شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۳۷

  • افزایش تدریجی کسری تجاری

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: تراز تجاری غیرنفتی کشور منفی‌تر شد؛ کسری تجاری در ۱۰ماه سال جاری به ۱۴میلیارد دلار رسید و به نسبت آمار ۹ماهه ۲میلیارد دلار بیشتر شد. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال شکاف صادرات و واردات به ۱۸میلیارد دلار برسد.
  • نیمی از واردات چای کشور از سریلانکا صورت می‌گیرد

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر توسعه صادرات و تجارت خارجی وزارت جهادکشاورزی گفت: نیمی از سهمیه واردات چای از محل مطالبات ایران از کشور سریلانکا و با قیمت پایه ارزی تالار دوم تامین می‌شود و نیمی دیگر نیز دارای امکان ثبت‌سفارش از سایر مبادی است.
  • سوت آغاز تجارت ترجیحی با ازبکستان

    دنیای‌اقتصاد: معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه‌تجارت ایران با اشاره به هشت مورد از مهم‌ترین توافق‌های صورت‌گرفته در دیدارهای وزیر صمت، گفت: با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در بهره‌‌‌‌‌‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های سیاسی برای توسعه مناسبات اقتصادی تجاری می‌توان از این فرصت بهترین بهره‌برداری را کرد.
  • لزوم تدوین دستورالعمل توزیع دارو بر پایه پلتفرم‌‌‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیسیون حقوقی اتاق ایران تاکید شد، وزارت بهداشت باید طبق آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان، دستورالعمل توزیع دارو بر پایه سکوها و پلتفرم‌‌‌‌‌ها را تهیه کند. موضوع توزیع دارو از طریق سکو و پلتفرم‌‌‌‌‌ها به همت کمیسیون حقوقی، حمایت‌های قضایی و مقرراتی اتاق ایران بررسی و تبیین شد. بر اساس آنچه در این نشست مورد تاکید قرارگرفت تا زمانی‌که تبصره‌۲ ماده‌۸ آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌‌‌‌‌آفرینی به قوت خود باقی است، وزارت بهداشت با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوها و پلتفرم‌‌‌‌‌ها را تهیه کند. از طرفی در روند تدوین این دستورالعمل باید مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار نیز رعایت شده و نظر مشورتی فعالان بخش‌خصوصی و تشکل‌های مربوطه دریافت شود.
  • ۷ رکن افزایش تاب‏‏‌آوری بنگاه‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و ‌معدن: فقدان اطلاعات و انتشار اطلاعات نادرست‏‏‌ در صدر ریسک‏‏‌های دوسال آینده قرار دارد. حوادث اقلیمی‏‏‌ و قطبی‌شدن جامعه‏‏‌ نیز به‏‏‌‌ترتیب‏‏‌ در جایگاه‌های دوم و سوم ریسک‏‏‌های دوسال آینده قرار دارند. مجمع‏‏‌ جهانی‏‏‌ اقتصاد هرساله‏‏‌ براساس «نظرسنجی‏‏‌ درک خطرات جهانی‏‏‌» گزارشی‏‏‌ از ریسک‏‏‌های آتی‏‏‌ پیش‏‏‌‌روی اقتصادها منتشر می‌کند. در گزارش سال گذشته‏‏‌ درباره ریسک‏‏‌های جهانی‏‏‌ هشدار داده شده است‏‏‌ که‏‏‌ جهان به‏‏‌‌راحتی‏‏‌ از شوک‌های مستمر باز نخواهد گشت‏‏‌. اکنون با آغاز سال ٢٠٢٤، در نسخه‏‏‌ نوزدهم‏‏‌ گزارش ریسک‏‏‌های جهانی‏‏‌ که‏‏‌ نظرات نزدیک‏‏‌ به‏‏‌ ١٥٠٠کارشناس دانشگاهی‏‏‌، کسب‌وکار، دولت‏‏‌، جامعه‏‏‌ جهانی‏‏‌ و مدنی‏‏‌ از ١٢٤کشور جمع‏‏‌آوری شده است‏‏‌، جهانی‏‏‌ ترسیم‏‏‌ شده که‏‏‌ با دو بحران اساسی‏‏‌ «تغییرات آب‌وهوایی» و «تنش‏‏‌ها» روبه‌روست‏‏‌. این‏‏‌ درحالی‏‏‌ است‏‏‌ که‏‏‌ این‏‏‌ تهدیدها در پس‏‏‌‌زمینه‏‏‌ای از تغییرات سریع‏‏‌ تکنولوژیک‏‏‌ و نااطمینانی‏‏‌های اقتصادی بروز خواهند یافت‏‏‌.
  • خودکفایی تامین انرژی در وزارت نیرو

    دنیای‌اقتصاد: حدود ۲۸‌درصد از برق مصرفی ساختمان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) با مصرف سالانه حدود ۲۹۰مگاوات ساعت، از طریق انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود که از میزان مورد تعهد دستگاه‌‌‌های دولتی بیشتر است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر