شماره روزنامه ۶۰۰۰
|

دنیای ماشین

  • نکاتی برای انتخاب راحت‌تر خودرو - ۷ بهمن ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودروی کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • یک مینیِ نه‌چندان مینی

    شاسی‌بلند عجیب و غریب زیاد دیده‌ایم. از غول بیابان‌نوردی مانند هامر گرفته تا آفرود ۲ دری مانند جیپ رنگلر. از کراس‌اوور روباز مانند نیسان مورانو کانورتیبل گرفته تا کاخ متحرکی به اسم کادیلاک اسکلید؛ اما این‌یکی واقعا نوبر است. یکی از اصلی‌ترین گزینه‌ها برای نامزدی کوچک‌ترین شاسی‌بلند دنیا؛ کانتری‌من. جدیدترین محصول مینی. بله همان مینی ریزاندام که سال‌ها پیش با قد و قواره ناچیزش، کل اروپا را به هم ریخت. یکی از تاریخ‌سازترین مدل‌های اقتصادی صنعت اتومبیل‌. محصولی که به‌شدت برای فولکس‌واگن بیتل دردسرساز شده بود.

  • پیکاپ کلاسیک با تیونینگ متفاوت

    دنیای اقتصاد: در دنیای ماشین‌بازها هر کاری تعریفی دارد. مثلا برای بازسازی یک خودروی کلاسیک، شما حق ندارید از قطعات برندی به غیر از برند اصلی خودرو استفاده کنید. زیرا اصالت خودرو زیر سوال می‌رود. یا برای یک شورولت کامارو نمی‌توانید از موتور پونتیاک استفاده کنید. هر چند این دو خودرو از پلت‌فرم مشترکی استفاده می‌کنند و حتی پیشرانه‌هایی با مختصات مشترک دارند. به‌طور مثال، هر دو خودرو دارای پیشرانه ۳۵۰ اینچ مکعبی یا ۷/ ۵ لیتری GM هستند، اما همان تفاوت‌های اندک پیشرانه شورولت و پونتیاک کافی است تا اصالت خودرو زیر سوال باشد.

  • کیفی‌ترین خودروهای ۲۰۱۶ از نگاه مردم

    وب سایت «بنکریت» هر سال اقدام به فهرست بندی خودروها براساس کیفیت می‌کند. این انتخاب از آنجا قابل اعتنا است که از دو منظر کارشناسان و مردم مورد بررسی قرار می‌گیرد. جامعه آماری رای‌گیری امسال این سایت در بخش مردم بیش از ۴۶ هزار رای بود. عمده رای دهندگان از دو کشور آمریکا و کانادا هستند. همچنین کارشناسان این وب‌سایت براساس ۱۵۵ ویژگی در بخش‌های مختلف فنی و طراحی و همچنین بازارهای دست‌دوم خودروها به آنها امتیاز می‌دهند. امتیاز خودروها از ۱۰۰۰ محاسبه می‌شود و در این میان رقابت بسیار نزدیکی بین آنها وجود دارد.

  • لوکس‌ترین حالت اسپـورت سواری

    باز هم سلاطین ترکیب سنت و مدرنیته گرد‌هم آمدند. دوباره شاهد آنیم که چطور ملغمه لوکس‌ها و اسپورت‌ها از خجالت هم در‌‌می‌آیند. یک بار دیگر پیرمردهای جوان‌دل سر به بیابان گذاشته‌اند. مثلث توفانی ب‌ام‌و، آئودی و جگوار همه هم‌قسم شدند و بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین دشمن مشترکشان یعنی مرسدس‌بنز S۵۰۰ را از بازی بیرون انداختند تا سر فرصت به حساب هم برسند. اما این لوکس‌های چشمگیر دست‌خالی وارد میدان نشده‌اند. آنها با اجازه پدر مادرهایشان، تفنگ‌های واقعی‌شان را از گنجه بیرون آورده‌اند. ب‌ام‌و چون در سری ۷ خود شاهد حضور بخش موتور اسپورت ام‌پاور نیست،‌ بنا بر این از آلپینا کمک گرفت.

