تکرار تراژدی تلخ سد گتوند با آبگیری «چمشیر»
سیدکریم حسینی، نایبرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آبگیری سد چمشیر تکرار تراژدی تلخ سد گتوند در خوزستان است، گفت: این سد اصلا نباید آبگیری شود. وی با انتقاد از تلاشها برای آبگیری سد چمشیر اظهار کرد: نمایندگان خوزستان مخالفت خود را با آبگیری سد چمشیر به وزارت نیرو و همچنین افرادی که در دولت پیگیر این مساله هستند اعلام کردهاند و این مخالفت بر اساس نظرات کارشناسان این حوزه است. وی گفت: در بستر دریاچه این سد و مسیر رودخانه، لایههای نمکی وجود دارد و اگر سد آبگیری شود کیفیت آب رودخانه به شدت تحتتاثیر قرار خواهد گرفت و شور خواهد شد. با آبگیری سد چمشیر فاجعهای که در خصوص تجربه تلخ سد گتوند رخ داد دوباره تکرار میشود. حسینی اظهار کرد: آبگیری سد چمشیر یک تهدید جدی برای محیطزیست خوزستان بهویژه جنوب شرق خوزستان و کاملا غلط است. در حال حاضر و پیش از آبگیری این سد در رودخانه زهره چشمههای آب شور وجود دارد که وضعیت این رودخانه را با توجه به دبی آن، خاص کرده است و آبگیری چمشیر برای منطقه بسیار مشکلساز خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت مخزن سد چمشیر، آبگیری این سد منجر به انحلال نمک و آهک در آب شده و وضعیت کیفی آب به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و از این رو سد اصلا نباید آبگیری شود و آبگیری آن کاملا نادرست و آسیب زننده است. نایبرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش انحلال نمک و آهک در آب منطقه یک بحران زیست محیطی جدی را ایجاد خواهد کرد، گفت: حدود ۸۰هزار هکتار اراضی خوزستان تحت پوشش آب این سد خواهند بود و در صورت آبگیری آن و رهاسازی آب سد، قطعا شاهد از بین رفتن و شور شدن این اراضی خواهیم بود.
حسینی اظهار کرد: تجربه احداث سد گتوند در خوزستان یک تراژدی دردناک و تجربهای بسیار تلخ است که باعث بروز مشکلات زیست محیطی فراوانی در استان شد و در صورتی که مجددا این تجربه تلخ با آبگیری سد چمشیر تکرار شود قطعا کشاورزی خوزستان با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و همچنین مسائل زیست محیطی فراوانی گریبانگیر استان میشود. وی با بیان اینکه وزارت نیرو متولی این سد است و باید ابهاماتی را که در خصوص اجرای این سد وجود دارد برطرف کند، گفت: قطعا اجازه آبگیری سد چمشیر را با توجه به نظرات کارشناسی ارائه شده در این حوزه نخواهیم داد.