۷ روش عالی برای درآمدزایی از یوتیوب
مقدمه درآمدزایی از یوتیوب
یوتیوب بستر تولید محتواویدیویی، این امکان را در اختیار مخاطبین خود گذاشته تا ایدههای خود را به پول تبدیل کنند و کسب درآمد از یوتیوب داشته باشند. درآمدزایی از یوتیوب دیگر محدود به تولید محتوا نیست؛ روشهای جدیدی مثل فروش کالا و دریافت حق عضویت از کاربران معرفی شده تا هر فرد از هرکجای دنیا بتوانید از این بستر برای کسب درآمد استفاده کند. در این مقاله قصد داریم بهروزترین روشهای درآمدزایی از بستر یوتیوب را به شما معرفی کنیم. تا آخر این محتوا همراه ما بمانید.
روشهای درآمدزایی از یوتیوب کداماند؟
در ادامه این مقاله مهمترین روشهای درآمدزایی از یوتیوب را در کنار هم مرور میکنیم. پس از انتخاب روش دلخواه، مراحل آن را قدم به قدم دنبال کنید تا رویای کسب درآمد از یوتیوب شما به حقیقت بپیوندد.
۱- شرکت در برنامه درامد زایی یوتیوب (YouTube Partner Program)
این روش به کاربران عادی یوتیوب کمک میکند از مزایا و ویژگیهای خاص یوتیوب بهرهمند شوند. برای درآمدزایی از یوتیوب نیازی نیست حتماً از شرکای یوتیوب باشید؛ کافی است یک حساب AdSense راهاندازی کنید و در مدت زمان تعیین شده به شرایط درامدزایی از یوتیوب برسید و کسب درآمد خود را شروع کنید برای آنکه بدانید شرایط اولیه برای پیوستن به برنامه درآمدزایی یوتیوب چیست بهتر است مقاله زیر را مطالعه نمایید :
به چه روشهایی میتوان از یوتیوب درآمد کسب کرد؟
شرکای یوتیوب به چندین روش درآمدزایی از این بستر دسترسی دارند. هزینه تبلیغات ویدیویی، هزینه اشتراک حساب پریمیوم یوتیوب و سایر ویژگیهایی که مستقیماً با کیف پول طرفدارهای وفادار شما در ارتباط هستند، مانند سوپر چت، عضویت در کانال و فروش کالا، درآمدهای شما محسوب میشوند. برای شرکت در برنامه شریک یوتیوب، مراحل زیر را قدم به قدم دنبال کنید:
مرحله 1: یک کانال YouTube راه اندازی کنید
اولین قدم ایجاد حساب کاربری در این بستر و راهاندازی یک کانال در آن است. آموزش ساخت کانال را میتوانید با جستجو در اینترنت بیابید.
مرحله 2: کانال خود را به الزامات YPP برسانید
برای پیوستن به این برنامه، به حداقل 1000 سابسکرایبر و 4000 ساعت واچ تایم ویدیوها شما در طی 12 ماه گذشته نیاز دارید.
مرحله 3: یک حساب AdSense راه اندازی کنید
کافی است راهنمای رسمی یوتیوب در زمینه حسابهای AdSense را مطالعه و اجرا کنید و یا شرکت های واسطه مثل MCN ارتباط برقرار کنید. که یکی ازین ام سی ان ها در ایران شرکت اندروپی می باشد که امکان اتصال شما به ادسنس های تجاری و ام سی ان را دارا می باشد.
مرحله 4: به دنبال راههای جدید کسب درآمد برای کانال خود باشید
هر کانالی که در یوتیوب راهاندازی میشود، شرایط متفاوتی برای کسب درآمد خواهد داشت. مثلاً:
درآمدزایی از یوتیوب با تبلیغات
برای درآمدزایی از یوتیوب با تبلیغات، باید حداقل 18 سال سن داشته باشید و بتوانید محتوایی ایجاد کنید که برای تبلیغکننده مناسب باشد. هرچه ویدیوهایی که میسازید، بحثبرانگیزتر باشند، تبلیغکنندگان یوتیوب راحتتر روی آنها تبلیغ اجرا میکنند و درآمد بیشتری کسب میکنید.
درآمدزایی از یوتیوب با نسخه پریمیوم طرفدار ها
میدانستید به ازای هر فردی که با اکانت پریمیوم یوتیوب ویدیوهای شما را تماشا میکند، بخشی از هزینه اشتراک آن کاربر برای شما در نظر گرفته میشود؟ این مدل درآمدزایی کاملاً خودکار انجام میشود.
درآمدزایی از یوتیوب با حق عضویت در کانال
برای اینکه بتوانید حق عضویت در کانال خود را به سابسکرایبرها بفروشید، باید حداقل 18 سال داشته و بیش از 30000 مشترک داشته باشید.
درآمدزایی از یوتیوب با فروش کالا
برای آنکه بتوانید از محل فروش کالا در یوتیوب درآمد کسب کنید، باید حداقل 18 سال سن داشته و حداقل 10000 سابسکرایبر داشته باشید.
درآمدزایی از یوتیوب با سوپرچت
این ویژگی فقط برای کاربرانی در دسترس است که در کشورهای مجاز زندگی میکنند. در این روش کاربران به شما پول پرداخت میکنند تا پیامهایشان در طول لایو استریمهای شما هایلایت شود. برای این مدل درآمدزایی از یوتیوب نیز باید حداقل 18 سال سن داشته باشید.
مرحله 5: مقررات فعلی یوتیوب را رعایت کنید
طبق گفتههای یوتیوب، کانال شما به عنوان شریک این بستر، از استاندارد بالاتری برخوردار خواهد بود. به این ترتیب برای درآمدزایی از یوتیوب نه تنها لازم است از خطمشیهای برنامه شریک یوتیوب، بلکه از کل دستورالعملهای انجمن پیروی کنید. در این میان باید مراقب قوانین مربوط به حق کپی رایت نیز باشید.
2. درآمدزایی از یوتیوب با فروش کالا
ممکن است گاهی ابتدا به عنوان یک تولیدکننده محتوا و در مرحله بعد به عنوان یک کارآفرین شناخته شوید؛ اما گاهی هم عکس این قضیه اتفاق میافتد. یعنی در حال حاضر کارآفرین موفقی هستید و احتمالاً محصولی دارید و اکنون در حال طراحی استراتژیهای بازاریابی خود برای فروش آنها در یوتیوب هستید.
در هر صورت، فروش کالا روش مناسبی برای کسب درآمد از یوتیوب است. هر چند این روش در ایران کمتر رایج است.
مرحله ۱: محصول خود را تصور و طراحی کنید
کالای شما باید ارتباط شما با مخاطب را حفظ و تغذیه کند؛ یعنی باید محصولات منحصربهفردی انتخاب کنید. رایان هیگا، ستاره یوتیوب اهل هاوایی، یک نوشیدنی انرژیزا بر پایه شیر ساخت و نام آن را نینجا ملک گذاشت تا از شهرت کمدی این برنامه برای فروش محصول خود و درآمدزایی از یوتیوب استفاده کند. رایان سایر کالاهای فروشگاه آنلاین خود را در یوتیوب برای فروش گذاشته است؛ با این حال جذابیت نینجا ملک بقدری فروش آن را گسترش داد که در حال حاضر یک وبسایت مجزا برای آن راهاندازی کرده است.
مرحله ۲: محصولات خود را بسازید یا تهیه کنید
در بیشتر موارد، برای ساخت و ارسال محصولات خود به مشتری، باید با یک تولیدکننده، تامینکننده یا عمده فروش همکاری کنید. برخی از تامینکنندگان کالا را به شما تحویل میدهند و مسئولیت ارسال کالا و مدیریت مرجوعات و ... را به دوش شما میگذارند؛ برخی دیگر نیز با شما به عنوان یک عامل فروش همکاری میکنند و نهایتاً کالا را خودشان برای مشتری ارسال میکنند.
مرحله ۳: فروشگاه و صفحه لندینگ خود را ایجاد کنید
برای انجام خریدها باید یک وب سایت مجزا راهاندازی کنید. اگر میخواهید لینک فروش را مستقیماً به ویدیوهای خود اضافه کنید، پیشنهاد میکنیم فهرست سایتهای تجاری تأیید شده توسط یوتیوب را بررسی کنید.
مرحله ۴: قفسه تجاری شریک یوتیوب خود را فعال کنید
افرادی که در برنامه درآمدزایی از یوتیوب عضو میشوند، میتوانند از قابلیت تجاری یوتیوب برای فروش کالاهای کانال خود استفاده کنند. اگر از شرایط مورد نیاز برخوردار هستید، دستورالعملهای یوتیوب برای فعال کردن آن دنبال کنید.
