شاخص کل بورس، نرخ دلار و سکه یکشنبه ۲/ ۰ درصد تغییر کردند
روز کمنوسان بازارهای داخلی
بازار سهام
صعود بیوقفه بازار سهام
شاخص کل بورس تهران دیروز حرکتی رفت و برگشتی داشت. نماگر اصلی سهام یک بار با بازگشایی بازار در ارتفاع 410 هزار واحد قرار گرفت؛ اما در میانه معاملات تا سطح 407 هزار واحد عقبنشینی کرد. نهایتا افزایش خریدها بازگشت شاخص کل به کانال 410 هزار واحد را در پایان معاملات رقم زد. در پایان معاملات دیروز در 79 نماد بورسی با صف خرید مجموعا 353 میلیارد تومانی مواجه شدند. از سوی دیگر 15 میلیارد تومان نقدینگی مجال خروج از هشت شرکت را نیافت. به نظر میرسد ورود پولهای جدید اجازه اصلاح و عقبنشینی قابل توجه را به شاخص کل نمیدهد. ارزش معاملات خرد 3413 میلیارد تومانی دیروز هم گواهی بر تداوم جریان بالای نقدینگی است. موج تجدید ارزیابی بنگاهها و گزارشهای عملکرد ماهانه بهعنوان بهانه رونق این روزهای بازار سهام مطرح میشود.
بازار ارز
دلار در جستوجوی آرامش
روز گذشته نرخ دلار در بازار تهران کمنوسان بود و ساعت 16 با افت 30 تومانی به 13 هزار و 420 تومان رسید. نرخ ارز هفته گذشته را با صعودهای متوالی پشت سر گذاشته بود، اما طی سه جلسه معاملاتی اخیر با افت مجموعا یک درصدی همراه شده است. التهابات در بازار ارز بهطور مشخص فروکش کرده است و برخی فعالان بازار ارز عقیده دارند نوسانگیران بیش از هر زمان دیگر اقدامات بازارساز را جدی تلقی میکنند. رئیس کل بانک مرکزی هم این روزها در اظهارات خود بر کنترل تورم بر مبنای اجرای عملیات بازار باز تاکید ویژهای دارد. بازارساز معتقد است این عملیات، تحولی در نظام سیاستگذاری پولی کشور ایجاد خواهد کرد؛ با وجود این، گروهی از کارشناسان، شرایط فعلی اقتصاد کشور را برای اجرای چنین طرحی مناسب نمیدانند.
بازار سکه
سکه در تعقیب افت دلار
هر سکه طرح جدید ساعت 16 یکشنبه به قیمت 4 میلیون و 840 هزار تومان معامله شد. به این ترتیب سکهبازان دیروز شاهد افت 10 هزار تومانی (2/ 0 درصدی) قیمت سکه در دومین افت متوالی آن بودند. نرخ دلار در بازار تهران هم دیروز 2/ 0 درصد کاهش یافت و در کنار تعطیلی بازار جهانی طلا، عامل اصلی نزول سکه شناخته شد. طلای جهانی این هفته اولین هفته نزولی خود را پس از یک ماه و نیم تجربه کرد. با وجود این، اغلب کارشناسان بازار جهانی هفته آتی را برای اونس طلا مثبت ارزیابی میکنند. به عقیده برخی تحلیلگران اصلاح بازار سکه پس از 5 هفته صعود پرقدرت متوالی طبیعی به نظر میرسد؛ مخصوصا به این دلیل که پیشتر سکه نسبت به دلار رشد بیشتری را بهدلیل محدودیتهای خرید ارز تجربه کرد.
بازار طلای جهانی
اونس پس از 6 هفته افت کرد
اونس جهانی طلا طی یک هفته اخیر 3/ 0 درصد عقبنشینی کرد و در آخرین معاملات بازار جهانی 1557 دلار قیمت خورد. به این ترتیب فلز زرد اولین هفته منفی خود را در یک ماه و نیم گذشته تجربه کرد. البته جمعه آمارهای منتشر شده از اقتصاد چین منفی ارزیابی شده و موجب صعود طلای جهانی شد. بعد از فروکش نگرانیهای ژئوپلیتیک در خاورمیانه و همچنین امضای توافق تجاری آمریکا و چین، اکنون بازار طلای جهانی تصمیمات بانکهای مرکزی اروپا، کانادا و ژاپن درباره نرخ بهره را پیش روی خود دارد. از سوی دیگر سهشنبه بررسی پرونده استیضاح ریاست جمهوری ایالاتمتحده در سنا آغاز میشود. در آخرین نظرسنجی کیتکو هم از 13 کارشناس بازار طلای جهانی، 10 نفر روند هفته آتی فلز زرد را مثبت و سه نفر منفی پیشبینی کردند.
بازار اوراق مسکن
نوسان کم «تسه»ها
دیروز قیمت هر ورق تسهیلات مسکن دی 97 تقریبا بدون تغییر بود و در نرخ 44 هزار و 616 تومان معامله شد. امتیازهای وام مسکن دیروز کمنوسان بودند؛ بهطوری که قیمت هیچ کدام بیش از 2 درصد تغییر نکرد. قیمت متوسط این اوراق هم یکشنبه با رشد 1/ 0 درصدی به 44 هزار و 974 تومان رسید. روز گذشته بیشترین و کمترین قیمت به ترتیب مربوط به «تسه9809» و «تسه9705» در کانالهای 47 و 43 هزار تومان بود. اگرچه پس از افزایش سقف وام مسکن از محل اوراق، معاملات «تسه»ها با رونق نسبی همراه شده است، اما به نظر میرسد بالا بودن میزان اقساط این وام به خصوص برای ساکنان شهرستانها یکی از موانع استفاده از قانون جدید بازار مسکن است. به عقیده برخی این وام پوشش قابلقبولی برای متقاضیان مسکن پایتخت هم ایجاد نمیکند.
بازار نفت
افت هفتگی طلای سیاه تداوم یافت
نفت خام آمریکا دومین هفته متوالی نزولی را پشت سر گذاشت. به این ترتیب قیمت نفت وست تگزاس آمریکا ضمن افت 5/ 0درصدی طی هفته گذشته، به 8/ 58 دلار بر بشکه رسید. طلای سیاه که فروکش کردن تنشها در خاورمیانه افت شدیدی را تجربه کرده بود، هفته گذشته عموما بر مبنای آمارهای اقتصادی نوسان کرد. از یکسو این هفته پکن و واشنگتن بالاخره توافق تجاری خود را امضا کردند. از سوی دیگر آمارها نشان دادند رشد اقتصادی چین طی سال گذشته به کمترین میزان در سه دهه اخیر رسید و همچنین دادههای بخش مسکن و اشتغال آمریکا ضعیفتر از انتظار فعالان بازار جهانی ظاهر شدند. آژانس بینالمللی انرژی هم پنجشنبه چشمانداز خود برای سال 2020 را به دلیل فزونی عرضه نسبت به تقاضا، منفی عنوان کرد.