قرار داده‌اند. بر این اساس تدوین رویکردهای جدیدی در زمینه مدیریت کلان جوامع مانند ارتقاء بهره‌وری، توانمندسازی منابع انسانی، توجه به نوآوری و خلاقیت، مهارت‌آموزی و اقتصاد مبتنی بر دانایی، ضرورتی انکارناپذیر در توسعه و پیشرفت کشورها محسوب می‌شود.
بیشتر