شماره روزنامه ۶۱۸۲
|

ویژه نامه خراسان

  • آینده روشن مرزهای اقتصادی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- بدون شک اهمیت مناطق مرزی در هر کشور برکسی پوشیده نیست، چراکه این مناطق نقش حساس و استراتژیکی در امنیت و استقلال کشورها دارند. بازارچه‌های مرزی از دیرباز به عنوان یکی از اهرم‌های مهم در ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مرزنشینان محسوب می‌شدند. این بازارچه‎ها که دریچه‌ای برای توسعه روابط تجاری با کشورهای همجوار هستند، می‌توانند تاثیر چشمگیری در رونق فعالیت‌های اقتصادی منطقه و کشور داشته باشند.
    عدم‌دسترسی به نیازهای اولیه، فقدان اشتغال و پایین‌بودن درآمد از عمده‌ترین ویژگی‌های اقتصادی و اجتماعی این مناطق است که زمینه را برای معضلات و نابسامانی‌هایی از قبیل مهاجرت، قاچاق کالا و ناامنی در این مناطق فراهم می‌کند؛

    از این رو تامین نیازهای مرزنشینان، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در راستای تشویق بومیان برای ماندگاری در مناطق مرزی اهمیت بسزایی دارد.
  • تاثیر مهاجرت بر اقتصاد

    دنیای اقتصاد، داود حاجیان پیروز، زهرا صفدری- مهاجرت از دیرباز به عنوان یک عامل مؤثر بر حجم نیروی کار، توزیع نیروی کار بر حسب مهارت، آموزش، تخصص و اشتغال، فرصت‌های شغلی، پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و تولید بوده است. مهاجرت عبارت ‌است از جابه‌جایی مردم از مکانی به مکانی دیگر برای کار یا زندگی. مردم معمولاً به دلیل دور شدن از شرایط یا عوامل نامساعدی مانند فقر، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و کمبود امنیت مهاجرت می‌کنند. دلیل دیگر می‌تواند شرایط و عوامل مساعد جذب‌کننده مانند امکانات بهداشتی بیشتر، آموزش بهتر، درآمد بیشتر و مسکن بهتر در مقصد مهاجرت باشد.
  • اختصاص ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات به بانوان تولید‌کننده کشور

    مهر- مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: به زودی مبلغ ۱۰میلیارد تومان تسهیلات کم بهره به ۸۵۰ تا ۹۰۰ بانوی تولیدکننده در کشور اختصاص خواهد یافت. فهیمه فرهمند‌پور اظهار کرد: اختصاص این تسهیلات بانکى براى بانوان تولید کننده در واقع نوعى سپاسگزارى و قدردانى از زحمات جهادگونه آنان در ایجاد و رشد اقتصادى در کشور است.
    مشاور وزیر در امور زنان و خانواده در ارتباط با هدف نمایشگاه منطقه‌ای نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار با تاکید بر اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: این نمایشگاه به منظور تمرین یک فعالیت گروهى توسط ۳۱دستگاه مختلف دولتى در شش منطقه کشور و به میزبانی شش استان کرمانشاه، البرز، فارس، اصفهان، گیلان و خراسان رضوى با حضور بیش از یک هزار غرفه دار برگزار شده است.
  • فرهنگ استفاده از شهر هوشمند

    دنیای اقتصاد، صادق اسلامی-شهرداری مشهد درحال آماده کردن شهری هوشمند است که لازمه این اتفاق ترویج استفاده از شهر هوشمند و تربیت مردم هوشمند است. فرهنگسرای فناوری و رسانه در سال ۱۳۸۸ به منظور آموزش و ارتقاء سواد الکترونیک و رسانه‌ای شهروندان مشهد افتتاح شد. این فرهنگسرا در حوزه رسانه و فناوری‌های نوین، با به‌کارگیری صحیح فناوری ها و شناخت قدرت رسانه ها تمرکز خود را بر ۲ حوزه تولید محصولات و آموزش شهروندان گذاشته تا بتواند گامی موثر در راستای رشد فکری و بهبود شرایط زندگی شهروندان بردارد.
    مدیر فرهنگسرای فناوری و رسانه درمورد این مجموعه می گوید: باتوجه به این که شهرداری مشهد در حال آماده‌سازی این شهر و تبدیل‌کردن آن به شهری هوشمند است و لازمه این تبدیل طبق استانداردهای بین‌المللی این است که باید چند مولفه کنارهم قرار بگیرند.
  • اقبال مخاطب آری یا نه ؟

    صابر افشار زاده آلبرتو موراویا یکی از نویسنگان برجسته انگلستان و برنده جایزه نوبل ادبیات و همچنین جایزه معتبر گنکور ، یکی از آثارش تنها ۲۰۰ نسخه در انگلستان فروخت. بهومیل هرابال خالق اثر فاخر تنهایی پر هیاهو تا مدت‌ها در کشورش ناشناخته ماند و تنها اندکی پیش از مرگش مورد اقبال افکار عمومی قرار گرفت .
    نویسندگان و هنرمندان بسیاری در کشور ما با بی‌مهری مخاطب در عین تولید مناسب قرار می‌گیرند. تئاتر سال‌هاست مورد بی‌مهری مخاطب به دلایل منطقی و غیرمنطقی ، قرار گرفته است .
    در این میان یک نمایش در شهرمان با استقبال عجیب و غریب مخاطب روبرو می‌شود .
  • بهره برداری از ۶۱ پروژه و تجهیزات حمل و نقل شهری در مشهد

    ایرنا - ۶۱ پروژه و تجهیزات حمل و نقل و ترافیک شهری با اعتباری معادل ۸۴،۵ میلیارد ریال در دهه فجر در مشهد به بهره برداری رسید. معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد در مراسم مربوط به افتتاح این پروژه ها گفت: توقفگاه های مکانیزه دانش و امامت با ظرفیت ۷۰ دستگاه خودرو با هزینه ۲۷ میلیارد ریال و۱۰ پل عابر پیاده نیز با هزینه ۱۵ میلیارد ریال از جمله این طرح هاست.
    هوشنگ غلام‌زاده افزود: خرید و نصب تجهیزات ترافیکی با هزینه ۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، خرید و نصب ۱۵ دوربین نظارت تصویری با هزینه ۱۰ میلیارد ریال و خرید و نصب هفت دوربین ثبت تخلفات با هزینه ۱۰ میلیارد ریال از دیگر طرح هایی است که مورد بهره برداری قرار گرفتند.
  • دعوت از سرمایه‌گذاران برای توسعه نمایشگاه بین‌المللی مشهد

    دنیای اقتصاد، گروه شهری- شهردار مشهد هفته گذشته میزبان اهالی رسانه بود و در این نشست از برخورد با ساخت‌وسازهای خلاف قانون و ضابطه، طرح توسعه نمایشگاه بین‌المللی، باز شدن گره پروژه تقاطع غیرهمسطح شهید گمنام و بهره‌برداری از ۲۳۰ پروژه شهری در دهه فجر سخن گفت و به اظهارات یکی از اعضای شورای شهر در خصوص رشوه‌خواری در شهرداری هم پاسخ داد. سید صولت مرتضوی در این نشست در خصوص طرح توسعه نمایشگاه بین‌المللی مشهد با اعتقاد بر اینکه در حال حاضر از ظرفیت‌های حداقلی نمایشگاه استفاده می‌کنیم، تصریح کرد: این نمایشگاه تا زمانی که به ظرفیت نسبی خود برسد و به نمایشگاهی در تراز مشهد تبدیل شود، فاصله دارد.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۱۷

    پس از مرگ جلال‌الدوله استاندار خراسان در سال ۱۲۸۹ ه. ق حسین‌خان یوز باشی شهاب الملک، ملقب به نظام‌الدوله به سمت استانداری خراسان منصوب شد. وی در سال ۱۲۷۳ ه. ق هنگام لشکرکشی به هرات و فتح آن جزو سپاهیان اعزامی از تهران بود. ناصرالدین شاه، نظام‌الدوله را به‌علت حضور در اردوی نظامی مورد تفقد و تشویق قرار داد و پس از آن یادشده به عنوان فرمانده لشکر خراسان تعیین شد و در سال ۱۲۸۹ ارتقاء مقام یافت و حکم استانداری خراسان را از شاه دریافت کرد. وی در مدت مسئولیت خود برای جلوگیری از تجاوز ترکمن‌ها که دائم به سرحدات خراسان می‌تاختند و مال مردم را غارت و زنان و کودکان را به اسارت می‌بردند، شدیدا با آنان مقابله کرد و تا حدی در سرکوبی‌شان موفق شد.
  • در خانه های فرهنگی شهر چه می گذرد

  • سهم شهرستانی‌‌ها از جشنواره فیلم تهرانی‌ها

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- فجر سی و سوم بالاخره با چند فیلم به روی پرده می‌رود؟ سوالی که به قول معروف تا دقیقه ۹۰ ذهن مردم، مسئولان و رسانه‌ها را درگیر کرده بود، در حالی‌که مراسم افتتاحیه جشنواره فجر در پایتخت برگزار شده و فیلم ها یکی پس از دیگری در حال اکران بودند، برگزاری این جشنواره در مشهد در هاله‌ای از ابهام بود و زمزمه‌هایی همچون کمبود بودجه برای پاسخ به این سوال به گوش می‌رسید. چند روز از ۱۲ بهمن گذشته و خبری از مراسم افتتاحیه نیست، پس از رایزنی‌ها و تشکیل جلسات متعدد؛ اداره ارشاد اسلامی مشهد لیستی از ۹ فیلم مشخص و یک فیلم دیگر را ارائه می‌دهد و چرخ جشنواره فیلم مشهد به گردش درمی‌آید.
  • توسعه بازارچه‌های مرزی، فرصت‌ها و موانع

    حسین رجب پور* بازارچه‌های مرزی که در پایانه‌های مواصلاتی کشور با کشورهای همسایه تشکیل شده است یکی از درگاه‌های تجاری کشور و ابزاری برای توسعه تجارت منطقه‌ای است. به عبارت دقیق‌تر «بازارچه مرزی محوطه ایست محصور واقع در نقطه صفر مرزی و در جوار گمرکات مجاز به انجام تشریفات ترخیص کالا یا مکان‌هایی که طبق تفاهم نامه‌های منعقد شده بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همجوار تعیین می شود. توسعه بازارچه‌های مرزی، فرصت‌ها و موانع
    ادامه از صفحه اول . . . اهالی دو طرف مرز می‌توانند کالاها و محصولات مورد نیاز را با رعایت مقررات صادرات و واردات و ضوابط مقرر برای داد و ستد در این بازارچه‌ها عرضه نمایند.
  • افتتاح بیش از ۵ هزار واحد مسکن مهر در گلبهار

    دنیای اقتصاد- با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی ۵۰۸۶ واحد مسکن مهر در گلبهار به بهره‌برداری رسید. به گزارش فارس، معاون وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح مسکن مهر گلبهار با بیان اینکه ۵۰ درصد مسکن مهر در شهر گلبهار به بهره‌برداری رسیده است، اظهار کرد: ۵۰ درصد باقی‌مانده نیز تا پایان سال ۹۴ افتتاح خواهد شد.
    محسن نریمان با بیان اینکه در اردیبهشت ماه سال آینده ۴ هزار واحد مسکن مهر دیگر در گلبهار به بهره‌برداری می‌رسد، خاطرنشان کرد: در کل کشور بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکن مهر آماده شده که با رفع مشکلات خدماتی مانند آب و برق به مردم تحویل داده می‌شود.
  • تا انتخابات اتاق بازرگانی

    دنیای اقتصاد، گروه صنعت- انتخابات هشتمین دوره اتاق های بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی در حالی قرار است هجدم اسفندماه جاری برگزار شود که میزان ثبت نام نامزدها حداقل در خراسان رضوی نشان دهنده افزایش میزان اهمیت پارلمان بخش خصوصی برای فعالان اقتصادی است. امروزه کمتر کسی وجود دارد که بر نقش بی بدیل بخش خصوصی در شرایط فعلی اقتصاد کشور تاکید نورزد و راه نجات اقتصاد کشور را توجه به خواسته های این بخش نداند.
    بر این اساس از این هفته بنا داریم تا نظر کارشناسان حوزه های مختلف فعال از جمله صنعت، بازرگانی، کشاورزی، معدن و پیشکوستان اتاق بازرگانی را در راستای انتخاب نمایندگان واجد شرایط و کاردان برای نقش آفرینی تاثیرگذار را در این صفحه ویژه جویا شویم.
  • اتفاق نو!

