کاملترین آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی به سادهترین روش ممکن
دیر نشده است، اگر از الان هم این تصمیم را بگیرید، تا چند ماه دیگر میتوانید به این نقطه برسید؛ بدون اینکه فروشگاههای موفقی مانند دیجی کالا، بخواهد مانع شما شوند. چون با وجود این غول در بازار و صدها فروشگاه اینترنتی فعال، هنوز هم میتوانید بهتر از بقیه باشید.
این مقاله در پرتال تهیه شده است که سابقه ایجاد هزاران سایت اینترنتی را دارد و یک آموزش کامل و دقیق خواهد بود. همین الان نیز بعضی از سایتهای فروشگاهی، در یک سری از محصولات، جایگاهی بالاتر از دیجی کالا دارند. چون دیجی کالا طبق سیاست خاص خودش، تمرکزش را تنها روی بخشی از محصولات گذاشته است.
پس محصولات دیگر جایی است که شما میتوانید از او بهتر باشید. دیگر از دیجی کالا بزرگتر که نداریم! پس ترس و نگرانی خود را کنار بگذارید. خب حالا که مطمئن شدید، راه اندازی فروشگاه اینترنتی، گزینۀ مناسبی برای شماست، در این آموزش کامل و بسیار ساده،یاد میگیرید خودتان فروشگاهتان را بسازید. البته قبل از هر چیز، ویدیوی زیر را ببینید، کامل و در ۴ دقیقه راهاندازی سایت فروشگاهی را به شما آموزش داده ایم:
چه محصولی بفروشیم؟
"میدانم داشتن یک فروشگاه اینترنتی، احتمالا آینده خوبی دارد، اما اگر محصولی برای فروش نداشته باشم، چه؟" ما همۀ دغدغههای شما را میدانیم. به همین خاطر سعی کردهایم از اول تا اخر کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی را به شما یاد بدهیم. اگر بخواهید همان محصول مغازهتان را به صورت آنلاین بفروشید؛ که هیچ! ولی اگر محصولی نداشته باشید، باید زمانی را هم صرف پیدا کردن یک محصول برای فروش کنید.
انتخاب محصول آنقدرها که فکر میکنید، پیچیده و سخت نیست. معمولا هر چیزی از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد قابلیت فروش اینترنتی دارند! مثلا یک نمونه از آن، فروش محصولات هنری در سایت است. یا مثلا میتوانید، دیجی کالا را باز کنید و نگاهی به لیست محصولاتش بیندازید.
چند مورد از آنها را یادداشت و در مورد آنها تحقیق کنید. (میزان رقابت، کیفیت محتوایی که سایتها برایش منتشر کردهاند، میزان تقاضای آن و...) یک نکته: در ضمن، فروشگاه اینترنتی تنها برای فروش محصولات فیزیکی نیست؛ هر نوع محصول دیگری مانند فایلهای دیجیتال مثلا بستههای آموزشی صوتی، تصویری و متنی را هم میتوانید در آن بفروشید.
بعد از انتخاب محصول، احتمالا به چگونگی تأمین آن میرسید. بابت این دغدغه و نگرانی هم میخواهیم خیالتان را راحت کنیم. چگونه؟ شما سایتتان را راه اندازی و مدتی با انتشار محتوای باکیفیت و سئوی سایت آن را در گوگل بالا بیاورید. بعد از مدتی که به رتبه خوبی در گوگل رسیدید، خود تأمین کننده به سراغتان میآید و خیلی راحت میتوانید با آنها مذاکره کنید. خب این هم از تامین محصول! اگر بهانههایتان تمام شده است، به سراغ آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی برویم.
آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی
در این آموزش شما، به ساده ترین شکل ممکن نحوه ساخت فروشگاه اینترنتی را یاد میگیرید. بدون اینکه بخواهید ساخت آن را به فرد دیگری بسپارید؛ چون آنقدر ساده است، که خودتان میتوانید سازنده سایتتان باشید. فقط برای چند دقیقه حواستان را به ما بدهید. در این روش، یعنی با کمک فروشگاه ساز پرتال، شما نه نیازی به کدنویسی دارید، نه دانش فنی و نه زمان! چون قرار است بعد از یک ساعت صاحب یک فروشگاه اینترنتی باشید.
