«دنیایاقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
دلار صدرنشین افت هفتگی
بازار سهام
بیشترین افت در نیمه اول بهار
بورس هفته گذشته در سایه سیاستگذاریهای متعدد روزهای منفی را پشت سرگذاشت اما در آخرین روز معاملاتی به همت برخی از نمادهای شاخصساز رشد کمرمق 4/ 0 درصدی را تجربه کرد و در سکوی یک میلیون و 172 هزار واحدی ایستاد، به این ترتیب نماگر بورس در هفته گذشته 9/ 2 درصد عقبتر رفت. این عقبگرد شاخص سهام همزمان با افت 3/ 10 درصدی آن از ابتدای سال تاکنون رقم خورد که بیشترین افت تاریخی بورس در نیمه اول بهار را نشان میدهد، این درحالی است که شاخص هموزن افت هفتگی یک درصد را به ثبت رساند. با دقت در رفتار معکوس شاخص کل و شاخص هم وزن میتوان به این نکته پی برد که توجه سرمایهگذاران صرفا نسبت به سهمهای بزرگ و شاخص ساز بازار بوده است که آن هم نتوانسته ناجی این روزهای بورس شود.
بازار سکه
افت هفتگی 5/ 4 درصدی
با وجود کاهش قیمت طلا طی روزهای ابتدایی هفته، شاهد افزایش قیمت مسکوکات طلا و سکه در آخرین روز معاملاتی روز بودیم. بازار طلا و سکه از خبر به وجود آمدن گره در مذاکرات وین بینصیب نماند و مانند دلار روند نزولی بازار را معکوس کرد. قیمت سکه در معاملات روز پنجشنبه به لطف رشد دلار در بازارهای داخلی و عبور اونس طلای جهانی از مرز 1800 دلاری پس از ریزشهای متوالی افزایش قیمت را تجربه کرد و هر قطعه سکه تمام بهار آزادی با 240 هزارتومان افزایش به 9 میلیون و 500 هزار تومان رسید.این افزایش قیمت البته سبب نشد رفتار خریداران دستخوش تغییر چندانی شود و همچنان شمار فروشندگان سکه بالاتر از شمار خریداران است و دادوستدها همچنان با وجود محدودیتهای کرونایی کم رنگ است. به همین سبب این فلز گرانبها افت هفتگی 5/ 4 درصدی را به ثبت رساند.
بازار طلای جهانی
رکوردشکنیهای طلا
قیمت طلا پس از یک ماه نوسان در زیر سطح 1800 دلاری روز پنجشنبه شاهد صعود قدرتمندی بود و توانست به بالای این سطح دست یابد. روند صعودی اونس طلا در روز بعد نیز ادامه یافت و درساعت 20روز جمعه به وقت تهران از 1830 دلار عبور کرده بود که بالاترین قیمت طی 10 هفته گذشته را نشان میدهد. مهمترین عواملی که باعث رشد قیمت طلا به بالای 1800 دلار شد، کاهش ارزش شاخص دلار و همچنین بازده 10 ساله خزانهداری ایالاتمتحده بود. علاوه بر سقوط ارزش دلار، افزایش روزافزون انتظارات تورمی همراه با بهبود اقتصادی نیز باعث شد طلا در مسیر افزایشی شدت بگیرد. رشد قیمت طلا در حالی است که آمارهای بیکاری هفتگی در آمریکا به پایینترین رقم 13 ماه گذشته رسیده و این نشاندهنده تداوم حرکت اقتصاد این کشور در مسیر ترمیم است.
بازار اوراق مسکن
روند خنثای تسه
تسه9812 در معاملات روز چهارشنبه بازار سرمایه با افزایش 300 تومانی در قیمت پایانی، 52 هزار و 980 تومان بسته شد و برای کل هفته افت یک درصدی را به ثبت رساند. افت هفتگی اوراق تسهیلات مسکن درحالی به ثبت رسید که این اوراق عموما برای دارندگان آن بازدهی نداشته و به منظور دریافت وام مسکن جهت خرید خانه خریداری میشود، در حال حاضر سقف تسهیلات پرداختی برای زوجین تهرانی 240 میلیون تعیین شده است و با وجود اینکه سقف وام مسکن برای ساخت یا نوسازی افزایش چشمگیری یافته است و تاثیر کمی بر اوراق یاد شده گذاشته اما تغییری در سیاستگذاری اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن به میان نیامده است و سهامداران این دسته از نمادها همچنان تمایلی به دادوستد ندارند، ضمن آنکه تسه9812 درحال حاضر بالاتر از میانگین قیمتگذاری شده و روند کاهشی را برای آن میتوان متصور شد.
بازار نفت
عقبگرد نفت به کانال 64 دلاری
قیمتهای نفت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون تحت تاثیر محدودیت عرضه تولیدکنندگان بزرگ و رشد مصرفی که برای فصل سفرهای تابستانی پیشبینی میشود، بیش از 28 درصد رشد داشته است، هرچند ریسکهایی برای روند صعودی نفت وجود دارند. هند که سومین مصرفکننده بزرگ نفت جهان است، به جدیدترین کانون شیوع ویروس کرونا تبدیل شده و در روزهای اخیر به طور متوالی رکورد روزانه موارد جدید ابتلا را گزارش کرده و این موضوع به تقاضا برای نفت آسیب زده و قیمتها را تحت فشار نزولی قرار داده است. بر این اساس قیمت هربشکه نفت در معاملات روز جمعه به 64 دلار و 80 سنت کاهش یافت، در حالی که در روزهای گذشته از مرز66 دلار گذشته بود. با وجود کاهش قیمت نفت در روزهای اخیر، طلای سیاه تحت تاثیر آمار اقتصادی مثبت آمریکا و چین، در مسیر ثبت دومین رشد هفتگی متوالی قرار گرفت.