    امیرشهلا «غلامحسین مظفری» سرانجام پس از کش‌وقوس‌های فراوان، فرماندار نیشابور شد. این، شاید یکی از پرحرف‌وحدیث‌ترین انتصابات‌ در طول هفته گذشته بود. چه، در استانی که بنا به مقتضیات خاص‌اش، فرآیند انتصابات، لاک‌پشتی و بطئی پیش می‌رود، حالا فردی که خود، یکی از گزینه‌های اصلی استانداری خراسان رضوی بود، می‌پذیرد تا از فرصت‌هایی که در تهران در انتظارش بود، دل بکَنَد و دوباره در زادگاه مادری‌اش، به خدمت بپردازد. آمدن مظفری به نیشابور، در دل خود، واجد پیام‌های روشنی است که شاید در طلیعه سی‌وهفت سالگی انقلاب شکوهمند۵۷، بیان‌اش خالی از فایده نباشد:
    ۱-این تحلیل به غلط یا درست در افواه عمومی وجود دارد که اغلب مدیران ارشد، بنا به مصلحت‌های شخصی، چندان تمایلی به استفاده از نیروهای توانمند، خلاق، جسور و خوش‌فکر در زیرمجموعه خود ندارند.
  • درآمدهای مالیاتی، بدیل درآمدهای نفتی برای تامین کسری بودجه

    دنیای اقتصاد، فرحناز جهانبخش- با توجه به اصلاحیه بودجه سال ۹۴، کاهش قیمت هربشکه نفت خام، افزایش نرخ‌های مالیاتی و اینکه آیا در شرایط تحریم خروج از وضعیت رکودی امکان پذیر است یا خیر ، به سراغ دکتر صادق بافنده ایماندوست، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور رفتیم ، وی که در زمینه اقتصاد ایران پژوهش‌هایی انجام داده است، با این دیدگاه که بسیاری از کشورهایی که به درآمدهای نفتی وابستگی ندارند؛ از طریق درآمدهای مالیاتی کسری بودجه را تأمین می‌کنند موافق و معتقد است ایران هنوز به درآمدهای نفتی وابستگی دارد و در شرایط تحریم افزایش نرخ‌های مالیاتی کسری بودجه را تأمین می‌کند و از طرفی به تولید لطمه وارد می‌سازد ، آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح گفت‌وگوی ما با دکتر صادق بافنده ایماندوست درباره این موضوع است.
  • تداوم غفلت ایران در برندسازی زعفران

    دنیای اقتصاد، گروه بازرگانی- رئیس اداره کل حمایت از مالکیت صنعتی طرح‌ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: برندسازی یکی از مهمترین ارکان حوزه تجارت است که متاسفانه کشور ما از این موضوع غفلت کرده است. سیدمهدی میرصالحی در جلسه بررسی ثبت جهانی زعفران که در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و با حضور فعالان عرصه تولید و صادرات این محصول برگزار شد، اظهار کرد: هر محصولی اگر در بهترین کیفیت تولید و عرضه شود، اما فاقد برند معروف و معتبر باشد، نمی‌تواند در عرصه تجارت جهانی با دیگر محصولات رقابت کند.
    وی با اشاره به تلاش برای برندسازی و ثبت مالکیت معنوی محصولات استراتژیک کشور همچون زعفران، گفت: در جهان امروز پدیده جهانی‌شدن باعث اهمیت مالکیت فکری شده، زیرا تولید هر محصول نتیجه نیروی کار، سرمایه فکری بشر و نوآوری‌های وابسته است.
  • برگزاری نهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف در مشهد

    دنیای اقتصاد- رئیس اتحادیه صنف صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی از برگزاری نهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف مشهد در خرداد ماه سال آینده خبر داد. به گزارش روابط عمومی اتاق اصناف مشهد، هادی مخملی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی و ضرورت حفظ و ارتقاء سهم ایران در بازارهای جهانی فرش گفت: نهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف مشهد با حضور تولیدکنندگان، فعالان و بازرگانان حوزه فرش دستباف خراسان رضوی و سایر استان‌ها همزمان با سیزدهمین نمایشگاه هتل‌داری و هفتمین نمایشگاه صنعت چرم برگزار می‌شود.
  • آزادسازی و واگذاری سهام عدالت؛ چالشی در دولت و مجلس

