شماره روزنامه ۶۰۴۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۶۰۱۰

  • صف‏‏‌آرایی مخالفان و موافقان واردات برنج

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: طی روزهای اخیر بر اساس اصلاحیه مصوبه هیات وزیران، «برنج» به لیست کالاهای مشمول دریافت ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی اضافه شد. به گزارش «دنیای اقتصاد» پس از گذشت دو سال از اجرای سیاست جراحی اقتصادی توسط رئیس دولت سیزدهم، حالا کالاهای مختلف در حال بازگشت به فهرست مشمولان دریافت ارز ترجیحی هستند؛ چنان‌‌‌که در آخرین مورد برنج و روغن هم به این فهرست بازگشتند تا حالا طوماری از کالاهایی پیش روی دولت باشد که ارز یارانه‌‌‌ای ۲۸‌هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌‌‌کنند.
  • شرایط برای جهش تولید مهیا نیست

    ‎مسعود بختیاری رئیس سندیکای کنسرو می‌‌‌گوید: تامین مواد اولیه، منابع مالی، منابع انسانی و حامل‌‌‌های انرژی از چالش‌‌‌های تولید، عرضه و فروش هستند. به گزارش روابط عمومی ‌‌‌سندیکای صنایع کنسرو ایران، بختیاری با اشاره به شعار سال گفت: منظور از مشارکت مردم در شعار زیبای سال طبعا در اینجا منظور از مردم فعالان بخش خصوصی است. در خصوص جهش تولید باید دید آیا اساس شرایط جهش تولید در کشور ما وجود دارد یا خیر؟ وی چالش‌‌‌های موجود در تولید را تامین مواد اولیه و منابع مالی، منابع انسانی، حامل‌‌‌های انرژی، محیط کسب و کار، شرایط تولید و در نهایت عرضه و فروش دانست.
  • تاخیر در تخصیص ارز و دشوارتر شدن تامین مواد اولیه

    ‎با دشواری‌‌‌های موجود در تامین و واردات کالا و مواد اولیه، روز به‌روز تولید با چالش بیشتری مواجه می‌شود. محمد مختاریانی نایب رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: تا دو سال گذشته محدودیتی برای واردات کالا چه در حوزه صنعت و چه در بخش کشاورزی وجود نداشت ولی محدودیت در منابع ارزی و فساد در واردات کالا، محدودیت‌‌‌هایی در زمینه واردات کالا ایجاد کرد. مختاریانی بیان کرد: پس از مطالعه، سیستمی شدن ثبت‌سفارش برای کالاها و ثبت‌سفارش حدود ۲۵درصد بیش از نیاز مصرف انجام شد. ولی در ابلاغیه رسمی جدید آمده که ۱.۱درصد بیشتر از نیاز اجاره ثبت‌سفارش وجود دارد و سقف مالی و سابقه ۶۰ ماهه واردات نیز لحاظ می‌شود که البته برای کالاهای مختلف متفاوت است.
  • ‎همایش تخصصی صنایع غذایی با همکاری دانشگاه یادگار امام و فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران

    «اولین نشست تخصصی در حوزه علوم و صنایع غذایی و فناوری‌‌‌های وابسته به رویکرد مهارت‌آموزی، کارآفرینی و اشتغال» روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌‌‌ماه با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) و فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران برگزار شد. به گزارش روابط عمومی فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی، این همایش در راستای تحکیم ارتباط بین دانشگاه و صنعت برگزار و سازوکار نظام‌‌‌مندی که ارتباط بین عرصه‌‌‌های علمی و آکادمیک با صنعت را تسهیل کند، در این نشست تخصصی و کاربردی مورد بررسی قرار گرفت. بنابر این گزارش، برگزار‌‌‌کنندگان این نشست تخصصی انجمن علوم و مهندسی صنایع غذایی باشگاه پژوهشگران جوان دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) با همکاری فدراسیون تشکل‌های صنایع‌‌‌ غذایی و کشاورزی ایران بوده و در دانشگاه یادگار امام (ره) برگزار و محورهای همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
  • هیچ نقشه راهی برای توسعه صنعت وجود ندارد

    ‎یکی از اعضای سندیکای صنایع کنسرو ایران می‌‌‌گوید: در شرایط فعلی، بخش خصوصی با بخش دولتی و خصولتی توان رقابت ندارد و فقط باید به فکر بقای خود باشد. سیدمظفر عبدالله مطرح کرد: با توجه به جمیع ظواهر، دولت اعتقادی به بخش خصوصی ندارد و بودجه مرتبط با بخش تولید برای بخش دولتی و خصولتی در نظر گرفته می‌شود و با این شرایط رقابت بخش خصوصی با خصولتی امکان‌‌‌پذیر نیست. عبدالله با بیان اینکه ۱۶.۵درصد از اقتصاد در اختیار بخش خصوصی است، افزود: از ۷۵۰۰هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده برای توسعه استان کردستان ۱۲۰۰ میلیارد خرج شد ولی ۶۳۰۰هزار میلیارد اصلا اختصاص داده نشده بود. این فعال صنعت گفت: فقط ۰.۶درصد از تسهیلات بانکی در این استان مصرف شده است که با این ارقام نمی‌توان انتظار توسعه داشت. عضو سندیکای صنایع کنسرو ایران عنوان کرد: بهترین زمان دوره اقتصاد کشور بین دهه‌‌‌های ۴۰ تا ۵۰ با قیمت نفت بالا بود، ولی با افزایش دلار در دوره‌‌‌های مختلف فقط تورم ایجاد شده است. وی گفت: با شرایط اقتصادی کنونی، سودی برای تولیدکنندگان وجود ندارد و فقط باید به فکر بقا بود.‎عبدالله اظهار کرد: مشارکت مردم در جهش تولید به معنی مشارکت بخش خصوصی است، ولی متاسفانه دولت اعتقادی به برنامه ندارد. در هیچ سالی برای رسیدن به شعار سال برنامه خاصی تدوین نشده است و استراتژی توسعه وجود ندارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر