مدیرکل امور فناوری و نوآوری وزارت علوم:

مراکز رشد تنها منتظر ایده‌ها نباشند

شماره روزنامه: ۵۴۹۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۸۰۹۳۴ ویژه‌نامه

مدیرکل امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بابیان اینکه در مراکز رشد فقط نباید منتظر ایده‌ها بنشینیم، گفت: یک خط دهی برنامه‌ریزی‌شده لازم داریم تا زنجیره تولید را تکمیل کنیم.

امید رضایی‌فر  در نشست مدیران مراکز رشد فناوری کشور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار کرد: تحویل گرفتن ایده‌های مجموعه‌های علمی و تبدیل آن به موارد قابل تجاری‌سازی به‌عنوان یک اصل مطرح است و این فرایند نقطه بحرانی است، جایی که شاید برای مراکز حاضر در مراکز رشد نقطه امیدافزایی و یا حتی ناامیدی قرار گیرد.

وی افزود: مشکل اصلی این است که ایده‌ها از اتصالات نامناسب بین فرایندی رنج می‌برند و نیاز به تقویت در این بخش است. علاوه بر وظایفی که در ساختارهای پشتیبان و حمایت‌های مالی باید شکل بگیرد، مجموعه‌های رشد یافته و پسا رشد نیز باید به نحوی ازنظر مسئولیت اجتماعی و توسعه کسب‌وکار در گروه سازی و فرهنگ‌سازی ارتقا یابند.

مدیرکل امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مراکز رشد باید در طرح‌های موجود در راهبرهای پنج‌گانه نقش فعال داشته باشند و با ورود در سامانه نان به این فعالیت نقش پررنگی ببخشند. در این سامانه امکان به اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها و نیازها وجود دارد و نکته مهم این است که این فرایند برای اتصال پارک‌های بین‌المللی فراهم شود که اکنون اتصال با پارک علم و فناوری شانگهای انجام‌شده و برای صادرات خدمات فناوری می‌توان از آن بهره گرفت.

رضایی‌فر بابیان اینکه در مراکز رشد فقط نباید منتظر ایده‌ها بنشینیم، گفت: یک خط دهی برنامه‌ریزی‌شده لازم داریم تا زنجیره تولید را تکمیل کنیم. فعالیت دقیق، صادقانه و مناسبی را از مراکز رشد انتظار داریم. باید به‌روزرسانی جدی صورت گیرد، چراکه نظارت جدی در مورد مراکز رشد انجام می‌شود و مراکز غیرفعال حذف می‌شوند.

وی با اشاره به فعالیت ۲۴۶ مرکز رشد توضیح داد: ۱۱۰ مرکز در پارک‌ها و ۷۲ مرکز در دانشگاه‌ها فعال هستند و بقیه به‌صورت مشترک اداره می‌شوند. در مراکز رشد مستقل نسبت خوبی در پسا رشد داریم و یکی از معضلات ما در مراکز رشد موضوع خروج شرکت‌ها از پارک‌های فناوری است که آیین‌نامه متقن در این زمینه نداریم.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن