شرایط برای جهش تولید مهیا نیست
بختیاری با ابراز نگرانی از تامین مواد اولیه به واسطه تحریمها ادامه داد: بخشی از مواد اولیه صنعت غذا و همین طور صنعت کنسرو از طریق واردات تامین میشود. با توجه به رویکردی که وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه ثبتسفارشها دارد و تاثیری که در این حوزه میبینیم از این بابت احساس و ابراز نگرانی میکنیم. این فعال صنایع غذایی افزود: تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تامین منابع سرمایه در گردش به منابع و تسهیلات بانکی وابسته هستند. پس از سال ۱۴۰۲ شاهد هستیم که بانک مرکزی و به تبع آن سایر شبکه بانکی انقباضی عمل میکنند و حالا جدای از انقباضی عمل کردن شوربختانه به نظر میرسد در حوزه بهرههای بانکی زمزمههایی حتی تا ۴۰درصد هم به گوش میرسد. این هم یک دغدغه و چالش جدی است.
بختیاری دغدغه دیگر تولیدکنندگان را نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: به دلایل مختلف شاهد ریزش سرمایه انسانی و فرسودگی سرمایههای انسانی هستیم. همه ما در شرکتهایمان اگر نیروی جدید هم جذب بکنیم میبینیم تفاوت فوقالعاده زیاد دارند. نسل فعلی با نسل پیش از این، هم از لحاظ انگیزه کاری و هم توان کاری متفاوت است. وی از بحران انرژی به عنوان یکی دیگر از چالشهای تولید نام برد و گفت: همین امروز در شهرک صنعتی که مستقر هستیم برنامهریزی برای خاموشی ارسال کردند. ما اگر انتظار جهش تولید داریم ابتدا باید زیرساختها را مهیا بکنیم.
رئیس سندیکای صنایع کنسرو با اشاره به دخالتهای دستگاههای اجرایی در محیط کسب و کار افزود: دستگاههای متعدد اجرایی از سازمان غذا و دارو گرفته تا سازمان ملی استاندارد ایران تا وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، سازمان حمایت محیطزیست، اداره کار، مالیات و... همه خودشان را محق میدانند تا در کار صنایع غذایی دخالت کنند. ما سال گذشته فراموش نکردیم چه چالش جدی در حوزه نشانهگذاری سازمان ملی استاندارد در مورد ابعاد نشان استاندارد، رنگ آن، محل استقرار آن و اینکه زیر نشان استاندارد نوشته باشد سازمان ملی استاندارد ایران برای تمام تولیدکنندگان صنایع غذایی و محصولات غذایی ایجاد کردند. بنابراین کماکان در حوزه محیط کسب و کار چالش داریم و به نظر میرسد که رویکرد دولت و حاکمیت در این زمینه تغییر پیدا کرده باشد. در پایان بختیاری با اشاره به تورم موجود و کاهش قدرت خرید و همچنین از دست دادن بازارهای بینالمللی، فروش محصولات تولیدی را بسیار سخت توصیف کرد.