شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • فوران خلاقیت در سوئیس

    نه قدیمی‌ترین نمایشگاه خودرویی دنیاست و نه بزرگ‌ترین آن. حتی کشوری که برگزارکننده آن هست نیز نام و نشان درخشانی در خودروسازی ندارد. اما معلوم نیست چرا اتوشو ژنو سوئیس تا این اندازه محبوب و تاثیرگذار است. یک گردهمایی ۱۱۲ ساله که همیشه در ماه مارس غوغایی به پا می‌کند. یکی از دلایل شهرت ژنو، شور و هیجانی است که سوپراسپورت‌ها در آن ایجاد می‌کنند. دیگر تقریبا یک قانون شده که لامبورگینی همیشه محصولات جدیدش را در این نمایشگاه پرده‌برداری می‌کند یا در مثالی دیگر تیونرهای صاحبنام مانند منصوری و برابوس بهترین‌های خود را برای رونمایی به سوئیس می‌آورند.

  • نکاتی برای انتخاب راحت‌تر خودرو - ۲۶ اسفند ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودروی کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • ستاره‌های کلاسیک آسمان کویر

    خودروهای کلاسیک یک تفاوت عمده با خودروهای امروزی دارند که حتی از سن و سالشان هم مهم‌تر است. کلاسیک‌ها روح دارند. روحی نهفته در اندام آهنینشان که وقتی یک دور با آنها بزنید تازه درکش می‌کنید. بسیاری از این خودروها حتی به‌صورت روزمره استفاده می‌شوند؛ اما بعضی دیگر هم بدل به خودروهای آخر هفته شده‌اند. حالا تصور کنید که قرار است در یک روز آفتابی آخر هفته جمعی از کلاسیک‌سواران گرد‌هم بیایند، خب برای یک عشق کلاسیک چه چیزی از این بهتر؟ یک دور همی آخر سال با حضور آنهایی که هم به ماشین‌های خود عشق دارند و هم روح این خودروها را لمس کرده‌اند.

  • کامیون در پوست وانت!

    به کشوری دعوت شده‌ایم که جمعیتش ۳ نفر است و در عین حال ۳ پادشاه نیز دارد. اینجا مملکت پیکاپ‌هایِ فول‌سایزِ لوکسِ آفرودِ سخت‌جان است. جایی‌که در یک گوشه‌اش فورد F۱۵۰ برای خود حکومتی به راه انداخته و در آن‌سو دوج Ram‌ یکی از مدعیان تاج و تخت است، البته ضلع سوم این کشور در اختیار پادشاهی به اسم شورولت Silverado است. حالا اینکه کدام‌یک توانسته‌اند در این زمینه موفق‌تر باشند، بماند برای تست‌های رو‌در‌رو، اما امروز قصد داریم میزبان همین ضلع سوم باشیم. خودرویی که اگر نگوییم از آن دو رقیب دیگر محبوب‌تر شده، بی‌شک چیزی هم از آنها کم ندارد.

  • فناورانه‌ترین خودروهای تولید انبوه ۲۰۱۷

    روند استفاده از فناوری‌های روز جهان به ویژه فناوری‌های دیجیتال در صنعت خودرو روز به روز افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل در چند سال اخیر خودروها از نظر سطح استفاده از فناوری نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند. امسال نیز تیم مجله اتوکار اقدام به انتخاب خودروهایی کرده است که از نظر استفاده از فناوری در رده بالایی قرار داشته‌اند. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که زمانی که صحبت از استفاده از فناوری در خودروهای تولید انبوه به میان می‌آید، الزاما از فناوری‌های پیشرو مانند سیستم‌های خودران و از این دست صحبت به میان نمی‌آید.

