شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|

  • نبض دوم از اجاره‌بها

    دنیای اقتصاد: مستاجرتمدیدی‌ها در مقایسه با مستاجراولی‌ها در تابستان امسال، فشار کمتری از ناحیه رشد هزینه اجاره‌ متحمل شده‌اند. نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از بازار اجاره مسکن تهران حاکی است، تمدید اجاره‌نامه‌های۱۴۰۲ با نرخ رشد متوسط ۳۵درصدی اجاره‌بها صورت گرفته است. پیش‌تر، تورم اجاره مسکن کل شهر تهران – نبض اول- اعلام شده بود.
  • تصمیمات سال‌های اخیر در مورد تهران قابل دفاع نیست

    دنیای‌اقتصاد: وزیر راه و شهرسازی در نشست شنبه‌‌شب خود با گروهی از کارشناسان مسکن و شهرسازی، عملکرد سال‌های اخیر شهرداری تهران در حوزه «اداره شهر» را به شکل غیرمستقیم مورد نقد قرار داد. فرزانه صادق در این نشست اعلام کرد، «آنچه در چند سال اخیر در سیاستگذاری شهر تهران رخ داده است قابل دفاع نیست. موقعیت ویژه و چالش‌‌های شهر تهران ایجاب می‌کند که تصمیم‌‌سازی‌‌ها و تصمیم‌گیری‌‌ها در آن، در سطح کلان‌‌تری همچون هیات محترم وزیران انجام شود. ابر‌مشکلات پایتخت؛ صرفا در شهرداری تهران و کمیسیون‌‌های آن قابل حل نیست و نیازمند تصمیم‌‌های هیات وزیران و البته اجرای آنهاست.» به گزارش گروه شبکه‌‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، نقد غیرمستقیم وزیر راه و شهرسازی به تصمیمات و عملکرد شهرداری تهران به ماجرای «مصوبات کمیسیون ماده ۵» مربوط می‌شود.
  • ثبات مسکن به کلان‌شهرها رسید؟

    دنیای‌اقتصاد-گروه مسکن و شهری: ثبات نسبی قیمت مسکن در تهران بر اساس علائم اولیه به دیگر کلان‌شهرها نیز سرایت کرده است.تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از نبض قیمت پیشنهادی در فایل‌‌‌های فروش آپارتمان در بازار مسکن تبریز نشان می‌دهد، متوسط «قیمت پیشنهادی» فایل‌‌‌های موجود نسبت به همین سطح قیمت یعنی «قیمت فروشنده» در ابتدای امسال، حدود ۳‌درصد افزایش نشان می‌دهد.این سرعت رشد ۳درصدی طی ۵ ماه با معیار تغییر قیمت پیشنهادی بیانگر کندشدن جریان افزایش قیمت مسکن می‌تواند باشد.طی سال‌های گذشته، سرعت رشد قیمت مسکن به قدری شدید بود که در برخی ماه‌‌‌های سال، سطح قیمت ۳‌درصد افزایش پیدا می‌کند.
  • شرکای ترافیک شب‌های تهران

    دنیای اقتصاد: طی دو هفته اخیر، ترافیک‌‌‌های شبانه تهران به شکل چشمگیری تشدید شده که این افزایش ترافیک باعث شد مدت زمان انتظار شهروندان در ترافیک از محل کار تا منزل ۱.۵ برابر یا به‌‌‌عبارتی ۳۰ تا ۵۰درصد نسبت به ماه‌‌‌های قبل افزایش یابد. البته این تشدید ترافیک تنها محدود به شب نبوده بلکه در ساعت اوج صبحگاهی نیز، تشدید ترافیک کاملا محسوس بوده و تهران را با حجم بسیار بالایی از ازدحام خودرو در ساعات پرترافیک به‌‌‌ویژه هنگام شب مواجه کرده است.
  • شنبه آلوده تکرار شد

    دنیای‌اقتصاد: وزش باد و خشکی همزمان هوا، شنبه آلوده تهران را رقم زد؛ این چندمین شنبه متوالی است که تهرانی‌‌‌ها هوای ناسالم را تنفس می‌کنند. در حالی هوای تهران برای پایتخت‌‌‌نشینان در وضعیت ناسالم قرار گرفت که انتظار می‌‌‌رفت با توجه به تعطیلی دو روز پایانی هفته، افزایش حجم سفرها و کاهش تردد شهری، هوای تهران با هوای سالم به استقبال پاییز برود. شرکت کنترل کیفیت هوای تهران شاخص ۲۴ ساعت هوای تهران منتهی به ساعت ۱۱ روز شنبه بیست‌‌‌وچهارم شهریور را برابر ۱۳۶ اعلام کرد؛ در این روز میزان ذرات معلق با اندازه کمتر از ۲.۵ میکرون به ۱۳۶ واحد و میزان ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون به ۱۳۱ واحد رسید. به این ترتیب هوای تهران وارد محدوده نارنجی (ناسالم برای گروه‌‌‌های حساس) شد. از ابتدای امسال تا روز ۲۴ شهریور ماه، تهرانی‌‌‌ها ۵ روز هوای پاک، ۱۱۶ روز هوای قابل قبول، ۵۶ روز هوای ناسالم برای گروه‌‌‌های حساس و ۲ روز هوای ناسالم داشته‌‌‌اند.
  • هفت‌خوان رونق مسکن

