نقش پلهای سوارهرو در تابآوری پایتخت
به گزارش پایگاه خبری شهر، نشست علمی - تخصصی «بررسی چالشهای موجود در پایش سلامت پلها با تاکید بر افزایش تابآوری شهر تهران» با محوریت گروه مطالعات زیرساخت و عمران شهری با حضور محمدصادق خیرخواه، مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی، امیرکیوان قربانیتنها، عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران و جمعی از مدیران فنی و کارشناسان پژوهشی مرتبط با این موضوع برگزار شد.
حسین شورورزی، مدیرگروه مطالعات زیرساخت و عمران شهری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با بیان اینکه نظم نوین جهانی در راستای رشد و توسعه جمعیت، پیچیدگیهای مدیریت شهری و ظهور و پدیدار شدن تکنولوژی و فناوریهای نوین رویکرد متفاوتی یافته است، گفت: باید علم را به فناوری، فناوری را به صنعت و صنعت را به توسعه کلانشهر تهران متصل کنیم. وی افزود: بهرهمندی از فناوریهای نوین در پایش سلامت سازهها و زیرساختهای شهری از جمله پلها، جایگاهی ویژه در افزایش عمر مفید سازهها، کاهش هزینههای نگهداشت در طول دوره بهرهبرداری، افزایش ایمنی و جلوگیری از خسارتهای مالی و جانی ایفا میکند.
محمد صادق خیرخواه، مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی نیز با حضور در این نشست تاکید کرد: حوزه تعمیر، نگهداری و پایش سلامت سازهها امری حائز اهمیت است و اگر به وضعیت پایش سلامت و نگهداری از سرمایههای زیرساختی توجه نشود، تابآوری کلانشهر تهران و حتی کشور از جهات مختلف تحتتاثیر قرار میگیرد. مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی، تعداد پلهای موجود در شهر تهران را بالغ بر ۷۶۰ دستگاه پل سوارهرو عنوان کرد و گفت: با توجه به تعداد بالای پلها و تنوع آنها به لحاظ سیستمهای سازهای، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداشت پلها و بهسازی لرزهای از مهمترین اهداف مدیران شهری است. وی مهمترین چالشهای پیش رو در مدیریت شهری را در حوزه پایش سلامت سازه تشریح و تاکید کرد که لازم است متخصصان حوزه پایش سلامت پلها در این حوزه، مجموعه شهرداری تهران را یاری دهند.