«دنیایاقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
افزایش احساسات صعودی در بازارها
بازار سهام
نگاههای مثبت به بورس
داد و ستدهای اولین هفته معاملاتی بازار سهام با خارج شدن پول حقیقیها و ثبت خالص خریدی منفی به اتمام رسید. بورس تهران هفته اخیر با روند نسبتا متعادلی افت آرامی را تجربه و تنها دو روز مثبت را تجربه کرد. بر این اساس نماگر اصلی تالار شیشهای هفته گذشته عملکرد منفی 9/ 1درصدی را ثبت کرد و در سطح یکمیلیون و 564هزار واحد به کار خود پایان داد. با این حال برخی از کارشناسان بازار سهام بر این باور هستند که این افت در روند کلی تاثیر چندانی ندارد و تنها یک اصلاح موقت از صعودهای گذشته است. علاوه بر این خاطرنشان کردند که با قرار گرفتن دلار بر مدار صعودی احتمال افزایش تعداد روزهای سبز در بورس بیشتر میشود. بنابراین معتقدند که این بازار در هفته آینده روند نسبتا متعادلی را دنبال خواهد کرد. به طوری که اذعان دارند سطح 6/ 1میلیون واحدی دور از دسترس نیست.
بازار سکه
تقویت احتمال رشد سکه
بازار طلا و سکه همزمان با تغییرات نرخ دلار در بازار آزاد طی معاملات هفته اخیر نوسانات صعودی را دنبال کرد. اما طولانی شدن روند مذاکرات و عدمانتشار اخبار امیدبخش باعث شد تا تمایلات صعودی در بازار ارز تقویت شود و روی افزایش قیمت سکه امامی نیز تاثیرگذار باشد. علاوه بر این افت و خیزهای طلا در بازار جهانی باعث تقویت این احساسات صعودی و افزایش ارزش ذاتی سکه یاد شده شد. به طوری که سکه امامی با رشد قیمتی نزدیک به 500هزار تومان جایگاه خود را در بالای نیمه 14میلیون تومان تثبیت کرد. بر این اساس فلز گرانبهای داخلی توانست عملکرد مثبت هفتگی 42/ 3درصد را به ثبت برساند. به عقیده برخی از کارشناسان این بازار با انتشار اخباری مبنی بر عدمپیشروی مجدد و مانعتراشی آمریکا برای رسیدن به توافق، احتمال افزایش احساسات صعودی و رشد تقاضا تقویت میشود و هفتهای نسبتا صعودی انتظار میرود.
بازار طلای جهانی
انتظارات صعودی در بازار طلا
شاخص دلار که به طور معمول نسبت به طلا حرکات معکوسی دارد، روز جمعه کاهشی بود. طلا در بازار جهانی روز جمعه پس از عقبنشینی شاخص دلار از بالاترین سطح 20 ساله اخیر، برای دومین بار در مسیر ثبت بازدهی مثبت در کارنامه هفتگی قرار گرفت. علاوه بر این بازدهی خزانهداری ایالات متحده نیز کاهشی بوده و همین امر اوراق 10 ساله آمریکا را به پایینترین حد خود در6 هفته اخیر رسانده است. با وجود اینکه دادهها و اعلامیههای شرکتها به رشد اقتصادی کندتر اشاره میکنند، ترس از تورم همچنان از بین نرفته و در بین سرمایهگذاران طلا شناور است. به این ترتیب این فلز گرانبها روز گذشته توانست با رشد حدود 6 دلار (در ساعت 16) به قیمت 1856 دلار و 74 سنت مورد معامله قرار گیرد. بر این اساس به عقیده تحلیلگران این حوزه با توجه به شرایط ایجاد شده انتظار میرود بهای طلا رشدهای موقتی را تجربه کند.
بازار اوراق مسکن
راه سخت متقاضیان مسکن
اوراق تسهیلات بانک مسکن که در بازار فرابورس مورد معامله قرار میگیرد، هفته گذشته را پرنوسان پشت سر گذاشت. به طوری که اوراق بانکی اسفند 99 هفته اخیر را نزولی سپری کرد. بر این اساس تسه 9912 جایگاه خود را از سطح 128هزار تومان تا قیمت 116هزار و 807 تومان کاهش داد. به این ترتیب تسه مذکور عملکرد منفی 24/ 13درصدی را در کارنامه هفتگی خود به ثبت رساند. با توجه به روند نرخ تورم و شرایط اقتصادی و غیراقتصادی موثر بر بازار مسکن و رشدهای چند ساله اخیر، افزایش قیمت ملک، خرید خانه را برای برخی از اقشار جامعه به یک رویا تبدیل کرده است. بنابراین برخی از کارشناسان بازار مسکن بر این باور هستند در صورتی که انبوهی از مسکن هم وارد بازار شود، تا زمانی که تقاضا و توان خرید وجود نداشته باشد یا به اندازه کافی نباشد، در نهایت شاهد افزایش تعداد خانههای خالی خواهیم بود و حتی مسکن نهضت ملی بلااستفاده خواهد ماند.
بازار نفت
نفت در مسیر صعود
پس از چند روز مبادلات متلاطم، قیمت شاخصهای نفتی آرامآرام در حال نزدیک شدن به بالاترین رقم در دو ماه اخیر است. این وضعیت به دلیل نشانههایی از کمبود عرضه در آستانه فصل رانندگی تابستانی آمریکا در حال وقوع است. علاوه بر این سیال سیاه در مسیر بزرگترین جهش هفتگی خود در یک ماه و نیم گذشته قرار دارد که با حمایت از دورنمای ممنوعیت نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا و فصل رانندگی تابستانی آینده در ایالات متحده حمایت میشود. اما این رشد قیمتها به دلیلی برخی نگرانیها چندان دوامی نداشت. بنابراین بهای نفت برنت روز جمعه (در ساعت 16) در سطح 117 دلار و 36 سنت برای هر بشکه قرار گرفت. همچنین نفت WTIبه قیمت 113 دلار و 74 سنت معامله شد. در این میان نیز برخی از کارشناسان بر این باور هستند که بر اساس پیشبینیها، انتظار میرود که طی هفته آینده در روز یاد بود ایالات متحده بیشترین میزان تردد جادهای را در دو سال گذشته داشته باشد و باعث شود تقاضای سوخت بیش از گذشته افزایش یابد.