احتکار و گرانی پوشاک نداریم
در بازار پوشاک شاهد افزایش قیمت و بعضا عدم عرضه محصولات مختلف یا نوعی احتکار هستیم و فروشندگان در برخی موارد اعلام کردهاند که هیچ کس حاضر نیست در وضعیت مبهم ارزی جنسش را بفروشد و ضرر کند، اما ابوالقاسم شیرازی در این خصوص به «ایسنا»میگوید: نوسانات نرخ ارز در قیمت هیچ تاثیری نداشته است، چراکه تولیدات امروز و حتی تابستانی این صنعت به ماههای گذشته ربط دارد. البته برخی هم میخواهند برای آینده تولید کنند که در برخی موارد برای تامین مواد اولیه نیاز به ارز وجود دارد.
وی افزود: آنقدر پوشاک در بازار وجود دارد و از کالاهای وارداتی اشباع شده است که دیگر فضای رقابتی اجازه نمیدهد افزایش قیمت داشته باشیم. هماکنون قیمتها پایین است و اگر گردش کار افزایش پیدا کند خود به خود در کاهش قیمت نیز اثرگذار است. با توجه به اینکه امسال شعار حمایت از کالای ایرانی مطرح شده است، جهشی در تولید صورت گرفته و بسیاری از فروشگاهها نسبت به عرضه کالای ایرانی رغبت پیدا کردهاند و مردم نیز رویکردشان به این سمت تقویت شد. رئیس اتحادیه پوشاک ادامه داد: اگر تولیدات داخلی ایران از نظر قیمت تمام شده دارای مزیت نسبی نباشد، نمیتوان به این هدف بهصورت کامل دست یافت. راهکار این است که هزینههای سربار مانند مالیات و عوارض حق بیمه و ... که در اختیار دولت است باید برای تولیدکننده متفاوت باشد؛ بنابراین دولت برای آن باید تدبیری بیندیشد تا در حوزه تولید و خدمات استفاده از کالای ایرانی صرفه اقتصادی داشته باشد و تولیدکنندگان بتوانند رقابت سالم داشته باشند. شیرازی گفت: در گذشته کالای ایرانی در اشغال کالای غیرمجاز بزرگ بود و هماکنون در اشغال کالای وارداتی مجاز است و برندهای مختلف مجوز میگیرند و بدون سقف و محدودیت توسعه پیدا میکنند، چراکه کار بسیار سخت تر شده و ادامه کار منوط به این است که دولت وارد کار شود. وی در پاسخ به این سوال که چرا در بازار پوشاک شاهد احتکار و عدم عرضه هستیم، تاکید کرد: پوشاک به هیچ وجه قابل احتکار نیست، چراکه جزو جنس و کالای فصلی به شمار میرود و اگر در فصل خود فروش نرود به کالای استوک تبدیل میشود. اما اگر کسی این کار را انجام بدهد تخلف است و در صورت پیگیری مردم با متخلفان برخورد میشود.
او افزود: البته بازرسان اصناف، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، سازمان تعزیرات حکومتی و دیگر دستگاههای نظارتی نیز متولی هستند که با متخلفان برخورد کنند. رئیس اتحادیه پوشاک اظهار کرد: در صنعت پوشاک به غیر از تامین مواد اولیه با دلار سروکار نداریم و چندان از نوسانات نرخ ارز متاثر نمیشویم؛ بنابراین فعلا برنامهای برای افزایش قیمت نداریم و شاید در آینده و در صورت فراهم بودن بستر در بازار برای آن برنامهریزی کنیم.
واردات پوشاک از گمرکات کیلویی انجام نمیشود
از سوی دیگر مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در واکنش به اظهارات مطرح شده در روزهای اخیر مبنی بر واردات پوشاک بهصورت کیلویی با بیان اینکه واردات پوشاک از گمرک، کیلویی انجام نمیشود، گفت: کد شناسه کالا روی پوشاک عملیاتی شده است؛ اما برای جلوگیری از عرضه پوشاک قاچاق باید کد رهگیری عملیاتی شود.
عباس تابش در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد نحوه واردات پوشاک و اظهار آن در گمرکات کشور گفت: در حال حاضر کدشناسه کالا در مورد ۱۲ گروه کالای هدف عملیاتی شده و کد شناسه کالا برای پوشاک هم اجرا شده است. وی با بیان اینکه واردات پوشاک از گمرکات دیگر بهصورت کیلویی انجام نمیشود، گفت: نصب کد شناسه روی پوشاک وارداتی و تولید داخلی الزامی است. مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در حال حاضر الصاق کد شناسه کالا روی پوشاک عملیاتی شده، اما برای مبارزه با واردات پوشاک قاچاق، حتما باید کد رهگیری هم عملیاتی شود.
وی گفت: براساس قانون، یک سال پس از انجام کد شناسه باید کد رهگیری کالا هم عملیاتی شود.
تابش با بیان اینکه ارتباط وبسرویسی با گمرک هنوز عملیاتی نشده است، اظهار کرد: با برقراری این ارتباط، فساد کمتر میشود؛ زیرا بهجای افراد، ارتباطات از طریق سیستمی انجام میشود. وی افزود: کد رهگیری کالا این امکان را فراهم میکند تا مسیر هر کالا از مبدا تا مقصد کاملا مشخص و قابل رهگیری باشد، به عبارتی با راهاندازی کد رهگیری امکان گردش کالای قاچاق در سطح عرضه مقدور نخواهد بود. به گفته تابش، ثبت سفارش کلیه ۱۲ گروه کالایی شامل دخانیات، موبایل و تجهیزات سیم کارت خور، پوشاک، لوازم خانگی، داروها و کالاهای سلامت محور، خودرو، قطعات یدکی خودرو، طلا و مسکوکات، محصولات کشاورزی و داروهای دامی، فرآوردههای نفتی و گاز و پتروشیمی، سرگرمی و اسباب بازی در سامانه جامع تجارت انجام میشود و در مورد این ۱۲ گروه کالایی نصب کد شناسه کالا عملیاتی شده است.
ارسال نظر