«دنیایاقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
هفته منفی بازارهای داخلی
بازار سهام
خروج متوالی پول حقیقی
مدتهاست نهتنها چراغ سبز، بلکه تعادل و پایداری در بازار سرمایه به دست فراموشی سپرده شده است. بازار سرمایه هفته گذشته را با روندی رفت و برگشتی سپری کرد و نتوانست مسیر صعودی یا نزولی بودن خود را تعیینتکلیف کند. به این ترتیب، بازار سهام بدون توجه به فرمانهای دهگانه حمایتی و شفافسازیهای وزیر اقتصاد در هفتههای گذشته به ریزش خود ادامه داد. همچنین جریان خروج پول از بازار سرمایه این روزها شدت بیشتری گرفته است؛ به طوری که با توجه به تردیدهای فراوان، بورس طی 19هفته متوالی شاهد خروج پول حقیقی بود. لازم به ذکر است که بازار معاملات، روز چهارشنبه را در سردرگمی به سر برد؛ به طوری که شاخص کل و شاخص کل هموزن در دو جهت متفاوت قرار گرفتند. به این ترتیب، شاخص کل عملکرد منفی 4/ 2درصدی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کرد.
بازار سکه
همسویی سکه با دلار
بازار طلا و سکه هفته گذشته دو نیمه متفاوت را تجربه کرد؛ به طوری که هر سکه امامی از ابتدای هفته تا روز دوشنبه در برابر افت قیمت و از دست دادن کانال 13میلیون تومان با وجود افت نرخ دلار در بازار داخلی مقاومت کرد. بهای طلای جهانی در حال رشد بود؛ اما با افت بیشتر قیمت دلار تحتتاثیر اخبار برجام و بهبود فضای مقاومتی سرمایهگذاران، بازار سکه نیز به هم ریخت و دیگر توان مقاومت در برابر مرز 13میلیون تومان را نداشت. بر این اساس سکه معاملات خود را در محدوده 12میلیون و 900هزار تومان به پایان رساند. به این ترتیب، سکه با عملکرد هفتگی منفی 09/ 2درصد هفته را پشت سر گذاشت. گفته میشود ارزش ذاتی سکه با توجه به افت اخیر کاهش یافته است و برخی از معاملهگران انتظار افت قیمتها را دارند.
بازار طلای جهانی
افزایش فشارهای تورمی بر طلا
هفته گذشته قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی ابتدا روند صعودی را دنبال کرد؛ اما در ادامه نتوانست جهت حرکت خود را حفظ کند و مسیر معکوس را در پیش گرفت و افت قابلتوجهی را تجربه کرد. در این میان، فدرالرزرو بهسرعت در حال کاهش نرخ بهره خود برای مهار تورم است که در 40سال گذشته در ایالات متحده بیشترین رشد را دارد؛ به طوری که کاهش انتظارات تورمی باعث شده است دورنمای صعودی طلا در ادامه مسیر خود کمی به خطر بیفتد و با وجود برخی احساسات کاهشی در بین سرمایهگذاران طلا روز جمعه افت چند 10دلاری داشت. بنابراین هر اونس طلای جهانی روز گذشته به قیمت 1790دلار مورد دادوستد قرار گرفت. اخبار مربوط به افزایش نرخها تقریبا همیشه برای طلا بد است.
بازار اوراق مسکن
انتظارات امیدبخش بازار مسکن
اوراق تسهیلات بانک مسکن که با نماد تسه9812 در بازار فرابورس مورد معامله قرار میگیرد، هفته گذشته معاملات خود را با شیب نزولی طی کرد؛ به طوری که از 110هزار تومان به 98هزار تومان افت کرد. این اوراق تسهیلات در نهایت روز چهارشنبه مجددا به بالای سطح 100هزار تومان بازگشت؛ اما نتوانست عملکرد هفتگی مثبتی داشته باشد. به این ترتیب تسه 9812 هفته گذشته را با افت قیمت 56/ 6درصد پشت سر گذاشت. به گفته برخی از کارشناسان این بازار، تولید زیاد و مناسب مسکن میتواند بر قیمت تمامشده آن تاثیر بسزایی داشته باشد و قیمت را کاهش دهد. علاوه بر این، آنها اذعان دارند که تولید مسکن در کنار اثرگذاری مثبت بر قیمت مسکن و قیمت تمامشده میتواند بر اشتغال کشور نیز موثر واقع شود و زمینه اشتغال را فراهم کند.
بازار نفت
احتمال رونق بازار نفت
بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا طی معاملات روزهای گذشته با امیدواری به رشد تقاضا در حالی افزایش یافت که گروه اوپکپلاس در نشست روز سهشنبه با افزایش تولید 400هزار بشکه طبق برنامه تعیینشده برای ماه فوریه موافقت کرد. در این میان افزایش سریع آمار مبتلایان به سویه اُمیکرون کووید-۱۹ نیز باعث نگرانی و عدمقطعیت شده است و تا حدودی ساز مخالف با روند بازار میزند. با این حال هر بشکه از این نفت با افزایش قیمت و رسیدن به محدوده 80دلار معاملات خود را روز جمعه با نوسان در این محدوده قیمتی پشت سر گذاشت. بر اساس پیشبینیهای رویترز و در پی آمار هفتگی صنایع این کشور که روز چهارشنبه منتشر شد، پیشبینی میشود ذخایر نفتخام آمریکا به عنوان بزرگترین مصرفکننده جهان در 6هفته آینده کاهش یابد.