فولاد مبارکه؛ پیشرفت پیاپی کیفیت در  محصولات سرد

محسن استکی افزود: تولید انواع ورق‌های فولادی با کاربرد ویژه و کیفیت بالا، با توجه به شرایط تحریمی، می‌تواند چالش‌های بسیار بزرگی برای برخی صنایع کشورمان ایجاد کند. مشتریان عمده ورق سرد شامل خودروسازان و تولیدکنندگان لوازم‌خانگی است که مطالبه اصلی و مهم ایشان کیفیت بالای ورق دریافتی از فولاد مبارکه است؛ بنابراین، افزایش تخصیص سهم تولید این خط به محصولات با ارزش‌افزوده بالا در رأس برنامه‌های ناحیه نورد سرد و به‌ویژه مدیریت محصولات سرد و خط تاندم‌میل قرار گرفت.

وی در ادامه افزود: به‌منظور جلب رضایت بیشتر مشتریان و همچنین کاهش هزینه‌های ناشی از تولید نامنطبق محصولات، پروژه‌های متعددی تعریف گردید که نتیجه آن خوشبختانه رضایت‌بخش بود؛ به‌نحوی‌که با افزایش ۱.۸۶ درصدی نسبت به سال قبل و دست‌یابی به عدد ۹۷.۶۱ شاهد افزایش بازده کیفی در سال ۱۴۰۲ بودیم.

به گفته مدیر محصولات سرد فولاد مبارکه، با استمرار فعالیت‌ها و اقدامات تعریف‌شده، روند بهبود افزایش کیفیت حفظ شد، تاجایی‌که در میانگین چهارماهه اول ۱۴۰۳ با افزایش (۰.۷۸) درصدی نسبت به میانگین چهارماهه اول ۱۴۰۲، شاهد دست‌یابی به بازده کیفی ۹۸.۴۵ بودیم.

مرتضی اکبری، رئیس واحد تاندم‌میل:

رسیدن به این موفقیت شامل یک برنامه‌ریزی ده‌ماهه بوده است. در ابتدا پروژه‌ای جهت افزایش بازده کیفی تعریف گردید. بدین صورت که پنج عیب اول واحد در بازه زمانی یک‌ساله تحت کنترل قرار گرفت و متناسب با هر عیب، ابتدا جلسات فنی با حضور تیم کارشناسی تولید، تعمیرات، دفاتر فنی تولید و تعمیرات برگزار شد و عوامل ایجاد عیوب کیفی به‌صورت تخصصی مورد کارشناسی قرار گرفت. همچنین برای رفع آن‌ها اقدامات اصلاحی تعریف شد و در پایان با تعریف اقدامات برای گروه‌های مختلف، فاز اجرایی پروژه آغاز گردید.

نقطه قوت این دستاورد، تداوم در پیگیری اجرا و تمرکز بر کار تیمی است؛ تاجایی‌که در ماه‌های متوالی طبق گزارش‌های کیفی ناحیه نورد سرد، شاهد نتایج قابل‌قبول و رو‌به‌رشد بودیم.

در چهارماهه اول سال ۱۴۰۳ شاخص بازده کیفی خط تاندم مداوم به ترتیب ۹۸.۱۲، ۹۸.۳۷، ۹۸.۶۸ و ۹۸.۶۵ به ثبت رسیده است که استمرار رشد شاخص کیفیت را نشان می‌دهد؛ دستاوردی که در این خط بی‌سابقه بوده است.