اغلب اینطور تصور میشود که نمایشگاه دیترویت بزرگترین گردهمایی خودروسازان در آمریکا است. در حالی که نه دیترویت، نه لسآنجلس و نه حتی نیویورک، به اندازه شیکاگو عظمت ندارند. باز هم بزرگترین شهر ایالت ایلینوی میزبان غولهای واقعی صنعت خودرو شده است. آنهایی که آینده را آنگونه که هست میبینند و نه آنگونه که دلشان میخواهد. گفته میشود این نمایشگاه ۱۰۷ ساله از نظر بازدید در بین هموطنانش یک رکورددار به حساب میآید. میانگین آمار بازدیدکنندگان در هر سال از شیکاگو چیزی حدود یک میلیون نفر است.
دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینههای موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چراکه اغلب باید بانگاهی بلندمدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض میکنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوتها و شباهتهای آنها با خودروی کنونیشان چیست. در بازار روبه رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند.
سال گذشته میلادی، سال سختی برای بامو بود. شرکت که اساسا ذاتی جوانگرایانه داشت بنا به شرایط خاص ۲۰۱۶ مجبور بود حتی نسخههای اسپورت خود را نیز در چارچوبهای بیمعنای اروپاییپسند تولید کند. سال گذشته یکی از بدترین ادوار تاریخ برای بخش موتوراسپورت شرکت یعنی Mپاور بود. این اوضاع برای تولیدات لوکستر واقعا وخیمتر بود. سری ۵ آنقدر موتورهای کوچک و کمحجمی را تجربه کرده بود که اینگونه تصور میشد بامو قصد دارد آن را تبدیل به یک سدان تمام برقی بدون موتور درونسوز کند. در حالیکه فانتزی پسندها بهشدت از شرایط پیشآمده راضی بودند، طرفداران قدیمی این برند، کارد به استخوانشان رسیده بود.
مورسیهلاگو، رونتون، اونتادور، وننو و سنتناریو اسامی باشکوه آخرین تولیدات لامبورگینی هستند. مدلهایی خیرهکننده که لفظ «ابرخودرو» را جانی دوباره بخشیدهاند. شرکت مدل به مدل توانست موتورهای قویتری را تولید و چهرههای خشنتری را طراحی کند. اما کمتر کسی میداند که زیر پوست این مدلهای ترسناک و وهمانگیز، ژن یک مدل تاثیرگذار گنجانده شده است. در حقیقت پیش از آنکه شرکت موفق به تولید افسانه مورسیهلاگو یا کابوسی به اسم سنتناریو شود، همهچیز تحت تسلط یک اسپورت تمام عیار به اسم Diablo بود. دیابلو بهتنهایی توانست روند تولیدات شرکت را تغییر دهد.
موتورسیکلتها در حملونقل شهری نقش مهم و موثری دارند و در برخی کشورها مانند ایتالیا تعداد موتورسیکلتها حتی زیادتر از خودروها است و البته بخش عمده از آلودگیها ناشی از همین موتورسیکلتهای قدیمی و از رده خارج است. استفاده از پیشرانههای برقی در موتورسیکلتها مدتی است آغاز شده است و توانهایی که این وسایل از خود نشان دادهاند بسیار خیرهکننده بوده که در حجم و فضای محدودی که در اختیار داشتهاند دستاوردهای بینظیری به دست آمده است. اغلب موتورسیکلتهای برقی را موتورهایی کوچک و شهری میشناسیم که بیشتر توسعه یافته اسکوترهای الکتریکی هستند.
یک بار دیگر فرمانده ارشد اساسها رو در روی ژنرال یانکیها قرار گرفته است. اینکه بگوییم تنها دلیل ادامه حیات فورد فوکوس، فقط به خاطر کلکل با فولکسواگن گلف است، چندان بیراه نیست. در حالی که اقبال جهانی به سمت خودروهای هاچبک کاهش پیدا کرده است، این دو مدل تنها پرچمداران حوزه خودشان هستند. آنها بهتنهایی آنقدر افتخارآفرینی کردهاند که به اندازه تمام همکلاسانشان بس است. با این حال قرار نیست این دو مدل در یکجا کنار هم قرار بگیرند. آمریکاییها و آلمانیها آمدهاند تا نشان دهند در این اقلیم تنها یک پادشاه وجود دارد.
