بهره برداری بیش از هزار میلیارد تومان طرح راه سازی در استان اصفهان
به گزارش دنیای اقتصاد فرزاد دادخواه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت : این طرحها شامل ۵۳۰ میلیارد تومان طرح روکش آسفالت راهها از جمله ۱۸۹ کیلومتر روکش راههای شریانی، ۱۱۰ کیلومتر روکش راههای اصلی و فرعی و ۱۶۰ کیلومتر روکش راههای روستایی است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۵۰ طرح در حوزههای مختلف معاونت و اداره کل راهداری در حال اجراست، ادامه داد: ۶۲.۵ میلیارد تومان هم برای ایمن سازی سه راهی ها و رفع نقاط پر تصادف در ۱۱۵ نقطه هزینه شده است و در زمینه ایمن سازی محورهای استان شامل روشنایی، نصب حفاظ، تابلو و خط کشی بیش از ۶۴ میلیارد تومان طرح اجرا شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای اصفهان افزود: برای اصلاح شیب شیروانی، شانه سازی و بخشنده کردن راهها ، تعمیر و تعریض پلها و نیز نگهداری راههای استان، در مجموع ۱۱۶ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و در بخش زیرگذرها و و بازسازی ابنیه فنی آسیب دیده ناشی از سیل ۴۸.۵ میلیارد تومان طرح به بهره برداری رسیده است.
وی اضافه کرد: احداث ۳۶ کیلومتر راه روستایی با اعتبار ۵۶ میلیارد تومان انجام شده و ۶.۵ میلیارد تومان در زمینه احداث ۱۸ باب راهدارخانه ها، آشیانه ماشین آلات و انبارهای شن و نمک هزینه شده است. دادخواه بیان کرد: ۳.۵ میلیارد تومان برای تعمیر ۶۰ دستگاه ماشین آلات و ۱۸ میلیارد تومان برای ۲۹ سامانه هوشمند هزینه شده است. وی خاطرنشان کرد: ۱۲ مرکز معاینه فنی در استان اصفهان وجود داشت و در سالجاری ۲ مرکز جدید دیگر توسط بخش خصوصی با هزینه ۲۰ میلیارد تومان اضافه شده و ۳.۵ میلیارد تومان برای احداث یک دستگاه پل عابر پیاده با سرمایه گذاری بخش خصوصی در قالب قرارداد برای استفاده تبلیغاتی هزینه شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای اصفهان با اشاره جایگاه اول این استان در زمینه فعال بودن ۵۴ مجتمع خدمات رفاهی نیز گفت:روز گذشته بهره برداری از پنجاه و پنجمین مجتمع خدمات رفاهی استان انجام شد و مجتمع خدمات رفاهی آزاد راه هم به زودی آماده بهره برداری خواهد شد. وی افزود: فعالیت یک شرکت حمل و نقل مسافر بهعنوان سرشبکه در شرکت های حمل و نقل مسافر و تاسیس ۲ شرکت حمل و نقل کالای بزرگ مقیاس هوشمند هم از اقدامات بخش خصوصی در استان است.
دادخواه اظهارکرد: استان اصفهان دارای بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ، بهعنوان چهار راه ترانزیتی کشور مطرح است.
وی ادامه داد: سالانه بیش از ۵۴ میلیون تُن بار در استان اصفهان جابهجا می شود واز نظر حمل بار رتبه اول را در کشور دارد و روزانه بیش از ۱۰ هزار بارنامه در این استان صادر می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای اصفهان با اشاره به میزان جابهجایی مسافر اضافه کرد: حمل و نقل بیش از هفت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مسافر توسط ناوگان عمومی استان در این استان و کشور انجام می شود که از این نظر هم در رتبه سوم قرار دارد. وی بیان کرد: روزانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ تردد در راههای اصلی مجهز به تردد شمار استان، ثبت میشود و این حجم تردد و بعضی تخلف های ناشی از اضافه تُناژ خسارت هایی را به راهها وارد میکند.
