بازار سهام

واگرایی نماگرهای بورسی

20

بازار سهام معاملات روز شنبه را کاهشی آغاز کرد. به‌طوری که در ساعات ابتدایی، نماگر اصلی بورس تهران با شیب نزولی قوی سرخ‌‌پوش شد. اما این افت از میانه‌های بازار به بعد اندکی ملایم‌‌تر شد و بخش کوچکی از ریزش خود را جبران کرد. اما با وجود این شاخص کل 35/ 0 درصد افت را تجربه کرد و تا سطح یک میلیون و 458 هزار واحد عقب‌نشینی کرد. شاخص هموزن نیز مشابه دماسنج اصلی بازار رفتار کرد، با این تفاوت که این نماگر توانست افت خود را بیشتر جبران کند و 19/ 0 درصد به ارتفاع خود بیفزاید. اقبال به سهام کوچک‌تر بورس همچون روغنی‌‌ها، دارو و زراعت در این روز به سبب افزایش خوش‌‌بینی به حذف دلار 4200 تومانی پس از سخنان رئیس‌‌جمهور در سفر به البرز رقم خورد که به واگرایی نماگرهای بورسی انجامید.

بازار سکه

مسیر موازی سکه و دلار

21

بازار طلا و سکه در نخستین روز معاملاتی هفته سوم فروردین به دنبال نوسانات قیمت دلار که متاثر از اخبار سیاسی و بی‌‌خبری از مذاکرات برجام است، به همراه افت و خیز بهای طلای جهانی، شاهد تغییرات افزایش قیمتی بود. به‌طوری که سکه امامی در روز شنبه به قیمت 12 میلیون و 910 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. علاوه بر این افزایش ناگهانی قیمت طلای جهانی در آخرین روز معاملاتی بازار جهانی، باعث شد تا حباب این فلز گرانبهای داخلی نیز اندکی کاهش یابد و فاصله ارزش ذاتی و بازاری این سکه کمتر شد. بر این اساس عده‌‌ای از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند  تا زمانی که نتیجه نهایی مذاکرات اعلام نشود، رشد قیمت طلا و سکه هیجانی پیش‌‌بینی می‌شود. لذا بسیاری از سرمایه‌‌گذاران در معاملات خود احتیاط بیشتری را لحاظ می‌کنند.

بازار طلای جهانی

صعود ناگهانی طلا در روند نزولی

22

 با ادامه روند صعودی بازدهی خزانه‌‌داری، شاخص دلار نیز صعودی شد. بازده 10 ساله اوراق به افزایش خود ادامه داد و نرخ سود وام را برای کمک به کاهش تورم بالا برد که در مجموع باعث افزایش تمایلات کاهشی در قیمت طلای جهانی شد. به‌طوری که این فلز با‌ارزش تا سطح 1915 دلار نیز کاهش قیمت را شاهد بود. با این حال طلای جهانی در روزهای پایانی تغییر جهت داد و ضررهای خود را اندکی جبران کرد. به‌این‌ترتیب این فلز کار خود را در قیمت 1948 دلار و 40 سنت به پایان رساند. بر این اساس طلای جهانی توانست عملکرد مثبت 28/ 1 درصدی را در کارنامه هفتگی خود به ثبت برساند. تحلیل‌‌های فنی نشان می‌دهد که طلا حدود یک و نیم هفته در یک بازه قیمتی محدودی در نوسان بوده که می‌تواند نقطه شروع روندی جدید برای این کالا به حساب‌ آید.

بازار اوراق مسکن

تداوم تسه‌ها بر کاهش قیمت

23

اوراق تسهیلات بانک مسکن که در بازار فرابورس مورد معامله قرار می‌گیرد، روز شنبه مجددا با افت قیمت‌‌ مواجه شد. به‌طوری که تمامی تسه‌ها روز گذشته سرخ‌‌پوش شدند و فشار فروشندگان همچنان باقی بود. بر این اساس اوراق تسهیلات اسفند 99 که نیمی از مسیر خود را طی کرده است نیز روز گذشته مسیر کاهشی را دنبال کرد. به‌این‌ترتیب این اوراق تسهیلات بانکی با نماد «تسه9912» با افت 5 درصدی معادل 4 هزار و 335 تومان کاهش در قیمت پایانی 82 هزار و 372 تومان به کار خود خاتمه داد. به عقیده کارشناسان این حوزه انتظار می‌‌رود در سال جاری جهش قیمتی بر خلاف سال‌های گذشته نباشد و روند قیمت مسکن و بالطبع معاملات آن ملایم‌‌تر پیشروی کند. اما در مقابل نیز عده‌‌ای بر این باورند که رشد سریع قیمت ملک همپای رشد دلار درصورت عدم احیای برجام دور از ذهن نیست.

بازار نفت

دومین هفته منفی طلای سیاه

24

روند صعودی قیمت نفت طی معاملات هفته گذشته متوقف شد، به‌طوری که طلای سیاه مجددا به نزدیکی سطوحی کاهش یافت که آخرین بار قبل از حمله روسیه به اوکراین مشاهده شده بود. گفتنی است قرنطینه‌های مربوط به همه‌‌گیری ویروس کرونا در چین، کند کردن رشد تقاضای نفت آمریکا و آزادسازی تاریخی ذخیره‌‌سازی استراتژیک نفت این کشور، همگی در نزولی شدن بهای نفت نقش داشته‌‌اند. بنابر این نفت خام برنت هفته گذشته با عملکرد منفی 3/ 2 درصد در سطح 102 دلار و 35 سنت در هر بشکه ایستاد. نفت WTI نیز عملکرد منفی 44/ 1 درصد را در کارنامه هفتگی خود به ثبت رساند. این دومین افت متوالی طلای سیاه در مقیاس هفتگی است. با این حال تعدادی از کارشناسان این بازار معتقدند با توجه به ادامه‌‌دار بودن تنش بین روسیه و اوکراین قیمت نفت می‌تواند در بالای سطح ۱۰۰ دلار باقی بماند و معامله شود.