دنیای اقتصاد: نگاهی به خودروهای کانسپت یا مفهومی که در نمایشگاههای خودرو رونمایی میشوند، نشان میدهد که یک دهه آینده فضای طراحی خودرو کاملا متفاوت از چیزی میشود که اکنون شاهد آن هستیم. گزارش مجله اتوکار از آینده طراحی خودرو بیانگر این است که در سال ۲۰۲۵ روح حاکم بر طراحی خودرو بهگونهای است که چهره متفاوتی را در خودروها خواهیم دید و روند طراحی خودرو به سمت اسپورت شدن است. صنعت خودرو در عمر بیش از ۱۲۰ سال خود دورانهای طراحی مختلفی را به خود دیده است، در سال ۲۰۲۵ یک دوره جدید از طراحی خودرو را شاهد خواهیم بود.
دنیای اقتصاد: فورد GT مدل ۲۰۱۷ سوپر ماشین جدید فورد است که از بسیاری جهات نسبت به مدلهای پیش از خود در این کلاس بهبودهایی پیدا کرده است که باعث افزایش کارآیی و عملکرد بالاتر و جذابتر شدن این نسخه شده است. فورد از جمله خودروسازانی است که در حوزهها و کلاسهای مختلفی خودرو تولید میکند. تراکها و خودروهای شاسی بلند فورد کمنظیر هستند و در بخش سوپراسپورتها هم این خودروساز حرفهای زیادی برای زدن دارد. فورد به جای اینکه خودروهایی برای شکستن رکورد سرعت تولید کند به فکر حفظ محدوده قیمت در کمتر از ۵۰۰ هزار دلار است و سوپراسپورتهایش طراحیهای فوقالعادهای دارند که نسبت به برچسب قیمت فراتر از انتظارند.
زمزمه حضور گسترده خودروهای برقی باعث شده است تا شرکتهایی که تا به امروز مردد بودهاند، اتاقهای فکر خود را فعال کرده و در چشماندازهای آینده در میان تولیدات خود ملزومات این خودروها یا طراحی یا ساخت این خودروها را درنظر بگیرند. با حضور موتورهای الکتریکی و سیستمهای وابسته به آنها و باتریها فاز دوم که شامل افزایش کارآیی و کاهش هزینه ساخت و تولید میشود، شروع شده است. در این میان دو شرکت هوندا و هیتاچی در کنار هم قرار گرفتهاند تا با ایجاد راههای جدید هزینه ساخت این موتورها کاهش پیدا کند.
پیشتر خودروهای شاسیبلند با اهداف خاصی طراحی میشدند و استفاده از آنها در دل طبیعت از مهمترین کاربردهای آنها بود اما با ورود شاسیبلندهای لوکس تعاریف تغییر پیدا کرد. این خودروها عموما در شهرها تردد دارند و به جای حمل تجهیزات سفرهای ماجراجویانه خریدهای سوپرمارکتی را حمل میکنند و حتی ممکن است شاسیبلندی مانند دوج دورانگو SRT که عضلات نسخههای اسپورت را در خود حفظ کرده است هم در این بین دیده شود. دوج دورانگو قطعا یکی از سریعترین SUVهای آمریکا است که تا به حال ساخته شده است. در زیر کاپوت این قوچ وحشی قلب تپنده ۴/ ۶ لیتری و ۸ سیلندر همی(Hemi) از نوع تنفس طبیعی قرار گرفته است که آرام و قرار ندارد و با داشتن ۴۷۵ اسببخار قدرت و گشتاوری معادل با ۶۳۷ نیوتن بر متر، عضلاتی برجسته و بیرونزده دارد که توان رسیدن به شتاب و سرعتهای بالا را برایش امکانپذیر میکند.
موتور یکی از بخشهای بسیاری مهم و سرنوشت ساز در یک خودرو است که از ۲۵ سال گذشته تا به امروز روند صعودی تغییر را پشت سر گذاشته و بهبود چشمگیری پیدا کرده است. بخشی از این تحول بهدلیل اجبار قوانین زیست محیطی است و بخشی دیگر هم رسیدن به توان و راندمان بالاتر. موتورهای احتراق درونی در این مدت تغییراتی به خود دیدهاند که عبارتند از: افزایش تعداد سوپاپ و تعریف الگوریتمهایی خاص در رابطه با زمانبندی باز و بسته شدن این سوپاپها، در نهایت تمام این تغییرات باعث شده است که کیفیت این موتورها افزایش و در عین حال مصرف سوخت و انتشار آلایندگی نیز کاهش پیدا کند.
اگر به دنبال گران قیمت ترین خودروها باشید قطعا با نام میباخ مواجه شدهاید که در یک مدل استثنایی عنوان گرانقیمتترین خودروی دنیا را از آن خود کرده است. شرکت میباخ افت و خیزهای زیادی را در طول بیش از یک قرن خودروسازی و لوکسسازی تجربه کرده است. میباخ در سال ۱۹۰۹ در شهر اشتوتگارت آلمان تاسیس شد و در زمینه تولید خودروهای لوکس و فوقلوکس فعالیت کرده است که با فاصله زیادی نسبت به رقبا از نظر قیمت قرار داشته است. این شرکت پس از ۵۱ سال فعالیت در سال ۱۹۶۰ از سوی دایملر-بنز خریداری شد و تا سال ۲۰۱۲ به تولید خودروهای فوق لوکس پرداخت و به دلیل آنچه این شرکت عدم استقبال از محصولاتش از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ اعلام شد به کار خود پایان داد و خط تولید این خودروهای چند صد هزار دلاری متوقف شد.
طراحی در دنیای ماشینها اهمیت زیادی دارد و طراحی خودرو بهعنوان حرفهای کاملا تخصصی مطرح میشود که خلاقترین افراد در آن مشغول به کار هستند. سوالی که ممکن است از خود بپرسیم این است که خودروها در آینده چه شکلی خواهند بود. خودروها در دوران مختلف شکل و شمایل متفاوتی داشتهاند که از روی زبان طراحی هر خودرو میتوان به دههای که در آن ساخته شده است پی برد. طراحان خودرو برای هر برند یک نوع زبان خاص را در نظر میگیرند که معمولا بین تمام محصولات، یک خودروساز از عناصر مشترکی استفاده میکند. برای مثال تمام خودروهای لندروور حالت مکعبی شکل دارند که منحصر به خودش است یا اینکه خودروهای اسپورت پورشه ظاهری شبیه به هم دارند.
طراحی خودروها در بخش مسابقات اتومبیلرانی یکی از موضوعات پر هیجانی است که به دانش فنی بسیار بالایی نیاز دارد. خودروهای مسابقهای در کلاسهای مختلف در سالهای آینده به شتاب و سرعتهای بیشتری دست پیدا میکنند که تا پیش از این تنها یک رویا بوده است. در بخش خودروهای فرمول یک اعمال تغییرات بستگی به قوانین مسابقه دارد و تیمها اجازه ندارند تغییری در بسیاری از بخشهای خودرو ایجاد کنند. اخیرا این قوانین تا حدودی تغییر پیدا کردهاند و خودروهای فرمول یک اجازه پیدا کردهاند از تایرهای پهن تر و با طراحی متفاوتتری از بدنه مواجه شوند که در نهایت افزایش پایداری و امکان رسیدن به سرعتهای بالا را در اختیار تیمها قرار میدهد.
خودروهای الکتریکی در حال فراگیر شدن هستند. هر چند اکنون ظاهر آنها اغلب شبیه به خودروهای سوخت فسیلی است و شاید تشخیص الکتریکی بودن یک خودرو از ظاهرش ممکن نباشد، اما در آینده این موتورهای الکتریکی فرصت بزرگی را پیش روی طراحان قرار میدهند. مهمترین فرصت این خودروها فضایی است که در اختیار طراح میگذارند. بزرگترین مشکل طراحان غلبه بر مقاومت هوا و در مرحله دوم استفاده از فضا است. در خودروهای دیفرانسیل عقب، همیشه فضایی برای میله گاردان باید در طول خودرو در نظر گرفته شود و در خودروهای دیفرانسیل جلو بخشی از فضای جلوی کابین باید به محفظه کاپوت اختصاص پیدا کند.
وقتی خاصترین ماشینهای جهان را در ناوگان پلیس به خدمت میگیرید، چرا رولزرویس بین آنها نباشد؟ آن هم در کشوری که یکی از بالاترین آمارهای خرید رولزرویس را در جهان دارد. این سوالی است که احتمالا پلیس دبی از خودش پرسیده است و اکنون قصد دارد به آن جواب بدهد. تازهترین خودرویی که قرار است به ناوگان پلیس دبی ملحق شود یک دستگاه رولزرویس ریس است. کسانی که اخبار ماشینی را دنبال میکنند به خوبی مطلع هستند که در دو سه سال اخیر دبی هزینه هنگفتی برای به کار گرفتن خودروهای خاص و سوپراسپورت در گشت خیابانی خود انجام داده است.
همکاری مرسدس بنز و زیرمجموعه لوکسش یعنی میباخ در دو سال اخیر ثمرات خوبی داده است. آنها در جدیدترین پروژه همکاری خود به سراغ یک محصول کاملا سورپرایزکننده رفتهاند. مرسدس بنز G۶۵۰ خودرویی است که در حقیقت بنز آن را ساخته و میباخ آن را تیونینگ کرده است. اکنون میتوان گفت این دو، لوکسترین پیکاپ جهان را تولید کردهاند. خودرویی که میتواند در عین سرسختی، بسیار راحت و تجملاتی هم باشد. سری G کلاس بنز یکی از محبوبترین شاسیبلندهای جهان نزد آفرودرها است. با این حال دست همه آنها به فرمان آن نمیرسد.
نیسان روگ یکی از شاسیبلندهایی است که از سال ۲۰۰۷ در کلاس کامپکت کراساور معرفی شده و در دو نسل تا به امروز ساخته شده است که از نظر فنی مشخصات نزدیکی با هم دارند. در نسخههای اولیه این خودرو از پیشرانه ۵/ ۲ لیتری و ۴ سیلندر استفاده شد که ۱۷۰ اسببخار قدرت خروجی این خودرو بوده است و در نسل دوم نیسان با زیباتر کردن این مدل برای حضور در نمایشگاه شیکاگو خود را آماده میکند. نیسان با انتشار تصاویری از یک نیسان روگ که به تجهیزاتی فضایی مجهز شده است، به نوعی خودش را با فیلم روگوان ۲۰۱۶ همسو کرده است که به نوعی به جنگ ستارگان اشاره دارد و اولین فیلمی است که میتوان آن را مشتق شده از جنگ ستارگان نامید.
راههای زیادی برای اینکه یک شب رویایی را در خارج از خانه و در طبیعت بگذارنید وجود دارد و برخی دوست دارند که زیر آسمان پرستاره در کیسه خواب و در انتظار عبور شهاب سنگ شب خود را به صبح برسانند و برخی نیز ممکن است در پیکاپی که تبدیل به خودروی کاروان مجهز شده است شب را در دورترین منطقهای که میتوان با یک شاسی بلند به آنجا رفت، سپری کنند. حالا تصور کنید که بخواهیم در منطقهای برفی و البته بسیار سرد شب را به صبح برسانیم و از مناظر طبیعی و برفی کوهستان لذت ببریم. برای این کار خودروی سنو سوت با ایجاد تغییر در یک ماشین برف روب ابداع شده است.