بازار سهام

فشار هلدینگ‌های پتروشیمی بر شاخص

دیروز شاخص کل بورس با افت ۱۲۰ واحدی (۱۳/ ۰ درصدی) مواجه شد. در شرایط کم‌نوسانی قیمت جهانی کالاها (روی ۳۰۰۰ دلار و مس ۶۸۰۰ دلار)، بازگشایی «فاسمین» پس از مجمع سالانه با تخصیص سود ۵۰ درصدی و «فباهنر» با تخصیص سود ۹۰ درصدی نمادهای فلزات اساسی در فضای مثبت معامله‌ شدند. همچنین شاهد صف خرید «فسرب» با رشد نرخ فروش روی و پس از مجمع این شرکت بودیم. اما هلدینگ‌های پتروشیمی «فارس» و «پارسان» از نمادهای تاثیرگذار بر افت شاخص بودند. همچنان تردیدها نسبت به نرخ دلار در فروش صادراتی پتروشیمی‌ها عامل تردید در این نمادها است. پس از افت ۵/ ۶ درصدی «خساپا» در روز دوشنبه، روز گذشته تداوم فضای منفی در خودرویی‌ها با رشد قابل توجه بهای تمام‌شده و هزینه‌های مالی رقم خورد. همچنان چشم‌انداز رشد سود اسمی و ورود نقدینگی به بازار سهام می‌تواند شاخص را به مسیر صعودی بازگرداند.

31-01

 

بازار ارز

رشد دلار در بازار غیررسمی

دیروز هر دلار آمریکا با رشد یک تومانی به نرخ 5/ 4213 تومان معامله شد. پس از 5 هفته ثبات دلار رسمی، از 31 اردیبهشت رشد کند و تدریجی آن رقم خورد. نرخ غیررسمی دلار در روزهای پایانی اردیبهشت در سطح 6100 تومانی نوسان داشت. حمایت سطح 6100 تومانی از دلار و مقاومت سقف 6300 تومانی در ادامه با شناسایی ارزش ذاتی، نوسان دلار در کانال 6200 تومانی را در 6 روز معاملاتی رقم زد. اما در میانه معاملات روز دوشنبه با رشد نرخ حواله‌ای درهم تا 1700 تومان و حرکت صعودی نرخ دلار در بازار مرزی مقاومت سقف 6300 تومانی دلار در بازار غیررسمی شکسته شد. روز سه‌شنبه نیز با تداوم روند صعودی، نرخ دلار بالاتر از 6400 تومان قرار گرفت. چشم‌انداز افزایش تقاضا با نزدیک شدن به تعطیلات هفته آینده و تداوم نگرانی‌ها نسبت به برجام عوامل حمایت از دلار هستند.

31-02

 

بازار سکه

جهش سکه به سقف تاریخی

دیروز هر سکه طرح جدید با جهش 70 هزار تومانی به قیمت 2 میلیون و 130 هزار تومانی (سقف تاریخی) رسید. در شرایط کم‌نوسانی طلای جهانی، صعود دلار در بازار غیررسمی و سیگنال بازار آتی عامل حمایت از قیمت سکه شد. در بازار طلای جهانی با وجود حرکت شاخص دلار نزدیک سقف ۵/ ۶ ماهه، اما ریسک‌های ژئوپلیتیک ناشی از احتمال تضعیف اتحادیه اروپا با تحولات سیاسی اخیر ایتالیا، طلا را بالاتر از ۱۳۰۰ دلار قرار داد. در بازار غیررسمی ارز، شکسته شدن سقف ۶۳۰۰ تومانی روز سه‌شنبه و صعود به کانال ۶۴۰۰ تومانی روز سه‌شنبه مقاومت سقف ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی قیمت سکه را شکست. به این ترتیب سکه در ۵ روز اخیر رشد ۱۲۵ هزار تومانی را ثبت کرد. با وجود احتمال افت سکه با شناسایی سود، اما حمایت کف ۲ میلیون تومانی از سکه مورد انتظار است.

31-03

 

بازار طلای جهانی

کف شکننده 1300 دلاری طلا

دیروز ساعت 16 هر اونس طلای جهانی به قیمت 1302 دلار معامله شد. با وجود بسته شدن قیمت طلا روز دوشنبه در سطح 1297 دلاری، افزایش حجم معاملات روز سه‌شنبه (با بازگشایی بازارهای انگلیس و آمریکا) و تداوم ریسک‌های ژئوپلیتیک طلا را بالاتر از ۱۳۰۰ دلار رساند. با این وجود، حرکت شاخص دلار در سقف ۵/ ۶ ماهه و آماده‌سازی برای دیدار رهبر کره شمالی و ترامپ، کم‌نوسانی طلا نزدیک کف ۱۳۰۰ دلاری را رقم زد. تشدید نگرانی‌ها نسبت به دولت موتلفه پوپولیست این کشور و نگرانی‌ها از تکرار مجدد تجربه یونان در سال‌های اخیر و احتمال تضعیف اتحادیه اروپا با افت یورو شاخص دلار را به سقف نزدیک کرد. احتمال افزایش نرخ بهره در نشست ژوئن در بازار پیشخور شده است. همچنان نرخ تورم و آمار اشتغال این کشور تصویر روشن‌تری از روند افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو ارائه می‌دهد.

31-04

 

بازار اوراق مسکن

کم‌تحرکی «تسه»ها در بازار پرنوسان مسکن

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند95 (تسه9512) تقریبا بدون تغییر به قیمت 64 هزار و 956 تومان معامله شدند. از ابتدای خرداد میانگین «تسه»ها در سطح 64 هزار و 500 تومان و نرخ سود واقعی وام در سطح 6/ 21 درصد قرار گرفت. با وجود افت 2 درصدی میانگین قیمت مسکن در فروردین، پس از جهش حدود ۱۵ درصدی در ۳ ماه زمستان، آمارهای بانک مرکزی رشد ۲/ ۸ درصدی میانگین قیمت مسکن تهران در اردیبهشت، بیشترین رشد ماهانه در ۶ سال اخیر را نشان می‌دهد. جهش قیمت مصالح در سال گذشته از جمله فلزات اساسی، افزایش نرخ دستمزد و رشد تقاضای سرمایه‌گذاری همراه با رشد نقدینگی از سه‌ماهه چهارم سال ۹۶ را می‌توان از عوامل تشدید نوسانات صعودی قیمت مسکن دانست. اما با توجه به پایین بودن قدرت خرید متقاضیان مصرفی مسکن، رشد آرام «تسه»ها با نزدیک شدن به تابستان محتمل است.

31-05

 

بازار نفت

استراحت نفت پس از سقوط

دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۹/ ۶۶ دلار معامله شد. پس از افت ۸/ ۴ درصدی قیمت نفت در هفته اخیر و افت ۴/ ۱ درصدی روز دوشنبه، دیروز شاهد روند کم‌نوسان قیمت نفت بودیم. همچنان چشم‌انداز افزایش عرضه از سوی اوپک پس از ۱۷ ماه پایبندی به توافق (تا ۱۵۲ درصد در آوریل) فشار را بر نفت حفظ کرده است. پیش‌تر اوپک اعلام کرد موجودی ذخایر نفت در آوریل به میانگین ۵ ساله و بازار نفت به تعادل بازگشت. گلدمن‌ساکس اقدام اوپک به افزایش تولیدات را سیگنالی برای کمبود عرضه بازار اعلام و پیش‌بینی کرد کمبود عرضه تا سه‌ماهه سوم ۲۰۱۸ تداوم خواهد یافت. اما همچنان نوسان شاخص دلار در سقف ۵ماهه و سطوح بالای قیمت نفت می‌تواند فشار بر تقاضا را به دنبال داشته باشد. افزایش ۲۷ درصدی تولیدات آمریکا نیز عامل دیگر فشار بر نفت است.

31-06