رکوردشکنی بورس، دلار و سکه ادامه یافت؛ اوراق مسکن صعودی شدند
اوجگیری تب تورمی بازارها
بازار سهام
پیشروی بورس از جبهه غولها
سریال رکوردشکنیهای بورس در روز یکشنبه با رشد ۴/ ۲ درصدی نماگر اصلی تداوم یافت. شاخص کل در این روز با پیشروی سریعتر از شاخص هموزن رکورد ۳/ ۱ میلیون واحد را تصاحب کرد تا به این ترتیب بازدهی کل بورس از ابتدای سال از رقم چشمگیر ۱۵۰ درصد بگذرد. از اتفاقات مهم دیروز تشکیل صفهای انبوه خرید برای غولهای کامودیتیمحور و فشار عرضه در کوچکترها بود. در واقع، در روزی که بزرگان بازار از همان ابتدا با صف خرید معامله میشدند، سیمانیها با انتشار شایعه رشد کمتر از انتظار قیمت سیمان، در معرض شدیدترین عرضههای بازار قرار گرفتند. قندیها، غذاییها و کاشیها هم غالبا با افت میانگین قیمت به کار خود پایان دادند. تلاش برای جا نماندن از دومین موج رونق سهام با کاهش فزاینده ارزش ریال همراه شده و کمتر کسی به سودآوری سهام فکر میکند.
بازار سکه
عبور سکه از مرز 8 میلیون
بازار طلای داخلی هم روز یکشنبه به تبعیت از بازار ارز سریال رکوردشکنیهای خود را تداوم بخشید. سکه که هفته قبل از دلار عقب مانده بود، در دو روز کاری اخیر رشدهای نسبتا سریعتری را ثبت کرد و به هماهنگی بیشتری با دلار رسید. هر سکه طرح جدید دیروز 230 هزار تومان افزایش قیمت را ثبت کرد و خود را به ارتفاع بیسابقه 8 میلیون و 150 هزار تومانی رساند و به این ترتیب به بازدهی 35 درصدی از ابتدای سال دست یافت. این اولین تجربه سکه تمام در کانال 8 میلیون تومانی است. سکههای تحویل یک روزه در بورس کالا هم طی روز گذشته تا 8 میلیون و 170 هزار تومان قیمت خوردند. سکه علاوه بر صعودهای تند دلار، همچنان از سیطره سیاستهای انبساط پولی در سراسر دنیا و متعاقبا چشمانداز مثبت طلای جهانی تغذیه میشود.
بازار طلای جهانی
انتظارات افزایشی از اونس
اونس طلا هفته قبل به سطح 1744 دلار صعود کرد. نگرانی از افزایش ابتلا به کرونا در موج دوم و خوشبینی به اثرات بستههای پولی در پسزمینه تنشهای ژئوپلیتیک بین چین و آمریکا، چین با هند و دو کره همچنان از نظر تحلیلگران حامی قیمت طلا هستند. پس از گفتوگوهای کمابیش موفقیتآمیز مقامات ارشد آمریکا و چین در چهارشنبه گذشته، ترامپ دوباره چین را تهدید به قطع روابط کرد. تعطیلی برخی شعبههای شرکت اپل هم بر شدت نگرانیها افزود. از طرفی، فعالان بازارها منتظر دلار ضعیفتر هستند. اگرچه طبق اعلام فدرالرزرو کاهش نرخ بهره دیگری در کار نیست اما تزریق ادامهدار دلار از محل خرید اوراق(QE) نهایتا در جهت تقویت طلا عمل میکند. از نظر 56 درصد تحلیلگران در نظرسنجی کیتکو طلا صعود هفتگی خواهد داشت گرچه از منظر تکنیکال مقاومت 1750 دلاری را در پیش دارد.
بازار اوراق مسکن
بازگشت اوراق مسکن به مدار رشد
قیمت امتیازهای وام مسکن دی 97 سرانجام پس از 13 افت متوالی در معاملات یکشنبه به مدار صعودی بازگشت و ضمن افزایش 4 درصدی سطح 57 هزار تومانی را باز پس گرفت. سایر اوراق تسهیلات هم در دادوستدهای دیروز روند مشابهی را تجربه کردند تا میانگین کل قیمت «تسه»ها در کانال 57 هزار تومانی مستقر شد. البته تشکیل صف یکدست خرید در آخرین معاملات «تسه»ها قیمتها را تا سطح 58 هزار تومان هم بالا برد. به نظر میرسد اصلاح اخیر(طولانیترین دوره نزولی تسهها) زمینه ورود تقاضای تکنیکی را به این بازار افزایش داده است. از طرف دیگر، تب کاهش مضاعف ارزش پول ملی کشور هم چشمانداز رشد تقاضای فیزیکی مسکن و متعاقبا اوراق وام را مثبت کرده است؛ هر چند بار اخذ مالیات از خانههای خالی همچنان عامل بنیادی فشار بر «تسه»ها به حساب میآید.
بازار نفت
خوشبینی نفت به تخلیه مازاد عرضه
بهای هر بشکه نفت خام آمریکا در هفته گذشته صعود 8 درصدی را تجربه کرد و به سطح 5/ 39 دلار رسید. حرکت دوباره نفت به سمت اوج سه ماهه مدیون خوشبینی بازار به تلاشهای اوپک برای تخلیه عرضههای مازاد از بازار بود. اعضای ائتلاف اوپک 26/ 1 میلیون بشکه بیش از توافق کاهش 7/ 9 میلیون بشکه تولید کردهاند. قرار است این مازاد تولید طی ماههای آینده جبران شود. عراق برای جبران مازاد تولید خود در ماههای قبل، توافق کرده روزانه ۵۷هزار بشکه کمتر از سهمیهاش در ماه جولای تولید داشته باشد و در ماههای اوت و سپتامبر هم ۲۵۸هزار بشکه در روز پایینتر از سهمیه خود تولید کند. با وجود تنزل واردات نفت هند به پایینترین رقم از ۲۰۱۵ اما ارتقای واردات چین در ماه مه به بالاترین حد سیگنالی حمایتی برای قیمتها صادر کرد.