بازار سهام

فرصت‌شناسی بورس‌بازان در اصلاح غول‌ها

شاخص کل بورس تهران در جریان دادوستدهای روز یکشنبه از حرکت در مسیر صعودی بازماند و حدود ۴/ ۰ درصد از اوج عقب نشست. فشار عرضه برای ذخیره سود در سهام شرکت‌های بزرگ کالایی در حالی شاخص کل را زیر فشار گذاشت که در گروه‌های متوسطی نظیر بانکی و خودرویی و صنایعی چون سیمان و لاستیک شاهد برتری همه‌جانبه تقاضا و رشد حداکثری قیمت بودیم. جذابیت قیمت‌ها پس از موج اصلاحی آغاز معاملات، خریداران بیشتری را به میدان فراخواند و به این ترتیب، ارزش معاملات خرد به بالاترین سطح در یک ماه گذشته جهش کرد. با وجود فشار عمومی عرضه در بزرگان بازار، جریان تغییر مالکیت سهام به نفع سهامداران خرد ادامه یافت. برگشت شاخص کل از کف در جریان معاملات دیروز امیدها را به ثبت رکوردهای جدید در بورس زنده کرد.

15-01

 

 

بازار سکه

سکه بر قله جدید نشست

بازار طلا هم دیروز در پی تداوم کاهش ارزش پول ملی رکورد تازه‌ای بر جا گذاشت. بهای هر سکه طرح جدید دیروز 60 هزار تومان افزایش یافت و ضمن عبور از قله‌های قبلی در ارتفاع بی‌سابقه 7 میلیون و 610 هزار تومان مستقر شد. سکه پنج‌شنبه هفته قبل هم در اثر پیشروی دلار و همچنین اوج‌گیری طلای جهانی، تا سطح 7 میلیون و 600 هزار تومان پیش آمد اما سرانجام طی روز گذشته بود که با یاری دلار و البته عقبگرد بورس به سطح بی‌سابقه جدیدی دست یافت. به نظر می‌رسد برای پیش‌بینی روند آتی این بازار باید رقابت سکه را با بورس رصد کرد. در کنار عبور دلار از سقف ذهنی 18 هزار تومان، انتظار برای رکوردشکنی طلای جهانی هم محرک سکه در این هفته به حساب می‌آید.

15-02

 

 

 

بازار طلای جهانی

چشم‌انداز تورمی صعود

هر اونس طلا هفته قبل ضمن صعود 7/ 2 درصدی تا سطح 1731 دلاری بالا رفت. طلا از 10 آوریل چنین رشدی را تجربه نکرده بود. علائمی از شروع موج دوم کرونا و هشدارهای ریاست فدرال رزرو در مورد تعمیق رکود را باید از عوامل اصلی جهش طلا دانست. فدرال رزرو اعلام کرد نرخ بهره تا سال 2022 حدود صفر باقی خواهد ماند اما پیش‌بینی ثبت سنگین‌ترین سقوط اقتصاد آمریکا از جنگ جهانی دوم (5/ 6 درصد) توام با تزریق مضاعف پول از محل خرید اوراق قرضه، دلار را تضعیف و از طلا حمایت کرد. طبق نظرسنجی سایت کیتکو 71 درصد از تحلیلگران با اتکا به بسط پولی توسط بانک‌های مرکزی انتظار دارند طلا در هفته پیش رو افزایشی عمل کند. مخالفان رشد، کاهش جریان اطلاعات در هفته پیش رو را عامل ثبات اونس می‌دانند.

15-03

 

 

 

بازار اوراق مسکن

گرای مالیاتی به اوراق مسکن

قیمت هر ورقه تسهیلات مسکن دی 97 در روز گذشته همچون سایر امتیازهای «تسه» ضمن افت 5 درصدی به سطح 62 هزار تومان کاهش یافت. در پی تداوم ریزش دسته‌جمعی «تسه»ها، میانگین قیمت در این بازار به کمترین مقدار در چهارهفته اخیر تنزل کرد. عقبگرد اوراق وام که از 10 روز کاری قبل آغاز شده بود، در سه جلسه معاملاتی اخیر و همزمان با اقدامات امنیتی دولت در حوزه مسکن و حرکت منابع خرد به سمت سهام شدت گرفت. به نظر می‌رسد رشد بورس افق تورمی بازارهای رقیب را محدود ساخته است. این اتفاق همراه با طرح اخیر دولت برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی عملا تقاضای سرمایه‌گذاری برای مسکن و در نتیجه اوراق تسهیلات را تحت‌الشعاع قرار داده است. در صورت تصویب طرح مالیاتی دولت امکان فشار بیشتر بر «تسه»ها دور از انتظار نیست.

15-04

 

 

بازار نفت

آثار موج دوم کرونا در بازار نفت

بهای نفت آمریکا در معاملات هفته قبل ضمن افت 3/ 6 درصدی به سطح 5/ 36 دلار بازگشت. با اینکه تمدید توافق اوپک‌پلاس در ابتدای هفته گذشته WTI را تا بالای 40 دلار حمایت کرد اما ادامه نیافتن کاهش عرضه داوطلبانه جبهه عربی ائتلاف اوپک در کنار آغاز موج دوم شیوع کرونا مسیر نفت را عوض کرد. پس از انعکاس تقاضای ضعیف در آمار ذخایر تجاری نفت آمریکا روز جمعه موسسه بیکرهیوز از سقوط تعداد دکل‌های فعال نفتی آمریکا به کمترین مقدار در 11 سال اخیر خبر داد. انتشار آمار تولیدات صنعتی چین در کنار نرخ بیکاری این کشور در بامداد دوشنبه برای بازگشایی هفتگی نفت اهمیت فراوانی دارد. برگزاری کمیته‌های مشترک اوپک(کمیته‌های نظارتی و فنی) در پایان هفته پیش رو هم زیر ذره‌بین اهالی بازار نفت خواهد بود.

15-05