  • پیاده نظام آینده حمل‌و‌نقل

    دنیای اقتصاد: خودروهای فوق کوچک مانند اسمارت که مشهورترین آنها است یا رنو توئیزی هنوز سهم قابل توجهی در بازار ۱۰۰ میلیونی خودروی جهان ندارند. اما روند حرکت فناوری و حمل‌و‌نقل به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد آینده حمل‌و‌نقل شخصی در کلان‌شهرهای جهان در دست این گروه از خودروها باشد. این خودروها که اغلب دو‌نفره و بسیار کوچک هستند فرصت‌هایی را پیش روی صنعت خودروی جهان قرار داده‌اند. خودروهای فوق کوچک دو نفره پدیده جدید صنعت خودرو به حساب می‌آیند که در قرن بیست و یکم به مرحله تولید انبوه رسیدند.

  • موستانگ ۲۰۱۸ آمد

    جنجالی‌ترین خبر هفته گذشته، رونمایی فورد از فیس‌لیفت ۲۰۱۸ موستانگ رویایی خود بود. سوپراسپورتی که انتظار می‌رفت شرکت از آن در نمایشگاه اخیر دیترویت پرده‌برداری کند. فیس‌لیفت جدید با حفظ سنت طراحی مدرن، اشاره چشم‌نوازی به خشونت داشته است. تغییر فرم چراغ‌ها و اخم‌آلود کردن آنها، در اوج سادگی بود ولی تاثیر عمیقی در چهره این هیولا گذاشت. فورد می‌گوید قصد دارد محصول جدید را در ۱۴۸ کشور دنیا به فروش برساند. خودرویی که هنوز هم به آن پیشرانه ۵ لیتری هشت سیلندر V شکل قدیمی مجهز شده ولی از خروجی‌اش اطلاعی نداریم.

  • فیس‌لیفت به سبک باواریایی‌ها

    ب‌ام‌و سری ۴ خیلی زودتر از پیش‌بینی‌ها یک تغییر چهره رسمی را تجربه کرد. باواریایی‌ها کلیه ویرایش‌های این خودرو یعنی نسخه‌های کوپه، گرن‌کوپه، کانورتیبل و حتی سری ام‌پاور M۴ را نیز دستخوش این فیس‌لیفت کرده‌اند. البته می‌دانیم که آلمان‌ها فقط در نسل‌های جدید و نسخه‌های جانشین دست به تغییراتی انقلابی در طراحی می‌زنند و در همین رابطه تمایل چندانی به تحول عظیم در مدل‌های فیس‌لیفت ندارند. مثلا همین سری ۴ فقط شامل تغییراتی ساده در LED چراغ‌ها، جلوپنجره و کمی هم سپرهایش را تجربه کرده است. البته شرکت ادعا کرده است که رنگ نارنجی «غروب آفتاب» و آبی «صخره‌ای» را برای نخستین‌بار روی این کوپه استفاده خواهد کرد.

  • آغاز فروش استِلویو

    سال ۲۰۰۳ بود و در خلال نمایشگاه ژنو که آلفارومئو در میان بهت و حیرت طرفدارانش، از یک شاسی‌بلند پرده‌برداری کرد. خودروساز اصیل ایتالیایی تا آن روز محصولی در این قد و قواره راهی بازار نکرده بود. اما خبر خوب برای دوستداران برند آلفا این بود که این خودرو یک نمونه آزمایشی و در حقیقت یک خودروی کانسپت بود. اکنون ۱۴ سال بعد از آن بلندپروازی، ایتالیایی‌ها این‌بار به‌صورت رسمی اولین‌شاسی بلند خود را آماده فروش کردند. خودرویی به اسم Stelvio‌ که قرار است با پورشه ماکان، جگوار اف-پیس، آئودی Q۵ و ب‌ام‌و X۳‌ رقابت کند.