مرحله اول: یک سایت فروشگاهی ایجاد کنید
به صفحه www.portal.ir/ecommerce مراجعه کنید. اولین دکمهای که توجهتان را جلب میکند، یعنی "شروع راه اندازی فروشگاه" را کلیک کنید. بعد از وارد کردن ایمیل، پیامی با این عنوان که وب سایت شما ایجاد شد، برایتان میآید. در صفحهای که برایتان باز میشود دو سه ویدئوی آموزشی هم میبینید که راهنمایی لازم را مو به مو به شما میکند.
مرحله دوم: رنگ و لعابی به ظاهر فروشگاهتان بدهید
مشتری وقتی وارد یک مغازه میشود، رنگ در و دیوار و دکور آن توجهش را جلب میکند. اگر فروشگاهتان ظاهری خسته کننده، بی روح و بهم ریخته داشته باشد، احتمالا بدون خرید آن جا را ترک میکند. فروشگاه اینترنتی هم دقیقا همین طور است. ظاهر سایت شما باید برای مشتری جذاب باشد و او را در پیدا کردن محصول و خرید گیج نکند.
بخشی از ظاهر سایت شما را قالبی که انتخاب میکنید، میسازد؛ قسمت لذت بخش ساخت فروشگاه اینترنتی! اگر به آدرس www.portal.ir/templates مراجعه کنید، با تعداد زیادی قالب متنوع روبرو میشود؛ که هر کدام برای یک نوع سایت (شخصی، فروشگاهی، شخصی و...) طراحی شده است.
این قالبها توسط یک تیم حرفهای و مناسب سایتهای داخلی طراحی شده است؛ یعنی سرعت آن دقیقا مناسب اینترنت ایران است و سایتتان با سرعت بالایی باز میشود. راستی، اگر به قالب دیجی کالا علاقه دارید، مشابه آن را میتوانید انتخاب کنید و در عرض دو دقیقه سایتی با ظاهر دیجی کالا داشته باشید. باز هم اگر قالبی که میخواهید را پیدا نکردید، امکان طراحی قالب سفارشی وجود دارد؛ البته اگر هزینۀ آن برایتان مطرح نیست.
مرحله سوم: صاحب فروشگاه اینترنتی ایجاد شده، شوید
شما همین الان هم صاحب یک فروشگاه هستید، اما موقتا و فقط تا ۷ روز آینده! اگر بخواهید صاحب همیشگی آن شوید، تا قبل از اینکه تست ۷ روزه تمام شود، سایتی که ایجاد کردهاید را مال خودتان کنید. فعالسازی فروشگاهتان با انتخاب یکی از بستهها، تنها چند دقیقه طول میکشد.
خب حالا که صاحب یک فروشگاه اینترنتی شدید، باید یک آدرس برای آن انتخاب کنید تا مشتریان شما را پیدا کنند. این آدرس همان دامنه سایت شماست. برای فروشگاه خود باید آدرسی منحصر بفرد پیدا و آن را ثبت کنید. پشتیبانان ما کامل شما را راهنمایی میکنند. همچنین یک درگاه بانکی برای پرداخت برای شما فعال میشود.
بعد از فعالسازی، شما رسما صاحب یک فروشگاه با آدرس مخصوص به خودتان هستید، که میتوانید هر محصولی دارید را در آن گذاشته و بفروشید. البته اگر میخواهید به عنوان یک فروشگاه مطمئن شناخته شوید، نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد را هم بگیرید.
مرحله چهارم: محصولتان را در ویترین فروشگاه بچینید
هرچند این کار را در زمان تست هم میتوانید انجام دهید، اما ما فرض میکنیم که فعالیت جدی شما، بعد از فعالسازی سایتتان شروع میشود. سایت فروشگاه شما دقیقا مثل ویترین مغازه است؛ پس وقت آن رسیده که هر محتوا و محصولی که دارید را در سایتتان بگذارید. وارد کردن محصول در سایت، به راحتی آب خوردن است و حتی خودتان هم به راحتی میتوانید انجامش دهید.
برای هر محصول یک صفحه دارید، که میتوانید همۀ مشخصات آن مانند اسم، مشخصات کلی، عکس و توضیحات را به آن اضافه کنید. یک پیشنهاد: برای هر محصول علاوه بر کیفیت و بهینه بودن تصاویر، توضیحات کاملی درباره آن بنویسید. چون مشتری محصول و خودتان را از نزدیک نمیبیند؛ خواندن توضیحات محصول او را برای خرید ترغیب میکند.
مرحله پنجم: به سراغ معرفی و مارکتینگ فروشگاه خود بروید
محصول را در سایت بگذار و بفروش! این جمله درست است؛ ولی همۀ ماجرا نیست. دقیقا همین جمله باعث شده بسیاری از افراد، از همان هفته اول ساخت سایت، انتظار فروش بالا را داشته باشند. در اینکه مشتری دقیقا بعد از ساخت سایت میتواند محصول سفارش دهد، شکی نیست؛ اما تنها دوستان و آشنایانتان که آدرس فروشگاه شما را دارند! سایت شما در گوگل بالا بیاید تا دیده شود، چگونه؟ با کمک روشهای بازاریابی اینترنتی (صفحهای پر از آموزشهای کاربردی) مانند سئو سایت فروشگاهی، تبلیغات گوگل، حضور در شبکههای اجتماعی و... فروشگاهتان را به دیگران معرفی کنید.
البته نگران آن هم نباشید، چون هم میتوانید مشاوره کارشناسان پرتال را داشته باشید، هم از خدمات آن استفاده کنید. یک درخواست: کمی صبور باشید...و با حوصله و مهارت روی سایتتان کار کنید. بعد از مدتی، درآمدزایی در خواب را تجربه خواهید کرد. خاطرتان است ابتدای مقاله، گفتیم فعلا نگران تأمین محصول نباشید؟ الآن دیگر وقتش رسیده است که به سراغ تأمین محصول بروید؛ چون الان شما صاحب سایتی با رتبه و جایگاه بالا هستید و بسیاری از تأمین کنندگان حاضرند محصول شما را فراهم کنند.
در اینستاگرام فروش دارید؟
شاید بگویید، خب همین الان هم در اینستاگرام فروش خوبی دارم، پس دیگر چه نیازی به سایت است؟ یا اینکه شاید بپرسید سایت بهتر است یا اینستاگرام؟ در مورد اینکه، اینستاگرام ابزاری فوقالعاده برای فروش است، شکی نیست؛ اما یک لحظه فکر کنید ناگهان فیلتر شود، که اصلا هم اتفاق عجیبی نیست! آن وقت چه؟! داشتن یک فروشگاه اینترنتی، خیالتان را از این بابت راحت میکند.
اصلا اگر این را هم که در نظر نگیریم، همان فرایند ثبت سفارش و خرید در اینستاگرام، به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد. درحالیکه، یک سایت فروشگاهی همۀ این کارها را خودکار انجام میدهد. پس اگر الان هم کسب و کار اینستاگرامی و فروش خوبی دارید؛ بهترین کار، ساخت یک سایت فروشگاهی کنار آن است.
که نه ترس فیلتر شدن اینستاگرام را داشته باشید، نه دغدغه رسیدگی به سفارشات؛ و نه حسرت از دست دادن مشتریان گوگل. چون هنوز هم بسیاری از افراد محصول موردنیازشان را در گوگل جستجو میکنند. مثلا یک نمونه موفق آن، پیچ وب پوش است که در کنار اینستاگرام، یک سایت فروشگاهی نیز دارد.
تا چند وقت پیش، به کمک فروشگاه اینستاگرام و تگ محصول، به راحتی سایت و صفحه اینستاگرام، به هم متصل میشدند؛ اما متأسفانه مدتی است که این امکان در کشورمان تحریم شده است. اما ما بیکار ننشستیم و سعی کردیم تا جای ممکن جایگزینی برای آن فراهم کنیم. یک خبر خوب: به تازگی قابلیت جدیدی به سایت فروشگاهی پرتال اضافه شده است که دقیقا مناسب شماست. چطور؟ این برنامه جدید، فرآیند ثبت سفارش و خرید را ساده میکند.
