«دنیایاقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
بورس صدرنشین رشد هفتگی
بازار سهام
سومین هفته مثبت بورس
بازار سهام در دو روز ابتدایی هفته گذشته بر مدار نزولی حرکت کرد، البته این افت در روز میانی هفته جای خود را به رشد داد و سرانجام در آخرین روز معاملات شاخص کل در کانال یکمیلیون و ۲۸۲هزار واحد قرار گرفت و سومین رشد هفتگی بورس با رشد حدود2درصد رقم خورد. بحران برق در روزهای اخیر به معضل بزرگی برای همه اصناف تبدیل شده است که بازار سهام نیز از این امر مستثنا نیست. خبرهای ناشی از قطعی برق سبب افزایش عرضه برخی صنایع مانند سیمان و فولاد شد که کند شدن روند صعودی شاخص را در روز انتهایی معاملات به همراه داشت. با استمرار رونق بازار سرمایه، ارزش معاملات خرد در روز چهارشنبه به 4هزار و 427میلیارد تومان رسید که طی آن شاهد جابهجایی حدود 43میلیارد تومان از سبد سهامداران حقیقی به پرتفوی حقوقیها بودیم.
بازار سکه
افت هفتگی سکه
سکه در معاملات هفته گذشته روند پرنوسانی را پشتسر گذاشت. بهای این فلز گرانبها در روزهایی تحتالشعاع نرخ دلار در بازار داخلی قرار گرفت و گاهی افزایش اونس طلای جهانی محرک صعودی سکه شد. به این ترتیب هر قطعه سکه تمامبهار آزادی در معاملات روز پنجشنبه با افزایش 70هزار تومانی به 10میلیون و 720هزار تومان رسید، اما با این افزایش هم نتوانست به رشد هفتگی دست یابد و افت 4/ 0درصد را به ثبت رساند. با توجه به محدودیتهای کرونایی دادوستد و تقاضا در هفته گذشته کاهش یافت و در پی آن حباب سکه در بازار نیز افت محسوسی را تجربه کرد. بهنظر میرسد بازار طلا و سکه در هفته پیش رو با نوسانات شدید قیمتی همراه نباشد که این امر منوط به نبود اتفاقات مهم اقتصادی در روزهای آتی است.
بازار طلای جهانی
رشد کمرمق طلا
قیمت طلا در معاملات روز جمعه تغییر چشمگیری نداشت، اما تحتتاثیر نگرانیها از شیوع سریع نوع دلتای ویروس کرونا و کاهش بازده اوراق خزانه آمریکا، در مسیر ثبت سومین افزایش هفتگی متوالی قرار گرفت. بهای هر اونس طلا (ساعت 19 روز گذشته به وقت تهران) به ۱۸05دلار رسید، در حالی که اونس طلا روز قبل از آن شاهد نوسان زیادی بود. رشد موارد جدید ابتلا به نوع دلتای ویروس کرونا باعث ایجاد نگرانیهایی درخصوص رشد اقتصاد جهانی شده و آمار منتشرشده از سوی آمریکا اندکی ضعیف شده و این امر از قیمت طلا پشتیبانی کرده است. پایینبودن نرخهای واقعی از قیمت طلا پشتیبانی میکند، اما ارزش دلار قوی مانده و مانع صعود بیشتر طلا شده است. بازده اوراق خزانه ۱۰ساله نزدیک به پایینترین حد خود در بیش از چهار ماه گذشته ایستاد و هزینه نگهداری طلا را که دارایی بدون بازدهی است کاهش داد.
بازار اوراق مسکن
هفته مثبت تسهها
اوراق تسهیلات بانک مسکن که در هفتههای پیشین روند نزولی را طی میکرد، در شروع سومین هفته از تیرماه تغییر مسیر داد و افزایش متوالی قیمت را به ثبت رساند تا جایی که موفق به بازپسگیری کانال 60هزار تومانی خود در اواسط هفته شد. اما روند صعودی در «تسه 9812» ادامهدار نبود و بار دیگر از مرز یادشده عقبنشینی کرد و در نهایت در آخرین روز معاملاتی بازار سهام طی یک رفت و برگشت و سیر نوسانی در قیمت پایانی 59 هزار و 53 تومان بسته شد که نشاندهنده افت 35/ 0درصدی در این نماد است. «تسه 9812» بهرغم افت در روز چهارشنبه توانست به رشد 8/ 1درصد در قیاس هفتگی برسد. در روزهای اخیر حجم معاملات در این دسته از سهام افزایش یافته، اما ارزش معاملات همچنان در رقم کمی قرار دارد.
بازار نفت
تداوم نوسان نفت
قیمت نفت روز جمعه بهدلیل ابهامات درباره عرضه جهانی ناشی از بنبست مذاکرات اوپکپلاس و کاهش ذخایر نفت و بنزین آمریکا، به 73دلار و 70سنت در هر بشکه افزایش یافت. به گفته کارشناسان بازارها بهدلیل ابهام درباره روند تولید نفت گروه اوپکپلاس در ماه آگوست، جهت مشخصی ندارند. کاهش سطح ذخایر نفت آمریکا عامل مثبتی بود، اما افزایش مجدد موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا و نقاط دیگر، تا حدودی از اثر این مورد کاست. قرنطینههای جدیدی که برای مقابله با شیوع کووید-۱۹ ایجاد میشود، ممکن است روند احیای سفرهای هوایی و تقاضا برای سوخت جت را ضعیف کند، با این حال قیمت نفت بهدلیل این نگرانی که پس از اختلاف میان عربستانسعودی و اماراتمتحدهعربی، اعضای اوپکپلاس ممکن است وسوسه شده و محدودیت تولید نفت را رها کنند، از صعود بازمانده است.