29-03

الکل طبی با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۳۳ میلیون لیتر، خمیرمایه با ظرفیت تولید ۱۲ هزار تن در سال و گاز بیو دی‌‌اکسید کربن با ظرفیت خالص‌سازی ۱۰۰۰ کیلوگرم بر ساعت در این شرکت مدرن تولید می‌شوند.

وی شرکت رازی را شرکتی در مدار دانش دانست که با به‌‌کارگیری همه ظرفیت‌‌ها در مسیر اقتصاد مقاومتی گام برداشته و با تکیه بر پژوهش‌های کاربردی و تعامل حداکثری با دانشگاه‌ها، بهره‌‌وری را افزایش داده است.

در ادامه، مدیرعامل شرکت خمیرمایه و الکل رازی از حمایت‌‌های دکتر ناصری از طرح‌های دانش‌‌بنیان در راستای افزایش تولید در سال مزین به شعار تولید دانش‌‌بنیان و اشتغال‌‌آفرین، قدردانی کرد. فرحمند طرح افزایش تولید الکل طبی را طرحی دانش‌‌بنیان دانست که افزایش ۲۰ درصدی بالاتر از ظرفیت نامی این شرکت را به دنبال داشته است. وی در بخش دیگری از سخنان خود به کسب رکورد جدید و عبور از ظرفیت اسمی تولید روزانه الکل به میزان 120 هزار و 789 لیتر و ثبت رکورد تولید سالانه 33.865.870 لیتر اشاره کرد و تحقق آن را نشان همت، همدلی و خودباوری پرسنل عنوان و تاکید کرد، از همه ظرفیت‌‌های این شرکت برای افزایش تولید استفاده می‌شود.

احداث بزرگ‌ترین طرح تصفیه پساب صنعتی در شکرستان ایران

«ویناس» حاصل فرآیند تولید الکل طبی از ملاس نیشکر است و حالا با تکمیل بزرگ‌ترین طرح تغلیظ پساب صنعتی الکل رازی، گامی مهم در تحقق صنعت سبز برداشته شده است. در همین راستا کارخانه تغلیظ ویناس به روش تبخیر مصنوعی (MEE) در شرکت خمیرمایه و الکل رازی در هفته محیط‌‌زیست به بهره‌‌برداری رسید. فرحمند تغلیظ ویناس را خدمتی بزرگ به محیط‌‌زیست خوزستان دانست و گفت: این کارخانه روزانه ۱۲۰۰ مترمکعب ویناس خروجی الکل رازی را به ۱۶۴ مترمکعب ویناس با غلظت ۵۵ تا ۶۰‌درصد تبدیل و تغلیظ می‌کند. وی در ادامه افزود: در نتیجه قدم‌‌های نوآورانه و دانش‌‌بنیان این صنعت، ویناس نیشکر به فرصت تولید محصولات مفید و اقتصادی تبدیل شده است. به‌طوری که پساب حاصل از کارخانه الکل رازی در این پروژه به کود و خوراک دام تبدیل می‌شود و آب بازیافتی حاصل از ویناس نیز دوباره به چرخه کشاورزی باز‌می‌‌گردد. او ادامه داد: این اقدام دانش‌‌بنیان که با همکاری دانشگاه زنجان، دانشگاه علم و صنعت و شرکت توسعه نیشکر به عنوان کارفرما در شرکت خمیرمایه و الکل رازی انجام شده، الگوی مناسبی برای پیوند اقتصادی است و نشان می‌دهد با مشارکت و همدلی می‌توان هر تهدیدی را به فرصت شکوفایی تبدیل کرد. به گفته فرحمند، با اجرای این طرح، ضمن حرکت در تصفیه پساب صنعتی، شرایط اشتغال‌زایی و تولید محصولات جدید جهت توسعه زنجیره صنایع پایین‌دستی فراهم می‌شود.

گامی تازه در صنعت سبز

در همین راستا، نخستین دستگاه تولید یخ خشک (بی‌رنگ) در استان خوزستان با ظرفیت 90 کیلوگرم در ساعت نیز سال گذشته به همت متخصصان این شرکت و برای کاربردهای صنایع غذایی، صنایع شیلات، کترینگ‌های هواپیمایی و صنایع دارویی راه‌اندازی شد.