    فارس- عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: از مباحثی که برخی از دولتی‌ها و نمایندگان مجلس با آن مخالفت دارند مسأله واگذاری سهام عدالت است که معتقدند اگر این سهام در شرایط فعلی واگذار شود ممکن است بازار سرمایه را دچار تزلزل کند. رمضانعلی سبحانی فر با بیان اینکه مسأله سهام عدالت از موضوعاتی است که در دولت گذشته مطرح شده است، اظهار کرد: این سهام در قالب شرکت‌های تعاونی و یا شرکت‌های سرمایه‌گذار این سهام با نظارت دولت و مدیریت شرکت‌های سرمایه‌گذار به مردم واگذار شده است.
    نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرار بود این سهام از محل سود آن بازپرداخت و پس از آن به مردم واگذار شود، تصریح کرد: یکی از بحث‌هایی که در این زمینه مطرح شده این است که آن بخش از سهامی که باز پرداخت شده، به همان میزان از سهام آزادسازی و مدیریت آن به عهده خود افراد واگذار شود و بخشی از سهام که هنوز بازپرداخت نشده در اختیار دولت بماند.
  • جشنواره فیلم فجر در مشهد

    ناصر نبی زاده برگزاری جشنواره فجر حاکی از قدرت حوزه اطلاع‌رسانی و مطبوعات استان خراسان است. با وجود اینکه امسال سیاست بر این بود که جشنواره در استان‌ها برگزار نشود، اعلام همین خبر باعث شد مطبوعات استان به این مسأله بپردازند و آن را به یک مطالبه عمومی تبدیل کنند که هم مدیریت استان عزم خود را جزم کرد تا با توجه به این مطالبه جشنواره در مشهد برگزار شود و هم این سیاست برگزار نشدن جشنواره در شهرستان‌ها که یا به‌خاطر مسائل مالی و یا هرچیز دیگری که ما نمی‌دانیم بود، تعدیل یافت و در نتیجه این امکان فراهم شد که جشنواره فیلم فجر در سه استان خراسان رضوی، البرز و کرماشاه برگزار شود.
  • مزیت‌های مطلق از دست رفته

    سعید نصیری عنبران معمولا هر کشوری به لحاظ سمبلیک،کدهای شناسایی اقتصادی و جایگاه بین‌المللی صادرات محصولاتش دارای شرایطی است که از آن به عنوان مزیت اقتصادی یاد می‌کنند. مثلا پوشاک، صنعت گردشگری و غذای ترکیه مزیت این کشور محسوب می‌شوند. مواردی که که بدان شهره است و تقریبا مختص خود آن کشور و به‌شدت سودآور است.
    چوب، سلاح، گندم و گاز روسیه، نقاط خاص گردشگری در فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و . . .
    پرورش گوسفند در نیوزلند، موز و چوب برزیل، دانشگاه‌ها و صنایع‌الکترونیک و نظامی آمریکا و انگلیس، صادرات مهندسی آلمان، میوه‌های تولیدی شرق اروپا، معادن زغال‌سنگ مغولستان، حیات‌وحش کنیا، اورست، نپال و ده‌ها مورد دیگر که کشورهای مختلف جهان از این مزیت‌های مطلقا یا نسبتا اختصاصی برای رشد اقتصادی،کارآفرینی و کسب جایگاه و اعتبار بین‌المللی برای خود استفاده می‌کنند و به آن شهره‌اند و قسمت اعظم صادرات و در آمد این کشورها از محل فروش چنین کالاهایی تامین می‌شود.
  • تخویل بیش از ۸ هزار واحد مسکن مهر در استان

    دنیای اقتصاد- مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: در دهه فجر امسال ۸ هزار و ۷۳۴ واحد مسکن مهر در استان تحویل متقاضیان می‌شود. اخوان عبداللهیان با اشاره به اتمام مراحل ساخت همه واحدهای مسکن مهر در استان تا پایان سال ۹۴، گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۱۸ هزار و ۶۵ واحد مسکن مهر در استان در حال اجرا است و یا به اتمام رسیده است. وی ادامه داد: تا کنون چهار مرحله افتتاحیه مسکن مهر در خراسان رضوی انجام شده که معادل ۵۲ درصد کل مسکن مهر استان را تشکیل می‌دهد و ۴۸ درصد باقی‌مانده نیز در حال ساخت و ساماندهی است.
  • دعوت از بخش‌خصوصی برای مرمت آثار تاریخی

