رقابت برای یک کرسی

رقابت برای یک کرسی

وقتی در بحث طراحی قیاس را آغاز می‌کنیم، نمی‌توان از جذابیت و شکوه تلیسمان گذشت. خودرویی فرانسوی که اصول طراحی گوتیک در آن دیده می‌شود و تلفیقی از هنر معماری و صنعت خودرو در یک مهندسی جمع شده است. حال برخی می‌گویند که تلیسمان اصلا فرانسوی نیست و در کره جنوبی مونتاژ می‌شود. در پاسخ به این ذهنیت باید این طور جواب داد که این روزها سایت تولید رنو-سامسونگ در کره جنوبی مسوولیت تولید انبوه رنو تلیسمان را دارد و گروه رنو-نیسان در فرانسه چندان خط تولیدهای با تیراژ بالایی ندارند. در جایگاه بعدی کیا اپتیما JF را می‌توان قرار داد که از نظر طراحی تا حدی با احتیاط روی آن کار شده است و از طرفی جذابیت و حس اسپرت بودن در آن همچنان وجود دارد. هیوندای سوناتا LF هم با توجه به اینکه در این چند ساله تغییر خاصی نکرده، به نوعی چهره‌ای تکراری و قدیمی در این جمع تازه وارد دارد. البته بحث طراحی و پسندیدن خودرو از روی ظاهر، تنها به سلیقه افراد برمی‌گردد.

 

مشخصات فنی

وقتی به بحث فنی می‌رسیم، کار کمی سخت می‌شود. ولی با کمی دقت می‌توان به گزینه مناسب و خوب رسید. موتور ۶/ ۱ لیتری توربو تلیسمان ۱۹۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و توان آن به‌وسیله‌ یک گیربکس ۷ دنده اتوماتیک دو کلاچه به چرخ‌های جلو می‌رسد. در هیوندای سوناتا LF و اپتیما JF در صورتی که سیستم GDi روی موتور ۲٫۴ لیتری آنها نصب شده باشد، قدرت ۱۸۸ تا ۱۹۰ اسب بخار برای آن پیش‌بینی می‌شود. در غیر این صورت و نبود سیستم GDi، توان موتور این دو کره‌ای حداکثر ۱۷۴ اسب بخار گزارش می‌شود. در هر حالتی هم باز موتور تلیسمان گشتاور خروجی بیشتری نسبت به سوناتا و اپتیما دارد. گیربکس این دو خودرو از نوع شش سرعته اتوماتیک است که قدرت را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. لذا در این بخش می‌توان رنو تلیسمان را با توجه به فناوری بالا پیروز اعلام کرد.

در بحث شتابگیری هم باز تلیسمان در رتبه اول قرار دارد. شتاب کمتر از ۸ ثانیه در شرایط استاندارد و کمتر از ۸٫۷ ثانیه در شرایط تهران باز هم این خودرو را نسبت به رقبا برتری می‌دهد. در مساله مصرف سوخت هم باز این مساله تکرار می‌شود و به خاطر فناوری توربو موتور تلیسمان، شاهد مصرف سوخت سه گانه کمتری در این فرانسوی نسبت به کره‌ای‌ها هستیم. در بحث ایمنی هر سه خودرو از مرکز Euro Ncap و سایر سازمان‌های بررسی ایمنی، بالاترین سطح نمره و امتیاز را دریافت کرده‌اند. اما توجه داشته باشید که کیا اپتیما JF در نسخه فول، به کیسه هوا زانوی راننده، رادار نقطه خطی و سیستم پیشگیری از تصادف هم مجهز است که می‌توان آن را در بحث پارامترهای ایمنی قوی‌تر معرفی کرد.

وقتی بحث آپشن و امکانات رفاهی می‌شود، قیاس تا حد زیادی سخت می‌شود. زیرا تا حدی این خودروها شباهت زیادی به هم دارند. ولی اگر امکانات را بخشی از تجمل و لوکس بودن بدانیم، کار به مراتب راحت‌تر می‌شود. کیا اپتیما JF نسبت به رقبا امکاناتی چون دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم صوتی قوی و لوکس هارمن کاردن، چراغ‌شوی و… دارد. ولی از آن طرف صندلی‌های تلیسمان و نوع تودوزی آن به مراتب لوکس‌تر و باکیفیت‌تر از سوناتا و اپتیما کار شده است. تلیسمان فرانسوی به صندلی‌های جلو با ماساژورهای مختلف مجهز است. از طرفی سیستم کمکی و اتوپارک آن امکانات به مراتب بیشتری را به در اختیار راننده قرار می‌دهد. وجود هدآپ، نمایشگر RLINK۲، منو فارسی، روشن شدن مه‌شکن با توجه به زاویه چرخ، محدود‌کننده سرعت، موس موسط، قابلیت تنظیم حالت رانندگی با ۱۱ پارامتر، سیستم صوتی حرفه‌ای BOSE و… تلیسمان را از رقبا جلو می‌اندازد. سوناتا هم در این میان امکانات به نسبت خوب و قابل قبولی دارد. ولی باید قبول کرد، نسخه‌ای که از سوناتا در بازار ایران است، آنچنان امکانات خاص و پیچیده‌ای برای سال ۲۰۱۷ ندارد.

در بحث رانندگی و نرمی، می‌توان رنو تلیسمان را تا حدی متفاوت‌تر دانست. زیرا شما می‌توانید با توجه به تنظیمات رانندگی، حالت فرمان و گاهی میزان حس سفتی و نرمی خودرو را تغییر دهید و حتی صدای موتور را به انتخاب خود زیاد و کم کنید. در جایگاه دوم کیا اپتیما JF حضور دارد که با توجه به برخی به روزرسانی‌ها نسبت به سوناتا، تا حد به نسبت کمی، سواری نرمتر و کم صداتری دارد. در بخش کیفیت مواد به کار رفته، چرم صندلی و تودوزی رنو تلیسمان از رقبا متفاوت است. ولی در بحث جنس داشبورد آنچنان برتری خاصی ندارد و تنها کیفیت بهتر مونتاژ و تراش قطعات، تفاوت بیشتری را ایجاد کرده است. در برخی بررسی‌های جهانی، به مراتب کیفیت قطعات داخلی کیا بهتر از هیوندای اعلام می‌شود و می‌توان این مساله را در مقایسه بین اپتیما و سوناتا مشاهده کرد.

در بحث تامین قطعات هم هیوندای سوناتا جایگاه بهتری دارد و قطعات آن راحت‌تر در بازار با قیمت کمتری پیدا می‌شود. در مورد کیا اپتیما و رنو تلیسمان هنوز خبری از نبود قطعات گزارش نشده، ولی بدیهی است که خودرو قدیمی‌تر در بازار (سوناتا LF) شرایط بهتری از نظر تعمیرات آسان و خدمات دارد. در بخش بازار کارکرده و آزاد، کیا اپتیما و رنو تلیسمان شرایط خوب و بهتری نسبت به سوناتا LF دارند. امروز نسخه‌های فول تلیسمان و اپتیما قیمتی بیش از ۲۰۵ میلیون تومان در بازار پیدا کرده‌اند. ولی باید اشاره کرد که نگین خودرو به نسبت آسان موتور و اطلس خودرو قیمت‌گذاری به مراتب منطقی تری را برای تلیسمان در نظر گرفته است و تا حد زیادی مشخصات فنی قیمت را توجیه می‌کند.

آخر هفته

آخر هفته