مرحله ۵: محصول مورد نظر را در ویدیوهای خود تبلیغ کنید
کالاهای تجاری خود را در ویدیوهایی که تولید میکنید بپوشید یا به نحوی از آنها استفاده کنید. بینندگانی که این محصولات را خریدهاند را در حال استفاده نشان دهید. فراموش نکنید که لینک فروشگاه خود را به توضیحات ویدیو اضافه نمایید.
نکته مهم: در پایان ویدیو از مخاطبین خود تشکر کنید تا هم احترام خود را نشان داده باشید و هم به مخاطب یادآوری شود محصول شما چقدر عالی و محبوب است.
3. درآمدزایی از یوتیوب با محتوای اسپانسر شده
برای اینفلوئنسر بودن لازم نیست در اینستاگرام حضور داشته باشید. مزیت استراتژی sponcon# این است که درآمد شما محدود به یوتیوب نیست؛ بلکه مستقیماً با برند مذاکره میکنید و آنها مستقیماً به شما پول میدهند. جای تعجب نیست چرا که این روش، یکی از محبوبترین روشهای درآمدزایی از یوتیوب است. اگر بتوانید مخاطبان زیاد و علاقمند به برندها ارائه دهید و محتوای شما با بازار هدف آنها مرتبط باشد؛ احتمالاً میتوانید نظر آنان را به راحتی جلب کنید.
به عنوان مثال، یوتیوب آرون مارینو، با نام مستعار آلفا ام، که در مورد سبک زندگی انسانها فعالیت دارد. این صفحه آنقدر بزرگ است که حتی ویدیوهایی که در مورد شرکای برند خود توضیح میدهد نیز اسپانسر دارند.
مرحله 1: یک برند برای شراکت پیدا کنید
در انتخاب شرکای تجاری حتماً کیفیت را در نظر داشته باشید. احتمالاً در حال حاضر لیست بلند بالایی از برندهایی در سر دارید که دوست دارید با آنها همکاری کنید. اما قبل از هرگونه اقدامی باید مطمئن شوید که نام تجاری خود را کامل کردهاید.
همچنین همکاری با یک پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ را در نظر داشته باشید. اینها وبسایتهای واسطهای هستند که به تیمهای بازاریابی کمک میکنند تا اینفلوئنسرهای مناسبی برای همکاری پیدا کنند. به عنوان مثال، FameBit یکی از اولین کسانی بود که بر روی یوتیوبرها تمرکز کرد.
مرحله 2: قرارداد ببندید
طبق مطالعه اخیر پلتفرم بازاریابی اینفلوئنسر Klear، ویدیوهای یوتیوب به طور میانگین گرانترین نوع محتوا برای اسپانسرها هستند. اینفلوئنسرهای یوتیوب میتوانند برای ویدیوهای خود مبلغ بیشتری نسبت به استوریهای اینستاگرام یا پستهای فیسبوک دریافت کنند، زیرا تولید ویدیو هزینه بیشتری دارد.
از آنجا که نرخ شما به عنوان اینفلوئنسر برای درآمدزایی از یوتیوب بر اساس تعداد مخاطبین، میزان تعاملات و ارتباطی که با شریک بالقوه خود دارید تعیین میشود، قبل امضای قرارداد قیمت و ارزش کار خود را بدانید.
مرحله 3: در مورد محتوای اسپانسر شده خود شفاف باشید
منظور از محتوای اسپانسر شده در واقع همان تبلیغات است. به عنوان صاحب کانال، باید مطمئن شوید که محتوایی که تولید میکنید، با خطمشیهای تبلیغاتی گوگل همگام باشد. FTC (ایالات متحده آمریکا) و ASA (بریتانیا) هر دو دستورالعملهایی تعریف کردهاند که مردم این مناطق باید نسبت به آنها آگاهی کامل داشته باشند. شفافیت نه تنها برای سلامت حقوقی شما به عنوان تولیدکننده محتوا لازم است؛ بلکه به رابطه شما با مخاطبانتان نیز کمک میکند.
4. درآمدزایی از یوتیوب برای شریک وابسته (affiliate partner)
اگر مخاطبان یوتیوب شما وفادار و متعهد هستند؛ اما تعداد آنها هنوز کافی نیست، به دنبال شرکتهایی باشید که در زمینه بازاریابی وابسته فعالیت میکنند. یوتیوبرهای وابسته به کسبوکارها، بینندگان خود را تشویق میکنند که از فروشگاه آنلاین برند یا برخی از صفحات محصولات بازدید کنند؛ سپس درصدی از مبلغ فروشی که توسط پیوندهای وابسته آنان انجام شده، به آنها پرداخت میشود. به لحاظ راهاندازی و تدارکات، مشارکت وابسته فرق خاصی با قرارداد محتوای اسپانسر شده ندارد: بنابراین برای شروع مراحل نکته 3 را دنبال کنید.
5. درآمدزایی از یوتیوب با درخواست مستقیم پول از مخاطبین
این استراتژی درآمدزایی از یوتیوب، چندین جریان متفاوت را شامل میشود؛ اما همه آنها یک مورد مشترک دارند: دلیلی به طرفداران خود بدهید تا قدردانی خود نسبت به محتوای شما را با کارت اعتباریشان نشان دهند.
مرحله ۱: چتهای زنده را میزبانی کنید تا کاربران بتوانند از ویژگی سوپر چت استفاده کنند
در اوایل سال 2017، یوتیوب امکان تأمین مالی طرفداران با Super Chat را معرفی کرد. این ویژگی تنها برای شرکای یوتیوب آنهم حین پخش لایو استریمها در دسترس خواهد بود. بینندگان شما میتوانند با پرداخت هزینه، برای مدت زمان مشخص نظرات خود را در لایو استریمها هایلایت کنند.
مرحله ۲: طرفداران خود را تشویق کنید تا عضو کانال شوند
در یوتیوب این امکان وجود دارد که بینندگان برای عضویت در کانال شما به شما پول بدهند و در ازای آن، ایموجیهای سفارشی، بجها و موارد انحصاری مثل چت لایو با خود شما را دریافت کنند.
به عنوان مثال، Wintergatan یک گروه موسیقی سوئدی است که ماشینهای مرمر میسازد و ویدیوهای آنها را در کانال یوتیوب خود ارسال میکند. آنها مرتباً در ویدیوهای خود از اعضای کانال تشکر میکنند. همچنین روشن میکنند که درآمد حاصل از عضویت کاربران صرف چه چیزهایی میشود. بنابراین باید استراتژیای طراحی کنید و به وسیله آن افراد را متقاعد کنید تا عضو کانال شوند.
مرحله ۳: فنهای خود را تشویق کنید تا اکانت پریمیوم یوتیوب را خریداری کنند
از آنجا که درصدی درصدی از حق اشتراک کاربران پریمیوم با تماشای ویدیوهای کانال به شما میرسد، سعی کنید آنها را مجاب کنید حساب کاربری خود را به نسخه پریمیوم ارتقا دهند.
6. درآمدزایی از یوتیوب با تامین مالی جمعی (Crowdfunding)
در دنیای امروز درخواست کمک مالی در بستر آنلاین مسئله عجیبی نیست. چه به دنبال درآمدزایی از یوتیوب با کمکهای مالی ماهانه باشید، چه به دنبال تأمین مالی یک پروژه شخصی و مرتبط با کانال، تأمین مالی جمعی بخش عمده درآمدزایی بسیاری از یوتیوبرها را تشکیل میدهد.
مرحله ۱: یک حساب سرمایه گذاری جمعی راه اندازی کنید
فهرستی از سایتهای تامین مالی جمعی که توسط یوتیوب تایید شده در دسترس کابران قرار دارد. اگر به دنبال تامین مالی مکرر هستید، Patreon یک گزینه مناسب است. اما اگر به دنبال کمپینهای یک دفعهای برای تامین تجهیزاتی مثل میکروفون، لپتاپ یا ... هستید، به سراغ وبسایتهایی مانند GoFundMe یا Kickstarter بروید. حتی نامهای معروفی مانند Walk Off the Earth یا Veronica Mars از Patreon برای تأمین مالی پروژههای خود شامل موزیک ویدیوها یا ساخت فیلمهای بلند استفاده کردهاند.
مرحله ۲: کمپین خود را در ویدیوها تبلیغ کنید
اهداف خود را کاملاًدقیق و واضح شرح دهید تا مردم بدانند پس از آنکه به موفقیت رسیدید، دقیقاً چه انتظاراتی میتوانند از شما داشته باشند. زمانی که طرفدارها مقدار حمایت خود را انتخاب میکنند، هدایای جذاب و فریبنده به آنان ارائه دهید.
مرحله ۳: پا فراتر از یوتیوب بگذارید
یک کمپین موفق صرفاً به یک پلتفرم محدود نیست. سعی کنید کانال یوتیوب خود را در بسترهای اجتماعی دیگر تبلیغ کنید تا شانس بیشتری برای جذب دنبال کننده و تماشاکننده داشته باشید.
7. درآمدزایی از یوتیوب با لایسنس دهی به رسانهها
وقتی ویدیویی در فضای مجازی پخش میشود، تمام خبرگزاریها دوست دارند یک نسخه از آن را به دست آورند و برای مخاطبان خود پخش کند. خوشبختانه، شرکتهای رسانهای به خوبی میدانند که باید برای هر محتوایی که استفاده میکنند، هزینه پرداخت کنند. به این ترتیب روش دیگری برای درآمدزایی از یوتیوب پیش رویتان قرار میگیرد. کافی است بهعنوان تولیدکننده محتوا، لایسنس پخش موفقترین کارتان را به رسانهها بفروشید.
مرحله ۱: اطلاعات تماس را در صفحه درباره ما به روز نگه دارید
حتی اگر در حال حضر کسب و کار ندارید، یک حساب ایمیل عمومی برای خود بسازید و از آن برای سوال و جوابهای کاربران در زمینه کار خود استفاده کنید.
مرحله ۲: در یک مارکت پلیس ویدیویی ثبت نام کنید
برای شروع Jukin Media یک گزینه مناسب است. حتی اگر ویدیوی وایرال شده ندارید، برخی از رسانهها اغلب برای تکمیل گزارشات خود به فیلمهای سر وقت نیاز دارند. به عنوان مثال، در مارکت پلیسJukin کاتالوگ کاملی از ویدیوهای «خبری» وجود دارد که در صورت مشاهده بلای طبیعی بزرگ مثل سقوط هواپیما و ... میتوانید در آن مشارکت کنید.
سقف درآمدزایی از یوتیوب چقدر است؟
بستگی دارد! اگر بخواهیم بر اساس داستان رایان کاجی، یوتیوبر مولتی میلیونر 9 ساله به این سوال پاسخ دهیم، هیچ سقفی وجود ندارد؛ اما باید قبول کنیم که ورود به قلمرو درآمد 7 رقمی (به دلار) زمان طولانی، کار مداوم و شانس زیادی میخواهد.
درآمدزایی از یوتیوب به شدت به تعداد بازدیدها وابسته است. به زبان ساده، یوتیوبرها به ازای هر بازدید از تبلیغات در کانالشان پول دریافت میکنند. اما نرخ درآمد بسته به منطقه جغرافیایی، جمعیتی و حتی صنایع مختلف، متفاوت است.
به طور متوسط، یوتیوبرها به ازای هر 1000 بازدید ویدیو، بین 3 تا 5 دلار از یوتیوب درآمد کسب میکنند. این یعنی اگر کانال شما تعداد سابسکرایبرهای زیادی داشته باشد، این عدد میتواند تا حد بسیار زیادی افزایش یابد. برخی از فعالان بزرگ در این زمینه، ماهانه بیش از 200000 دلار از یوتیوب دریافت میکنند.
کلام آخر
حتی اگر کانال شما پرطرفدار است و درآمد یوتیوب برای پر کردن حساب بانکیتان کافی است، به یاد داشته باشید که درآمدزایی از یوتیوب به عوامل زیادی بستگی دارد که بیشتر آنها از کنترل شما خارج هستند؛ الگوریتم YouTube تغییر میکنند، سلیقه و نیاز مخاطبان روز به روز عوض میشود و مسائلی از این دست که ممکن است به مرور درآمد شما را کم و کمتر کند.
برای اطمینان از اینکه درآمد حاصل از یوتیوب به درآمدی سالم و ثابت تبدیل میشود، 7 نکته این مقاله را دنبال کنید و اگر به راهنماییهای بیشتری در این زمینه نیاز داشتید، اندروپی با امکاناتی مثل مدیریت و بهینهسازی کانال یوتیوب، پروموت کانال یوتیوب، تبلیغات و ... در خدمت شما عزیزان است. اگر برای نقد کردن درآمد یوتیوب به کمک احتیاج داشتید، با مشاورین ما در تیم ارائه خدمات اندروپی صحبت کنید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.