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگی- «منابع دولت برای حفظ و حراست از آثار تاریخی و فرهنگی محدود است؛ اما رویکرد دولت، مشارکت با مردم برای مرمت، بازسازی و بهره‌برداری از منابع تاریخی و فرهنگی است و از بخش‌خصوصی فعال و علاقمند برای حضور در این زمینه دعوت می‌کنم». این‌ها بخشی از سخنان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در آیین بهره‌برداری از فاز نخست موزه بزرگ خراسان بود که روز ۱۸ بهمن ماه در محل این موزه واقع در بوستان کوهسنگی مشهد برگزار شد. مسعود سلطانی‌فر در این مراسم با اشاره به این که کلنگ‌زنی موزه بزرگ خراسان از سال ۸۲ و عملیات اجرایی احداث آن از سال ۸۴ آغاز شد، اظهار کرد: پس از تلاش ۹ ساله، امروز این موزه به عنوان یکی از کانون‌های مهم فعالیت فرهنگی در کشور بهره‌برداری می‌شود.
  • بازار خودرو - ۲۰ بهمن ۹۳

  • افتتاح طرح آبیاری نوین در موسسه کشاورزی رضوی

    دنیای اقتصاد- همزمان با دهه فجر، طرح آبیاری نوین با عنوان سیستم آبیاری تحت فشار «سنتر لینیر» در موسسه کشاورزی رضوی رشتخوار به بهره‌برداری رسید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، سرپرست موسسه کشاورزی رضوی طی سخنانی در این مراسم با اشاره به مساله خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی در سال‌های اخیر، عنوان کرد: با این شرایط بدون بهره گیری از سیستم‌های آبیاری نوین امکان ادامه فعالیت کشاورزی وجود ندارد.
    طوسی با اشاره به بهره‌گیری از سیستم‌های آبیاری تحت فشار در موسسه کشاورزی رضوی، افزود: با وجود کاهش حدود ۵۰ لیتری بارش باران نسبت به سال گذشته، ما امسال توانستیم با بهره‌گیری از سیستم‌های نوین، این حجم کاهش بارش را جبران کنیم.
  • تعیین تکلیف اصل ۴۴ در گرو تقویت بخش خصوصی است

    ایسنا- رئیس کانون کار آفرینان برتر خراسان رضوی گفت: برنامه‌ریزی و تقویت بخش خصوصی می‌تواند اصل ۴۴ را از بلاتکلیفی نجات دهد. حسین قنبری بیان کرد : اصل ۴۴ یکی از اقدامات خوب ۱۰ سال اخیر بود که متاسفانه در اجرا با مشکل مواجه شده است. متاسفانه در شرایط فعلی این اصل مورد بی‌مهری قرار گرفته و تنها راه حل آن منسجم شدن بخش خصوصی با دیگر تشکل‌ها به ویژه کانون کارآفرینان و خانه صنعت، معدن و تجارت است.
    رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی تلاش های اتاق بازرگانی را در رسیدن به اهداف و رسالت خود به عنوان پارلمان بخش خصوصی متنوع دانست و افزود: اتاق باید در برنامه‌های آینده خود جهت حل مشکلات اقتصادی موثرتر عمل کند و در تعامل با دولت، مجلس و قوه قضاییه محیط کسب و کار را بهبود بخشد.
  • پنج پروژه در حوزه حمل ونقل به بهره‌برداری می‌رسد

    دنیای اقتصاد- مدیرکل حمل‌ونقل و پایانه‌های خراسان رضوی گفت: در دهه فجر امسال، پنج پروژه در حوزه حمل‌ونقل و پایانه‌های استان با مجموع اعتبار ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بهره‌برداری می‌رسد. به گزارش روابط عمومی اداره کل حمل‌ونقل و پایانه‌های خراسان رضوی، جواد وحدتی‌فرد افزود: این پروژه‌ها شامل افتتاح پلیس‌راه قوچان با دو میلیارد تومان اعتبار، دو مجتمع خدماتی رفاهی در حوزه استحفاظی شهرستان تربت‌حیدریه با سرمایه‌گذاری پنج میلیارد تومانی بخش‌خصوصی، افتتاح نیروگاه خورشیدی در پایانه مرزی لطف‌آباد با اعتبار ۱۵۰ میلیون تومان و نیز میل پرچم با ارتفاع ۵۰ متر در پایانه مرزی سرخس با ۸۰ میلیون تومان است.
  • معاون استاندار تهران؛ فرماندار نیشابور شد

