بازار سهام

کم‌‌‌رمقی معاملات بازار سهام

1

معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته در حالی به پایان رسید که شاخص کل با ثبت رشد نزدیک به پنج‌هزار واحدی معادل 32/ 0‌درصد افزایش در ارتفاع یک‌میلیون و 520‌هزار واحد ایستاد. شاخص هموزن نیز همسو با بازار سبزپوش شد و رشد 56/ 0‌درصدی را به همراه داشت. علاوه بر این لازم به ذکر است که نه تنها کاهش ارزش معاملات در روز گذشته نسبت به روزهای پیشین بیش از حد انتظار بود، بلکه باید به این مورد نیز اشاره کرد که این کاهش ارزش معاملات در شرایطی رخ داده که بازار در مقایسه با چند هفته گذشته، بسیار کم رمق‌‌‌تر ظاهر شده است و حتی نسبت به حدود یک ماه قبل افت زیادی داشت. به طوری که ارزش معاملات خرد بورس (سهام و حق‌تقدم) رقم 2078‌میلیارد تومان که پایین‌‌‌ترین سطح از 25 اسفند 1400  است را به ثبت رساند. گفته می‌شود زمزمه افزایش نرخ سود بانکی نیز می‌تواند سیگنال منفی مهمی برای بازار سهام باشد.

بازار سکه

جابه‌جایی معامله‌‌‌گران سکه

2

بازار طلا و سکه روز چهارشنبه همزمان با ایجاد نگاه‌‌‌های نزولی در دو عامل تاثیرگذار طلای جهانی و نرخ ارز در بازار آزاد، کاهش یافت. به طوری که عامل قوی‌تر دلار باعث شد تا سکه امامی کانال 15‌میلیون تومان خود را از دست بدهد و در زیر این سطح نوسان داشته باشد. بر این اساس فلز گرانبهای داخلی به قیمت 14‌میلیون و 920‌هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. برخی از کارشناسان بازار بر این باور هستند که با شناور بودن هیجانات صعودی در بازار ارز بسیاری از معامله‌‌‌گران برای ریسک‌گریزی از حباب بالای سکه امامی در موقعیت فروش قرار دارند تا بتوانند برای کسب سود هر چه بیشتر معاملات خود را در بازار ارز ادامه دهند. به این ترتیب از نگاه تحلیلگران انتظار می‌رود که تغییرات قیمتی کاهشی چندان زیادی به دلیل وجود هیجانات و تمایلات افزایشی بالا در بین سرمایه‌گذاران به همراه نداشته باشد.

بازار طلای جهانی

سایه‌‌‌ ابهامات بر روند طلا

3

در حالی که سرمایه‌گذاران طلا منتظر انتشار آمارهای شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا(CPI) برای سرنخ‌‌‌های بیشتر در رابطه با افزایش نیم‌درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو بودند، قیمت طلا روز چهارشنبه در بازار جهانی نوسان محدودی در دامنه 1844 تا 1857 دلار داشت و تا ساعت 19 به وقت تهران به 1856 دلار به ازای هر اونس رسید. در حالی که تورم بالای جهانی اعتماد بسیاری از سرمایه‌گذاران را تضعیف کرده است، تحلیلگران این حوزه بر این باور هستند که با وجود تقویت تمایلات نزولی در بازار طلا و قرار گرفتن بهای این فلز در محدوده روانی، این احتمال وجود دارد که طلا تغییرات محدودی را به همراه داشته باشد. به طوری که انتظار می‌رود افت شدید قیمت را تجربه نکند. بنابراین گفته می‌شود که روند طلای جهانی در سایه‌‌‌ای از ابهامات قرار دارد.

بازار اوراق مسکن

رفت و برگشت قیمت تسه

4

تسه 9912 در آخرین روز معاملاتی هفته کاهشی بود. به طوری که این اوراق تسهیلات روز گذشته با افت01/ 2‌درصدی کار خود را در قیمت پایانی 135‌هزار و 169 تومان خاتمه داد. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که بخشی از خریدهای بازار مسکن در اردیبهشت ماه نیز از سوی سرمایه‌گذارانی انجام شده که با پیش‌بینی رشد قیمت در ماه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های آینده اقدام به ورود به بازار و خرید مسکن برای فروش در کوتاه‌‌‌مدت به انگیزه کسب سود کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. با این حال مشخص نیست که این شرایط تا چه زمانی در بازار مسکن ادامه داشته باشد. همچنین گفتنی است که تورم عمومی هزینه‌‌‌های ساخت، توان طرف تقاضا و تغییرات بازارهای موازی می‌تواند بر بازار مسکن تاثیرگذار باشد. به هر حال وقتی با تورم مواجه هستیم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم رشد قیمت مسکن صفر شود. فقط به دلایل متعدد ممکن است سرعت رشد آن کاهش یابد.

بازار نفت

موقعیت حساس نفت

5

به‌‌‌دلیل کاهش محدودیت‌های قرنطینه مربوط به شیوع ویروس کرونای چین و به‌‌‌رغم افزایش احتمالی ذخایر نفت آمریکا، قیمت شاخص‌‌‌های نفتی در روز چهارشنبه افزایش یافتند. به طوری که نفت خام برنت روز گذشته (تا ساعت 16) به قیمت 121 دلار و 72 سنت در هر بشکه معامله شد. همچنین بهای نفت WTI در قیمت 120 دلار و 67 سنت قرار گرفت. در همین حال، عرضه جهانی فرآورده‌‌‌های نفتی همچنان محدود است، زیرا تحریم‌های غرب علیه روسیه مانع از صادرات تولیدات این کشور شده است. به گفته برخی کارشناسان با افزایش انتظارات صعودی و همچنین رشد آرام آرام تقاضای سوخت با فرا رسیدن فصل مسافرت‌‌‌های تابستانه به همراه محدودیت‌های عرضه جهانی موجود، انتظار می‌رود که همچنان رشد قیمت‌ها را در بازار شاهد باشیم. برخی دیگر معتقدند که نفت در موقعیت فنی مقاومتی قرار دارد که به سختی می‌تواند جهش قیمت را تجربه کند.