  • رقابت حداقلی لوکس‌ها

    دنیای اقتصاد: بازار خودروهای لوکس به چهار دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول، مدل‌های فوق تجملی مانند بنتلی، رولزرویس و می‌باخ هستند. خودروهایی منحصر به فرد که قیمت آخرین چیزی است که برای خریدارش اهمیت دارد. دسته دوم لوکس‌های محافظه‌کار مانند مرسدس‌بنز، آئودی و ب‌ام‌و هستند. در این گروه همه‌چیز در وقار و سنگینی خلاصه می‌شود. دسته سوم لوکس‌هایی هستند که کمی جسارت به خرج می‌دهند؛ ولی همچنان پایبند به اصول هستند مانند جگوار و پورشه. دسته چهارم لوکس‌هایی هستند که تمام ویژگی‌های یک محصول تجملی سطح بالا را دارند حتی باوقار هم هستند؛ ولی اعتبار برندشان آنقدری نیست که بتوانند سری در سرها بلند کنند.

  • انتظار از خودروها در ۲۰۵۰

    دنیای اقتصاد:پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۵۰ تعداد ۹/ ۲ میلیارد خودرو در جهان مورد استفاده قرار بگیرد. این آماری است که که کارلوس گون، مدیرعامل سابق گروه رنو - نیسان در تابستان امسال ارائه داد. از آن سو دیتر زیتش، مدیرعامل گروه دایملر نیز عقیده دارد که از میانه دهه ۳۰ قرن حاضر باید به‌طور کامل با آنچه اکنون خودرو خوانده می‌شود خداحافظی کرد و با مفهوم جدیدی از یک ابزار هوشمند که استفاده حمل و نقل نیز دارد رو‌به‌رو شد. موضوعی که دراینجا اهمیت دارد این است که تصور کنیم در سال ۲۰۵۰ خودرو‌ها چه شکلی خواهند بود.

  • سوپرقایق بوگاتی در راه دریاها

    بوگاتی شیرون به نیمه راه تولید رسیده است و بخشی از خودروهایی که پیش از این پیش فروش شده بودند در حال حاضر تولید شده‌اند و سایر مشتری‌ها هم منتظر هستند تا خودروهای آنها با دستان مهندسان بوگاتی ساخته شوند. مدیران بوگاتی چند سال گذشته اعلام کردند مشتریانی که محصولات این برند را می‌خرند به‌طور میانگین ۸۴ خودروی دیگر، ۳ جت شخصی و یک قایق لوکس هم دارند. پس از گذشت سه سال از این حرف بوگاتی قایقی لوکس شبیه بوگاتی شیرونی را معرفی کرده است که تکمیل‌کننده این محصول خارق العاده است. به عقیده مدیران بوگاتی افرادی که شیرون را خریداری می‌کنند می‌توانند قایق‌اش را هم در اختیار داشته باشند تا علاوه بر خشکی در آب هم با بوگاتی همراه باشند.

  • پایان مسابقات موتورریس با برگزاری ۵ راند

    رشته موتورسواری از آن دسته از رشته‌های پرهیجان ورزشی است که طرفداران خاص خود را دارد. آخرین راند از مسابقات موتور ریس نیز در پیست مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد. مسابقه‌ای که در آن ۴ کلاس اصلی برگزار شد. در کلاس ۱۲۵ سی‌سی این راند به ترتیب حمید برغمدی، حسین برومند و یاسین سینه سپهر روی سکوی اول تا سوم قرار گرفتند. استقبال تماشاچیان از پنجمین راند قابل توجه بود. با گذشت زمان بر تعداد این علاقه مندان افزوده می‌شد. کلاس بعدی ۶۰۰سی‌سی بود. موتورهایی که ترددشان در شهر بدون داشتن حکم غیرقانونی است.

  • برنامه‌های جیپ برای انطباق با دنیای‌مدرن

    جیپ را شاید به جرات بتوان یکی از محبوب‌ترین برندهای خودروسازی دانست که در سراسر جهان طرفداران خاص خودش را دارد اما تولید حدود ۲۰۰۰ دستگاه از مدل رنگلر در بریتانیا باعث شده است که بسیاری از بریتانیایی‌ها برای افزایش این تعداد به شرکت سازنده نامه بنویسند چراکه این نسخه در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده که ممکن است تا قبل از این به این شرکت و محصولاتش تمایلی نشان نمی‌دادند. سرانجام جیپ در پاسخ به نامه‌های زیادی که برای درخواست رانگلر در بریتانیا دریافت کرده، گفته که نسخه جدید (‌جی‌ال) رانگلر حداقل یک سال بعد از عرضه نسل جدید لندروور دیفندر وارد بازار بریتانیا خواهد شد.

