تحلیل مدیرعامل تعاونی فردا از واقعیتهای بازار روغن نباتی
وی با اشاره به کاهش قیمت پایه صادراتی روغن پالم در اندونزی افزود: کاهش قیمت بر اساس ساختار مالیات صادرات فعلی، تاثیر میگذارد و باعث شده است که روغن خام پالم اندونزی نسبت به مالزی رقابتیتر شود. مدیرعامل شرکت تعاونی فرآوری روغن و دانههای روغنی، تقاضا برای خرید روغن در بازار داخلی را کاهشی دانست و تصریح کرد: توان خرید مردم، افزایش تولید، توزیع کالا و اطمینان مصرفکنندگان از تداوم تامین این کالا در میزان مصرف و تقاضای این محصول تاثیر گذاشته است. شرفی در پاسخ به این پرسش که چندی پیش دولت ۱۰درصد نرخ روغن را در بازار داخلی کاهش داد آیا این مساله تقاضا برای خرید روغن در بازار را تحریک کرد؟ گفت: کاهش تقاضا همچنان ملموس است و کاهش قیمت باعث شده که بازار رقابتی در شرکتها همچنان دنبال شود، اما آنچه مسلم است مشکلی در زمینه تامین روغن تا پایان سال وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی فرآوری روغن و دانههای روغنی با اشاره به حذف شدن ارز ترجیحی برای واردات روغن، گفت: ارز واردات روغن نیمایی شد و این مساله نیاز به نقدینگی، برای واردات را افزایش داد. پیش از نیمایی شدن ارز واردکنندگان برای یک کشتی ۵هزار تنی نیاز به نقدینگی حدود ۴۰میلیارد تومانی داشت، در حالی که این کشتی امروز با بیش از ۲۰۰میلیارد تومان وارد کشور میشود از این رو لازم است سازوکارهایی فراهم شود که بانکها بتوانند نقدینگی افرادی که در زمینه واردات کالاهای اساسی فعالیت میکنند را فراهم کنند.
نرخ انواع روغن در بازار داخلی
همچنین در این رابطه رئیس اتحادیه سوپرمارکتداران با اشاره به نرخ انواع روغن در بازار، تصریح کرد: روغن نباتی ۵ کیلویی ۳۶۵هزار تومان، روغن جامد کوچک ۷۰هزار و ۴۰۰هزار تومان، روغن مایع ۸۱۰ گرمی ۵۹هزار و ۴۰۰، روغن مایع ۹۰۰ گرمی سرخ کردنی ۶۲هزار و ۵۰۰ تومان است. به گفته داود فکوری حدود ۱۰درصد قیمت روغن در بازار داخلی کاهش پیدا کرد، اما این رقم نتوانست محرک مردم برای افزایش مصرف باشد چراکه روغنهایی که امروز با این نرخها عرضه میشوند ۵ ماه پیش ۱۴ تا ۲۰هزار تومان بودند، اما با این وجود این کاهش نرخها میتواند رضایتبخش باشد.