بازار سهام

پرش بورس به اوج ۵/ ۱ میلیونی

بازار سهام روز گذشته با استقبال کم‌نظیر سرمایه‌گذاران توانست به رکورد جدید دست یابد. شاخص کل بورس پس از تجربه اصلاح موقت، روز سه‌شنبه در معاملاتی تاریخی ۴/ ۴ درصد صعود کرد و به برای اولین بار در ارتفاع ۵/ ۱ میلیون واحدی مستقر شد. حضور پرشور سرمایه‌گذاران در صف‌های طولانی خرید سبب شد تا ارزش خالص تغییر مالکیت (به استثنای روزهای عرضه اولیه) به رکورد ۳/ ۲ هزار میلیارد تومانی ارتقا پیدا کند. اگرچه تمام صنایع بورسی با رشد شاخص به کار خود پایان دادند اما به‌طور خاص سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری، دارویی و فلزات میزبان بیشترین حجم از پول‌های ورودی از سوی سرمایه‌گذاران خرد بودند. کاهش پی در پی ارزش ریال در پی سیاست‌های عمیقا انبساطی بانک مرکزی در کنار سرکوب بازارهای دارایی همچنان نیروی محرکه اصلی ورود سرمایه به بورس و رشد شاخص‌های سهام به شمار می‌روند.

 

 

 

بازار سکه

دیدار تاریخی سکه با سطح 9 میلیون

بازار سکه دیروز با اهرم دلار رکورد تازه‌ای را ثبت کرد. قیمت سکه طرح جدید که در ابتدای معاملات دیروز موقتا از مرز 9 میلیون تومانی گذشته بود، ساعت 16 این روز با قیمت 8 میلیون و 990 هزار تومان دست به دست شد و رشد 210 هزار تومانی را در مقیاس روزانه به نمایش گذاشت. رکوردشکنی سکه در حالی رقم خورد که قیمت طلای جهانی در معاملات احتیاطی افت داشت. با این حال پیشروی دلار از سکه هم حمایت کرد و اثر منفی طلای جهانی را خنثی ساخت. دیروز همچنین ناظر بورس کالا معاملات اوراق گواهی سپرده سکه(تحویل یک‌روزه) را محدود کرد. در واقع دامنه نوسان گواهی‌های سپرده از 5 به یک درصد محدود شد. اما، تب خرید طلا به‌عنوان سپر تورم فروننشست و قیمت این اوراق برای اولین‌بار از 9 میلیون تومان گذشت.

 

 

 

بازار طلای جهانی

جو احتیاطی اونس جهانی

هر اونس طلای جهانی ساعت 16 روز سه‌شنبه ضمن افت اندک به قیمت 1770 دلار معامله شد. نگرانی از تبعات اقتصادی موج دوم کرونا موجب افزایش سرمایه‌گذاری در بازار طلا و پیشروی اونس تا نزدیکی اوج 8 سال اخیر شد و فلز زرد را در مسیر ثبت بهترین عملکرد سه‌ماهه طی بیش از چهار سال گذشته قرار داد. قیمت طلا در سه ماه دوم سال جاری بیش از 12 درصد رشد داشته است. همچنان نرخ بهره واقعی منفی در کنار بدبینی به عواقب شیوع کرونا در آمریکا و روابط این کشور با چین از عوامل عمده طلا برای رکوردشکنی به شمار می‌روند. البته طلا دیروز محتاطانه رفتار کرد. رونمایی از صورت‌جلسه نشست کمیته بازار باز فدرال رزرو و همچنین انتشار کارنامه اشتغال و تولید آمریکا و ژاپن و آلمان در ژوئن بر قیمت‌های چهارشنبه موثر است.

 

 

 

بازار اوراق مسکن

جدایی راه اوراق از سهام

قیمت هر ورقه امتیاز تسهیلات مسکن دی 97 در معاملات دیروز 4 درصد کاهش یافت و به کانال 67 هزار تومان تنزل کرد. سایر اوراق هم مسیر مشابهی را در پیش گرفتند و به‌طور متوسط با افت 4 درصدی قیمت مواجه شدند تا میانگین قیمت کل امتیازهای وام مسکن در پایان دادوستدهای روز گذشته به سطح 67 هزار تومانی برگردد. اوراق مسکن تا روز دوشنبه برای هفت جلسه معاملاتی پی‌درپی همسو با قیمت‌های سهام طی مسیر کرده بودند. اما روز گذشته برخلاف جهش قیمت‌ها در بازار سهام شاهد افت دسته‌جمعی اوراق وام مسکن در فرابورس بودیم. با وجود هجوم بی‌سابقه برای خرید سهام همچنان گزارش‌های رسمی از تداوم رشد قیمت در معاملات فیزیکی مسکن حکایت دارد که می‌تواند تقاضا برای اوراق را تحریک کند. البته مانع بنیادی رشد قیمت «تسه»ها همچنان ثابت ماندن قدرت خرید این اوراق است.

 

 

 

بازار نفت

شکنندگی تقاضای نفت

بهای هر بشکه نفت خام آمریکا ساعت 16 دیروز کاهشی یک درصدی را تجربه کرد و به سطح 2/ 39 دلاری برگشت. تقویت این شاخص نفتی از کف 5/ 37 دلاری تا نزدیکی 40 دلار در روز دوشنبه، زمینه‌ساز فشار عرضه و شناسایی سود در بین سرمایه‌گذاران شد. از سوی دیگر داده‌های ضعیف‌تر از پیش‌بینی تولیدات صنعتی ژاپن هم موجب فشار بر قیمت‌ها شد. ژاپن اعلام کرده که میزان تولیدات صنعتی‌اش در ماه می ‌نسبت به ماه پیش از آن 4/ 8 درصد افت داشته در حالی که تحلیلگران انتظار کاهش 6/ 5 درصدی را می‌کشیدند. علاوه بر این، افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا همراه با احتمال از سرگیری صادرات نفت لیبی و همچنین فاصله 55/ 1 میلیون بشکه‌ای اوپک از توافق کاهش تولید فشار مضاعفی بر قیمت‌ها آوردند. بازار منتظر سیگنال‌های بیشتر از تغییر هفتگی ذخایر نفت تجاری آمریکا است.