  • جدیدترین تغییرات در خودروهای فرمول یک

    تغییردر قواعد و قوانین رقابت‌های فرمول یک همواره مرسوم بوده است و در هر سال یا فصل از این رقابت‌ها قوانین ممکن است تغییر کنند و عموما این تغییرات باعث هیجان انگیزتر شدن مسابقات می‌شود. در سال ۲۰۱۷ حجم تغییرات نسبت به چند سال گذشته بسیار زیاد بوده و می‌توان گفت از سال ۲۰۱۴ که سیستم پیشرانه توربو هیبرید معرفی شد چنین حجم تغییراتی انجام نشده است و در سال ۲۰۱۷ بی سابقه در نظر گرفته می‌شود. خودروهای فرمول ۱ بر‌اساس به‌روز‌ترین فناوری‌ها ساخته می‌شود و به دلیل رقابت بسیار زیاد و محدودیت‌های سختگیرانه روند تحول در خودروهای فرمول یک خاص و البته بسیار گران‌قیمت بوده است.

  • جعبه‌ای متحرک از آینده

    فولکس واگن در اقدامی تحسین‌بر‌انگیز از خودروی مفهومی و خودران خود رونمایی کرده است. این برند خودروساز به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ خودرو‌ساز دنیا غول‌های بزرگی را تحت نظر خود دارد و آنها به‌عنوان زیر مجموعه این شرکت محصولات اعجاب آور خود را تولید می‌کنند. حرکت به سمت خودران‌سازی از آمریکای شمالی آغاز شده است و محصولات پیشرفته‌ای مانند تسلا مدل S و X نمونه‌هایی هستند که به مرحله تولید رسیده‌اند و قابلیت‌های رانندگی خودران را دارند. در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۷ سدریک محصول جدید فولکس واگن معرفی شده است و با ظاهر متفاوتی که دارد جلب توجه کرده است.

  • انتظاراتی که از خودروها در ۲۰۵۰ داریم

    واژه‌های جدیدی در دنیای ماشین‌ها در حال رایج شدن هستند که نشان می‌دهد صنعت خودرو‌سازی در حال ورود به عرصه جدیدی از نوع حرکت و مصرف انرژی است. خودران‌ها، خودروهای برقی و خودروهای مبتنی بر ارتباطات از جمله این موارد هستند که تجربه متفاوتی از رانندگی در آینده را نشان می‌دهند. این تغییر و تحول‌ها تا ۲۰۲۰ رخ خواهد داد و البته بخشی از آن هم تا امروز محقق شده است. موضوعی که دراینجا اهمیت دارد این است که تصور کنیم در سال ۲۰۵۰ خودرو‌ها چه شکلی خواهند بود. تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که افراد از اینکه پشت فرمان باشند در آینده خوشحال نخواهند بود و ترجیح می‌دهند در بیشتر مواقع این کار را انجام ندهند.

  • استخوان‌بندی خودروسازی در ۲۰۵۰

    پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۵۰ تعداد ۹/ ۲ میلیارد خودرو در جهان مورد استفاده قرار بگیرد. این آماری است که کارلوس گون، مدیرعامل سابق گروه رنو - نیسان در تابستان امسال ارائه داد. از آن سو دیتر زیتش، مدیرعامل گروه دایملر نیز عقیده دارد که از میانه دهه ۳۰ قرن حاضر باید به‌طور کامل با آنچه اکنون خودرو خوانده می‌شود خداحافظی کرد و با مفهوم جدیدی از یک ابزار هوشمند که استفاده حمل و نقل نیز دارد استقبال کرد. این دو پیش‌بینی ما را به این نقطه می‌رساند که صنعت خودرو جهان برای جایگزین کردن خودروهای کنونی به یک جهش تولید نیاز دارد.