دادخواه خاطرنشان کرد: بیش از هزار و ۲۰۰ کیلومتر از راههای استان تا پایان سال گذشته خرابی شدید داشتند که لکه گیری و روکش آسفالت حدود ۳۰۰ کیلومتر از آنها انجام شد و همچنان در حال انعقاد قرارداد و مناقصه برای روکش آسفالت راههای استان هستیم. وی اضافه کرد: طرح راهداری زمستانی با ۵۹۰ دستگاه ماشین آلات و ۷۵۰ نفر اپراتور و نیروهای پشتیبانی و ۲۰۰ دستگاه تجهیزات راهداری زمستانی در قالب ۱۰۲ اکیپ با همکاری و همراهی دستگاههای امداد جاده ای پلیس راه، اورژانس و هلال احمر در حال اجراست.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای اصفهان با اشاره به حجم بارش ها و تاخیرها در بازگشایی راههای روستایی بویژه در پشت کوه فریدونشهر ،گفت: عملیات بازگشایی گردنه کلوسه بدلیل سقوط بهمن در چند نقطه در حال انجام است.
همچنین در همین نشست خبری معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت:با توجه به تعدیل و مابه التفاوتهایی که در نتیجه افزایش قیمتها در سالهای گذشته بهوجود آمده، هم اینک ۷۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای راهسازی این اداره کل مورد نیاز است.
بهزاد شاهسوندی افزود: در زمان حاضر ۲۶ قرارداد توسط این معاونت در سطح استان اصفهان درمجموع با حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دست اجراست .
وی ادامه داد: این طرحها شامل احداث حدود ۱۶۳ کیلومتر راه و ۱۴ دهانه تقاطع غیر همسطح است.
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه هم اینک ساخت یک کیلومتر راه بهصورت ۲ خطه ۷.۵ میلیارد تومان هزینه دارد، اظهارکرد: ۶۵ کیلومتر باند دوم و هفت دهانه تقاطع غیر همسطح با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان در استان احداث شده و بهمناسبت دهه فجر مورد بهره برداری قرار گرفت. وی اضافه کرد: این تقاطعهای غیر همسطح در چرمهین، علویجه و ورودی مسکن مهر احداث شده است. شاهسوندی خاطرنشان کرد: بیش از ۸۵ درصد محورهای اصلی استان اصفهان بهصورت چهارخطه و از لحاظ ایمنی استاندارد هستند اما احتمال اینکه به مرور زمان از میزان کیفیت آنها کاسته شود وجود دارد. وی بیان کرد: کیفیت راههای استان اصفهان نسبت به تمام راههای استانهای همجوار بهتر است.
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: تصادفات رخ به رخ در محورهای چهارخطه کم می شود اما احتمال وقوع خطرات و حوادث دیگر بهدلیل افزایش سرعت وجود دارد. وی افزود: هزار و ۷۶۷ کیلومتر راه ۲ خطه (رفت و برگشت) در استان وجود دارد که تردد در آنها در جریان است مراحل شناسایی، اولویت بندی و سطح بندی آنها انجام شده و افزون بر این ۴۲۲ کیلومتر از این راهها از جمله محور سمیرم - حنا و محور چادگان در سطح یک قرار دارد که بر اساس اولویت بندی انجام شده باید چهارخطه شود. شاهسوندی گفت: هزار و ۲۸ کیلومتر از راههای استان اصفهان در سطح ۲ رده بندی شده که ایمنی این محورها باید از طریق انجام اصلاحات و بهسازی و تعریض محور افزایش داده شود. وی ادامه داد: ۳۱۶ کیلومتر از راههای استان هم در سطح سه قرار دارند که تردد در این محورها با بهسازی و آسفالت سطحی، روان خواهد شد.
گفتنی است ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه در اصفهان وجود دارد و با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی این استان، اصفهان بعنوان چهارراه ترانزیتی، رُتبه نخست حمل بار و رتبه سوم حمل مسافر را در کشور داراست.