با قرار دادن لینک هر محصول در پست یا استوری، مشتری سریع وارد صفحه ثبت سفارش شده و محصول را بعد از دو سه مرحله خریداری میکند. در حالیکه تا پیش از این، مجبور بود 5 یا 6 مرحله را تا خرید طی کند. اگر میخواهید این قابلیت را از نزدیک ببینید، در پنل مدیریتی سایت خود، برنامه "خرید سریع" را فعال کنید.
هزینۀ ساخت فروشگاه اینترنتی چقدر است؟
قطعا یکی از دلایلی که شما را به سمت ساخت فروشگاه اینترنتی کشانده است، هزینه ناچیز آن نسبت به راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی بوده است. البته نه به معنی رایگان بودن آن! اصلا چرا از چیزی مانند سایت فروشگاهی که میتواند درآمد میلیونی در روز برایتان داشته باشد، انتظار رایگان بودن دارید؟ خواهید دید، که این هزینه نسبت به درآمد چندین برابری (در ماه) که قرار است در آینده از فروشگاهتان درآورید، بسیار ناچیز است. اگر این هزینه به نظرتان زیاد است، یعنی تصمیم ندارید، فروشگاه موفق و پرفروشی داشته باشید؛ پس خیلی راحت بیخیال آن شوید!
یک حرف باقی مانده است!
ما مشتریان زیادی مانند آقای محمودی داشتهایم که با کمک فروشگاه اینترنتی، توانستهاند به درآمد بالایی برسند؛ در مقابل مشتریانی هم بودهاند، که فروش موفقی نداشتهاند! هر دو دسته، خودشان انتخاب کردهاند که موفق شوند یا شکست بخورند. مثل خود شما که تصمیم میگیرید، چه آیندهای برای فروشگاهتان رقم بزنید.
ساخت فروشگاه اینترنتی، تنها بخش کوچکی از مسیر است؛ بقیه راه به مهارتهای فروش و کار کردن روی سایتتان بستگی دارد. میگوییم پرتال انتخاب مناسبی است: چون ساخت فروشگاه با آن، تنها یک ساعت طول میکشد، چون کار با آن بسیار راحت است، چون پشتیبانان پرتال 24 ساعته در دسترس شما هستند؛ پس به جای صرف وقت روی ساخت سایت، یادگیری و حل مشکلات، زمان و انرژیتان را روی افزایش فروش متمرکز میکنید.
این چیزی است که هم شما میخواهید، هم ما! در ضمن این را فراموش نکنید که پرتال فقط یک سایت به شما نمیدهد، بلکه ابزار لازم برای رشد و توسعه سایت را هم برای شما فراهم کرده است. قابلیت اتصال آسان به پنل پیامکی، سرویسهای ایمیلی، چت آنلاین، سرویسهای ترب و ایمالز، الوپیک و گزارش فروش حرفهای تنها بخشی از امکانات متنوعی هستند که پرتال برای کسب و کار شما در نظر گرفته است. پس فروشگاه ساز پرتال سکوی پرتابی برای شماست و با کمک آن میتوانید زودتر از سایتتان به درآمد برسید.
سوالات پرتکرار در مورد ساخت سایت فروشگاهی
از اونجا که سوالات زیادی در مورد طراحی سایت فروشگاهی در نظرات پرسیدید، تصمیم گرفتیم که پرتکرارترین سوالات شما این مورد رو بنویسیم و به اونها جواب بدیم.
1- چطور فروش اینترنتی داشته باشیم؟
برای فروش اینترنتی محصول یا خدماتتان باید اول از همه یک فضای آنلاین برای معرفی داشته باشید. این فضا میتواند یک پیج فروشگاهی در اینستاگرام یا یک سایت فروشگاهی کامل در اینترنت باشد. هر کدام از این دو روش مزایا و معایب خودشان را دارند. به طور کلی پیشنهاد میکنیم که از سایت فروشگاهی و اینستاگرام در کنار هم برای معرفی کسب و کارتان استفاده کنید. این روش تاثیر بسیار زیادی در فروش شما دارد و فروشگاهتان سریعتر رشد میکند.
2- چطور فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟
یکی از پرتکرارترین سوالاتی که پرسیده میشود این است که چگونه آنلاین شاپ بزنیم؟ راهاندازی فروشگاه اینترنتی و فروش محصول از طریق فضای مجازی شاید کار سختی به نظر برسد، اما در اصل بسیار ساده و بیدردسر است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک سایت فروشگاهی بسازید و محصولات خودتان را داخل آن قرار دهید. حالا چرا پرتال؟ چون ساخت سایت با پرتال هزینه کمتری نسبت به طراحی اختصاصی سایت دارد. از طرف دیگر طراحی سایت با پرتال نیازی به کدنویسی ندارد و خیلی راحت میتوانید خودتان یک سایت فروشگاهی کامل بسازید.
3- چقدر زمان لازم است تا سایت فروشگاهی من آماده شود؟
طراحی سایت فروشگاهی از پایه حدود 1 تا 2 ماه طول میکشد، اما با پرتال در کمتر از 10 دقیقه سایت شما آماده است. برای ساخت فروشگاه با پرتال فقط باید در سایت ثبت نام کنید و به همین راحتی یک سایت فروشگاهی دریافت میکنید. حالا باید ویدیوهای آموزشی موجود در پنل کاربری را مشاهده کنید. دیدن این ویدیوها حدود 2 تا 3 ساعت زمان میبرد.
بعد از این که کار با پنل سایت ساز را یاد گرفتید حالا باید صفحه اصلی سایت را با سلیقه خودتان درست کنید. این کار هم حدود 5 یا 6 ساعت زمان لازم دارد و فقط باید عکسها و متنهای پیش فرض قالب را با عکسها و متنهای موردنظر خودتان جایگزین کنید.
بعد از این کار باید محصولات را داخل سایت قرار داده و تنظیمات درگاه پرداخت و بقیه موارد را انجام دهید. اگر 20 محصول داشته باشید حدودا دو یا سه روز طول میکشد تا آنها در سایت قرار دهید. با یک حساب سرانگشتی جمعا در 5 یا 6 روز سایت شما کامل میشود و حالا میتوانید فروش اینترنتی را شروع کنید.
4- چه محصولی را میتوانم در سایت بفروشم؟
هر محصولی که به صورت فیزیکی به فروش میرسد را میتوان اینترنتی هم فروخت. هر چیزی از لباس و موبایل گرفته تا موادغذایی و انواع خوراکیها را میتوانید در اینترنت بفروشید. سایت فروشگاهی هیچ محدودیتی برای فروش کالا ندارد و حتی میتوانید خدماتی مثل دورههای آموزشی یا فایل را هم در آن بفروشید.
5- چطور محصول را برای مشتری ارسال کنم؟
بهترین راه برای ارسال کالا این است که از طریق شرکت پست آن را برای مشتری بفرستید. البته راههای سریعتری مثل الوپیک و باربری هم برای فرستادن کالا وجود دارد. حتی میتوانید از طریق شرکتهایی مثل پست رسان قابلیت پرداخت محل را برای سایت خودتان داشته باشید. فروشگاه ساز پرتال همه این قابلیتها را برای شما فراهم کرده است و به راحتی و با چند کلیک میتوانید آنها را روی سایتتان فعال کنید.
6- فروش اینترنتی به چه مجوزهایی نیاز دارد؟
به طور کلی برای ساخت فروشگاه اینترنتی به هیچ مجوز خاصی نیاز نیست. البته بعضی از کالاهای حساس مثل مواد غذایی و لوازم بهداشتی به مجوز سیب سلامت وزارت بهداشت نیاز دارند. یک مجوز اختیاری هم به اسم نماد اعتماد هست که دریافت آن، اعتبار سایت شما را بالاتر میبرد.
علاوهبر این برای گرفتن درگاه اینترنتی از بانک هم به این مجوز نیاز هست. البته مجوزهای دیگر هم برای فروشگاه اینترنتی هست که گرفتن آنها ضروری نیست اما باعث افزایش اعتماد مشتریها به شما میشود. اگر هنوز سؤالی در رابطه با طراحی فروشگاه اینترنتی، برایتان باقی مانده است، با شماره 021۹۱۰۰۳۳۸۳ داخلی 2 تماس بگیرید، تا کارشناسان با کمال میل شما را راهنمایی کنند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.