کامران رمضانی، رئیس هیات‌مدیره یک شرکت فعال در حوزه ساخت «تسمه‌‌‌های صنعتی، نقاله، انتقال نیرو برای کلیه صنایع از قبیل فولاد مبارکه، صنایع غذایی، صنایع چوب و صنایع نساجی» است که مانند بسیاری دیگر، در این خصوص با چالش واردات مواجه است. در واقع او می‌‌‌گوید بخشی از مواد اولیه موردنیاز ما به صورت وارداتی است که از هند، چین و کره‌جنوبی می‌‌‌آوریم و بخشی هم در کارخانه خود تولید می‌‌‌کنیم. با وجود این فرآیند واردات تبدیل به یک معضل شده است. این تولیدکننده می‌‌‌گوید: الان واردات تبدیل به معضل شده و اخیرا به دلیل بحث تعلل در تخصیص ارز و همچنین به دلیل مسائل گمرکی که دائما تعرفه‌‌‌ها عوض می‌شود واردات بسیار سخت شده است.

محصولاتی که در حوزه خلیج فارس قابل رقابت است

رمضانی در خصوص سرمایه‌گذاری در حوزه ماشین‌‌‌آلات این بخش نیز می‌‌‌گوید: سرمایه‌گذاری‌‌‌های مختلفی صورت گرفته است و مجموعه ما نیز در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده و کلیه ماشین‌‌‌آلات را از اروپا و با کیفیت بالا آورده‌‌‌ایم در حالی که دیگر رقبای ما در داخل غالبا با دست کار می‌کنند.

او همچنین در پاسخ به این سوال که تولیدات شما با کدام کشورها قابل رقابت است، می‌‌‌گوید: اگر بخواهیم واقعیت را بگوییم بیشتر با کشورهای همسایه مثل ترکیه، عراق و کشورهای شمالی ایران همچون تاجیکستان، ازبکستان و همچنین ارمنستان قابل رقابت است و کالای ما نسبت به تولیدات این مناطق برتر و قوی‌‌‌تر است.

رمضانی افزود: با وجود این اگر بخواهیم نسبت به کشورهای اروپا مقایسه داشته باشیم باید گفت که قابل رقابت نیست. چون آنها از تکنولوژی‌‌‌های قوی‌تری برخوردار هستند، قدیمی‌‌‌تر از ما و به اصطلاح صاحب این صنعت هستند. با وجود این در حوزه خلیج فارس تقریبا حرف اول را در حوزه تولید انواع تسمه‌‌‌های صنعتی و نقاله می‌‌‌زنیم.

کاهش قیمت دلار چگونه فروش کالاهای تولیدی را سخت‌تر می‌کند؟

این تولیدکننده همچنین در خصوص نوسانات قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی می‌‌‌گوید: نوسان بسیار بالاست چون وابستگی کار ما به دلار است و هر چقدر دلار نوسان داشته باشد به همان نسبت قیمت‌ها هم تغییر می‌کند. جالب اینجاست که غالبا فکر می‌کنند با بالا رفتن نرخ دلار ما به چالش بر‌می‌‌‌خوریم در حالی که وقتی دلار پایین می‌‌‌آید چالش ما بیشتر است.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر چون جنس و مواد اولیه‌‌‌ای را قبلا با دلار گران‌تر خریده‌‌‌ایم وقتی قیمت دلار کاهشی می‌شود هر چقدر سعی کنیم به مشتری بگوییم با دلار نرخ بالاتری وارد کرده‌‌‌ایم به همین دلیل محصول تولیدی گران‌تر است قبول نمی‌‌‌کنند. به همین دلیل گاهی حتی مجبور می‌‌‌شویم دست نگه داریم تا مجددا دلار بالا برود و بتوانیم جنس را بفروشیم.