شماره روزنامه ۶۱۳۵
|

  • ظرفیت نیروگاه‏‏‌های حرارتی افزایش می‌یابد؟

    دنیای اقتصاد -فاطمه صالحی: مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر در نشستی خبری که در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق برگزار شد، جزئیات برنامه‌‌‌های این شرکت برای مواجهه با چالش‌‌‌های صنعت برق را تشریح کرد. در این نشست که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، او از تدوین ۱۴ مگاپروژه برای سال ۱۴۰۴ خبر داد که هدف اصلی آنها عبور موفق از پیک مصرف برق در این سال است.
  • جزئیات ترخیص ۲۰ قلم کالای اساسی در هفت‌ماهه امسال

    دنیای‌اقتصاد: در هفت‌ماهه امسال ۱۴میلیون و ۱۵‌هزار تن انواع کالاهای اساسی به ارزش ۸.۶میلیارد دلار از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد.
  • عبور تولید کنسانتره سنگ‌‌‌آهن شرکت‌های بزرگ از مرز ۲۴ میلیون تن

    دنیای‌اقتصاد: طبق آمار ارائه‌شده توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، تولید کنسانتره سنگ‌آهن شرکت‌های بزرگ در نیمه نخست امسال، از مرز ۲۴میلیون و ۶۰۰‌هزار تن عبور کرده که نسبت به سال گذشته ۵‌درصد افزایش نشان می‌دهد.
  • نهادها مقدم بر سیاست‏‏‌ها

    امیررضا انگجی/ پژوهشگر توسعه اقتصادی
    بررسی شواهدی از اصلاحات مقررات تجاری در روسیه حقایق جالبی را در مورد نقش و اثر نهادها در پیشبرد اهداف آزادسازی‌های اقتصادی و تجاری آشکار می‌سازد. با استناد به اجرای نامتوازن اصلاحات و آزادسازی مقررات تجاری در سراسر مناطق روسیه با نهادهای مختلف حاکمیتی اثرات نابرابر آزادسازی مشخص می‌شود. قوانین آزادسازی در مناطق محلی با نهادهای حاکمیتی بهتر و شفاف‌تر، جمعیت آگاه‌تر، تمرکز صنعت بالاتر و استقلال مالی قوی‌تر به‌طور موثرتر اجرا شد. در نتیجه، آزادسازی اثر مثبت قابل‌توجهی بر عملکرد شرکت‌های کوچک و رشد کسب‌وکارهای کوچک در مناطقی با نهادهای حاکمیتی قوی‌‌‌تر داشت. در مقابل، در مناطقی که نهادهای حاکمیتی ضعیف‌‌‌تری دارند، هیچ اثری از اصلاحات مشاهده نمی‌‌‌کنیم و حتی در مواردی اثر منفی قابل مشاهده است.
  • آب تجدیدپذیر، آب رفت

    دنیای اقتصاد: هم‌‌‌زمان با رشد جمعیت‌‌‌ و کاهش‌‌‌ منابع‌‌‌ آب تجدیدپذیر، روند شاخص‌‌‌ سرانه‌‌‌ منابع‌‌‌ آب تجدیدپذیر در دهه‌‌‌های‌‌‌ اخیر، نشان‌دهنده کاهش‌‌‌ منظم‌‌‌ آن است‌‌‌؛ به‌‌‌طوری‌‌‌که‌‌‌ از ٦٩٠٠مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۳۵ به‌‌‌ ۲۱۶۵مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۷۶، ۱۴۶۲مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۹۰ و ۱۲۹۴مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۹۵رسیده است‌‌‌. همچنین‌‌‌ با توجه‌‌‌ به‌‌‌ جمعیت‌‌‌ پیش‌بینی‌‌‌‌شده برای‌‌‌ کشور در افق‌‌‌ سال ۱۴۲۰ (حدود ١٠٦میلیون نفر- مطالعات به‌‌‌هنگام‌سازی طرح جامع‌‌‌ آب کشور) و با فرض ۱۰۳میلیارد مترمکعب‌‌‌ آب تجدیدپذیر درازمدت، میزان سرانه‌‌‌ به‌‌‌ ٩٧٦مترمکعب‌‌‌ در سال خواهد رسید. به‌‌‌این‌‌‌ترتیب‌‌‌ طی‌‌‌ حدود ٦٠سال سرانه‌‌‌ آب تجدیدپذیر از محدوده نرمال (بدون تنش‌‌‌) به‌‌‌ محدوده تنش‌‌‌ آبی‌‌‌ و سپس‌‌‌ به‌‌‌سمت‌‌‌ محدوده کمیابی‌‌‌ آب تغییر خواهد کرد. با ادامه‌‌‌ روند موجود در سال ۱۴۲۰ به‌‌‌ دهک‌‌‌ دوم از پایین‌‌‌ سقوط خواهیم‌‌‌ کرد. در این‌‌‌ خصوص ترکیه‌‌‌ با سرانه‌‌‌ ۲۲٧۲مترمکعب‌‌‌ آب تجدیدپذیر بالاترین‌‌‌ و مصر با سرانه‌‌‌ ۹.۳۱مترمکعب‌‌‌ آب تجدیدپذیر پایین‌‌‌ترین‌‌‌ رتبه‌‌‌ را در بین‌‌‌ کشورهای‌‌‌ مورد بررسی‌‌‌ به‌‌‌ خود اختصاص داده‌‌‌اند.
  • آقاجانلو رئیس هیات عامل ایمیدرو شد

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت، با صدور حکمی محمد آقاجانلو را به عنوان معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو منصوب کرد.
  • استقبال ایران از جذب سرمایه شرکت‌های خارجی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو بر آمادگی ایران برای تقویت روابط با کشورهای عضو مجمع «یک کمربند-یک جاده» تاکید کرد و گفت: ایران از حضور و مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی در بخش انرژی خود استقبال می‌کند. این شرکت‌ها می‌‌‌توانند به کمک مدل‌‌‌های سرمایه‌گذاری برد-برد با مشارکت شرکت‌های ایرانی در حوزه‌‌‌های جذاب سرمایه‌گذاری کنند.
  • فولاد در مسیر اقتصاد چرخشی

    دنیای اقتصاد: «بازیافت محصولات فلزی» محور اصلی اقتصاد چرخشی موضوعی است که در بیست و ششمین همایش پژوهشگران صنعت فولاد کشور یا سمپوزیوم فولاد۱۴۰۳ که هم‌اکنون در کیش در حال برگزاری است، مطرح شده است. پیشگامی صنعت فولاد در این عرصه باید مورد توجه سایر صنایع قرار گیرد.
  • افزایش سهم تولید داخلی از بازار مصرف

    دنیای‌اقتصاد: براساس لایحه بودجه سال‌‌‌ آینده، وزارت صمت موظف شده است با تکمیل زنجیره ارزش محصولات دخانی و کشاورزی و صادرات، ضمن تعیین عوارض گمرکی سیگار و تنباکوی وارداتی، مضاف بر رعایت قوانین و مقررات موجود، سهم تولید داخلی از بازار مصرف را افزایش دهد. منابع پس از تامین، بابت نوسازی و تجهیز خطوط تولید صنعت دخانیات صرف خواهد شد.
  • بحث ایمنی را به چارت وزارت صمت برگرداندیم

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طرح جامع معادن زغال‌‌‌سنگ را پیگیری می‌کنیم، گفت: معادن زغال‌‌‌سنگ از فناوری روز دنیا برخوردار نیستند و در این زمینه عقب هستیم.
  • پنج‌ تکلیف دولت برای ایمنی معادن زغال‌‌‌سنگ در بودجه ۱۴۰۴

    دنیای‌اقتصاد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به‌منظور ارتقای ایمنی معادن زغال‌سنگ، پنج‌تکلیف مشخص شده است که به شرح ذیل هستند:
  • حقوق دولتی معادن در استان‌ها هزینه می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: طبق لایحه بودجه ۱۴۰۴، دولت مکلف است ۱۵‌درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانه‌داری کل کشور منظور کند.به گزارش خبرگزاری مهر، براساس تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور دولت مکلف است ۱۵‌درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانه‌داری کل کشور منظور کرده و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به‌نسبت پرداختی هر شهرستان و استان براساس تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن الحاقی با اولویت شهرستانی که معدن در آن قرار دارد هزینه کند.شرکت‌های صنعتی گل‌گهر ذیل موضوع قرارداد مشارکت معدن گل‌گهر و شرکت چادرملو ذیل قرارداد مشارکت معدن چادرملو موظف هستند با رعایت مفاد قرارداد فی‌مابین بابت حق انتفاع دارنده پروانه بهره‌برداری به میزان ۵۵‌درصد از بهای کلوخه استخراجی از معدن مربوطه را به سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران پرداخت کنند.
  • تعیین جریمه برداشت آب از منابع زیرزمینی

    دنیای‌اقتصاد: طبق بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴، هر نوع برداشت آب از منابع زیرزمینی مشمول عوارض یا در صورت غیرمجاز بودن، مشمول جریمه خواهد شد.
  • نرخ‌‌‌ آب‌‌‌بها تغییر کرد

    دنیای‌اقتصاد: طبق بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ نرخ آب‌‌‌بها تغییر یافت. به‌‌‌گزارش «ایسنا»، براساس بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴، وزارت نیرو از طریق شرکت‌های آب و فاضلاب استانی سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آب‌‌‌بها به‌‌‌ازای هر مترمکعب فروش آب شرب تا الگوی مصرف آب برای مشترکان خانگی (و تا ظرفیت قراردادی برای مشترکان غیرخانگی) آب، مبلغ ۲هزار ریال و به‌‌‌ازای هر مترمکعب فروش آب شرب بالاتر از الگوی مصرف آب برای مشترکان خانگی (و تا ظرفیت قراردادی برای مشترکان غیرخانگی) آب مبلغ ۴هزار ریال از مشترکان خانگی و غیر‌خانگی دریافت و به حساب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نزد خزانه‌‌‌داری کل کشور واریز کند. صد درصد وجوه دریافتی تا ۲۰‌هزار میلیارد ریال جهت هزینه‌‌‌کرد «کاهش هدررفت آب شهری» در چارچوب موافقت‌نامه متبادله با سازمان در همان استان اختصاص می‌‌‌یابد. دستگاه اجرایی مکلف است تا پایان خردادماه نسبت به مبادله موافقت‌نامه مزبور اقدام کند. مشترکان با نرخ تعرفه آب صفر یا معاف از پرداخت تعرفه آب مشمول این بند نیستند.
  • فرسودگی شبکه توزیع آب

    دنیای اقتصاد: محسن اردکانی، مدیرعامل آبفای استان تهران، با بیان اینکه در حال حاضر چهارمین سال خشکسالی را در استان تهران پشت سر می‏‏‌گذاریم، عنوان کرده هر شهروند استان تهران روزانه ۲۵۰لیتر آب مصرف می‌کند، این در حالی است که در کشورهایی که بالغ بر ۷۵۰میلی‌متر در سال بارندگی دارند، میزان مصرف آب شهروندان روزانه ۱۷۰لیتر است. به گفته کارشناسان، مصرف سرانه ما در بخش شرب نزدیک به دوبرابر متوسط جهانی است، در حالی که نسبت به متوسط جهانی یک‌سوم ظرفیت منابع آبی را در اختیار داریم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر