دنیای اقتصاد: در سالهای اخیر، کود و سم سهم قابل توجهی از سبد کالای کشاورزی را تشکیل میداد اما طی سال های اخیر واردات آن به شدت کاهش یافته است که این موصوع می تواند امنیت غذایی کشور را به مخاطره بیاندازد.
یکی از چالشهای واردات نهادههای دامی، نوسانات نرخ ارز و دسترسی محدود به ارز دولتی است که این مساله نهتنها هزینههای واردات را افزایش میدهد، بلکه برنامهریزیهای بلندمدت و مدیریت نقدینگی را دشوار میکند.
دنیای اقتصاد: خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، هجدهمین جشنواره ملی تولیدکنندگان و مدیران جوان رو برگزار کرد و مجتمع پلاستیک طبرستان به عنوان واحد تولیدی برتر کشور انتخاب شد.
موریانه قاچاق در صنعت غذا، در حال جویدن پایههای کسب و کارهای واقعی است. آخرین قربانی این وضعیت، صنعت قهوه است. بخشی از اقتصاد غذا در ایران که به گفته فعالان این حوزه ممکن است به زودی با افتی جدی روبهرو شود در حدی که کشور به واردکننده قهوه فرآوری شده تبدیل شود. عضو انجمن قهوه ایران درباره مهمترین چالشهای فعلی صنعت قهوه گفت: عدم مقابله قاطع با ورود قهوه قاچاق به کشور توسط نهادهای ذیربط باعث شده تا تولید داخلی مزیت رقابتی خود را از دست بدهد.
صنعت چای کشور در حالی با چالشهای متعدد و تنظیمگری خطا دست به گریبان است که بیاطلاعی مقامات از روندهای کلان این صنعت، به اعتراض صنعتگران منجر شده است. اخیرا استاندار گیلان که مدیریت بر قطب چای کشور را برعهده دارد در اظهاراتی عجیب از اعطای ارز ترجیحی به صنعت چای گلایه کرده است حال آنکه ارز ترجیحی این صنعت دو سال پیش حذف شده است. هیاتمدیره اتحادیه چای کشور در بیانیهای با ابراز شگفتی از اظهارات استاندار گیلان درباره لزوم حذف ارز ترجیحی واردات چای، اعلام کرد: ارز ترجیحی این کالا دو سال پیش حذف شده ضمن اینکه مداخلههای غیرکارشناسانه نهتنها منجر به بهبود وضعیت بازار نمیشود بلکه همواره به چالشها دامن زده است.
یکی از مهمترین موضوعات اقتصاد ایران، مشکلات مربوط به نظام بانکداری بوده و این مورد همواره بر بخشهای مختلف اقتصاد اثرگذاری داشته است. برای حل این مشکل تاکنون اقدام موثری انجام نشده است. برای درک بهتر مشکل، ساختار انواع بانکها را بررسی میکنیم:
چشمانداز کرمانموتور، کمک به بازسازی ساختار صنعت خودرو ایران در همه بخشهاست. در این چارچوب جدید، قطعهسازان، فناوریهای جدید و محصولات تازه قرار است نقشی بیبدیل را ایفا کنند. نخستین همایش قطعهسازان زنجیره تامین کرمان موتور روز شنبه هشتم دی ماه برگزار شد. در این همایش مدیرعامل کرمان موتور از برنامههای بلندمدت کرمان موتور و همکاری گسترده این شرکت با قطعهسازان داخلی سخن گفت و از تولید محصولات جدید کرمان موتور خبر داد.
درآمد فروش فولاد خوزستان در آذرماه ۱۴۰۳ رکورد زد. طبق اعلام رسمی شرکت فولاد خوزستان، در آذرماه ۱۴۰۳ میزان درآمد این شرکت به بالاترین فروش ماهانه در تاریخ خود رسیده است. درآمد فروش این شرکت در آذرماه به ۸۷۹۳ میلیارد تومان رسید که رکورد تاریخی جدیدی برای این شرکت محسوب میشود.
یکی از معیارهای توسعهیافتگی کشورها، میزان تولید و مصرف فولاد است که در میزان تولید ناخالص داخلی کشور و اشتغالزایی در سالهای گذشته نقش مهمی داشته است. توسعه زیرساختها و زیربخشها در صنعت فولاد به عنوان یک صنعت مادر، که محصولات واسطهای بسیاری از صنایع را به خود وابسته میبیند راهبرد استراتژیک در صنعت کشور است.
پاسداشت «مقام پدر» مبنای جشنواره جدیدی است که مدیران اپلیکیشن ۷۲۴ آن را طراحی کرده و در دست اجرا دارند. این جشنواره با قرعهکشی یک دستگاه تلفن همراه آیفون ۱۶ پرومکس به مناسبت روز پدر آغاز شد، در ادامه جشنوارههای تشویقی اپلیکیشن ۷۲۴ ویژه کاربران، به مناسبت روز پدر، و حدفاصل ۶ تا ۲۵ دی ماه با جایزه یک دستگاه تلفن همراه آیفون ۱۶ پرومکس برگزار میشود. کاربران اپلیکیشن ۷۲۴ میتوانند با دارا بودن حداقل ۱۰۰ امتیاز در حساب کاربری خود، در جشنواره روزپدر شرکت کنند و با انجام تراکنشهای بیشتر و جمعآوری امتیاز، شانس خود را برای برنده شدن یک دستگاه آیفون ۱۶ پرومکس افزایش دهند.
در شرایطی که پیامدهای پدیده تغییر اقلیم طی سالهای اخیر اثرات مخربی بر منابع آبی ایران به جای گذاشته است، لزوم توجه به تنوعبخشی به منابع تامین آب در حوزههای مختلف شرب، صنعت و کشاورزی یکی از اولویتهای متولیان امر به شمار میآید. این موضوع بهویژه در چارچوب تامین نیازهای روزافزون آب در کشور، اهمیت دوچندانی پیدا کرده است.
طراحی یک الگوی مناسب حمایت بانکی از بخش صنعت میتواند زمینهساز تحول اقتصاد ایران باشد. موضوعی که در دستور کار بانک ملی ایران قرار دارد. مدیرعامل بانک ملی ایران، در بازدید از شرکت سیمان مازندران به محدودیتهای موجود در تولید بهویژه در زمینه انرژی اشاره و تاکید کرد که بانک ملی تمام تلاش خود را برای حمایت از پروژههای توسعهای این شرکت بهویژه نیروگاه و پروژههای زیرساختی بهکار خواهد گرفت.
دنیای اقتصاد: مدیرعامل تامین سرمایه دماوند ضمن اعلام خبر پذیرهنویسی صندوق طلای قیراط، به دستاوردهای این شرکت در حوزه ابزارهای مالی اشاره کرد و گفت: تامین سرمایه دماوند به واسطه توسعه ابزارهای نوین مالی که در سالهای اخیر آن را دنبال کرده است، سعی داشته در بازههای زمانی مختلف، یک ابزار مالی جدید راه اندازی کند که دراین زمینه موفقیتهای خوبی را هم به دست آورده است.
بحرانهای بخش داروسازی ایران چگونه به منابع انسانی این صنعت ضربه زده است؟ داروسازی، یکی از حیاتیترین بخشهای اقتصادی کشور، امروز با چالشهایی روبهروست که آثار آن فراتر از تولید دارو رفته و به منابع انسانی این صنعت رسیده است. از مشکلات زیرساختی گرفته تا کمبود نقدینگی، هر بحران به نوبه خود نیروهای انسانی را در معرض فرسایش جسمی و روانی قرار داده است. سیاههای از این موارد به این شرح است:
در ادامه توسعه سبد محصولات بومی شرکت کرمانموتور، این شرکت از ظهور یک بازیگر جدید در بازار کراساوورهای شهری خبر داد. کرمانموتور که تاکیدی ویژه بر توسعه یک سبد بومی و اختصاصی از محصولات برای بازار ایران دارد، رسما اعلام کرده تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودروی جدید را به بازار عرضه میکند.
دنیای اقتصاد: جشن ۶۰ سالگی گروه صنعتی پاکرخ، چهارشنبه، ۵ دی ماه با حضور جمعی از مسوولان، بزرگان صنعت شوینده، تامین کنندگان مواد اولیه، بزرگان صنعت پخش، صنعت تبلیغات، مدیران فروشگاههای مطرح زنجیرهای و اینترنتی در محل هتل پارسیان استقلال برگزار شد.
جزئیات طرح به کارگیری انرژیهای خورشیدی و بادی در صنایع معدنی کشور تشریح شد
این روزها ناترازی انرژی به عنوان یک ابرچالش جدی گریبانگیر صنایع و واحدهای تولیدی و حتی مصارف خانگی است. چالشی که تبعات آن بخشهای مختلف را درگیر کرده و به کاهش بهرهوری و اختلال در فعالیتهای اقتصادی و تولیدی منجر شده است، چرا که صنایع در هم تنیدهاند و اثرات ناشی از قطعی برق بر فعالیت همه صنایع داخلی و حتی مساله صادرات است.
در یک همایش تخصصی سهم اندک کسبوکارهای خانوادگی از اقتصاد ایران بررسی شد
اولیــن همایش ملی کسب و کــارهای خـانـوادگی، توسط انجمن ترویج کسب و کارهای خانوادگی و با حمایت اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران و تهران در سالن میرمحمدصادقی اتاق ایران برگزار و در این همایش توافقهایی مبنی بر ایجاد شورای مرکزی کسبوکارهای خانوادگی در اتاق ایران و راهاندازی مراکز استانی آن در اتاقهای سراسر کشور، صورت گرفت. همچنین مقرر شد اتاق تهران به عنوان پیشقدم در بین اتاقهای استانی، اولین مرکز کسب و کارهای خانوادگی را تاسیس کند. در ابتدای همایش، سعید جابرانصاری، رئیس هیات مدیره انجمن ترویج کسب وکارهای خانوادگی با بیان اینکه در سراسر جهان کسب و کارهای خانوادگی، ستون فقرات بخش خصوصی هستند، تا آنجا که ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص میدهند، گفت: در ایران این رقم به ۲۰ درصد هم نمیرسد.
کاهش ۷درصدی گاز تحویلی عامل ناترازی سوخت نیروگاههاست. شواهد موجود نشان میدهد ناهماهنگی در تحویل سوخت همسو با رشد مصرف برق در کشور عامل اصلی قطع برق در سه بخش صنایع، عمومی و منازل است. با توجه به رشد سالانه تولید و مصرف برق در کشور و افزایش ۲.۲درصدی تولید برق نیروگاهها در سالجاری، انتظار این بود که تزریق گاز به نیروگاهها نیز به همین میزان افزایش پیدا کند. اما برخلاف این انتظار، میزان گاز تحویلی به نیروگاهها با کاهش ۷درصدی مواجه شد که مشکلات فراوانی را برای نیروگاههای کشور ایجاد کرد.
بورس کالا به عنوان مسیر عرضه بسیاری از اقلام و مواد اولیه صنعتی، صحنه بازی بسیاری از بازیگران است. در بازار شمش، بازیگران اصلی بیش از سهچهارم حجم عرضه را در اختیار دارند که در این بین جایگاه فولاد خوزستان برجسته است.
مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز برگزار شد و دستاوردهای ارزشمند این مجتمع در سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفت. در این مجمع، صورتهای مالی شرکت با رای قاطع سهامداران به تصویب رسید.
مدیر سیستمها، برنامهریزی و بودجه شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر معتقد است: توجه به تفکر سیستمی در این شرکت، تعالی و بهرهوری را به دنبال داشته است. شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر با بهرهگیری از تفکر سیستمی و پیادهسازی استانداردهای بینالمللی مدیریتی، توانسته است در مسیر تعالی سازمانی به دستاوردهای چشمگیری دست یابد.
بروز ناترازی ۳۰۰میلیون مترمکعبی گاز در دورههای پیک مصرف، چالشهای جدی را برای کشور به دنبال داشته است. ناترازیهایی که در حوزه انرژی شاهد آن هستیم، حاصل حداقل دو دهه حکمرانی اشتباه، اهمال و ترک فعل توسط دولتهای مختلف و همچنین نمایندگان ادوار متفاوت مجلس شورای اسلامی است. به بیان دیگر بسیاری از مسوولان و سیاستگذاران کشور در بروز چنین محدودیتهایی دخیل هستند. در همینحال دستگاههای نظارتی نیز موظف به بررسی عملکرد سیاستگذاران و حسابخواهی از مسوولان در حوزه تامین انرژی بودهاند، هرچند در این مسیر موفق عمل نکردهاند. در این سالها قوانین متعددی در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی مصوب شده با وجود این، قوانین موردبحث حتی به مرحله اجرا هم نرسیدهاند.
دنیای اقتصاد: در مراسمی که با حضور بیش از ۱۵۰۰ نفر از بانوان شاغل در شرکتهای منطقه معدنی و صنعتی گل گهر برگزار شد، مشاور اقتصادی رئیس جمهور طی سخنانی به خصوصیات برجسته بانوان ایرانی اشاره و تاکید کرد: چالش ها هیچ وقت زنان ایرانی را خسته نمی کند پس باید تلاش کنید که به جایگاه واقعی تان برسید و به این اصل باور داشته باشید.
دنیای اقتصاد: رییس انجمن حبوبات ایران در نامهای به سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در راستای تحقق اهداف اعضای این انجمن و به منظورحل برخی از مشکلات و موانع موجود در صنعت حبوبات کشور، نسبت به پیگیری و حلوفصل مسائل متعدد که از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و تاکنون به رغم پیگیریهای مستمر این انجمن هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است، توجه ویژهای مبذول کنید.
صنعت پتروشیمی ایران سالهاست که به نماد ظرفیتهای بزرگ و بهرهبرداری کوچک تبدیل شده است. این صنعت که یکی از ارکان حیاتی اقتصاد کشور است، با ارزآوری سالانه ۱۵ میلیارد دلار، نقش پررنگی در تامین نیازهای ارزی ایفا میکند. اما آنچه صنعت پتروشیمی ایران را به چالش کشیده، شکاف عمیق میان ظرفیتهای موجود و ارزشآفرینی واقعی آن است. آمارها نشان میدهد که از سال ۱۳۹۰ تاکنون، تولید محصولات پتروشیمی ایران از ۴۳ میلیون تن به ۷۲ میلیون تن در سال افزایش یافته است و به لحاظ حجم تولید جایگاه قابل قبولی در دنیا برای صنعت پتروشیمی ایران به دست آمده است به طوری که در برخی محصولات مثل متانول، اوره و آمونیاک جزو تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ دنیاست، اما ارزش فروش این محصولات همچنان ثابت مانده و تغییری در درآمد ارزی ایجاد نشده است. ۷۲ میلیون تن تولید در سال، اما تنها ۱۵ میلیارد دلار درآمد؛ عددی که بیشتر از یک واقعیت، یک زنگ خطر است.
واحد HSE فولاد سنگان در سال ۱۴۰۳ اقداماتی گسترده برای بهبود وضعیت ایمنی، سلامت جسمی و روانی کارکنان و ارتقای فرهنگ ایمنی در محل کار انجام داده و این اقدامات شامل خرید تجهیزات اورژانس، برگزاری مانورها و آموزشهای تخصصی، و ارزیابی ریسکهای ایمنی و بهداشتی و ... بوده است.
مواد اولیه موردنیاز بنگاهها و کارخانههای تولیدی شامل دو دسته مواد اولیه و تجهیزات ساخت و تولید است. به عنوان مثال کارخانهها مواد اولیهای از قبیل فولاد، آلومینیوم و... را به دو روش میتوانند خریداری کنند؛ کارخانههای بزرگ میتوانند این اقلام را از بورس و حتی با قیمت پایینتر از بازار، خریداری کنند که این میتواند به تولیدکننده بسیار کمک کند تا محصولی با قیمت پایینتر به بازار ارائه کند. اما بنگاههای کوچکتر به دلیل عدمبرخورداری از حمایت و نیز برخی مجوزها، نمیتوانند مواد اولیه موردنیاز را از بورس خریداری کنند و مجبورند از بازار آزاد تهیه کنند. به همین خاطر در روند فعلی سیاستگذاری بخش صنعت، این بنگاهها و واحدهای تولیدی کوچک هستند که از تور سیاستها خارج شده و به حاشیه میروند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تارنمای خویش در بخش «بانکها و نهادهای پولی مجاز» «موسسه اعتباری غیربانکی ملل» را ذیل سرفصل «موسسه اعتباری ایرانی غیربانکی و غیردولتی» معرفی کرده است. چنین موسساتی فضای فعالیت حرفهای محدودتری نسبت به بانکها دارند و مجوز ارائه تمامی محصولات یک بانک تمامعیار را ندارند. شایان ذکر است موسسه اعتباری غیربانکی ملل قریب به ۴۰سال با شهرت و هویتهای مختلف در فضای پولی و مالی کشور حضور دارد و قصد از نگارش نوشتار حاضر ممیزی شاخص «سود (زیان) ناخالص» موسسه ملل و تعیین موقعیتش نه در میان بانکهای کشور بلکه در کنار شبکه بانکی در بازه دوساله پایانی برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است. مولفه موصوف معیار مهم ارزیابی بازده کنشگران بازار پول تلقی میشود و حاصل تفریق «هزینه سود سپردهها» از «درآمد عملیاتی» بوده که هر چه درآمد عملیاتی فزونی و هزینه سود سپردهها کاسته شود معادله «سود (زیان) ناخالص» امکان افزایش پیدا میکند.
یکی از چالشهای واردات نهادههای دامی، نوسانات نرخ ارز و دسترسی محدود به ارز دولتی است که این مساله نهتنها هزینههای واردات را افزایش میدهد، بلکه برنامهریزیهای بلندمدت و مدیریت نقدینگی را دشوار میکند.