فرصت هوش مصنوعی و فناوری نوظهور

موضوعی که در مجمع جهانی اقتصاد امسال مورد بحث قرار گرفت، خطر هوش مصنوعی مولد کنترل‌نشده و خطرات ناشی از افزایش اطلاعات نادرست، به‌ویژه در پلتفرم رسانه‌‌‌های اجتماعی بود. در حالی که گسترش سریع هوش مصنوعی این نگرانی‌ها را ایجاد می‌کند، در مقابل فرصت بزرگی برای همکاری‌‌‌های فنی و نظارتی در سراسر دنیا ارائه می‌دهد. رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون درلاین، گفت که او یک «خوش‌‌‌بین فناوری» است و از دیدن اینکه هوش مصنوعی می‌تواند ما را به کجا ببرد هیجان‌‌‌زده است.

فرصت‌‌‌های هوش مصنوعی در کوچینگ، بدون مرز است و کوچ‌‌‌های حرفه‌‌‌ای این ظرفیت را به خوبی شناسایی می‌کنند. بر اساس آخرین گزارش آینده کوچینگ که در سال ۲۰۲۳ توسط فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF)  منتشر شده است، بیش از یک نفر از هر سه کوچ (۳۴ درصد) موافق هستند که هوش مصنوعی نوآوری مخرب بعدی در کوچینگ خواهد بود و ۲۹‌درصد موافق هستند که هوش مصنوعی، کسب و کار کوچینگ آنها را آسان‌‌‌تر می‌کند. کوچ‌‌‌ها همچنین از فناوری جدید استفاده می‌کنند تا کار خود را تکمیل کنند و کوچینگ را در دسترس افراد بیشتری قرار دهند. برای مثال، اجماع گسترده‌‌‌ای در میان کوچ‌‌‌ها وجود دارد که پلتفرم‌‌‌های کوچینگ دیجیتال می‌توانند دسترسی به کوچینگ را هم برای مردم سراسر جهان (۸۴ درصد) و هم برای کارکنان سازمان‌ها (۸۲ درصد) تسهیل کنند و افزایش دهند.

نظرسنجی صندوق بین‌المللی پول (IMF)  که در جریان رویداد داووس منتشر شد، نشان داد که نزدیک به ۴۰‌درصد از اشتغال جهانی ممکن است با افزایش به‌‌‌کارگیری هوش مصنوعی دچار اختلال شود. به‌رغم تردیدهای تجاری، فناوری‌‌‌های نوظهور فرصتی را برای ارتقای مهارت‌‌‌های افراد در محل کار فراهم می‌کنند (از طریق بازآموزی، ارتقای مهارت و مسلح کردن کارکنان به ابزارهایی که برای احساس قدرت و پیشرفت نیاز دارند).  فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF)، پیش از این، برنامه‌‌‌ریزی برای بررسی اثرات هوش مصنوعی بر کوچینگ را آغاز کرده‌‌‌ است. ICF مشتاق است که از کوچ‌‌‌های سراسر جهان در این زمینه حمایت کند. واضح است که با رشد بیشتر فناوری‌‌‌های نوظهور، کوچینگ نقشی کلیدی در کمک به کسب‌و‌کارها برای انطباق با محیط کار در حال تکامل ایفا می‌کند و تماشای اینکه حرفه ما از این پیشرفت‌‌‌های تکنولوژیک استفاده می‌کند، جذاب خواهد بود.

 سیر تکاملی محیط‌‌‌های کاری

همان‌طور که ابزارهای دیجیتال در جهان اطراف ما تکامل می‌‌‌یابند، آینده محیط کار هم همزمان در حال تکامل است. در داووس یک بخش جذاب از موسسه مک‌‌‌کینزی در مورد موضوعات کلیدی کسب و کار، این بود که نیاز کسب و کارها به تمرکز بر همکاری و ارتقای مهارت‌‌‌ها به روش‌های جدید برای همگام شدن با تحولات، برجسته‌‌‌تر شده است.

با وقوع تحول با چنین سرعتی، کسب و کارهایی که در مواجهه با تغییرات چابک باقی می‌‌‌مانند نسبت به رقبا مزیت رقابتی دارند. تحقیقاتی که در این رویداد مورد بحث قرار گرفت نشان داده رهبران سازمان‌هایی که با سرعت با تکنولوژی همگام شده‌‌‌اند در مقایسه با همتایان در شرکت‌هایی که به کندی در این زمینه حرکت می‌کنند، ۲.۱ برابر انعطاف‌‌‌پذیری عملیاتی بیشتر و ۴.۸ برابر نوآوری بالاتری را گزارش می‌دهند. در این میان کوچینگ نقش مهمی در ارتقای مهارت‌‌‌های همسو با تحول و همچنین حمایت از کسب و کارها در به‌‌‌کارگیری شیوه‌‌‌های تجاری چابک‌‌‌تر ایفا می‌کند.

طبق تحقیقات اخیر در مورد کوچینگ در سازمان‌ها، ۹۲‌درصد از پاسخ‌دهندگان موافق بودند که کوچینگ به کارکنان کمک می‌کند تا نیاز به ارتقای مهارت‌‌‌های خود را درک کنند، بپذیرند و اجرا کنند و ۵۳‌درصد از پاسخ‌دهندگان هم گفتند که تمرکز اصلی کوچینگ در سازمان آنها بر ارتقای مهارت کارکنان است.

یافتن و حفظ استعدادها یکی دیگر از نکات کلیدی در این رویداد بود، زیرا مشخص شد که بین ۲۰ تا ۳۰‌درصد از نقش‌‌‌های حیاتی توسط مناسب‌‌‌ترین افراد انجام نمی‌شود. تمرکز بر استخدام مبتنی بر مهارت می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند به استعدادهای جدید دسترسی پیدا کنند، اما این انتخاب نباید آنها را از درک ارزش غیرقابل انکار ارتقای مهارت و آموزش مستمر برای کارکنان فعلی باز دارد.

 نقش کوچینگ در آینده

با تحول دیجیتال پیشرو و تاکید بیشتر بر مهارت‌‌‌های جدید برای همراهی با این تکامل سریع، مجمع جهانی اقتصاد تصویر روشنی از اینکه دنیای کار در سال ۲۰۲۴ چگونه خواهد بود، ترسیم کرده است. کوچینگ منبعی کلیدی برای افراد و کسب و کارهاست که یاد می‌‌‌گیرند چگونه با بهبود و تحول مستمر سازگار شوند. همسو با موضوعات نشست داووس امسال، فدراسیون بین‌المللی کوچینگ بر اساس ماموریت خود برای پیشبرد تعالی، تاثیر و ارزش‌‌‌آفرینی کوچ‌‌‌ها در سراسر جهان، بر توانمندسازی کوچ‌‌‌ها در جهت کسب مهارت‌‌‌‌‌‌ها و دانشی تمرکز خواهد کرد که برای دگرگونی جوامع ضروری است.

منبع: سایت رسمی فدراسیون بین‌المللی کوچینگ