گفتوگوی رئیس کل بیمه مرکزی و روسای صنفی صنعت بیمه
رئیس کل بیمه مرکزی با ابراز خرسندی از بیان دغدغههای جدی شبکه فروش، مسائل مطرحشده را از مولفههای بلوغ صنعت بیمه دانست و تصریح کرد: اولویت ما حمایت از حقوق بیمهگذاران است و توسعه صنعت بیمه با فعالسازی ظرفیتهای پنهان و منطقی شدن حمایتها، تحقق خواهد یافت. او از نمایندگان بیمه و کارگزاریها به عنوان حساسترین گلوگاههای بیمهگری و افزایش ضریب نفوذ بیمه یاد کرد و افزود: صیانت از اعتماد مردم به محصولات و خدمات بیمهای باید در رأس اولویتهای جدی تمام فعالان صنعت بیمه و بهخصوص نهاد ناظر باشد. رئیس شورای عالی بیمه با بیان این مطلب که بیمه مرکزی در کنار حمایت از نوآوری برای برقراری عدالت در بازار بیمه از هیچگونه تلاشی فروگذار نمیکند، خاطرنشان کرد: شبکه فروش برای حفظ و ارتقای بازار باید خود را به آموزشهای روز و فناوریهای نوین مجهز کند. او با تشریح آخرین آمار صدور بیمهنامهها و سودآوری شرکتها بر عزم بیمه مرکزی برای بهبود معیشت شبکه فروش بیمهای تاکید کرد. یکی از روسای انجمن صنفی نمایندگان بیمه با گلایه از مشکلات مالیاتی پیش روی نمایندگان بیمه، از بیمه مرکزی خواست به این موضوع ورود کند.
او با بیان این مطلب که با وجود شفافیت عملکرد صنعت بیمه این شیوه مالیاتستانی قابلقبول نیست، افزود: درآمدهایی که از محل فروش منزل مسکونی، اتومبیل، وام و نظایر آن در حسابهای بانکی نمایندگان جریان دارد نباید ملاک محاسبه مالیاتی قرار گیرد. رئیس کل بیمه مرکزی در این خصوص بر شفافسازی گسترده در صنعت بیمه صحه گذاشت و برای برطرفسازی این معضل با پیگیری ویژه از مراجع رسمی، قول مساعد داد. شفافیت در شبکه فروش با بهرهگیری از سامانههای نظارتی نظیر «سوئیچ بیمه» تقویت خواهد شد. بر اساس این گزارش، رئیس کل بیمه مرکزی با قدردانی از نگاه مثبت نمایندگان شبکه فروش به بحث نظارت هوشمند، خاطرنشان کرد: نهاد ناظر صنعت بیمه دنبال منفعتطلبی نیست و به هیچ عنوان در کسبوکار بیمهای مداخله نمیکند و همچنین راه را برای دخالت سودجویان و اپهای غیرقانونی مسدود خواهد کرد.
او با تاکید بر روحیه نقدپذیری ارکان سیاستگذاری در صنعت بیمه، تصریح کرد: بیمه مرکزی در هر مرحله و مقطع زمانی که ضرورت آن احساس شود برای اصلاح مشکلات فنی و اجرایی سوئیچ بیمه، آمادگی خود را اعلام میکند. گفتنی است یک عضو ارشد کانونهای سراسری نمایندگان بیمه از طرف سایر اعضا و شبکه فروش در این نشست از رئیس کل بیمه مرکزی خواست با قدرت از سوئیچ بیمه حمایت کند. قدردانی از اصلاحیه کارآمد آییننامه شماره ۱۰۲و درخواست برای اصلاح آییننامههای ۷۵ و ۹۲ متناسب با نیازهای نمایندگان شبکه فروش از مطالبات دیگر انجمنهای صنفی از رئیس کل بیمه مرکزی بود. مجید بهزادپور در این باره از ایجاد ظرفیت برای حضور پررنگتر و موثرتر شبکه فروش در تصمیمسازیها، از طرح «شورای گفتوگو» استقبال کرد و آن را از نیازهای اصلی صنعت بیمه دانست. حضور جدی در رقابتهای منطقهای و بازارهای جهانی، مستلزم تقویت نهادهای بینالمللی و تلاش برای حضور در بازارهای شفاف دنیا خواهد بود. رئیس کل بیمه مرکزی در همین راستا افزود: رقابت در سطح جهانی علاوه بر ایجاد انگیزه بیشتر در بیمهگران به خلق ایدههای جدید و رقابت جذابتر در بازار بیمه منتهی خواهد شد.
او در پایان، فضای کسبوکار بینالمللی را مثبت ارزیابی کرد و بر ارائه هر گونه تسهیلات و خدمات ناظر در این حوزه تاکید کرد. وجود مشکلات در عرصه بیمهگری به مفهوم ضعف این صنعت نیست و بیمهگران این حقیقت را به اثبات رساندهاند که جایگاه صنعت بیمه در معادلات کلان اقتصادی بیبدیل است. مجید بهزادپور با تاکید بر این گزاره که همه ارکان بیمه باید منادی و مبلغ محصولات و خدمات صنعت بیمه باشند، اعلام کرد: صنعت بیمه با وجود همراهی با مردم با هدف کاستن فشارهای اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت آنان از رشد خوبی در زمینه شاخصهای توسعهای برخوردار است.
وی از تشکلهای مختلف صنفی دعوت کرد با تقویت وفاق ملی در صنعت بیمه به رشد و شکوفایی این صنعت آرامشآفرین و اطمینانبخش کمک کنند. برای اولویتبندی در حوزه کاهش سوانح و اصلاح نقاط حادثهخیز باید به اطلاعات صحیح و مدون دسترسی داشته باشیم. رئیس کل بیمه مرکزی در همین راستا از ضرورت تجمیعسازی اطلاعات و راستیآزمایی دادهها به عنوان یک مولفه موثر در کاهش تلفات جادهای یاد کرد. دریافت بهترین خدمات بیمهای حق مسلم بیمهگذاران است و صنعت بیمه همواره این حق را به رسمیت شناخته است. سکاندار صنعت بیمه با تاکید بر روند پرشتاب فرهنگسازی به گزارشهای رسمی استقبال مردم از تولیدات فرهنگی صنعت بیمه اشاره کرد و افزود: بهرهگیری صحیح از ابزارهای فرهنگی و شبکههای ارتباطی به استقبال آحاد جامعه از محصولات فرهنگسازانه صنعت بیمه منتهی خواهد شد. گفتنی است در این نشست سهساعته، روسای انجمنهای صنفی نمایندگان، دغدغههای خود را در زمینههای دیگری نظیر راهاندازی تشکل واحد شبکه فروش، راهاندازی درگاههای گفتگو، بهبود معیشت نمایندگان و بازاریابان، برخورد با متخلفان کوچک و بزرگ و تثبیت جایگاه نمایندگان شبکه فروش، مطرح کردند.