خبرنگار استانی «دنیایاقتصاد» گزارش میدهد
شکاف دیجیتالی در صنایع اصفهان
به گزارش «دنیایاقتصاد»، برگزاری وبینارها و گفتوگوهای چندجانبه، کارگاه تخصصی، پنلهای گفتوگو و نمایشگاه از دستاوردهای زیستبوم این مرحله بود. روز اول از این رویداد با تحول دیجیتال در صنعت آغاز شد و سخنرانان حاضر در آن دیدگاهها، تحلیلها و دغدغههای خود را برای حضار بیان کردند. علاوه بر ارائه مبحث اتصال تحلیلهای کلان سازمان به استراتژیهای تحول دیجیتال از سوی حسین نوریان مشاور مدیریت استراتژیک، اکبر گلبو، مدیرعامل ایریسا از اهمیت بلوغ شرکتها در بخش دیجیتال از چهار منظر فرهنگ، ساختار، فرآیند و سیستم سخن گفت و محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر نقش حکمرانی خوب در دیجیتالی شدن صنعت گفت: ما هنوز در انقلاب صنعتی چهارم در بخش افزایش سرعت و استفاده از اینترنت نتوانستهایم به یک استاندارد برسیم. این در حالی است که نقش حکمرانی خوب در رساندن ما به این جایگاه بسیار مهم است.
در روزهای بعدی این رویداد نیز علاوه بر کارگاه حل چالشهای صنعت که حل حداقل فناورانه دو چالش صنعتی را در پی داشت، بخشهای دیگری بر محور تحول دیجیتال در افق ملت- دولت برگزار شد تا درنهایت، چهارشنبه هفته گذشته با پایان این ماراتن فناورانه، رویداد هفته انقلاب صنعتی چهارم طی مراسمی با حضور مدعوین یادشده به پایان رسید.
ضرورت افزایش بهرهوری و قیمت تمامشده
در اختتامیه مرحله پایانی رویداد هفته انقلاب صنعتی چهارم، محمد اطرج رئیس سازمان نصرِ اصفهان با اشاره به نقش و وظیفه نظامبخشی سازمان نظام صنفی رایانهای در سراسر کشور گفت: با وجود هزاران واحد صنعتی کوچک و متوسط در کشور و سیر سریع تحولات دیجیتال در جهان، اگر برنامه و راهبرد مشخصی برای این واحدها و کسب و کارهای کوچک و متوسط ارائه نشود، بیشتر آنها اگر امروز هنوز با بحران مواجه نشده باشند در آینده قطعا دچار مساله، بحران و درنهایت چالشهای زیادی خواهند شد. وی بزرگترین چالش را کاهش بهای تمامشده کالا و خدمات در کنار افزایش بهرهوری (راندمان) دانست و افزود: رویداد فعلی با هدف گسترش گفتوگوی بخش خصوصی با دولت پایهگذاری شده و امیدواریم نگاه جدیدی با محور استقبال از ورود بازیگران نو و جوانان شکل بگیرد.
تحول دیجیتال، شرط تحقق رشد اقتصادی
در ادامه علیاصغر انصاری، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت موضوع گفتوگو پیرامون مبحث انقلاب صنعتی چهارم افزود: در شاخص کلان با چالش فراوانی مواجهیم، از سوی دیگر در برابر مزیتهای انقلاب صنعتی چهارم و استانداردهای جهانی باید گفت دیجیتالیزه شدن اقتصاد جزئی از احکام برنامه هفتم محسوب میشود. وی ادامه داد: وزارت ارتباطات در حال همکاری و تعامل با سازمانهای غیردولتی مانند نصر است تا شاخصهای موردنظر برنامه محقق شود، به همین دلیل نباید فراموش کنیم بدون تحول دیجیتال، رشد ۸درصدی اقتصاد در دسترس نخواهد بود.
انصاری با اشاره به سند تحول دیجیتال و حضور سازمان نظام صنفی رایانهای کشور بهعنوان یکی از اضلاع تحقق این سند اضافه کرد: البته چالشهایی همچون تامین مالی و عملیاتی وجود دارد که برای مثال به رسمیت شناخته شدن دارایی نامشهود یکی از راههای مرتفع کردن آن است، همچنان که تنظیم نظامات و حل مسائل حقوقی در سطح کلان نیز در دستور کار قرار گرفته است. معاون وزیر فناوری و ارتباطات همچنین با تاکید بر تدوین آییننامههای اجرای این برنامه از تسهیلگری دولت برای سرمایهگذاری و ایجاد نظام سنجش پیرامون پیشرفت تحقق سند تحول دیجیتال خبر داد و گفت: برای استفاده بنگاهها از شاخصهای انقلاب صنعتی چهارم، علاوه بر تنظیمگری اینترنت، کمیتهها و کارگاههای مختلفی شکل گرفته که امید است باعث بالا رفتن سرعت تحول دیجیتال شود.
اصل راهبری استراتژیک در انقلاب چهارم صنعتی
محمد آکوچکیان، دبیر این رویداد نیز در سخنرانی اختتامیه با اشاره بهضرورت نگاه نوین به تحول دیجیتال در همه حلقههای اقتصادی و حوزههای کسب و کار گفت: محدود کردن ابعاد انقلاب صنعتی به چند چالش همچون تامین مالی و مانند آن باعث میشود اصل رهبری استراتژیک در انقلاب صنعتی چهارم فراموش شود. امروز ما نمیتوانیم تنها به ظهور بیرونی فناوری بسنده کنیم بدون آنکه از ابعاد انقلاب فناوری در جهان مطلع باشیم.
شکاف فناوری جدی است
علی حکیمجوادی، رئیس شورای مرکزی سازمان نصر کشور نیز در این رویداد گفت: بخش عمده تغییرات در اقتصاد دیجیتال، تحول تلقی از ابزار بهعنوان مزیت رقابتی است و درعینحال بازگشت سرمایه و کسب سود، یکی از سنجههای اصلی اقتصاد دیجیتال محسوب میشود، پس اگر ارتباط معناداری بین دولت و بخش خصوصی شکل نگیرد، سنجش مسالهها و حل آنها بسیار سخت خواهد شد. او همچنین با تایید مسائل مطرحشده در این رویداد پیرامون چالش اصلی حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور تاکید کرد: تامین مالی و مهمتر از آن رگولاتوری، چالشهایی جدی در برابر توسعه است که حل نشدنشان، شکاف فناوری بین ما و دیگر بازیگران این حوزه را عمیق خواهد کرد.