بازار سهام

آهنگ صعودی ورود پول به بورس

شاخص اصلی سهام دوشنبه ضمن جهش ۳ درصدی به سطح بی‌سابقه ۹۲/ ۱ میلیون واحد دست یافت. جریان ورود پول‌های حقیقی به بورس طی روز گذشته آهنگ صعودی به خود گرفت و به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. صنعت فلزات به‌عنوان یکی از پیشگامان این عرصه یک‌سوم از کل جریان پول ورودی به بورس را طی روز گذشته به خود جذب کرد. پالایشی‌ها و پتروشیمی‌ها هم بالاتر از خودرویی‌ها در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. گرچه در گروه‌های کوچک‌تر بورسی هم شاهد موج جدید تقاضا هستیم اما تحرکات اصلی بازیگران بازار در سهام بزرگ در حال رقم خوردن است. برای مثال، نماد «فولاد» به‌عنوان بزرگ‌ترین بنگاه بازار سرمایه دیروز بیش از ۱۱ درصد از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص داد. مازاد شدید تقاضا امید به ادامه روند را زنده نگه داشت.

 

 

 

بازار سکه

سپر حمایتی سکه در برابر دلار

بازار سکه دیروز از یک طرف، در پی افت سنگین نرخ دلار تحت فشار شدید قرار گرفت و از طرف دیگر، در پی تمایلات صعودی طلای جهانی و سطح بالای قیمت در معاملات اوراق گواهی سپرده سکه در بورس کالا مورد حمایت واقع شد. بهای هر سکه طرح جدید ساعت 16 دیروز کاهشی 480 هزار تومانی را تجربه کرد و به سطح 10 میلیون و 700 هزار تومانی بازگشت. عقبگرد 3/ 4 درصدی بهای سکه نقدی(بیشترین افت در دو هفته اخیر) در شرایطی رقم خورد که اونس طلای جهانی در بازگشایی هفتگی افزایشی عمل کرد. ضمنا اوراق سکه در بورس کالا هم واکنش تندی به ریزش دلار نشان نداد و عموما در بالای سطح قیمتی 10 میلیون و 800 هزار تومانی معامله شد. در نتیجه این حمایت‌ها، سکه نقدی از ریزش سنگین نرخ دلار آزاد مصون ماند.

 

 

 

بازار طلای جهانی

فاز انتظاری فلز زرد

اونس طلا ساعت 16 دوشنبه به قیمت 1813 دلار رسید. نگرانی از تبعات تحریم و وضع تعرفه‌های متقابل بین چین و آمریکا در کنار افزایش شدید ابتلا به کرونا همچنان دو عامل عمده در جهت تقویت طلا عمل می‌کنند. کاهش ارزش دلار هم عامل دیگری است که طی روزهای اخیر قدرت خرید متقاضیان غیردلاری طلا را افزایش داده است. شاخص دلار روز گذشته به کمترین سطح در بیش از چهار ماه گذشته تنزل کرد. از سوی دیگر، آمارهای ضعیف از صادرات ژاپن در ماه ژوئن هم به نفع رشد طلا رقم خورد. با این حال، طلا روز گذشته نوسانات کم‌دامنه‌ای را ثبت کرد. به نظر می‌رسد طلا منتظر است تا ببیند رهبران اروپایی چه تصمیمی در مورد بسته ترمیمی 750 میلیارد یورویی اتخاذ می‌کنند. کنگره آمریکا هم بحث بر سر بسته جدید مالی را از این هفته شروع خواهد کرد.

 

 

 

بازار اوراق مسکن

پیشروی قیمت‌ها در جبهه اوراق مسکن

اوراق وام مسکن معاملات سومین روز کاری این هفته را هم با رشد یکپارچه قیمت پشت سر گذاشتند. هر امتیاز وام مسکن دی 97 در جریان دادوستدهای روز دوشنبه 3/ 4 درصد افزایش یافت و در کانال 88 هزار تومانی مستقر شد. متوسط قیمت کل اوراق تسهیلات هم در روندی مشابه افزایشی 7/ 3 درصدی را به ثبت رساند و در کانال 88 هزار تومانی قرار گرفت. این بالاترین قیمت اوراق مسکن در 46 ماه گذشته است. اوراق مسکن پیش از این در مهر 95 در چنین سطوحی قرار داشت. در مرداد همان سال اوراق وام مسکن تا سطح 100 هزار تومانی هم پیش رفته بودند. با شرایط حاکم بر بازارهای دارایی خصوصا بازار سهام تکرار این الگو در اوراق مسکن بعید نیست. در صورت اثرگذاری طرح مالیات بر خانه‌های خالی، اوراق تسهیلات بخش بیشتری از هزینه مسکن متقاضیان را پوشش خواهد داد.

 

 

 

بازار نفت

سیطره نیروهای کاهشی در بازار نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا ساعت 16 دوشنبه ضمن افت 6/ 0 درصدی به بهای 5/ 40 دلار تنزل کرد. گسترش بی‌وقفه شیوع کرونا در نقاط مختلف دنیا خاصه ایالت‌های پرجمعیت آمریکا، روند ترمیم تقاضا را با چالش‌های جدی مواجه کرده و مانع رشد بهای نفت شده است. در حالی که تقاضا برای سوخت نسبت به سقوط 30 درصدی ماه آوریل اندکی بهبود یافته اما میزان مصرف همچنان پایین‌تر از دوران قبل از شیوع کروناست. کاهش 7/ 14 درصدی واردات نفت ژاپن در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم بر نگرانی نفت افزود. ضمنا کل صادرات ژاپن (سومین اقتصاد بزرگ جهان) نیز برای چهارمین ماه متوالی شاهد افت دو رقمی بود. با وجود سقوط تعداد دکل‌های فعال نفتی در آمریکا، نگاه بازار همچنان به سمت تقاضاست. از این جهت، آمار تغییرات ذخایر نفت آمریکا برای این هفته بسیار مهم است.