    دنیای اقتصاد، گروه سیاسی- معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی استاندار تهران به عنوان فرماندار نیشابور منصوب شد. آیین معارفه غلامحسین مظفری، فرماندار جدید نیشابور هفته گذشته با حضور صادقی، معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی و با استقبال کم نظیر مردم این شهرستان برگزار شد. وی در حالی برای این سمت معرفی شد که پس از روی کار آمدن دولت روحانی، به سمت معاونت توسعه مدیریت ومنابع انسانی استانداری تهران منصوب شده بود.

    از نمایندگی مجلس تا فرمانداری
    ریاست جهاد دانشگاهی استان خراسان، فرمانداری نیشابور در سال ۱۳۷۷، معاونت برنامه ریزی و اداری مالی استانداری خراسان، نمایندگی مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی و مدیرعاملی بانک شهر از سوابق کاری مظفری به شمار می رود.
  • افزایش اهمیت اتاق بازرگانی در بین فعالان اقتصادی

    دنیای اقتصاد-رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد از ثبت نام حدود ۷۰ نفر برای انتخابات این اتاق خبر داد و گفت: رشد این تعداد نسبت به دوره‌های گذشته نشان‌دهنده افزایش اهمیت اتاق بازرگانی در بین فعالان اقتصادی است.
    محمدحسین روشنک در گفت‌و‌گو با ایسنا عنوان کرد: از بین این تعداد پس از تایید صلاحیت ۱۵ نفر برای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق بازرگانی مشهد انتخاب خواهند شد که پنج نفر برای کمیسیون تجارت، پنج نفر برای کمیسیون صنعت، سه نفر برای کمیسیون کشاورزی و دو نفر نیز برای کمیسیون معدن انتخاب خواهند شد.
  • مشکلی در تامین مواد پروتئینی شب عید نداریم

    دنیای اقتصاد- مدیرکل پشتیبانی امور دام جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: با متعادل سازی قیمت‌ها و ذخیره بیش از ۲۰ هزار تن مواد پروتئینی، برای تامین بازار شب عید مشکلی نخواهیم داشت. به گزارش ایسنا، غلامرضا اسلامی‌پناه گفت: با متعادل‌سازی قیمت‌ها بازار به ثبات رسیده و با توجه به ذخیره مواد پروتئینی، مشکلی برای تامین گوشت شب عید نخواهیم داشت.
    مدیرکل پشتیبانی امور دام جهادکشاورزی استان در خصوص فروش آزاد مواد پروتیئنی، گفت: با دستورالعمل‌هایی که از مرکز صادر شده جهت فروش آزاد محدودیت نداریم و با معرفی‌نامه‌های سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، مرغ تحت فروش آزاد با قیمت ۵۵۰۰ از محل سردخانه، ۵۹۰۰ برای مشهد و ۶۰۰۰ تومان در شهرستان‌ها ارائه می‌شود.
  • منطقه گردشگری «سپاد» پربازدیدترین مکان پس از بارگاه حضرت رضا(ع)

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل منطقه نمونه تجاری گردشگری «سپاد» با بیان اینکه این منطقه گردشگری بعد از بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) پربازدیدترین مکان در شرق کشور است، گفت: سپاد از بزرگترین مناطق تجاری، گردشگری در کشور است که در حال خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی است. به گزارش روابط عمومی سپاد، سید مهدی درهمی گفت: ساختمان‌های منحصربه‌فردی نظیر مجتمع تجاری گردشگری الماس شرق، وصال، نوید، پارک ساحلی آفتاب، سرزمین عجایب، شهربازی سرزمین خورشید، بازار بین‌المللی سپاد و خیام، رستوران‌های متعدد نظیر رستوران بزرگ اطلسیه از جمله مکان‌های تجاری، گردشگری و تفریحی منطقه تجاری گردشگری سپاد است.