شماره روزنامه ۶۱۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۳۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۳۲

  • آزادراه تجارت در دولت آینده

    دنیای اقتصاد: آزادی ایران از حصار تحریم‌ها، پایان قیمت‌گذاری دستوری در بازارها و کاهش تدریجی سهم دولت در اقتصاد، مهم‌ترین گام‌هایی هستند که دولت چهاردهم باید برای رسیدن به توسعه اقتصادی اتخاذ کند. بدون این قدم‌های حیاتی، حتی رشد اقتصادی بلندمدت پایدار ممکن نیست. بخش خصوصی کشور به‌دلیل تحریم‌ها و این مداخلات زمین‌گیر شده است و دولت چهاردهم باید زمینه را برای تجدید حیات بخش‌ خصوصی در کشور فراهم کند. نباید فراموش شود که بخش‌ خصوصی موتور رشد اقتصاد در هر کشوری است.
  • رشد ۴۱درصدی مبادلات تجاری ایران و قطر

    دنیای‌اقتصاد: رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در قطر ضمن تاکید بر لزوم تقویت و تعمیق روابط تجاری ایران و قطر از رشد مبادلات تجاری دو کشور در دوماه نخست سال جاری خبر داد.
  • موانع توسعه اکتشافات معدنی

    دنیای اقتصاد: وضعیت‏‏‌ اکتشاف معادن کشور در مقایسه‏‏‌ با سایر کشورهای معدنی‏‏‌، نشان‏‏‌دهنده نیاز کشور به‏‏‌ سرمایه‌گذاری در راستای کشف‏‏‌ ذخایر جدید است‏‏‌. بخش‏‏‌ معدن به‏‏‌عنوان بخش‏‏‌ مهمی‏‏‌ از اقتصاد ملی‏‏‌ و هم‏‏‌زمان تامین‏‏‌کننده مواد اولیه‏‏‌ صنایع‏‏‌، دارای اهمیت‏‏‌ ویژه‏‏‌ای است. با این‏‏‌حال وضعیت‏‏‌ بخش‏‏‌ اکتشاف به‏‏‌عنوان اولین‏‏‌ مرحله‏‏‌ از فعالیت‏‏‌های معدنی‏‏‌ چندان مناسب‏‏‌ نیست و با ادامه‏‏‌ روند فعلی‏‏‌ در بخش‏‏‌ اکتشاف، طی‏‏‌ چند سال آینده با کمبود مواد معدنی‏‏‌ در کشور مواجه‏‏‌ خواهیم‏‏‌ بود. به‌عنوان مثال، کشورهای استرالیا و کانادا در سال ٢٠٢٠، به‏‏‌ترتیب‏‏‌ حدود ١١میلیون متر و ۳.۶میلیون متر حفاری اکتشافی‏‏‌ انجام داده‌اند. میزان حفاری اکتشافی‏‏‌ سالانه‏‏‌ چین‏‏‌ نیز طبق‏‏‌ آمار سال ٢٠١٧ برابر ٥میلیون متر بوده است‏‏‌. این‏‏‌ در حالی‏‏‌ است‏‏‌ که‏‏‌ متراژ حفاری اکتشافی‏‏‌ سالانه‏‏‌ انجام‌شده در ایران با این‏‏‌ کشورها تفاوت معناداری دارد. بررسی بازوی پژوهش‏‏‌های مجلس حاکی از این است که فقدان یا عدم‌انتشار داده‌های اکتشافی، بلوکه‏‏‌ شدن محدوده‏‏‌های‏‏‌ معدنی و تعارضات نهادی‏‏‌ سازمان‌های‏‏‌ مرتبط‏‏‌ از ‏‏چالش‏‏‌های اصلی توسعه فعالیت‏‏‌های اکتشافی است.
  • فرصت‌ها و راهکارهای توسعه تجارت برق ایران

    دنیای‌اقتصاد: براساس برآورد سازمان انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و بهره‌‌‌وری انرژی برق (ساتبا)، پتانسیل برق تجدیدپذیر در کشور حدود ۱۲۴‌هزار مگاوات است که یک‌‌‌چهارم آن در سه استان مرزی خراسان‌‌‌رضوی، خراسان‌جنوبی و سیستان و بلوچستان قرار دارد. از‌‌‌ سویی به‌‌‌دلیل نیاز مبرم کشورهای هم‌‌‌مرز با این سه استان (یعنی پاکستان و افغانستان) به برق، پیشنهاد می‌شود در این استان‌‌‌ها مجوز احداث نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر صادرات‌‌‌محور ارائه شود تا نیروگاه‌‌‌های مذکور در کنار تامین نیاز کشور در ایام اوج مصرف، برق تولیدی خود را به کشورهای هدف صادر کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر