«دنیای اقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
تداوم روند سینوسی بازارها
بازار سهام
همسویی شاخصهای سهام
شاخص بورس روز سهشنبه در ادامه روند منفی روز ماقبل خود، مسیر پرنوسانی را پشت سر گذاشت و هرچند در ساعات میانی بازار، تحرکات مثبت کمی به چشم میخورد، اما در نهایت تا ساعات پایانی داد و ستدها بورس بر روند نزولی خود پافشاری کرد، بهطوری که نماگر اصلی تالار شیشهای روز گذشته با افت یکدرصدی به ارتفاع یک میلیون و 523 هزار واحدی عقبنشینی کرد. شاخص کل هموزن نیز همسو با کلیت بازار، رفتار نزولی از خود نشان داد و 91/ 0درصد افت کرد. کارشناسان بازار بر این باور هستند که با ایجاد تعادل نسبی در ارزش معاملات خرد بورس و همچنین واکنشهای معقول نسبت به سطوح مقاومت فنی، میتوان گفت که بازار سرمایه با بهبود روند معاملات و وضعیت کلی بازار روبهروست و فضا برای سرمایهگذاری مناسبتر شده است.
بازار سکه
انتظارات افزایشی بازار سکه
معاملات بازار سکه حتی روز سهشنبه نیز همچون روزهای اخیر با تقاضای کم و تغییرات قیمتی اندکی روبهرو بود، بهطوری که بهای هر سکه امامی روز گذشته در محدوده 12 میلیون و 110 هزار تومان معامله شد. حباب فلز گرانبهای بالاست و فاصله ارزش ذاتی و بازاری سکه به حدود ۴ درصد رسیده است. این موضوع به این معناست که ظرفیت بنیادی رشد در بازار سکه بستگی زیادی به جهش معنادار دلار یا اونس طلا دارد و تحولات پیرامون این دو بازار، امید افزایشی بیشتر سکه و طلا را بالاتر برده است. همچنین کارشناسان اذعان دارند که قیمت سکه همچنان برای رشد معنادار دشواریهایی را پیش روی خود دارد. چنانچه رشد کمرمق دلار در روز گذشته تاثیر افت اونس طلا بر سکه را تا حدودی جبران کرد و این فلز گرانبها را در مسیر صعودی نگهداشت.
بازار طلای جهانی
سقوط طلا به زیر مرز1800 دلار
به دنبال تقویت احتمال تعویق انقباضی شدن سیاست پولی فدرالرزرو و در حالی که سرمایهگذاران منتظر نشست هفته جاری بانک مرکزی اروپا هستند، طلا تا ظهر دیروز نوسان محدودی را شاهد بود اما بعد از ظهر قیمت آن تا 1791 دلار به ازای هر اونس سقوط کرد. هرچند تا ساعت20به وقت تهران با اندکی افزایش به 1797 دلار رسید. بهای اونس طلا هفته گذشته در پی انتشار آماری که نشان داد روند احیای اشتغال آمریکا در آگوست تحت تاثیر موج افزایش ابتلا به کووید- ۱۹ ضعیف شده است، به بالاترین حد در دو ماه و نیم گذشته صعود کرده بود. به گفته کارشناسان، تا زمانی که بانکهای مرکزی تدابیر محرک مالی را تعدیل یا متوقف کنند، طلا از اخبار بد و تورم سود میبرد. انتظار میرود بانک مرکزی در مورد بالابردن نرخ بهره کاملا بااحتیاط حرکت کند که این عامل مانع افت قابل توجه قیمت طلا میشود.
بازار اوراق مسکن
تلاشهای بینتیجه تسه
تلاشهای صعودی اوراق تسهیلات مسکن در معاملات روز سهشنبه بازار فرابورس بینتیجه ماند و نتواست رشد محسوسی را به ثبت برساند. به این ترتیب تسه9812 در قیمت پایانی 58 هزار و 43 تومان بسته شد و قیمت خرید با افت بیش از 3 درصد به سطح 56 هزار تومان تنزیل یافت. عمده نمادهای امتیاز تسهیلات مسکن در گروه تسه در محدوده منفی معامله شدند و این امر سبب افت بیش از 2 هزار تومانی قیمت میانگین تسهها شد و این رقم به 58هزار و 46 تومان کاهش یافت، در حالی که در ابتدای معاملات هفته در سطح 60 هزار تومانی پیشروی میکرد. با افتهای متوالی تمامی تسهها در روزهای گذشته، ارزش کل معاملات انجامشده در این دسته از سهام به 332 میلیون کاهش یافته است که بیش از 45 میلیون تومان از این مقدار را ارزش معاملات در تسه9812 پوشش میدهد.
بازار نفت
تزلزل قیمتی نفت
قیمت نفت وستتگزاس اینترمدییت در معاملات روز سهشنبه که سرمایهگذاران نگران دورنمای تقاضا بودند، متزلزل شد. مشکلات تقاضا پس از اینکه آرامکو به مشتریان آسیایی خود اعلام کرد، قیمت فروش همه گریدهای نفتی خود برای اکتبر را دستکم یک دلار در هر بشکه کاهش میدهد، دوباره بارز شده است. کاهش چشمگیر قیمت فروش نفت عربستان نشان میدهد که مصرف در بزرگترین منطقه واردکننده نفت جهان در پی وضع قرنطینه در سراسر آسیا برای مبارزه با شیوع کرونای دلتا ضعیف شده است. از طرفی بازارها همچنان به تصمیم اوپکپلاس برای افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز در فاصله آگوست تا دسامبر واکنش نشان میدهند. با این حال قیمتهای نفت تحت تاثیر نگرانیها از محدود شدن عرضه آمریکا به مدت طولانی پس از توفان آیدا حمایت شده و بهای طلای سیاه روز گذشته به 68 دلار و 40 رسید.