  • حراج شماره یک از یک

    قرار است در چهل و ششمین دوره از حراجی‌های معروف «برت -جکسون» یک پیکاپ منحصر‌به‌فرد به بالاترین قیمت فروخته شود. این خودرو همان فورد اف‌۱۵۰ رپتور است که شرکت تنها یک نمونه از آن را برای روز رونمایی در نمایشگاه پاریس از سوی مدیرعامل خود تولید کرده بود. پیکاپ فوق دارای خاص‌ترین رنگ‌بندی بیرونی و درونی است که فورد تا‌کنون به‌کار برده است. طبیعی است که مدیران شرکت برای پررنگ کردن جلوه بصری محصول جدید خود سنگ‌تمام گذاشته باشند. اف‌۱۵۰ رپتور دارای یک پیشرانه ۵/ ۳ لیتری شش سیلندر V شکل توربوشارژر است.

  • جگوار در دنیای شوتینگ‌بریک‌ها

    در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی، خودروسازان اروپایی به‌ویژه ولوو و فراری علاقه خاصی به خودروهای کلاس Shooting Brake داشتند. محصولات ۲ درب هاچ‌بکی که انتهای آنها کشیده‌تر از نسخه‌های استاندارد بود. معروف‌ترین شوتینگ‌بریک دنیای مدرن، فراری FF‌ بود. حالا از گوشه و کنار خبر می‌رسد که جگوار قصد دارد سرمایه‌گذاری کلانی را برای ورود به کلاس انجام دهد. طبق ادعای یکی از گرافیست‌های نزدیک به تیم طراحی این شرکت، محصول جدید F-Type ۴۰۰ نام دارد. طراحی آن برگرفته از همان کوپه اف‌-تایپ است ولی اینکه جگوار چگونه می‌خواهد قسمت انتهایی را بدون آسیب به حس و حال اسپورت‌گرای آن اجرا کند، بزرگ‌ترین چالش پیش‌رو خواهد بود.

  • کابوس اتم و کاترهام

    تا پیش از این در دنیای اسپیدسترهای بی‌سقف، کاترهام و اتم انگلیسی پادشاهی می‌کردند اما حالا گویا قرار است یک شرکت با سابقه ۵ ساله خواب آنها را آشفته کند. هم‌وطن آنها «زنوس» محصول جدیدی را معرفی کرده است که به‌طور حتم بازار اسپیدسترهای روباز و سبک‌وزن را دستخوش تغییراتی قرار می‌دهد. سوپراسپورت جدید که E۱۲ نام دارد دارای یک قوای محرکه در ظاهر ساده چهار سیلندر است که به راحتی می‌تواند ۳۵۰ اسب‌بخار نیرو تولید کند. نسخه‌های پیشین زنوس با همین پیشرانه توانایی تولید ۲۰۰ تا ۲۵۰ اسب‌بخار نیرو را داشت.

  • لوکس غول‌آسای ۷۰۰ اسب‌بخاری

    بنتلی بنتایگا به خودی خود محصول خبرسازی بود. اولین شاسی‌بلند تاریخ بنتلی و یکی از تجملی‌ترین خودروها در کلاس شاسی‌بلند. اولین تیونری که در سال ۲۰۱۷ سراغ این انگلیسی رفت، دی‌ام‌سی بود. شرکتی که اغلب او را با تولیدات ساده و بی‌ادعا ولی قدرتمند و جسور می‌شناسیم. درست مانند همین پروژه‌اش. بنتلی به‌صورت استاندارد بنتایگا را مجهز به یک پیشرانه ۶ لیتری ۱۲ سیلندر V شکل کرده بود. پیشرانه‌ای که برایش قدرت ۶۰۰ اسب‌بخاری را به ارمغان می‌آورد. اما تیونرها کاری کردند که این خودرو با همین موتور بتواند از مرز قدرت ۷۰۰ اسب‌بخاری نیز عبور کند.

  • مینی در دنیای سوپراسپورت‌ها

    دیگر نمی‌توان آن را یک خودروی کوچک فانتزی با ویژگی‌های محافظه‌کار و خانواده‌پسند نامید. این برند انگلیسی‌الاصل که دیگر زیرمجموعه ب‌ام‌و آلمان محسوب می‌شود،‌ جدیدترین مدل خود را به‌عنوان یکی از اسپورت‌های سایز کوچک مسابقه‌ای دنیا معرفی کرده است. ویرایش ۲۰۱۸ مینی «کانتری‌من» که توسط تیونر معتمدشان یعنی جان کوپر تقویت شده، چیزی بیش از انتظار خواهد بود. خودرویی که بیشتر شبیه یک هاچ‌بک بزرگ یا یک شاسی‌بلند کوچک است. مینی و جان کوپر برای آن از یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ شده ۲۲۸ اسب‌بخاری با ۳۵۰ نیوتن‌متر گشتاور استفاده کرده‌اند.

  • داچیا و یک استپ‌وِی دیگر

    بعد از تجربه به نسبت موفق ساندرو StepWay، زیرمجموعه رومانیایی رنوی فرانسه، بار دیگر هوس ساخت یک شاسی‌بلند ریزاندام دیگر کرد. خودرویی به نام Dokker‌ که نسخه استاندارد آن تنها ۲ ماه پیش رونمایی شده بود. استفاده از چراغ‌های ساده،‌ رینگ‌های ۱۶ اینچی و بدنه‌ای بدون هیچ‌گونه هیجان به‌وضوح نشان می‌دهد که دوکر باید یک خودروی مقرون به‌صرفه اقتصادی باشد. البته همین تغییر ابعاد، تاثیر قابل‌قبولی در فضای داخلی کابین خودرو گذاشته است. یعنی دیگر از محل تنگ برای زانوها و شانه افراد قدبلند آزار نمی‌بینیم.

  • پایان باشکوه یک افسانه

    هِنسی، تیونر ناآرامی که شهرتش بیشتر به تیونینگ‌های خارق‌العاده بوده، معروف‌ترین محصول خود یعنی «ونوم جی‌تی» را به خط پایان می‌رساند. همان کوپه ۲ درب ۲ صندلی که در ظاهر یک لوتوس آلیس بود ولی در واقع چهار برابر آن قدرت داشت. کسی باور نمی‌کرد که این تیونر بتواند شش سال تمام ونوم‌های خود را تولید کند و به فروش برساند. اکنون قرار است به مناسبت پایان تولید این ابرهیولا، ویرایشی منحصر‌به‌فرد از آن عرضه شود. تا این لحظه خبری از طراحی آن نداریم ولی رندرهای غیررسمی حکایت از یک طرح فضایی می‌دهند.

  • شعبده‌بازی با فیبر‌کربن

    ابرخودروساز سوئدی در تدارک عرضه یک نمونه چشم‌گیر است. کونیگزگ، هنوز برنامه‌ای برای معرفی نسل جدید و یا حتی جانشین Regera ندارد. با این حال مدل جدید آن را با یک طراحی منحصر‌به‌فرد معرفی کرده است. رگرا در سال ۲۰۱۵ در ژنو رونمایی و به‌عنوان جانشین آگرا معرفی شد. شرکت در همان روز رونمایی ادعا کرد که برنامه دارد تا تنها ۸۰ دستگاه از این نمونه را تولید کند. این نسخه، یکی از همان ویرایش‌های منحصر‌به‌فرد کونیگزگ است. خودرویی که با استادی تمام شاهد بازی فیبر‌کربن روی آن هستیم. نکته حیرت‌انگیز آن است که حتی رینگ‌های این رگرا نیز از جنس فیبر‌کربن هستند.

  • وقتی آسترا غول می‌شود

    اوپل جنگ خود علیه رنو کپچر و پژو ۲۰۰۸ را با معرفی یک محصول کاملا جدید به اسم CrossLand علنی کرد. یک کراس‌اوور جمع و جور که زیرساخت مهندسی آن سواری‌های معروف شرکت یعنی آسترا بوده است. پیش‌تر می‌دانستیم که آلمان‌ها موکا X را به‌عنوان جانشین مریوا معرفی کرده‌اند، بنا‌بر‌این جای خالی این محصول در سبد تولیدات اوپل حس می‌شد. چهره کراس‌لند، برگرفته از طراحی نسل جدید موکا است با این تفاوت که کمی در آن حس و حال جوان‌گرایی و شادابی نیز دیده می‌شود. قرار است این شاسی‌بلند ۲/ ۴ متری با آپشن‌هایی نظیر دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم پارک هوشمند و سیستم هشدار و کنترل برخورد از جلو عرضه شود.

