شاخص سهام از اوج برگشت؛ سکه با فشار دلار کاهشی شد
آهنگ نزولی بازارهای داخلی
بازار سهام
فشار موقت فروش در بورس تهران
شاخص کل بورس تهران دیروز پس از نوسانی رفت و برگشتی سرانجام ۳/ ۰ درصد از اوج خود عقب نشست. هیجانی که روز شنبه منجر به رشد همهجانبه قیمت سهام و ثبت رکوردی جدید برای شاخص شده بود، طی روز گذشته در جهت معکوس عمل کرد و قیمتها را تحت فشار گذاشت. این فشار متناسب با درجه و حجم شناوری سهمها در بازار خودنمایی کرد. اما از نیمه دوم معاملات با خروج معاملهگران هیجانزده و همچنین بهبود نسبی تقاضا، بازار تعادل خود را باز یافت و شاخص سهام از کف روزانه فاصلهای نسبتا معنادار گرفت. روند کنونی شاخصهای سهام نشان میدهد که سودآوری آخرین ملاک عمل در بازار است و تمرکز بورسبازان همچنان معطوف به متغیرهای تورممحوری چون بهروزرسانی ارزش داراییها و انتظار برای جهش سودآوری در آینه تعدیل مثبت نرخهای فروش در صنایع کوچک و متوسط بورسی است.
بازار ارز
مقاومتهای شکننده دلار
شاخص بازار ارز در ادامه روند نزولی خود طی روز گذشته هم عقبنشینی کرد. نرخ هر دلار آمریکا که از پنجشنبه هفته قبل در مسیر نزولی افتاده بود، در سومین افت متوالی خود در روز گذشته 140تومان (معادل 2 /1 درصد) از ارزش خود را از دست داد و به سطح 11 هزار و 420 تومان تنزل کرد. دلار از سوم مرداد چنین افتی را تجربه نکرده بود. پیوستن تدریجی دارندگان ارز به بازار برای جلوگیری از کاهش بیشتر ارزش داراییهای خود در شرایطی که بازارساز میل فزایندهای به یکسانسازی نرخهای ارز از طریق راهاندازی بازار متشکل ارزی از خود نشان داده را میتوان از عوامل درونی افتهای آرام دلار برشمرد. در این میان، پخش شایعاتی در خصوص سیگنالهای مساعد مکرون به ایران هم از عواملی بود که به باور فعالان ارزی نقش مضاعفی در کاهش ارزش دلار ایفا کرد.
بازار سکه
شکست اونس از دلار در عرصه سکهبازی
جهش قیمت جهانی طلا که روز شنبه منجر به حمایت از سکه شده بود، طی روز گذشته مغلوب سومین افت متوالی دلار شد و نتوانست جلوی کاهش ارزش داخلی سکه را بگیرد. بهای هر سکه طرح جدید در معاملات دیروز 12 هزار تومان کاهش یافت و به کمترین سطح از دوازدهم مردادماه رسید. خرید و فروش سکه در سطح ۴ میلیون و ۱۴۳ هزار تومانی طی روز گذشته در شرایطی رقم خورد که دلار سنگینترین افت خود را در یک ماه اخیر تجربه کرد. اگرچه سکه در روز گذشته زیر فشار دلار تن به افت داد اما مقیاس افتها در این بازار نشان میدهد که سکهبازان همچنان به روند صعودی اونس طلا در هفته پیشرو خوشبین هستند. تقویت ۱۷ درصدی اونس از ابتدای سال سبب شده تا سکه هم در قیاس با دلار ۲ واحد درصد کمتر افت کند.
بازار طلای جهانی
پناهجویی سرمایهها در سنگر اونس
اونس طلا که تا پنجشنبه گذشته نوسانات محدودی را حول مرز 1500 دلار رقم میزد، در آخرین روز هفته جهشی 30 دلاری را تجربه کرد و ضمن رشد تقریبا یک درصدی در مقیاس هفتگی، به سطح 1527 دلار رسید. سیگنالهای فدرال رزرو در خصوص عدم کاهش بیشتر نرخ بهره در سپتامبر تا روز جمعه طلا را تحت فشار خود داشت. دو عضو کمیته بازار باز و سپس رئیس فدرال رزرو اعلام کردند که آمارهای اقتصادی در محدوده هدف قرار دارد و ضرورتی برای انبساط پولی بیشتر با نرخ تورم و بیکاری فعلی وجود ندارد. اما عصر جمعه چین با اعلام تعرفههای جدید فشار فدرال رزرو بر اونس را خنثی و جهشی ۲ درصدی را برای طلا رقم زد. نظرسنجی سایت کیتکو هم با نظر به تشدید تعرفهها از رویکرد مثبت فعالان خرد و کلان بازار طلا برای هفته پیشرو خبر داد.
بازار اوراق مسکن
«تسه»ها در میانه کانال 42 هزار
اوراق وام مسکن معاملات روز گذشته را عموما با دامنه منفی قیمت پشت سر گذاشتند. ارزش بیش از 70 درصد از اوراق وام در دادوستدهای روز یکشنبه کاهش یافت. البته شدت این افت با تغییر ناگهانی در روند قیمتها طی آخرین معاملات بیشتر بود. به طوری که قیمت حدود نیمی از امتیازهای وام در پایان دادوستدهای دیروز ضمن افت 5 درصدی در کف مجاز روزانه قرار گرفت. با عقبگردی که روز گذشته در بازار «تسه»ها رقم خورد، متوسط قیمت 24 امتیاز وام به سطح 42 هزار تومان تنزل کرد. «تسه»ها در چند روز اخیر عموما در همین محدوده معامله شدهاند. با توجه به آمار موجود که خبر از سیطره رکود در بازار مسکن میدهد، نمیتوان دورنمای روشنی برای رشد منطقهای «تسه»ها تصور کرد. از طرفی، پیشینه قیمتها نشان میدهد که تنزل به سطح پایینتر هم چندان دور از انتظار نیست.
بازار نفت
سقوط نفت به کف دو هفته
بهای نفت خام آمریکا در هفته گذشته مسیر پرتلاطمی را تجربه کرد و سرانجام به افت ۸/ ۱ درصدی تن داد و به کمترین سطح طی دو هفته اخیر یعنی ۹/ ۵۳ دلار رسید. دو اتفاق مهم در هفته گذشته بر قیمت نفت فشار آورد. از یک طرف، سیگنالهای دریافتی از مقامات پولی آمریکا به مذاق بازار خوش نیامد و از طرف دیگر، اقدام متقابل چینیها با بستن تعرفه وارداتی بر ۷۵ میلیارد دلار از کالاهای آمریکا-نظیر نفت- بر شدت نگرانیها افزود. نفت اوایل هفته گذشته با خوشبینی به کاهش بیشتر نرخ بهره در سپتامبر حمایت شده بود اما نشست اعضای فدرال رزرو در اواخر هفته این انتظارات را برآورده نکرد. ضمن اینکه چین با اقدام تلافیجویانه منجر به سقوط قیمتها شد. حال، واکنش تند و تهاجمی ترامپ به وضع تعرفههای چین مهمترین نیروی موثر در بازگشایی هفتگی بازارهاست.
ارسال نظر