عباسی اصل تاکید کرد: بخش عمده‌ای از منابع مالی تکمیل واحدهای باقی‌مانده مسکن مهر از صندوق ملی مسکن تامین خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه ۹۵‌درصد واحدهای مسکونی مهر از ابتدای اجرای طرح تاکنون تکمیل و تحویل شده است، گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی این است تا از تمامی امکانات و ظرفیت‌‌‌ها برای تکمیل واحدهای مسکونی مهر استفاده کند.

معاون مسکن و ساختمان در ادامه از تلاش برای به صفر رساندن سهم آورده متقاضی برای کم‌‌‌درآمدها در طرح نهضت ملی مسکن (ساخت یک میلیون مسکن در سال) خبر داد و گفت: بر اساس تصمیم شورای عالی مسکن برای کمک به دهک‌‌‌های پایین درآمدی برای دهک ۱ تا ۲ علاوه بر تسهیلات نهضت ملی مسکن تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۱۵ ساله و سود بازپرداخت ۲‌درصد و برای دهک ۳ و ۴ نیز تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی مسکن با بازپرداخت ۱۵ ساله و سود ۲‌درصد پیش‌بینی شده است که امکان مناسبی را برای متقاضیان مسکن فراهم خواهد کرد.

عباسی‌‌‌اصل  در ادامه در خصوص اجرای طرح نهصت ملی مسکن گفت: در مجموع یک میلیون و ۲۳۵‌هزار واحد در شهرها، روستاها و بافت‌‌‌های فرسوده اجرایی و عملیاتی شده است که ازاین تعداد ۱۵۰‌هزار واحد به شکل گروهی، ۵۵۰‌هزار واحد توسط انبوه‌‌‌سازان، یک‌‌‌هزار و ۱۵۰ واحد توسط نیروهای مسلح، ۱۰۰‌هزار واحد در بافت‌‌‌های فرسوده، ۱۰۰‌هزار واحد خودمالکی، ۲۲۰‌هزار واحد مسکن روستایی، اجرایی و عملیاتی شده است. دیروز همچنین، عباسی اصل در یک نشست خبری از راه‌‌‌اندازی سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور برای ثبت قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر و اخذ رایگان کد رهگیری خبر داد. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور که توسط موسسه‌‌‌ای دانش‌‌‌بنیان نوشته شده سامانه‌‌‌ای هوشمند است که این امکان را فراهم می‌کند تا موجران و مستاجران قرارداد خود را در سامانه ثبت کنند و کد رهگیری رایگان از این سامانه اخذ کنند.

معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه این سامانه در راستای وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی از جمله ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن تهیه شده است در بیان اهداف راه‌‌‌اندازی سامانه بیان کرد: رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت کلیه معاملات املاک و مستغلات اعم از خرید، فروش، پیش خرید، پیش‌فروش، رهن و اجاره مسکن برای متعاملین در بنگاه‌‌‌های مشاوران املاک توسط بنگاه‌‌‌ها و برای سایر متعاملین خارج از بنگاه‌‌‌های مشاوران املاک توسط خود متعاملین، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و ثبت قرارداد است. همچنین در این سامانه کد رهگیری بدون اخذ هزینه و رایگان صادر می‌شود.

عباسی اصل افزود: در این سامانه امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبت شده برای قرارداد اجاره‌‌‌ای مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش دانگ به یک مستأجر)، به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر (صاحب ملک) و مستأجر می‌توانند قرارداد اجاره‌‌ واحد مسکونی مورد معامله‌‌ خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخه‌‌‌ الکترونیکی آن را دریافت کنند. به گفته وی، در آینده‎‌‌‌ای نزدیک، شهروندان این امکان را خواهند داشت که انواع قراردادهای مربوط به املاک و مستغلات را به صورت مستقل یا از طریق مشاورین املاک، در همین سامانه انجام دهند. معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه قرارداد در این سامانه کاملا هوشمند و قابل استعلام‌‌‌گیری است، یادآور شد: موجران و مستاجران هنگام درج اطلاعات در سامانه باید یک شاهد معرفی کنند که در تمامی صفحات قرارداد اطلاعات موجر و مستاجر و شاهدان درج می‌شود. به گفته عباسی، این سامانه به شکل آزمایشی راه‌اندازی شده است و از اول اردیبهشت تاکنون بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ قرارداد در آن ثبت شده است که روزانه این رقم در حال افزایش است. همچنین در این سامانه امکان پاسخگویی تلفنی نیز وجود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه مشاوران املاک ضامن اخذ اجاره‌‌‌بها هستند، گفت: راه‌‌‌اندازی این سامانه با فعالیت مشاوران املاک هیچ منافاتی ندارد. در واقع راه‌‌‌اندازی این سامانه خدمات ارائه شده توسط مشاوران املاک را به شکل پیشرفته‌‌‌ای ارائه می‌دهد. به گفته وی، احراز هویت افراد در این سامانه به شکل الکترونیکی انجام خواهد شد.