کنجد به لیست مواد غذایی حساسیتزا پیوست
دکتر رابرت ایچس، متخصص آلرژی، ایمونولوژیست و پزشک معالج در Cedars-Sinai، یک مرکز پزشکی در لسآنجلس، اظهار کرد: آلرژی به کنجد، افراد در هر سنی را تحتتاثیر قرار میدهد و میتواند به صورت سرفه، خارش گلو، استفراغ، اسهال، آفتهای دهانی، تنگینفس، خسخس سینه و افت فشار خون ظاهر شود. طبق وبسایت آژانس، FDA بازرسی و نمونهبرداری از محصولات غذایی را انجام میدهد تا بررسی کند که محصولات حاوی آلرژنهای اصلی غذایی به درستی برچسبگذاری شدهاند.
جیسون لیند، معاون ارشد دولت و امور جامعه در بخش تحقیقات و آموزش حساسیت غذایی این سازمان گفت: معنی این اصلاح این است که زندگی برای ۶/ ۱ میلیون آمریکایی مبتلا به آلرژی به کنجد، از اول ژانویه ۲۰۲۳ بهتر شدهاست. سرمایهگذارخصوصی تحقیقات آلرژی غذایی این سازمان به تصویب سریعتر قانون کمک کرد. لیند در ادامه افزود کنجد در دهها ترکیب و ماده غذایی حضور دارد، اما همیشه با نام ذکر نشده است. او گفت: برای سالها، افراد مبتلا به آلرژی خطرناک کنجد مجبور بودند که به برچسب پشت محصول نگاه کنند، با سازنده تماس بگیرند تا سعی کنند از مواد تشکیل دهنده آن سر در بیاورند. اگر آن ماده شامل آن میشد، فقط به عنوان یک ادویه یا طعم دهنده طبیعی در آن گنجانده شده بود.
لیند مدعی شد که قانون جدیدی که از اول ژانویه اجرایی شده، یک پیروزی بزرگ برای جامعه آلرژی غذایی است. قبل از قانون FASTER، سازمان غذا و دارو در نوامبر ۲۰۲۰ به تولیدکنندگان مواد غذایی توصیه کرده بود که به طور داوطلبانه کنجد را به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در برچسبهای مواد غذایی فهرست کنند. این دستورالعمل الزامی نبود و برای کمک به افراد مبتلا به آلرژی کنجد برای شناسایی غذاهایی که ممکن است حاوی این دانه باشد، طراحی شده بود.
طبق مقررات قبل از توصیه سال ۲۰۲۰، در صورتی که از دانههای کامل کنجد به عنوان یک ماده تشکیل دهنده استفاده میشد، باید روی برچسب ذکر میشد. اما زمانی که کنجد به عنوان طعم دهنده یا در ترکیب ادویه استفاده میشد، ذکر در برچسب لازم نبود. همچنین برای محصولی مانند تاهینی که از خمیر کنجد آسیاب شده تهیه میشود، ذکر این نکته لازم نبود. این در حالی است که برخی از مردم نمیدانند که تاهینی از دانههای کنجد تهیه میشود. لیند خاطرنشان کرد، در حالی که چنین اقدامی مورد قدردانی قرار گرفته است، اما چنین راهنمایی روی برچسب موادغذایی، داوطلبانه بود و شرکتها مجبور نبودند آن را دنبال کنند و بسیاری از آنها نیز این کار را نکردند.
لیزا گیبل، مدیر ارشد اجرایی سابق FARE، میگوید: شناسایی مواد حساسیتزا توسط FDA به عنوان یکی از مواردی که باید در برچسب ذکر شوند، به دلیل تعداد افرادی است که به آنها آلرژی دارند. برای مثال کنجد را در نظر بگیرید: اتفاقی که افتاده این است که تعداد افرادی که به دلیل استفاده از کنجد دچار آنافیلاکسی میشوند، افزایش یافته است. نظرات مختلفی در مورد دلیل این امر وجود دارد، اما یک دلیل ممکن است این واقعیت باشد که اکنون کنجد بیشتر از قبل به عنوان یک عنصر اساسی در بسیاری از مواد غذایی استفاده میشود. همچنین از آنجا که غذاهای گیاهی محبوبتر شدهاند، استفاده گسترده از مغزها و دانهها موضوعی است که بیشتر مطرح میشود.
نکات ایمنی
سازمان غذا و داروی ایالات متحده در بیانیهای در ۱۵ دسامبر گفت: ما به مصرفکنندگان یادآوری میکنیم که غذاهایی که قبل از سال ۲۰۲۳ در تجارت بین ایالتی داد و ستد میشدند، از جمله آنهایی که در قفسه فروشگاههای خردهفروشی قرار دارند، نیازی به حذف از بازار یا برچسبگذاری مجدد برای اعلام کنجد به عنوان یک آلرژن ندارند. بسته به زمان ماندگاری، برخی از محصولات غذایی ممکن است دارای برچسب حساسیت زا برای کنجد در تاریخ موثر نباشند. اگر مصرفکنندگان مطمئن نیستند که آیا یک محصول غذایی حاوی کنجد است یا خیر، باید با سازنده آن مشورت کنند. لیند گفت: بسیاری از شرکتها در حال حاضر فرآیند برچسبگذاری محصولات خود را آغاز کردهاند، اما ممکن است ۳ تا ۶ ماه طول بکشد تا غذاهایی که در حال حاضر در قفسهها قرار دارند فروخته یا حذف شوند. برخی از غذاها مانند سوپها حتی ماندگاری طولانیتری دارند.
دکتر ایچس گفت: افراد مبتلا به آلرژی به کنجد میتوانند با احتیاط کامل در مورد خوردن برخی غذاها، بهویژه در رستورانها، ایمن بمانند. وی افزود: رستورانهای خاورمیانه، رستورانهای گیاهی و ژاپنی بیشتر احتمال دارد که اشکال مختلف کنجد را در غذاهای خود بگنجانند. ایچس افزود: کسانی که مشکوک به حساسیت به کنجد هستند باید به متخصصی مراجعه کنند که بتواند به سوالات آنها پاسخ دهد و داروها یا درمانهایی را برای شرایط اضطراری تجویز کند. به گفته پزشکان در این رابطه آدرنالین و اپی نفرین موثرتر از دیفن هیدرامین هستند.