  • هوا – جاده‌ای‌ها از راه می‌رسند

    پیش بینی حمل‌و‌نقل در آینده به این دلیل که عوامل زیادی در آن دخالت دارند. کار چندان راحتی نیست، اما به‌طور کلی می‌توان بر اساس فناوری‌های موجود و خط سیر تحول آنها به جمع‌بندی کلی رسید و پیش‌بینی کرد که دنیا به چه سمتی حرکت می‌کند. یکی از موضوعاتی که در رابطه با خودروهای آینده مخصوصا در سال ۲۰۵۰ گفته می‌شود، حضور گسترده خودروهای پرنده است که می‌توانند کالا‌ها و افراد را به‌صورت هوایی و در مدت زمان بسیار کمی جابه‌جا‌ کنند. موضوع تاکسی‌های هوایی و پرنده‌های سرنشین‌دار کوچک که به‌عنوان وسیله‌ای برای حمل‌و‌نقل درون شهری یا برون شهری استفاده می‌شوند، در یک سال اخیر در کانون توجه بوده و نمونه‌هایی هم به‌صورت اولیه ساخته شده است.

  • شیرون‌ها تولید نشده تمام شدند!

    یکی از اتفاق‌های مهم دنیای ماشین‌های سوپر اسپورت معرفی و ساخت بوگاتی شیرون است که به‌عنوان جدیدترین پرچمدار بوگاتی شناخته می‌شود. شیرون بعد از موفقیت بوگاتی ویرون طراحی و ساخته شد تا بتواند رکورددار حداکثر سرعت خودروهای دارای خط تولید باشد. اتفاقی که هنوز به مرحله ثبت رکورد نرسیده است، اما قابلیت‌های پنهان و آشکار بوگاتی می‌تواند این هدف را برای شرکتش محقق کند. بوگاتی در مدل ویرون نمایشی از قدرت و سرعت و شتاب به راه انداخت و باعث شد تا خودرو‌سازان دیگر هم در این حوزه فعال‌تر شوند و سر و کله رقبای جدیدی پیدا شود که جایگاه بوگاتی ویرون از نظر رکورد‌های ثبت شده متزلزل شد و بوگاتی به فکر جایگزینی بسیار قدرتمند‌تر و خاص‌تر افتاد که علاوه بر زیبایی ظاهری معادله‌های سرعت را در هم بشکند.

  • نخستین «فرمول» در آزادی

    سرانجام پرونده مسابقات سرعت در سال ۹۵ هم بسته شد. روز جمعه ۲۰ اسفندماه پیست پیر آزادی تهران میزبان اتومبیلرانانی از سراسر کشور بود که آمده بودند تا در آخرین مسابقه سال شرکت کنند. در این مسابقه شرکت‌کنندگان در کلاس‌های پراید استاندارد، ۱۴۰۰GT، آزاد همگانی BP، Overall، GT، شش سیلندر توربو، ۲۰۶ استاندارد، شش سیلندر گروه دوم، ۴۰۵ به رقابت پرداختند. نکته جالب توجه در این مسابقه ضریب ۲ امتیازات بود. زیرا رسم در سال‌های قبل بر این بود که آخرین مسابقه سال دیگر امتیاز قهرمانی نداشت، اما در سال ۹۵ به دلیل اینکه تنها ۵ مرحله از مسابقات سرعت برگزار شده بود، مسوولان تصمیم گرفتند آخرین مسابقه سال را با امتیاز ضریب ۲ برگزار کنند.

  • ایده فورد برای تحول در تحویل کالا

    در یک‌سال اخیر بیشتر محافل خودرویی در رابطه با خودران‌ها و سیستم‌های نوین حمل‌و‌نقل جاده‌ای به بحث و گفت‌وگو پرداخته‌اند و نحوه حرکت به این دنیای جدید مورد بحث قرار گرفته است. به نظر می‌رسد فناوری‌ها به مرحله‌ای از پیشرفت و هماهنگی رسیده‌اند که بحث‌های تئوری به عمل نزدیک‌تر شده است و خودرو سازان بزرگ در این رابطه دپارتمان‌های ویژه‌ای را به این موضوع اختصاص داده‌اند تا زمینه‌های حضور فناوری‌های جدید و خودران مهیا شوند. شرکت فورد در اقدام جدید خود به دنبال خودرانی کامل و مستقل از راننده است که می‌تواند به‌طور کامل همانند یک راننده انسانی هدایت یک وسیله نقلیه را بر عهده بگیرد.

بیشتر