  • ایرباس در یک قدمی انقلاب حمل‌و‌نقل

    یکی از موضوعاتی که انسان‌ها همواره انتظارش را می‌کشیده‌اند استفاده از خودروهای پرنده بوده است. نمونه‌های اولیه و آزمایشی این خودروها از سوی برخی افراد ماجراجو به‌صورت محدود ساخته شده است که همواره در برابر قوانین جاده‌ای و امنیتی سر تعظیم فرود آورده‌اند و امکان فعال شدن را پیدا نکرده‌اند. چنین طرح‌هایی وقتی به‌وسیله شرکتی مانند ایرباس معرفی ، طراحی و ساخته شود امکان اینکه بتواند اجازه‌های لازم را هم کسب کند بیشتر خواهد شد. این شرکت هواپیما‌ساز اروپایی مدلی از خودرو را در نظر دارد آزمایش کند که در صورت موفقیت‌آمیز بودن این پروژه راه برای داشتن وسایل پرنده شهری هموار می‌شود.

  • جادوی پلت‌فرم مشترک!

    هزینه بالا در ساخت خودروها باعث ایجاد روابط و پیوندهای پیچیده‌ای بین خودرو‌سازان می‌شود که ممکن است هیچ‌گاه به‌صورت واضح رسانه‌ای و اعلام نشوند اما در پشت‌پرده وجود خواهند داشت. وقتی عمر یک خودرو در خط تولید به پایان می‌رسد ممکن است بخش‌هایی از آن به خودروهای دیگری منتقل شود و حیات دوباره پیدا کند. این کار را تمام خودرو‌سازان انجام می‌دهند تا هزینه‌های سرسام‌آور باز‌طراحی کاهش پیدا کند. استفاده از قطعات مشترک البته نیازمند رسیدن به پایان عمر یک خودرو نیست و در مدل‌های جدید و به‌روز هم استفاده می‌شوند.

  • رویای یک آفرودر ۱۵۰۰ اسب بخاری!

    اگر دو هه پیش کسی در رابطه با اینکه خودرو سازان مطرح و خاص که در زمینه تولید خودروهای فوق سریع و فوق لوکس فعالیت دارند شاسی بلند تولید خواهند کرد صحبت می‌کرد باور نکردنی و خنده دار به نظر می‌رسید. در چند دهه گذشته خودرو‌سازانی که به تولید خودروهای شاسی بلند مشغول بوده‌اند محصولاتی قدرتمند، اما نه چندان لوکس تولید کرده‌اند که عموما قیمت‌های پایینی داشته‌اند و در برخی موارد استفاده نظامی زیادی داشته‌اند. به همین جهت تصور ورود برخی سوپر‌ اسپورت‌سازان به این حوزه بسیار عجیب به نظر می‌رسیده است، اما این موضوع تبدیل به پدیده‌ای هیجان انگیز شده است چرا که می‌توان خودروهایی شاسی بلند و فوق‌لوکس را هم متصور شد که علاوه بر داشتن قدرت از سرعت و شتاب بسیار بالایی هم برخوردار هستند که بنتلی از جمله خودروسازانی است که شاسی بلندش سر و صدای زیادی در دنیای ماشین‌های اسپورت ایجاد کرده است.

  • بازنشستگی، کابوس بوگاتی ویرون

    خودروهای سوپر اسپورت عموما در تعداد محدود و با اهداف مشخصی تولید می‌شوند و برخی نیز به دنبال رکوردشکنی هستند. در این میان هنسی ونوم GT از جمله این خودروها است که به نظر می‌رسد به پایان خط رسیده است. این خودروی سوپر اسپورت از سوی شرکت هنسی پرفورمنس اینجنیرینگ واقع در تگزاس آمریکا ساخته شد و این روزها در حال ترک خط تولید است. این خودرو که قیمتی معادل با ۲/ ۱ میلیون دلار دارد یکی از مهم‌ترین خودروهای سوپر اسپورت آمریکایی است که در تعداد محدود تولید شد. در هفت سال گذشته این شرکت تنها ۱۲ خودروی خیابانی ساخته است و در سال ۲۰۱۳ این مدل توانست رکورد رسیدن به سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت را با ثبت زمان ۱۳:۶۳ ثانیه ثبت کند و البته در رکوردی غیر‌رسمی این خودرو رکورد صفر تا ۳۲۲ کیلومتر در ساعت را در مدت زمان ۱۴:۵۱ ثانیه ثبت کرده و البته مدعی رسیدن به حداکثر سرعت ۴۴۷ کیلومتر در ساعت است که هیچگاه به‌طور رسمی ثبت نشده و رسیدن به آن هم اعلام نشده است.

  • برقی‌ساز چینی و بلند پروازی هایش

    شرکت فارادای فیوچر یکی از خودروسازانی است که با الگو گرفتن از شرکت تسلا موتورز پا به دنیای خودروهای برقی گذاشته و محصولی که هنوز ساخته نشده را پیش فروش کرده است. این شرکت که در آمریکا قرار دارد و با سرمایه چینی‌ها پا به دنیای سبز خودروها گذاشته است حرف‌های خاص خودش را قرار است بزند. این شرکت اسرار‌آمیز چینی در نمونه اولیه‌ای که در سال گذشته رونمایی کرده، نمایشی از سرعت و قدرت ناشی از باتری‌های برقی را به راه انداخته است. ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت یا شتاب ۰ تا ۱۰۰ زیر ۵/ ۲ ثانیه از جمله ادعاهای این شرکت در محصول سوپر اسپورتش بوده است که البته به‌عنوان مدلی مفهومی معرفی شده است.

  • سربازان خط‌مقدم آینده حمل‌و‌نقل شهری

    یکی از مهم‌ترین‌ سوالاتی که خودرو سازان از خود می‌پرسند این است که در آینده حمل‌و‌نقل به چه شکلی خواهد بود. پاسخ به این سوال‌ کار راحتی نخواهد بود چرا که جنبه‌های مختلف زندگی انسان‌ها در آینده باید در نظر گرفته شود و همچنین شناخت کافی نسبت به محیط‌های شهری در آینده و فناوری‌های در دسترس هم اهمیت دارد تا بتوان جمع‌بندی درستی از شرایط آینده داشت. یکی از مواردی که می‌توان در رابطه با حمل‌و‌نقل شهری در آینده بررسی کرد نقش خودروهای کوچک اقتصادی و شهری است که در کنار قیمت مناسب شرایط لازم برای زندگی شهری آینده را خواهند داشت.

  • برقی‌های چالاک از راه می‌رسند

    حضور خودروهای فوق سبک برقی در نمایشگاه‌های خودرو نشان می‌دهد این خودروها در حمل‌و‌نقل آینده نقش مهمی خواهند داشت و در مصارف شهری که عموما در محدوده شهرها انجام می‌شود می‌توان از خودروهای پاک و البته چالاک برقی استفاده کرد و این موضوع به فراموشی سپرده نشده است و قطعا بخشی از حمل‌و‌نقل شهری در آینده مخصوصا در مراکز شهر را برعهده خواهند داشت یا اینکه در سیستم‌های اجاره خودرو مورد مصرف خواهند داشت. خودروها با مصارف شهری امکانات خاصی را در خود گنجانده‌اند که برای زندگی شهری آینده بسیار کارآمد خواهند بود.

  • چالش و فرصت خودروهای فوق کوچک

    بازار خودروهای فوق کوچک که معمولا خودروهایی دو نفره برای ترددهای درون‌شهری به حساب می‌آید یک بازار به شدت بکر به حساب می‌آیند. در حال حاضر چند شرکت این خودروها را تولید می‌کنند که اکثر خودروهایی به نسبت کارآیی، گران‌قیمت مانند اسمارت یا رنو زوته هستند. اما روند زندگی شهری به گونه‌ای است که عبور از این خودروها را برای خودروسازان ناممکن می‌کند. خودروهای فوق کوچک ویژگی‌هایی دارند که آنها را به موضوعی جذاب در صنعت خودرو تبدیل کرده است. یکی از مهم‌ترین‌ این ویژگی‌ها قابلیت آنها در برقی شدن است.

  • کارآمدی بیشتر شاسی بلندها در ناوگان پلیس

    خودروهای پلیس هم مانند سایر خودروها در جامعه دچار تغییر می‌شوند و همزمان با تغییر سلیقه در خودروسازی در یگان‌های پلیس هم این تغییر را می‌توان مشاهده کرد. چند سالی هست که خودروسازان به سمت ساخت و فروش خودروهای شاسی بلند تمایل بیشتری پیدا کرده‌اند و در میان برخی خودروسازان برای اولین بار اقدام به طراحی و ساخت خودروهای کراس اور یا SUV کرده‌اند که نام بنتلی و مازراتی و حتی لامبورگینی در این میان به چشم می‌خورد.

    خودروهای شاسی بلند امروزی مصرف سوخت بسیار معقول تری نسبت به خودروهای یک دهه گذشته دارند و راحتی و چند منظوره بودن این خودروها باعث شده است که افراد ترجیح دهند به سراغ خودروهای شاسی بلند بروند تا از مزیت‌های فراوان آن بهرمند شوند.

  • استارت آزاد!

    چندی قبل پیست اتومبیلرانی مجموعه ورزشی آزادی تهران میزبان چهارمین مرحله از سری مسابقات سرعت قهرمانی کشور بود. در این پیکار ۹۲ شرکت‌کننده از ۸ استان کشور حضور داشتند و در قالب کلاس‌های پژو ۴۰۵، ۲۰۶، توربو،BP، BP-GT و آزاد برگزار شد. البته یک کلاس آزاد همگانی هم وجود داشت که خودروهای مختلفی در آن حضور داشتند و آنقدرها تعریف فنی مشخصی نداشت. در حالی که از حدود ساعت ۹:۳۰ دقیقه تماشاگران زیادی در سکوهای پیست حضور داشتند، مسابقه با حدود یک ساعت تاخیر آغاز شد. رضا پازند مسوول کمیته سرعت در خصوص این تاخیر به دنیای ماشین گفت: به دلیل اینکه تعداد زیادی از سنسورهای تایم‌گیری که در اختیار داریم تاریخ رجیستری‌شان به پایان رسیده است، تنها ۱۵ سنسور فعال در اختیار داشتیم و به همین دلیل مسوولان و گروه برگزاری در حال جای‌گذاری و کالیبره کردن سنسورها با خودروها بودند و این روند در خلال برگزاری مسابقه هم وجود داشت.

  • بازگشت باشکوه از پارکینگ فراموشی

    بعد از مدت‌ها انتظار و خاک خوردن در پارکینگ، بیوک ۵۵۵ اسب بخاری به‌دست تد و سو ریچاردسون افتاده است. این خودروی استثنایی از سال ۱۹۶۲ تا ۲۰۰۲ در پارکینگی نگهداری شده و بعد از اینکه به دست مالک جدیدش می‌رسد او به فکر مرهم گذاشتن بر زخم‌های این خودروی فوق‌العاده می‌افتد تا دوباره به جاده‌ها برگردد و قابل رانندگی شود. بعد از این تصمیم خودرو تغییراتی به خود می‌بیند و سیستم تزریق سوخت بیوک ۴۵۵ همراه با جعبه دنده ۶ سرعته دستی قدرتی فراتر از آنچه می‌توان از این خودروی به ظاهر ساده انتظار داشت را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

بیشتر