موضوع داغ پساتحریم

تهدید یا فرصت برای شرکت‏ های ایرانی

شماره روزنامه: ۳۷۱۹ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۲۸۳۶۱۷ ویژه-نامه

<b>سارا میرزایی</b><br> <b>دکترای کسب و کار با گرایش بازاریابی</b><br> پس از برجام و سالیان انتظار که بالاخره ارتباط ایران با دنیا در فضای سیاسی و اقتصادی چه خواهد شد. نظرات بسیاری مطرح شده است برخی این شرایط را برای ایران فرصت و برخی تهدید می‏دانند. آن‏چه که همه اتفاق نظر دارند جذابیت بازار ایران در دنیا برای شرکت‏ها و برندهای بین‏المللی است. جمعیت جوان قابل توجه و جمعیت بالغ بر ۸۰ میلیونی این بازار را بازاری جذاب با قابلیت سرمایه‏گذاری می‏داند. تمایل ایرانیان به استفاده از کالاهای خارجی در برخی طبقات کالایی همچون محصولات غذایی، بهداشتی آرایشی، پوشاک و حوزه‏های تکنولوژی نگرانی جدی را در میان شرکت‏های ایرانی ایجاد کرده است.

سارا میرزایی
دکترای کسب و کار با گرایش بازاریابی

پس از برجام و سالیان انتظار که بالاخره ارتباط ایران با دنیا در فضای سیاسی و اقتصادی چه خواهد شد. نظرات بسیاری مطرح شده است برخی این شرایط را برای ایران فرصت و برخی تهدید می‏دانند.آن‏چه که همه اتفاق نظر دارند جذابیت بازار ایران در دنیا برای شرکت‏ها و برندهای بین‏المللی است. جمعیت جوان قابل توجه و جمعیت بالغ بر ۸۰ میلیونی این بازار را بازاری جذاب با قابلیت سرمایه‏گذاری می‏داند.تمایل ایرانیان به استفاده از کالاهای خارجی در برخی طبقات کالایی همچون محصولات غذایی، بهداشتی آرایشی، پوشاک و حوزه‏های تکنولوژی نگرانی جدی را در میان شرکت‏های ایرانی ایجاد کرده است.
طی سنوات اخیر فضای رقابتی بین شرکت‏های ایرانی تغییر کرده است اما بجای تمرکز بر شناخت نیاز مصرف‏کننده و ایجاد جایگاه صحیح برند و یا تقویت جایگاه ایجاد شده فقط در دام سیستم خرده‏فروشان قرارگرفته اند و مصرف کننده به‏نوعی رها شده و اهمیت توجه به برند از اولویت اول به اولویت‏های بعدی رفته، اکنون برندهای بین‏المللی با زیرساخت‏های قوی و تجربه‏های چندین ساله وارد بازار خواهند شد و این موضوع مثلا در صنعت شوینده و بهداشتی و آرایشی بسیار مشهود بوده است که برندهای خارجی چطور در کوتاه مدت سهم قابل توجهی را از تولید‏کنندگان ایرانی گرفته‏اند. آنچه که آنها دریافته‏اند این است که بقا یا فنای برندها در دست شرکت‏ها نیست بلکه در دست مشتریان است پس همواره به‏دنبال راه‏های خاص جهت نفوذ بهتر در قلب مشتریان هستند. امید است با درایت و جدیت هرچه سریع‏تر شرکت‏های ایرانی به این اهم توجه و بازنگری در ساختار برندسازی خود نمایند و در شرایط کوتاه مدت شاید بهترین سناریو مشارکت با شرکت‏های خارجی به‏جای رودررویی و رقابت با آنها باشد زیرا بدین روش دانش و تکنولوژی آنها منتقل می‏شود و در نهایت به رشد صنعت و کشور و ارائه محصولات بهتر به مصرف‏کننده ایرانی منجر خواهد شد.

مشاهده اخبار بیشتر در ویژه نامه

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن