مشکل تامین مالی مسکن ملی

رضا فرهادزاده، مدیرکل دفتر طرح‌ریزی و پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی از چالش طرح‌های مسکن ملی در تامین آورده مالی گفت و تاکید کرد: اگرچه سقف تسهیلات فردی برای وام ساخت نهضت ملی مسکن از ۶۵۰‌میلیون تومان به ۸۵۰‌میلیون تومان افزایش یافته و صندوق ملی زمین و مسکن نیز برای پروژه‌های با پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی، تسهیلات قرض‌الحسنه ۲۰۰‌میلیون تومانی به ازای هر متقاضی ارائه می‌کند، اما پیشبرد طرح و تکمیل واحدها در موعد مقرر نیاز به تامین کافی آورده از سوی متقاضیان دارد.

وی ادامه داد: در طرح نهضت ملی مسکن روی زمین ۹۹ساله، ۵۲۸هزار واحد انبوه‌سازی تعریف شده است؛ این واحدها پیشرفت فیزیکی ۵۱درصدی دارند. در این طرح‌ها ۱۳۰همت از محل تسهیلات بانکی و ۲۱۴همت از محل آورده متقاضیان تامین شده است. فرهادزاده تاکید کرد: طبیعتا بخشی از متقاضیان طرح مسکن ملی با چالش تامین مالی آورده شخصی مواجه هستند، اما تامین به موقع آورده باعث کاهش هزینه ساخت شده و موضوعی ضروری است. هرچه آورده مردم و تسهیلات بانکی در زمانی طولانی‌تر به پروژه برسد، احتمال افزایش قیمت نهایی ساخت به‌دلیل اثر تورمی در گذر زمان وجود دارد. در شرایط کنونی برای پیشبرد به موقع طرح‌های مسکن ملی باید هر ماه ۲ همت آورده به این پروژه‌ها تزریق شود. 

مدیرکل دفتر طرح‌ریزی و پایش مسکن وزارت راه و شهرسازی در توضیح زمان ثبت‌نام طرح مسکن استیجاری گفت: حدود ۲۵۰۰واحد در طرح آشیان(مسکن استیجاری) برای شهرهای تهران و مشهد تامین خواهد شد و احتمالا از هفته دولت، ثبت‌نام مسکن استیجاری برای تهران آغاز خواهد شد.