    دنیای اقتصاد: گرانی و رکود دو روی سکه بازار مسکن شهر تهران است؛ در حالی که جهش قیمت‌ها طی سال‌های اخیر باعث شده تا فضایی در بازار مسکن شهر تهران پدید آید که بخش قابل‌توجهی از مردم قدرت خرید خانه در این کلان‌شهر را از دست دهند؛ رشد محسوس هزینه‌‌های ساخت، مانع از آن می‌شود که به‌رغم نبود مشتری در بازار، سازندگان امکان کاهش قیمت‌های پیشنهادی را داشته باشند. به این ترتیب کلاف بازار ساخت و فروش مسکن در شهر تهران هر روز پیچیده‌‌تر می‌شود، به‌‌نحوی که ارائه نسخه‌‌‌‌ای قابل استناد برای برون‌‌رفت از این وضعیت نیز، دشوارتر می‌شود. شهرام آلبا دبیر گروه معماری انجمن مهندسان مشاور معمار و شهرساز در گفت‌‌وگویی با مجله «تجارت فردا» مشخصه‌‌های خاص رکود بخش مسکن کشور در سال‌جاری را بررسی کرد و با بیان ۷ گام، چگونگی خروج از این وضعیت را ترسیم کرد. مشروح کامل این گفت‌‌وگو در شماره جدید مجله تجارت به تاریخ شنبه ۲۴ شهریور چاپ شده است.
  • تدارک سامانه جدید اجاره‌‌‌بها

    دنیای اقتصاد: سومین سامانه برخط ثبت اجاره‌‌‌بها در کشور به زودی آغاز به کار می‌‌‌کند؛ این در حالی است که در شرایط کنونی ۲سامانه دیگر نیز در این خصوص وجود دارد، استمرار راه‌‌‌اندازی سامانه‌‌‌های جدید و موازی باعث سردرگمی موجر و مستاجران می‌‌‌شود.
  • تامین ۵۰‌هزار هکتار زمین در محدوده شهرهای کشور

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جدید راه و شهرسازی این وزارتخانه را متعهد به تامین اراضی و واگذاری زمین به مردم در پروژه‌‌‌های تعریف‌شده مسکن ملی می‌‌‌داند. ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر عملیات آماده‌‌‌سازی حدود ۲۹‌هزار هکتار زمین در کشور در حال اجراست. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در نشست هیات‌مدیره سازمان ملی زمین و مسکن در استان خوزستان گفت: بر اساس سیاست‌‌‌های وزارت راه و شهرسازی تاکنون ۵۰‌هزار هکتار زمین در محدوده شهرهای کشور تامین شده است. مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با تاکید بر اینکه اولویت اصلی این سازمان در سال‌جاری اجرای پروژه‌‌‌های آماده‌‌‌سازی در کشور است، تصریح کرد: طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی متعهد به اجرای عملیات آماده‌‌‌سازی اراضی و سپس واگذاری آنها به مردم هستیم.
  • مسکن‌ملی متوقف شد؟

    دنیای اقتصاد: دستگاه پایش «مسکن‌سازی دولتی» از توقف ‌کار حکایت دارد. کارنامه پرداخت وام ساخت به مسکن‌ملی به‌عنوان تنها تابلوی رسمی در دسترس برای رصد روند احداث خانه‌های دولتی‌ساز نشان می‌دهد، تیر ماه امسال تنها ۱۰۰میلیارد تومان به سازنده‌های حدود ۴۰۰هزار واحد مسکونی پرداخت شد؛ هر خانه، ۲۵۰ هزار تومان. این در حالی است که طی دو سال گذشته، ماهانه متوسط بالای ۲۴۰۰میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌ها پرداخت شده بود. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از پشت‌صحنه برخورد خانه‌سازی دولتی به در بسته بانک‌ها مشخص می‌کند، «ته‌نشینی» منابع و تطویل تغییرات در دولت، عامل این تعلیق است.
  • واکنش دیرهنگام به ترافیک تهران

    دنیای‌اقتصاد: شدت گرفتن ترافیک شهر تهران طی ماه‌‌های اخیر باعث افزایش نارضایتی ساکنان این کلان‌شهر شده است؛ اگرچه سال‌هاست پایتخت‌‌نشینان با چالش ترافیک شهری مواجه هستند، اما مشاهدات شهروندان از شدت گرفتن و حاد شدن مساله ترافیک طی ماه‌‌های اخیر حکایت دارد. در چنین شرایطی اعضای شورای شهر تهران نسبت به مساله افزایش ترافیک در شهر تهران واکنش نشان‌‌ داده‌اند.
  • وزن املاک در پرونده‌‌‌‌های قضایی

    دنیای اقتصاد: در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران عنوان شد که ۴۵‌درصد از پرونده‌‌‌‌های قضایی به دلیل نبود اسناد رسمی ایجاد می‌شود که در برخی موارد حتی به قتل می‌‌‌‌انجامد. اکوایران در گزارشی از جلسه شورای شهر صبح روز سه‌‌‌‌شنبه بیستم شهریور ماه این گزاره را به نقل از رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه‌‌‌‌ قضائیه عنوان کرد.
  • راز چرخش تورم اجاره

    دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی: تورم اجاره‌‌‌بهای شهر تهران برای دومین ماه از امسال در کانال ۴۰ درصدی اعلام شد؛ اما از شدت آن نسبت به ماه قبل کاسته شد. اگرچه همچنان بازار اجاره‌‌‌بها با تب بالای ۴۰ درجه مواجه است، اما کاهش این تشنج می‌‌‌تواند خبری خوش برای مستاجران باشد. در شرایطی که دولت سیزدهم سعی کرد تا تورم اجاره‌‌‌بها را با وضع سقف ۲۵ درصدی قیمت کنترل کند؛ اما فروکش تورم عمومی و کاهش قیمت مسکن در کشور توانست ترمز تورم اجاره‌‌‌بها در کشور را بکشد.
  • ابرشهر مخوف

    آرمین شفقت/کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی و معماری
    سخنان اخیر جناب آقای دکتر پزشکیان در بازدید از فعالیت‌های زیربنایی و زیرساختی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، پیرامون ضرورت امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری و پایتخت ایران به نواحی ساحلی جنوب کشور، بهانه‌ای شد تا در این مجال کوتاه، مروری بر قصه پر غصه تهران بزرگ بکنیم.
  • انتظارات مرزی فعالان صنعت ساختمان

    دنیای‌اقتصاد: اتاق تعاون ایران پنجاه‌‌‌ و نهمین گزارش طرح شامخ مدیران خرید بخش ساختمان مربوط به مرداد ۱۴۰۳ را منتشر کرد؛ شامخ کل ساختمان تعدیل‌نشده فصلی برای مرداد ماه برابر ۴۸.۴ واحد اعلام شد. سطح ۵۰ واحد، معیار سنجش رکود و رونق برای این شاخص است؛ بنابراین همچنان بخش ساختمان در وضعیت رکود قرار دارد؛ اما میزان این شاخص نسبت به تیر ماه بهبود پیدا کرده است. بنابراین انتشار داده شامخ صنعت ساختمان برای مرداد ماه اگرچه موید استمرار رکود در بخش ساختمان‌‌‌سازی بود؛ اما کاهش این رکود، گمانه‌‌‌زنی‌‌‌هایی را نسبت به بهبود وضعیت در میان‌مدت و بلندمدت ایجاد کرد. «دنیای‌اقتصاد» در روزهای آینده در گزارشی کامل به بررسی داده شامخ ساختمان‌‌‌سازی کشور برای مرداد ماه، دلایل کاهش رکود در این صنعت و سناریوهای پیش‌‌‌رو برای آن در ماه‌‌‌های پیش‌‌‌رو می‌‌‌پردازد.
  • بیراهه انتقال پایتخت

    دنیای اقتصاد: نظریه «انتقال پایتخت» برای دست‌کم هشتمین‌بار طی ۱۱۰سال گذشته مطرح شد و این‌بار آنچه تحت عنوان «تنها راه‌حل مشکلات تهران» توسط رئیس‌جمهور بیان شده، با ۶پرسش روبه‌رو است. فرجام قانون تعلیق‌شده سال۹۴ که براساس همان صورت‌مساله‌‌ امروز تهران به تصویب رسید، اولین سوال مقابل گزینه مطرح‌شده توسط مسعود پزشکیان است. براساس قانون «امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران» قرار بود یک شورای مطالعاتی، از بین دو گزینه «تمرکززدایی خدمات، امکانات رفاهی و شغلی از پایتخت» یا «انتقال پایتخت»، یکی را به‌عنوان راه اصلی نجات تهران از ابرمشکلات ترافیک، آلودگی ‌هوا، تراکم‌جمعیت و هزینه مسکن برگزیند. مطالعات شورای مذکور تا سال۹۹ به تهیه یک کتابچه ۵۳صفحه‌ای منجر شد که جواب، «نه» به انتقال پایتخت بود؛ اما صدور رای نهایی شورا به‌دلیل تعلیق جلسات ناشی از شیوع کرونا، تا امروز معطل مانده است. دو پرسش مهم‌تر اما، «تصویر تهران پس‌از انتقال پایتخت» و «وضعیت پایتخت جدید» است. فاکتورهای هزینه و زمان انتقال و همچنین شهر در قد و قواره پذیرش پایتخت، پرسش دیگر است. در این بررسی، ضمن معرفی «راه تصفیه تهران از ابرمشکلات» در مقابل «بیراهه انتقال پایتخت»، پیام معنادار تجربه ۲۴کشور در انتقال پایتخت و نقاط عطف در تاریخ ۲۳۵ساله پایتختی تهران تشریح شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر